Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:56 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Obecně snad ano,ale při léčbě vnitřních parazitů je krmení polovina úspěchu,tam je potřeba dostat léčiva právě do trávícího traktu.Pokud se paraziti potvrdí,budem řešit dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:53 Muž sportsmen [62] – Re: Romy
V pribalovem letaku to neni ale pani v akvaristice mi rikala at nekrmim ... je docela zkusena a da se ji verit. Dale vim ze kdyz jsme lecili ryby v chovnych rybniccich tak jsme take nekrmili. Myslim ze obecne kdyz se leci tak se krmit nema protoze ryby uz jsou zatezovany lecivy a napadenou nemoci a zatezovat jeste jejich travici trakt by nebylo zadouci ale jisty si nejsem tak jsem se radeji zeptal. V kazdem pripade krmit nebudu rybam to jen prospeje a pet dni to v klidu vydrzi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:48 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Nevím jak je to v návodu,moc neléčím.Snad se někdo vyjádří.Nebo zkuste pohledat tady i jinde na fórech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:44 Muž sportsmen [62] – Re: miro03
na vykaly se zitra kouknu ... budu ryby pozorovat a snad neco objevim. Jeste jedna otazka muzu pri aplikaci leciva ESHA a EXIT tech pet dni krmit??? Nemohu ze?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:42 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Ano,je to i vzhledem k možnému stresu lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:38 Muž sportsmen [62]
Moc vam pratele akvariste dekuji ... hned zitra udelam dle vasich rad. Snad se to vsechno podari zachranit a vratit do puvodnich koleji. Jen otazka, muzu tu nemocnou rybu dat do nadrze kterou naplnim vodou z akva odkud ji odlovim??? Abych ji nedaval do jine vody. Nemam totoz napustenu zadnou nadrz kde by byla odstata a zabehla voda!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:20 miro03 – Re: sportsmen
Kedže kolegovia už radia a ja bi som písal a odporúčal to samé tak budem len zatial čítat a sledovat ako sa to celé vyvíja.Ked som písal prvý príspevok,tak tu neboli ešte fotografie terčovca.Priklánam sa k názoru kolegov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:05 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: xx
Jsem stejného názoru,níže jsem to rozebíral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:01 xx – Re: sportsmen
Podle těch fotek to rozhodně není krupička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 23:00 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Ahoj Petře,ptali. ;-) Prozatím bych tu jednu rybu odlovil a léčil jí samostatně,celou nádrž preventivně přeléčil eSHou.Pokud by se příznaky objevili časem i u jiných ryb,pak by se muselo léčit razantněji.Každopádně pozorujte rybí výkaly,vnitřní parazity poznáte právě podle výkalů,jsou bílé a šlemovité.Zdravé ryby(pokud nežerou grindal)je mají normálně hnědé.Postiženou rybku zatím léčete na plísně a bakterie.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:52 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: sportsmen
Nevim jestli se kluci dole na to ptali ale jaky maj ryby vykaly?.To by mohlo hodne napovedet.A ohledne ty teploty....neonky ti 35°C urcite nevydrzej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:46 Muž sportsmen [62] – Re: Dahak
ne ne je to puvodni obyvatel akva ... ta druha co se strani je jeste jina!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:41 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: sportsmen
Zkus tu kombinaci eXit-eSha.Vzhledem k tomu ze je nadrz hodne zarostla bych volil vetsi davku nez doporucenou.Mam zkusenost s entizololem kde mi rostliny vstrebaly lek driv nez stacil ucinne zabrat u ryb.Idealni by bylo tu nemocnou rybu odlovit do karanteny i kdyz si podle fotek myslim ze sance na uzdraveni neni moc velka.Predpokladam ze je to jedna z tech nove donesenych ryb ta co se stranila ostatnich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:31 Muž sportsmen [62]
jsou to malickosti ktere do sebe zapadaji,male podceneni karanteny a udrzby ktera trva hodinu a nasledky sjou strasne ...presne jak rikas je to trapeni ryb a at se u to snazim vysvetlit jak chci neveri mi. Pokud se mi tohle podari vylecit a nebude chtit nadrz pravidelne kezdy tyden - 14dni odkalovat a menit cas vody tak to prestanu delat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:27 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: sportsmen
Idealni by bylo nechat tam jen ty neonky a terce prodat/venovat nekomu kdo se o ne postara lip nez dosavadni majitel.Tercovec je ryba ktera vyzaduje casou peci a pozorovani.Cisteni jednou za dva mesice je trapeni ryb a nic jinyho.Pokud se podari momentalni infekci nebo napadeni parazitem uspesne zastavit tak pri stejne dosavadni "peci" garantuju z se brzy objevi znovu.
Tvoje domnenka ze se jedna o prenos nemoci nebo parazitu od ryb ktere neprosly karantenou je velmi pravdepodobna.Sam jsem si tim jednou prosel a uz bych takovou hloupost neudelal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:23 Muž sportsmen [62]
jsem z toho uplne spatnej ... prosim poradte mi co s tim. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:22 Muž sportsmen [62]
Ted jde o to co s tim mam delat ... zitra tam jedu a budu to resit. V akvaristice mi pani doporucila eSHu EXIt na kozovce a kdyz pry si nejsem jistej tak s tim mam dat jeste ESHU 2000 ze ta je pry na dalsich 18 nemoci ale na pribalovem letaku pisi ze je pouze na plisnove infekce, kozni infekce a parazitum kuze a zaber, takze neni na vnitrni parazity na ktere jste me tu upozornovali. tak zitra asi zkusim tyhle dva pripravky a snad to pomuze. Dale to bude chtit ryby prelecit i na ty vnitrni parazity ... pokud tedy nebude pozde. Prosim poradte mi co s tim mam udelat. Ryby jsou krasne a byla by skoda o ne prijit. Kdyz tak bych zitra zkusil udelat stery a podival se na ne pod mikroskopem o co se to presne jedna, udelat stery nebude problem, dokonce mam i pristup k mikroskopu tak bych se na to mohl podivat ale zda to sam urcim to nevim. A jak odhalim vnitrni parazity take netusim! Zajimave je ze priznaky jktere tu popisuju ma pouze jeden tercak a jeden z tech dvou novych je zalazli a nezere ale na svem povrchu nema nic. Ostatni ryby jsou naprosto v pohode bez jakych koliv priznaku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:11 Muž sportsmen [62]
jeste dalsi vec asi pred mesicem si nechal majitel privest dalsi dva terce, samozrejme neprosli zadnou karantenou a sli rovnou do nadrze, takze tohle muze byt dalsi cesta jak se tam nakaza mohla dostat, sice to meli byt ryby od chovatele ale kdo vi kde on vzal ryby a v jakem byli stavu, ja jsem je ani nevidel kdyz je tam pousteli. A jeden z techto tercu nebyl prijaty mezi ostatni, strani se vzadu a vubec nezere, neprikladal jsem tomu vazny duvod rikal jsme si ze to bude tim ze ho proste neprijali a proto ze se strani a nezere ale prave on mohl byt nakazeny vnitrnimi parazity a cele akva zamorit. Cele to do sebe hezky zapada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 22:06 Muž sportsmen [62]
Tak ted jsem z toho uplne vedle ... ted vubec nevim co mam delat. Koukam ze to bude jeste hodne slozite. Jde o to ze to neni moje nadrz a nechal jsem se ukecat se o ni starat v jedne ordinaci kde slouzi aby se pacienti citili dobre. Do nedavne doby jsme bojovali s rasami a akvarko jsme pravidlene kazdych 14 dni odkalovali a kazdy den jsme menili kybl vody. Jenze boj s rasou jsme vyhrali a majitel uz nechtel tak casto akva cistit rika ze to bude casem stacit jednou za dva mesice ..urcite je vam jasne jak to asi u tercovcu dopadne. Takze to zacalo objevenim se pravdepodobne malymi plostenkami z nadbytku organickeho odpadu, postupne zase zacala pribivat rasa a tercovci uz nejsou tak hezky vybarveni jako byli drive. testy na parametry vody jsem nedelal protoze v tom nemam moc zkusenosti ale na rybach je videt ze jim to moc neprospiva ...drive se treli kazdych 14 dni ted uz se netrou vubec ... no a ted se mi objevila tahle nemoc ... k tomu si prictete ze v tehle nadrzi je 100 neonek a 7 tercovcu a nadrz ma cistych 330litru vody takze podle me je prerybnino a cgtelo by to cistit daleko casteji ... Proste vsechno ukazuje na spatnou udrzbu ... tudiz spatnou kondici ryb a s tim se museli objevit i tyhle potize. Navic si vemte ze majitel krmi jak umelou stravou od sery tak mrazeny patentkami z obchodu takze zdroj nakazi je uplne jasny. Ted jde o to urcit o co jde a zachranit ty krasne ryby. Je klidne uplne mozne podle toho co jste tu psali ze ty tercovci jsou nakazeni i vnitrnimi parazity a ze tam toho bude vice ne jen jedna nemoc. Zitra tam honem jedu a pokusim se to zachranit ale ted vubec nevim co mam delat. Majitel nema zadnou karantenní nádrž kam bych mohl ryby případně přelovit a kam je dat lečit, a než bych nejakou nádž nechal zaběhnout tak by to trvalo. Akvarko tam sice nahradni ma ale ma cca 300 litru tak bych pripadne mohl napustit to a ryby se tam pokusit vylecit. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:47 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: miro03
Ahoj Miro,pokud hlen vlaje z těla,tak to bude asi něco bakteriálního,chtělo by to rozbor.Spíš toho bude víc najednou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:45 miro03 – Re: Romy
Roman tiež ma napadla myšlienka aj s vnútornými parazitmi.Dost tomu popis sedí.Velakrát sa stane že sa popri vnútorných parazitoch pridruží aj iná nemoc.Preto treba vypozorovat nemocného terčovca aké má výkaly?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:43 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Tohle vypadá spíš na bakteriální infekci,nebo trichodinu,ale podle fotek si netroufnu říci,co to je.Teď pojedu z práce domů,pak se na to ještě jednou a v klidu mrknu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:40 miro03 – Re: sportsmen
Ked budeš dávkovat exit tak zvýš teplotu na 32 stupnov.Sol v takom prípade neprídávaj.Ked zvolíš sol tak zvýš teplotu na tých 34až35stupnov.Vitamíny je dobré nakapat do krmiva.Vysoká teplota 34až35stupnov rastlinám neprospeje.Určite je dobré po liečbe vymenit postupne všetku vodu v akváriu.Najlepšie bi bolo keby si nádrž dezinfikoval savom alebo ešte lepšie chloraminom-t.Ryby dal do karanténnej nádrže a liečil ich tak.Dno odporúčam vyvarit.Rastliny vymáchat v savovej lázni slabučký krátkodobý kupel im nijak nezaškodí.Najlepšie je však kúpit nové.Do prázdnej okrasnej nádrže nasypat chloramin-T 2grami na 100litrov vody(neničí bakterie vo filtri)silnejšia dávka už ano.Nechat za plného chodu aj s filtrom a vodou 12až24 hodín dezinfikovat.Až tak nádrž vypustit,vypláchnut teplou vodou.Založit dno vyvarené v slanej vode.Napustit vodu.Nechat po dobu karantény zabiehat.Karanténu odporúčam 3až4týždne.Prečo odporúčam takto zložite postupovat.Kožovec je mrcha X-) Zapúzdri sa a bude čakat na svoju príležitost.Z vlastnej skúsenosti viem ako sa dokázal objavit po čase znova(3až5mesiacov nič ,všetko v poriadku ani osádka akvária sa nezmenila a človek musel liečit znova).Ako som spravil takúto liečbu a dezinfikáciu nádrže bol s ním pokoj už sa neobjavoval na rybách.Fungovalo to jak v dobách ked som mal ešte doma z cichlíd,akary,kančiky atd...v okrasných nádržiach a aj v jednom prípade s okrasnou nádržou s terčovcami,plus pri problémoch u klientov,ktorým sa starám o nádrže.Vetšinou si to doniesli novými rybami(ancistrusi,coridorasi,neonky,čichavci,rastlinami,nedodržaním karantény atd....Takže som mal o prácu postarané. :-D.Aby si nemyslel niekto že ma to tešilo,to nie len sú to skúsenosti s praxe.Tak dúfam že Ti to pomože! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:36 Muž sportsmen [62] – Re: sportsmen
Fotka k příspěvku dalsi foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:34 Muž sportsmen [62] – Re: Romy
Fotka k příspěvku Ale to vubec ne verim vam a poskytl jste mi moc dobre informace, jde jen o to ze vic hlav vic vi a z toho co jsme se kde docetl nejsem moc rozumnej protoze zasahy jsou u dost lidi rozdilne tak chci o veci vedet co nejvice a z dostupnych informaci si to dat dohromady a nejak dobre to vylecit, kdyz jsem lecil krupicku u zivorodek tak mi neslo o tolik jako prijit o okrasne akvarium s rybama a kytkama za tisice korun ... jinak k projevum tercovce ... je stranou od ostatnich ryb, na tele ma spoustu drobnych bilich tecek a na tele zvisene mnozstvi slizu ktery mu z jedne ploutve i vlaje. potravu uz neprijima, i jeho postranni cara je vice vyrazna nez byla predtim ... prikladam dalsi foto i kdyz jeho kvalita je desna bohuzel nmuj fotak neumi udelat lepsi

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 21:13 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Je vidět,že mi moc nedůvěřujete,když se na výměnu vody a nasazení aktivního uhlí musíte ptát znovu,stačí si tyto věci přečíst.Nejste si jistý,zda máte krupici,ale už byste tam dával dvojitou dávku a co se týče solení,je rozdíl zasolit společenskou a chovnou nádrž.Rostliny moc sůl nemusí a o soli se dnes vedou velké polemiky.Pokud se straní,je to nejspíše předzvěst jiné nemoci,nejspíš vnitřních parazitů,žere?,nezměnil barvu?Zkuste se trochu rozepsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 20:29 Muž sportsmen [62] – Re: miro03
Fotka k příspěvku s exitem pro jistotu budu davkovat i eSHu 2000 protoze si nejsem tim kozovcem uplne jistej ... tercovec ma na sobe vice slizu a drobne bile tecky ... chova se tak nejak divne strani se a obcas zatrese ploutvema a zda se mi jako by mel i supiny takove vice odstate a vice slizu na nich ... ale pravdepodobne to je na 90procent kozovec !

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 20:25 Muž sportsmen [62] – Re: miro03
miro dekuji moc za rady ... ten exit tedy zkusim prvni den dvojnasobnou davku a dale budu davkovat jeste 5 dni dle navodu ... jen se te chci zeptat na tu sul ... vim ze jsi chovatel takze spolecenske nadrze asi nemas ale i tak ... akva mam spolecenske jen pro okrasu ne pro chov a mam ho osazene kytkama neznici mi je ta sul??? nebude ted stacit jen zvysit tu teplotu na nejakych deset dni a k tomu pridat ten exit a tu sul radeji nedavat aby mi to neznicilo kytky??? take se te chci zeptat zda mam po lecbe postupne treba za 14 dni vymenit vetsinu vody a zda mam jeste pro jistotu vychytat zbytky leciva uhlim a jeste jsem se nekde docetl ze je dobre po leceni pridavat rybam vitaminy ze jim to jen prospeje !!! moc dekuji za rady love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:44 miro03 – Re: sportsmen
Všttko čo ste opísal sú vraždné kombinácie pre terčovce.Patemtkami krmit je riziko nákazy,vnútornými parzitmi(capilarie,tasemnice,spironukleas.atd...).Pkial ním niekto krmí tak sú to odborníci ktorý najprv dezinfikujú patentky v hypermangánovom roztoku aj to majú svoje dobré zdroje patentiek.Druhá varianta krmenia je nakrmit živé patentky concuratom,ked začnú hynút prvé patentky možete krmit.Zvyšné patentky zamrazit.Takto chovatel učiní aj odčervovací efekt.Hygiena je základom zdravého chovu.Zanedbaná hygiena je malým krokom k velkým problémom.Čím je voda staršia tým nižšie klesá hodnota ph čo má vplyv na žravost terčovcov.Čím je voda staršia tým vetšie množstvo odpadových látiek vzniká vo vode.Preto poslúchnite kolegov čo už radili pri liečbe.Niekedy stačí krátkodobo zdvihnút teplotu na 34až35stupnov.Zvýšit vzduchovanie a pridat sol jedna lyžica na 50litrov vody.Je tu ešte slaná lázen.15gramov soli na liter vody.Ja ju robím následovne 10litrov vody napustím do kýbliku,zavediem vzduchovanie,pridám 150gramov soli(bez jodu) a pol hodiny nechám terčovce v tomto kúpeli.Dobrý je aj samotný prípravok Exit.Odporúčam v prvý den dvojitú dávku.Silnejšie kmene kožovca slabšej dávke odolajú. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:26 Muž sportsmen [62]
jenze ja nemam v akva 30 ale mam tam pouze 28 stupnu, navic krmim mrazeny patentkama, a jeste ke vsemu tam mam asi vice ryb nez by bylo zdravo a tak se ani nedivim ze se mi kozovec objevil jo a vsemu prispiva i to ze ted odkaluji pouze jednou za mesic takze dusicnany asi budou vyssi ... vsechno to do sebe hezky zapada ... budu s tim muset neco udelat ! jinak moc dekuji za rady strasne nerad bychj o ne prisel palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:19 Muž Sid [6774] - Rostliny – Re: sportsmen
Krupička v nádrži s terčovci?! coze
Vždyť podle zastánců saunování a solení rybek a rostlin by měl být kožovec při teplotách, při nichž se terčovci běžně chovají, už dávno mrtvý!
A teď vážně: dejte na Romyho a filtr nechte běžet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:14 konrad – Re: sportsmen
Já tu krupičku vylečil taky ,,EXIT,,dle návodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:14 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Filtr ať běží dál a po léčbě vyměnit polovinu vody,event.přidat aktivní uhlí pro lepší vyčištění vody od léčiv.Bakteriím se nic nestane,dnešní léčiva jsou už velmi šetrná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:06 Muž sportsmen [62] – Re: Romy
a co mam udelat s tim fitrem??? mam ho odstavit??? a jak??? MAm externi fitr Fluval ... kdyz ho odpojim nepujde mi tam kyslik a chcipnou bakterie ... mam ho tedy pripojit nekam jinam??treba napustit jine akva a pustit ho tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 19:01 Muž Romy [1840] - Cichlidy – Re: sportsmen
Teplotu zvýšit klidně na 32°C,dají se použít obě eSHy,hlavně podle návodu,vzduchovat ano,solit je zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2008 18:53 Muž sportsmen [62] – krupicka u tercovcu a jeji lecba
Prosim Vas vazene akvaristy kteri mate zkusenosti s chovem tercovcu a bohuzel vas jako me neminul kozovec. Mam spolecenske akva s 7 tercovci a zhruba 100 neonkami a 8 SAE.Dnes jsem objevil na jednom terci pravdepodobne rozbihajici se krupicku. Poradte mi co s tim. Hned zitra chci zvednout teplotu,pridat vzduchovani, pridat polivkovou lzici soli na 10l vody v akvariu a kamarad akvarista mi poradil at tam jeste nadavkuji pripravek od eSHa a to konkretne eSHa 2000 a eSHa EXIT, mete s tim nekdo zkusenosti??? Nekdo mi radil jeste i zhasnout a odstavit filtr ale s tim filtrem nevim co mam delat, je uz hezky zabehli a kdyz ho predci odstavim nepujde tam kyslik a odumrou mi bakterie, prosim poradte mi co mam delat!!! Nechci o ty krasavce prijit!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 14:33 Muž stanovsky [29] - Živorodky
zkus měnit častěji vodu. A trochu sniž teplotu jinak newím .... HALÓ někdo skušenější at napoví!!! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 13:19 Yana – Re: stanovsky
stanovsky nie krupicku, ta myslim uz nie je, ale tym ze som zvysila teplotu a ryby mali bakterialny rozpad plutiev, sa bakterie zacali mnozit aj napriek dvojitej davke eshy 2000, takze co s tym? Zatial som prave dolovila vsetky ryby a dala som ich do osobitneho 30lit akva. Planujem tam fuknut baktopur a mycopur... Je mozne ze to svinstvo uz za 2 tyzdne voci eshy zodolnelo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 12:44 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Pokud léčiva nezabírají je to zlé. ne Přece musí být způsob jak to svinstvo zničit (krupičku)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 12:41 Muž Horác [3946] – Re: Yana
Tak v tom případě to beru zpět. Já myslel, že jste si to dávkování upravila sama. Mea culpa. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 12:38 Yana – Re: Horác
no asi preto tam davam dvojnasobnu davku, lebo na letaku pisu ze pre velmi chore ryby sa ma davka zdvojnasobit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 12:26 Muž Horác [3946] – Re: Yana
... "tu tam stale sypem uz tyzden dvojitu davku kua" ...

To jako že dvojitá dávka je dvakrát lepší (účinnější)? Takže 10x větší dávka bude 10x lepší (účinnější)? A co terapeutický index (poměr účinná dávka/toxická dávka)? Ten Vás nezajímá? Myslíte, že léčivo pro rybičky nelze předávkovat? Proč si myslíte, že tomu rozumíte líp, než lidé, kteří ten lék vymysleli a odzkoušeli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2008 09:29 Yana
No vyborne, som si myslela ze vyssia teplota rozbehne bakterie... Teraz ma vacsina ryb viac ci menej zakalene oci, az sa im to lupe... A co s tym teraz frajeri??? Eshu 2000 mi neradte, tu tam stale sypem uz tyzden dvojitu davku kua rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 13:25 Muž stanovsky [29] - Živorodky – Re: Sid
v pohodě. Zjevně to Yana vyřešila a zdárně. CG palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 13:01 Yana
Noo takze akva na slnku vystavene nemam, esha ma expiraciu v roku 2013, filtrujem cez molitan, a na UV lampu nemam. Zdvihla som teplotu na 29 a je po nej!!! Ale keby ste chceli otestovat co to je za kmen, tak vam mozem poslat, v druhom akva kde mam odlovene SAE krupica este je, lebo tam neliecim, lebo tie SAE mam pre svokra :-D Inac to nebol vtip smich Nech odo mna druhykrat nepyta SAE, ale nech radsej odkaluje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 10:46 Muž Sid [6774] - Rostliny – Re: stanovsky
Nekomplikujte to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 10:31 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Já ti newím ale osobně bych nefiltroval ničím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 10:28 Muž achyles73 [12] - Živorodky – Re: stanovsky
Jak u ktereho lečiva, u Exitu může jet filtr, ovšem určitě ne s uhlím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 10:25 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Tak UV ze slunce je slabší (musí projít atmosférou a ještě ozonem) než UV světlo z nějakého UV zářiče. A při léčení ryb se píše Nefiltrovat! A silně vzduchovat! (Čili by se nemělo používat žádného filtru ať už UV nebo klasického).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2008 08:45 Muž ghostik [81] – Re: stanovsky
Nikdy jsem to netestoval ale odhaduji ze slunecni svit asi nebude to same jako prutok vody 1-2cm kolem zdroje UV zareni po dobu nekolika hodin. Navic malokdo ma AQ na primem slunci.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=3828