Krupička
1 11.03.2008 08:43 Medra tak jsem úspěšně vyléčil solí a teplotou, přežilo všechno !
Starší reakce
1 03.03.2008 15:31 Medra Zůstal jsem u léčby teplotou a solí a zdá se že je krupička na ústupu, určitě počkám do zmizení poslední tečky, ale nevím jak dlouho pak ještě držet teplotu a kdy vyměnit vodu. Prosím někoho ze staré školy o rady. Děkuji.
Teď si nevím rady, krupičku léčím Costapurem, dnes je 4. den. Dávkovala jsem 1. a 3. den podle návodu, už jsem si myslela, že bych 5. den mohla vyměnit část vody, protože krupička rychle ustupovala ale dnes je jestě jedna krupička na samičce ramirézky. Tak nevím, mám raději zítra ještě nadávkovat a vodu zatím ještě neměnit? Nechci, aby se mi to vracelo ale taky nechci moc škodit rybkám a kytkám

A ještě jedna otázka, bude Costapur vadit jikrám?

1 02.03.2008 11:44 Eli – Re: Pavel
Dík. Když jsem objednávala, tak mi bylo celkem jedno odkud, hlavně, aby to bylo rychle. A na těch pár korunách mi nějak moc nesejde... Důležité je, že to pomohlo a ma klid
1 01.03.2008 18:45 pavel – Re: Eli
S Costapurem je vidět zlepšení už druhý den. Možná, že exit by byl šetrnější pro ancíky a pancéřníky.
1 01.03.2008 11:42 sara Exit maj skoro vsude na netu v shopech a jinak ho ma kazdy Hornbach v akvaristice ( alespon co jsem byl ve dvou tak mnely celou nabidku od eSha )
1 01.03.2008 09:27
Diego [72]
1 01.03.2008 09:20 Eli Děkuji za rady

Teď jsem vyměnila 1/3 vody - bohužel nebyl čas ji nechat odstát, tak snad to rybky chroupnou

, teplotu jsem nastavila na 27 st. vzduchování nechala běžet a nadávkovala jsem Costapur od Sery, nic jiného jsem bohužel nesehnala. Tak se uvidí. A ještě jednou všem děkuji

Já bych postupoval tak, že bych normálně vyměnil 1/3 vody a teplotu postupně snížil na normál a potom začal léčbu. Jelikož další otázka by byla jak radikálně snižovat na normál-odpovídám tak dlouho, jak bylo zvyšováno nad normál. Předpokládám, že to také nebylo skokově-šokově. Přeju hodně štěstí - to rozhodnutí je určitě správné a přinese výsledky.
OK, je rozhodunuto, ráno mrknu do akva a je to stále horší. Takže teď půjdu a koupím nějaké léčiva, nejraději bych Exit, uvidíme, co nabídnou. Jen mi prosím poraďte, co s tou osolenou vodou? Mám nejdříve provést výměnu vody? A kolik? A hlavně, vyměním ji za studenější, tak aby to nebyl pro rybky šok

A v akva mám teplotu 31 st., co s tou teplotou? Pomalu snižovat?
Filtr nech běžet, nakonec v návodu píší, že se mají zachovat běžné podmínky v AQ. Já jsem tedy určitě nevypínal.
No nevím, vypínat filtr se mi tedy nejeví jako nejlepší řešení. A když vyměním polovinu vody, tak nevím jak budou rybky reagovat na chladnější vodu, přeci jen to pro ně bude šok

já bych teď vyměnil tak půlku a začal bych znova z tou eshou. Teplotu bych nechal na standartu. Dodrž dávkování v návodu. Jen jsem zcela vyjmul filtr a pouze silně vzduchoval. Já pak ani po léčbě neměnil vodu prostě se to vstřebalo a bylo to ok. Večer byly rybičky úplně kropenaý a ráno už byly normální jen na pár bylo pár teček. je to fak účinný. Jen nevím proč chcíply mi oba krunýřovci skvrnití. A přitom tu krupičku neměli. Zdá s emi, že to dalo trošku abra kytkám, ale ne moc. V Praze jsem jsem ten přípravek kupoval v nuslích. stojí asi 120 kč
Díky, zítra zkusím skočit do zverimexu, jestli to ale seženu

Ale co potom s tou osolenou vodou a teplotu na 30 st., kdybych tedy nakonec přidávala chemii?
esha exit naprosto bezkonkurenční. Za tři dny jsem měl vyléčeno ve společenské nádrži. Kamarád řešil to samé, půjčil jsem mu eshu a za 4 dny vyléčeno. Žádnou sůl a podobný zlepšováky.
Tak fakt nevím, jsem na vážkách, jestli nesáhnout po chemii. Krupička je teď na většině ryb a na ramirézkách je určitě víc než včera

Je to tím, že jsem zvýšila teplotu na 30 st. a osolila? Nebo to prostě nezabírá a šíří se to dál?

"Vedle" na Akvárku.cz právě probíhá diskuse na toto téma...
(Ještě není u konce!

)
www.akvarko.cz/… sol zabera, trochu pomalsie vo forach boli informacie o tyzdni. zrychlit to mozes jedine chemiou, pokial ale nemas nejaky odolny kmen. ja mam v akva situaciu ze v tyzdnovych intervaloch my vyskakuje krupica - liecim esha exit+esha2000. tyzden liecba, tyzden klud a zase krupica. uz zacinam utracat postihovane neonky.
navyse je predpoklad ze neonky budu chytat krupicu casto ked uz ju mas v akva.
No tak to není moc povzbuzující

To ta sůl fakt nezabírá? Mám tedy vsadit na chemii?
Je to normalni. Pak je obcas jeste normalni ze se treba nektere rostlinky z te soli rozpadnou a pak po umrti nejake rybky skocis do kramu a konecne koupis nejaky ten pripravek treba od eSha
Taky jsem nejdriv pouzil sul ale nepomohla - uz toho asi bylo moc. Navic mam pocit ze sul zabiji jen jedno stadium krupicky a pak ma napomahat vetsim slizu na rybe a tim znemoznit uchyceni krupicky. Po tom co se mi zacala rozpadat cryptokorina diky soly tak jsem zase vodu vymenil a dal eSha. Krupicka uz byla vsude a tak trvalo 6 dni nez jsem se ji zabvil :o(
Tak včera večer jsem zvýšila teplotu a osolila jsem vodu 5-ti polévkovými lžícemi soli. Dnes ráno teplota ukazuju 31 st. Rybky jsou až moc čilé, v akva je docela šrumec. Včera než jsem cokoli podnikla, tak jsem krupičku viděla pouze na Ramirézkách a opravdu jen pár teček. Dnes ráno už je krupička vidět i na neonkách a další a další nové tečky na Ramirézkách

. Je to normální??? A kdy a kolik vyměnit vody???
1 27.02.2008 20:19 Lucie Ahoj, s tou solí nevim, jak to je. Ale krupičku jsem doléčila právě tento týden. Použila jsem Costapur od Sery, zvýšila teplotu asi na 30 stupňů a hodně jsem vzduchovala, na konci jsem vyměnila asi 1/3 vody. Dala jsem jim to tam třikrát ob den, ale asi by bejvalo stačilo i dvakrát. Všechny rybky se uzdravily a ancistrusík taky. Zdají se být úplně v pořádku a čilé.
1 27.02.2008 17:30 Medra – Re: pavliina
ahojky, tak jsme v tom spolu, taky čekám až někdo něco poradí, zatím radi EXIT a eSHa 2000, ale u nás to nikde nemají, zatím jsem zvýšil teplotu na 30°C, teda na topítku, teploměr teď ukazuje 31°C, asi taky brzy přidám sůl.
V sobotu jsem do akva přidala nové rybky - Ramirézky a dneska koukám, je na nich pár bílých krupiček (teček) Jedná se zřejmě o krupičku, nemám s tím žádné zkušenosti, tak se ptám, jestli se nějaká nemoc projevuje taky bílýma tečkama???

Mám jednoho ancíka a 2 pancéřníčky a četla jsem na netu, že chemii moc nemusí

, zkusila bych sůl - takže na 50 l mám přidat 50 g soli a každý den odkalovat? A když odkalím, mám znova přidávat sůl a kolik soli? A teplotu tedy zvýšit na 30 st. ale na jak dlouho a jak dlouho přidávat sůl? Moc děkuji za rady

zatím jsem to nikdy neřešila

1 27.02.2008 17:04 Medra tak jsem exit nesehnal, vecpali mi FMC, ale když jsem přečetl navod a tady některé reakce na foru, tak pujde FMC do WC ,-)))
1 27.02.2008 14:30 Eli Tak jsem to asi špatně pochopila. Ale krupička je pryč a naštěstí se nic nestalo, příště budu pozornější
Ta doporučení platila pro jinou léčbu než léky eSHa. Manuály eSHa jsou zde již někde navěšené, stačí trochu pohledat, diskutovalo se tu o tom celý minulý týden.
1 27.02.2008 10:56 Eli já teplotu zvýšila jen než mi přišly ty léky. Ale četla jsem tady i ostatní diskuze na toto téma a někdo to tam doporučoval.
1 27.02.2008 08:56 Medra vy mě snad nakonec na tu chemii přemluvíte ,-)
Jenom podotýkám, že při léčbě eSHa není doporučeno zvyšovat teplotu.
1 27.02.2008 06:43 Eli – to Medta
Koukám, že postupuješ jako já. Taky jsem nejdřív zvýšila teplotu, pak objednala Exit a EshA, nakapala podle návodu, pak ještě dva dny a krupička byla pryč. Je to už tak 14 dnů, možná i 3 týdny a v pohodě. A voda čistá - žádný měnění, jen odkalení, ale to bych udělala stejně a dolití.
1 26.02.2008 21:33 Medra tak teplota zvýšena na 29°C až 30°C, zatím žádná chemie ani sůl, uvidíme co poradíte.
1 26.02.2008 16:42 Medra tak začíná se to rýsovat téměř jasně ,-)
Potvrzuji zkušenost "Filipsi". Mám jen (zaplaťpánbu) jednu zkušenost, ale dal jsem na rady zde na fóru a ta kombinace je opravdu rychlá a účinná.
1 26.02.2008 15:29 Medra no tak pojďme, potřeboval bych pár dalších rad než mi zavřou ,-)
Nutne neni ale je to pry lepsi. Tez jsem pouzil oba dva.
1 26.02.2008 14:14 Medra – Re: filipsi
A je nutné oba současně ?
Zkus exit a esha 2000, dle navodu. A rozsekni to jednou pro vzdy. Prinejmensim, do dalsiho nakupu nakazenych ryb (tomu se clovek tezko navzdy vyhne)
1 26.02.2008 13:47 Medra Je to výborné, nejspíš mají moje neonky taktéž zmíněnou KRUPIČKU. Strávil jsem teď pár hodin čtením příspěvku zde i na jiných webech. A nechce se mi dělat vůbec nic a přitom bych jim tak rád pomohl. Nejde mi v žádném případě o peníze, jen budu rád, když budou neonky bez teček. Prosím o opravdu vyzkoušenou metodu. Nerad bych koupil něco, co uškodí rostlinkám nebo jinak rybičkám. Docela se mi líbí recept se zvýšením teploty a solí. Takže zvyšuji teplotu a čekám na vaše rady. Myslí, že už by to chtělo problém s krupičkou rozseknout jednou pro vždy ,-)
Pokračujte až do úplného vymizení příznaků.
Přidat reakci
1 ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x