Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2008 08:47 Muž styv [10] - Amerika
"Bacha,až sa podmienky zlepšia ,ja sa vrátim."Tvoja krupička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2008 08:43 Medra
tak jsem úspěšně vyléčil solí a teplotou, přežilo všechno !

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2008 16:20 Joxa
Ahoj, chci se zeptat jestli ta sůl neblíží rostlinám a ancitrusovi. Dík :-O coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2008 16:19 Joxa
Ahoj, chci se zeptat jestli ta sůl neblíží rostlinám a ancitrusovi. Dík :-O coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2008 15:31 Medra
Zůstal jsem u léčby teplotou a solí a zdá se že je krupička na ústupu, určitě počkám do zmizení poslední tečky, ale nevím jak dlouho pak ještě držet teplotu a kdy vyměnit vodu. Prosím někoho ze staré školy o rady. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2008 14:55 Žena pavliina [50]
Teď si nevím rady, krupičku léčím Costapurem, dnes je 4. den. Dávkovala jsem 1. a 3. den podle návodu, už jsem si myslela, že bych 5. den mohla vyměnit část vody, protože krupička rychle ustupovala ale dnes je jestě jedna krupička na samičce ramirézky. Tak nevím, mám raději zítra ještě nadávkovat a vodu zatím ještě neměnit? Nechci, aby se mi to vracelo ale taky nechci moc škodit rybkám a kytkám :-O A ještě jedna otázka, bude Costapur vadit jikrám? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2008 11:44 Eli – Re: Pavel
Dík. Když jsem objednávala, tak mi bylo celkem jedno odkud, hlavně, aby to bylo rychle. A na těch pár korunách mi nějak moc nesejde... Důležité je, že to pomohlo a ma klid
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 18:45 pavel – Re: Eli
šmarjá, to je drahej krám .. nakupuj tady: www.akvarista.cz/… , www.akvarista.cz/… X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 18:15 Žena pavliina [50]
S Costapurem je vidět zlepšení už druhý den. Možná, že exit by byl šetrnější pro ancíky a pancéřníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 11:42 sara
Ahojky prosím vás neporadil by mi měkdo s krupičkou objevila jsem jí před měsícem. lěčím to MULTI-MEDICALEM a taky BIOICHTEM, ale pořád nevidím že by ta krupička ustupovala zvýšila jsem teplotu na 28. někdo říká že na to pomáhá COSTAPUR od SERY a taky EXIT tak nevím poradíte mi jak se té krupičky zbavit jsem už zoufalá díky!!! sad :-( no
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 09:53 Muž ghostik [81]
Exit maj skoro vsude na netu v shopech a jinak ho ma kazdy Hornbach v akvaristice ( alespon co jsem byl ve dvou tak mnely celou nabidku od eSha )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 09:27 Muž Diego [72]
Já doporučuju (ze své zkušenosti) EXIT.Je pravda,že se shání hodně špatně. rozzureny U mě už do 2 dnů bylo po krupičce. ano palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2008 09:20 Eli
Ve zverimexech se Exit shání blbě (u nás ho nekde neměli a objednání bylo tak za týden). Já ho objednala přes internet a druhý den ho měla doma. mojeakvarium.vltava2000.cz/…
mojeakvarium.vltava2000.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.02.2008 10:23 Žena pavliina [50] – Re: Yirka
Děkuji za rady ;-) Teď jsem vyměnila 1/3 vody - bohužel nebyl čas ji nechat odstát, tak snad to rybky chroupnou :-) , teplotu jsem nastavila na 27 st. vzduchování nechala běžet a nadávkovala jsem Costapur od Sery, nic jiného jsem bohužel nesehnala. Tak se uvidí. A ještě jednou všem děkuji ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.02.2008 08:26 Muž Yirka [9260] – Re: pavliina
Já bych postupoval tak, že bych normálně vyměnil 1/3 vody a teplotu postupně snížil na normál a potom začal léčbu. Jelikož další otázka by byla jak radikálně snižovat na normál-odpovídám tak dlouho, jak bylo zvyšováno nad normál. Předpokládám, že to také nebylo skokově-šokově. Přeju hodně štěstí - to rozhodnutí je určitě správné a přinese výsledky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.02.2008 07:49 Žena pavliina [50] – Re: Yirka
OK, je rozhodunuto, ráno mrknu do akva a je to stále horší. Takže teď půjdu a koupím nějaké léčiva, nejraději bych Exit, uvidíme, co nabídnou. Jen mi prosím poraďte, co s tou osolenou vodou? Mám nejdříve provést výměnu vody? A kolik? A hlavně, vyměním ji za studenější, tak aby to nebyl pro rybky šok :-( A v akva mám teplotu 31 st., co s tou teplotou? Pomalu snižovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.02.2008 07:41 Muž Yirka [9260] – Re: pavliina
Filtr nech běžet, nakonec v návodu píší, že se mají zachovat běžné podmínky v AQ. Já jsem tedy určitě nevypínal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 23:02 Žena pavliina [50] – Re: pebe
No nevím, vypínat filtr se mi tedy nejeví jako nejlepší řešení. A když vyměním polovinu vody, tak nevím jak budou rybky reagovat na chladnější vodu, přeci jen to pro ně bude šok :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 22:48 Muž pebe [2] – Re: pavliina
já bych teď vyměnil tak půlku a začal bych znova z tou eshou. Teplotu bych nechal na standartu. Dodrž dávkování v návodu. Jen jsem zcela vyjmul filtr a pouze silně vzduchoval. Já pak ani po léčbě neměnil vodu prostě se to vstřebalo a bylo to ok. Večer byly rybičky úplně kropenaý a ráno už byly normální jen na pár bylo pár teček. je to fak účinný. Jen nevím proč chcíply mi oba krunýřovci skvrnití. A přitom tu krupičku neměli. Zdá s emi, že to dalo trošku abra kytkám, ale ne moc. V Praze jsem jsem ten přípravek kupoval v nuslích. stojí asi 120 kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 22:40 Žena pavliina [50] – Re: pebe
Díky, zítra zkusím skočit do zverimexu, jestli to ale seženu :-( Ale co potom s tou osolenou vodou a teplotu na 30 st., kdybych tedy nakonec přidávala chemii?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 22:36 Muž pebe [2] – Re: pavliina
esha exit naprosto bezkonkurenční. Za tři dny jsem měl vyléčeno ve společenské nádrži. Kamarád řešil to samé, půjčil jsem mu eshu a za 4 dny vyléčeno. Žádnou sůl a podobný zlepšováky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 22:28 Žena pavliina [50]
Tak fakt nevím, jsem na vážkách, jestli nesáhnout po chemii. Krupička je teď na většině ryb a na ramirézkách je určitě víc než včera :-( Je to tím, že jsem zvýšila teplotu na 30 st. a osolila? Nebo to prostě nezabírá a šíří se to dál? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 18:40 Muž Sid [6774] - Rostliny – Re: Medra
"Vedle" na Akvárku.cz právě probíhá diskuse na toto téma...
(Ještě není u konce! :-D )
www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 17:53 Medra
tak mi ale reknete kde se ta krupicka bere ? jestli to neni v krmeni od sery nebo tech jejich pripravcich co jsem pouzil pro zalozeni akva, protoze jsem se byl divat v akvaristice kde jsem koupil neonky ktere krupicku ted maji a v obchode sou bez jedine tecky !!! rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 09:28 Muž pakozdy [17] – Re: pavliina
sol zabera, trochu pomalsie vo forach boli informacie o tyzdni. zrychlit to mozes jedine chemiou, pokial ale nemas nejaky odolny kmen. ja mam v akva situaciu ze v tyzdnovych intervaloch my vyskakuje krupica - liecim esha exit+esha2000. tyzden liecba, tyzden klud a zase krupica. uz zacinam utracat postihovane neonky.
navyse je predpoklad ze neonky budu chytat krupicu casto ked uz ju mas v akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 09:17 Žena pavliina [50] – Re: ghostik
No tak to není moc povzbuzující sad To ta sůl fakt nezabírá? Mám tedy vsadit na chemii?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 08:17 Muž ghostik [81]
Je to normalni. Pak je obcas jeste normalni ze se treba nektere rostlinky z te soli rozpadnou a pak po umrti nejake rybky skocis do kramu a konecne koupis nejaky ten pripravek treba od eSha ;-)
Taky jsem nejdriv pouzil sul ale nepomohla - uz toho asi bylo moc. Navic mam pocit ze sul zabiji jen jedno stadium krupicky a pak ma napomahat vetsim slizu na rybe a tim znemoznit uchyceni krupicky. Po tom co se mi zacala rozpadat cryptokorina diky soly tak jsem zase vodu vymenil a dal eSha. Krupicka uz byla vsude a tak trvalo 6 dni nez jsem se ji zabvil :o(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2008 07:51 Žena pavliina [50] – Re: fantasta
Tak včera večer jsem zvýšila teplotu a osolila jsem vodu 5-ti polévkovými lžícemi soli. Dnes ráno teplota ukazuju 31 st. Rybky jsou až moc čilé, v akva je docela šrumec. Včera než jsem cokoli podnikla, tak jsem krupičku viděla pouze na Ramirézkách a opravdu jen pár teček. Dnes ráno už je krupička vidět i na neonkách a další a další nové tečky na Ramirézkách sad . Je to normální??? A kdy a kolik vyměnit vody???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 20:37 R Muž Silent [5949]
Zvýšení teploty urychlí vývojový cyklus parazita a osolení zase změní osmotické vlastnosti vody, takže dojde k poškození buněk kožovce(krupičky). Pokud se ale léčí přípravky eSHa exit a 2000 tak se teplota nemusí zvyšovat. Alespoň to pro ryby není taková zátěž. Určitě bych ale nekombinoval najednou osolení a léčivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 20:19 Lucie
Ahoj, s tou solí nevim, jak to je. Ale krupičku jsem doléčila právě tento týden. Použila jsem Costapur od Sery, zvýšila teplotu asi na 30 stupňů a hodně jsem vzduchovala, na konci jsem vyměnila asi 1/3 vody. Dala jsem jim to tam třikrát ob den, ale asi by bejvalo stačilo i dvakrát. Všechny rybky se uzdravily a ancistrusík taky. Zdají se být úplně v pořádku a čilé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 17:30 Medra – Re: pavliina
ahojky, tak jsme v tom spolu, taky čekám až někdo něco poradí, zatím radi EXIT a eSHa 2000, ale u nás to nikde nemají, zatím jsem zvýšil teplotu na 30°C, teda na topítku, teploměr teď ukazuje 31°C, asi taky brzy přidám sůl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 17:21 Žena pavliina [50]
V sobotu jsem do akva přidala nové rybky - Ramirézky a dneska koukám, je na nich pár bílých krupiček (teček) Jedná se zřejmě o krupičku, nemám s tím žádné zkušenosti, tak se ptám, jestli se nějaká nemoc projevuje taky bílýma tečkama??? :-O Mám jednoho ancíka a 2 pancéřníčky a četla jsem na netu, že chemii moc nemusí :-( , zkusila bych sůl - takže na 50 l mám přidat 50 g soli a každý den odkalovat? A když odkalím, mám znova přidávat sůl a kolik soli? A teplotu tedy zvýšit na 30 st. ale na jak dlouho a jak dlouho přidávat sůl? Moc děkuji za rady love zatím jsem to nikdy neřešila :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 17:04 Medra
tak jsem exit nesehnal, vecpali mi FMC, ale když jsem přečetl navod a tady některé reakce na foru, tak pujde FMC do WC ,-)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 14:30 Eli
Tak jsem to asi špatně pochopila. Ale krupička je pryč a naštěstí se nic nestalo, příště budu pozornější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 12:58 Muž Yirka [9260] – Re: Eli
Ta doporučení platila pro jinou léčbu než léky eSHa. Manuály eSHa jsou zde již někde navěšené, stačí trochu pohledat, diskutovalo se tu o tom celý minulý týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 10:56 Eli
já teplotu zvýšila jen než mi přišly ty léky. Ale četla jsem tady i ostatní diskuze na toto téma a někdo to tam doporučoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 08:56 Medra
vy mě snad nakonec na tu chemii přemluvíte ,-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 08:38 Muž Jiřís [1]
EsHa EXIT-esha 2000 ahoj to je nejlepší věc za tři dny je to pryč a bez úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 08:22 Muž Yirka [9260] – Re: Medra
Jenom podotýkám, že při léčbě eSHa není doporučeno zvyšovat teplotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 06:43 Eli – to Medta
Koukám, že postupuješ jako já. Taky jsem nejdřív zvýšila teplotu, pak objednala Exit a EshA, nakapala podle návodu, pak ještě dva dny a krupička byla pryč. Je to už tak 14 dnů, možná i 3 týdny a v pohodě. A voda čistá - žádný měnění, jen odkalení, ale to bych udělala stejně a dolití.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 21:33 Medra
tak teplota zvýšena na 29°C až 30°C, zatím žádná chemie ani sůl, uvidíme co poradíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 16:42 Medra
tak začíná se to rýsovat téměř jasně ,-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 16:30 Muž Yirka [9260] – Re: Medra
Potvrzuji zkušenost "Filipsi". Mám jen (zaplaťpánbu) jednu zkušenost, ale dal jsem na rady zde na fóru a ta kombinace je opravdu rychlá a účinná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 15:29 Medra
no tak pojďme, potřeboval bych pár dalších rad než mi zavřou ,-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 14:17 Muž ghostik [81]
Nutne neni ale je to pry lepsi. Tez jsem pouzil oba dva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 14:14 Medra – Re: filipsi
A je nutné oba současně ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 14:13 Muž filipsi [1298] – Re: Medra
Zkus exit a esha 2000, dle navodu. A rozsekni to jednou pro vzdy. Prinejmensim, do dalsiho nakupu nakazenych ryb (tomu se clovek tezko navzdy vyhne)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 13:47 Medra
Je to výborné, nejspíš mají moje neonky taktéž zmíněnou KRUPIČKU. Strávil jsem teď pár hodin čtením příspěvku zde i na jiných webech. A nechce se mi dělat vůbec nic a přitom bych jim tak rád pomohl. Nejde mi v žádném případě o peníze, jen budu rád, když budou neonky bez teček. Prosím o opravdu vyzkoušenou metodu. Nerad bych koupil něco, co uškodí rostlinkám nebo jinak rybičkám. Docela se mi líbí recept se zvýšením teploty a solí. Takže zvyšuji teplotu a čekám na vaše rady. Myslí, že už by to chtělo problém s krupičkou rozseknout jednou pro vždy ,-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 10:03 Muž Sid [6774] - Rostliny – Re: ducky
Pokračujte až do úplného vymizení příznaků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 09:53 Žena ducky [1]
Mám též jeden dotaz ke krupičce. Už 7.den lečím celé akva Costapurem, přidala jsem i Ectopur, ale stále ještě na 3 rybkách je vidět několik bílých teček, můžu tedy ještě i 9.den nakapat do akva předepsanou dávku, ač v návodu je léčit pouze 7dní? Máte někdo zkušenost? Moc díky ahoj !

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=4028