Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 257 Žádná další stránka   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Štěpán – .
Osobně jsem nepřítel vnějších filtrů, voda tekoucí mimo akvárium mi nahání hrůzu. Momentálně promýšlím vnitřní filtr do 300l akvária o objemu asi 20l - 10L filtrační hmota, topení uvnitř, a vůbec mi to jako hyzdění akvária nepřijde.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Norton – ;-)
...věčné téma filtrů, viďte Side!? ;-) Jinak v tématu níže (náplň filtru) horuji za externí filtr, ale ono by 100litrovou nádrž ufiltroval i vnitřní biofiltr poháněný vzduchem, popřípadě slabším čerpadlem. Ovšem, až na ten zabraný prostor. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Štěpán – .
Ten filtr má naprosto nedostatečnej objem filtrační hmoty.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Hans – filtr
Já si myslím,že by to šlo,jinak obecně jsou Fluvaly dobrý filtry
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva – Vnitřní Fluval 1 plus do 110l?
Prosím, poraďte, šel by vnitřní filtr Fluval 1 plus do 110l akvária? Máte s ním někdo zkušenosti?
http://shop.miga.cz/product_info.php?path=242_41_260&product=49382
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Peetras – filtr
Zdravím.....
Za 1300,- se dá filtr postavit. 200,- nádrž na filtr ( lepená na rozměr u sklenáře) , čerpadlo - rámcově 400 - 600 ,- biomolitan - kostka 300 x 140 x 100 mm za 200 ,- ..... trubky / drobnosti - maximálně 300 ,-
Je to trocha práce, ale i topení nakonec může být schováno ve filtru a přes kulový ventil lze regulovat průtok tak od 50 L/h
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Vait – filtr
Oprava -Fluval 204 New
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Vait – Filtr
Na 200l akvárko bych už rozhodně uvažoval o venkovním filtru,pokud ho máš kam dát.Teď se dal za 1300,- koupit v doprodeji Fluval 204 plus.Ten je kompletní i s náplněma.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Norton – filtr
A co zkusit externí filtr? Má kromě ceny snad jen výhody. S fluvalem, ikdyž jen 2plus jsem se kvůli malé filtrační náplnil pohrál až dost... Třeba takový TETRATEC EX700?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - – filtr
Ahoj, 1000l/h se mi zdá až moc,klidně bych vzal i menší. Já mám aquael3, 700l/h nemýlím li se, a stejně sem to musel stahnout.Dělá to hrozný proud. Mám 220l. ;-)
2x za hoďku je taky dost, stačí 1x palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Petr – reakce
Ahoj,Fluval používám už od doby,co se objevily na naššem trhu.Jsem s ním spokojen.Filtr by ti měl přefiltrovat akvárium alespoň 2x za hodinu. 1000l/h je maximální výkon.Akorát nevím,jestli je u těch nových typů nějaká regulace.Já mám 280l.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sir – Filtr pro 200l
Ahoj, prosím o radu - je vhodný filtr Fluval 4 plus pro 200 l akvárium ? Sice udávají že je pro akvária kolem 215 l a jeho udávaný výkon 1000l/h. Zdá se mi ten výkon moc - nebo se mýlím ???
 Reagovat na tento příspěvek 1  - katunka – Robo
Poslední molitan jsem nahradila takovým štěrkem..jmenuje se to tuším Aquaclear a za tu poslední nádržku, tam kde je termostat topení jsem narvala ještě asi 1,5 cm tlustý molitan, úplně jemné struktury (koupelnová žínka ;-) ), ten zároveň zbrzdil průtok. Pokud naliješ vodu tak, aby hladina byla tak na úrovni výpusti tak to vodu skoro nečeřilo a proud taky není nijak silný (podle toho, že rostliny se nijak drasticky nehýbají)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Robo – Filter
Zdravim, mam novozalozene akvarium, ktore som kupil ako komplet akvaset: www.akvashop.sk/…

Mozno niekto pozna tento akvaset. Vcelku je to pekne akvarium, ale filter sa nesprava ako by mal. Podla mna dost viri vodu aj ked prietok som nastavil na minimum a navyse voda prichadza do akvaria rovnaka ako nasavana - teda neprefiltrovana so "spinou". Pravdepodobne by bolo dobre vymenit filtracne media. V tomto filtri su tri a to dva molitany s dost hrubou strukturou a keramicke valceky.
Ake by boli najvhodnejsie media do tohoto filtra aby prefiltrovana voda bola krystalovo cista?
Dakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva – :-)
Tak jsme konečně umístili akvárium, proprali písek, nalili vodu, vyndám filtr, že ho složím a zapojím a ...... v tom filtru není náplň hmm Ani mě nenapadlo, že jí musím koupit zvlášť :-D Tak musím rychle schánět.....
Jen jsem si tak posteskla...... ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala – filtr
já sem viděl fluvar 104 a ten je taky dobrej ale je lepsí ho stlumit tak aby akvarko precerpal 1x za hodinu(200l/h) X-) www.petmarket.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paulinn – filtr
já mám Eheim vnější 2226 professionel a je naprosto super. Ale chce to mít vždy malinko předimenzovaný, hodně zkušených akvaristů to tak dělá. Asi vědí proč a já se radami také řidila.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - – filtr
Na 200l nádrž už několik roků používám Fluval 204, vnější filtr a jsem spokojen. Jak výkon, tak i obsluha bez problémů a je velmi tichý. Doporučuji.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wladys – filtr
..já používám fluval už dlouho a jsem spokojený.Nicméně do nové nádrže budu zkoušet Tetratec1200 hlavně k vůli velikosti a jeho ceně.Tak snad neudělám chybu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - brekeke – vnější filtr 200l
ahoj lidi chci si kupovat novy filtr a už asi určitě vnější pro 200l akvarko mužete mi doporučit jakej je nejlepší každy řika něco jineho nevim jestli mam koupit fluval nebo jinači značku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Eva – Filtr
smich jestli ho dokážu seřídit .... smich
Jdu na to mrknout...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine – filtr
Špatně jsem se vyjádřil filtr 350l/h můžeš použít na svoje 125 l akvárium když ho dokážeš seřídit na svůj průtok 125l/h a samozřejmě bude stačit i na 300l akva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva – Filtr
A já se radovala, že je to jednoduchý a začínám tomu rozumnět ne
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Eva – Filtr
Jakej první? To je jenom jeden filtr, s max. průtokem 350l/h
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine – filtr
Ne na 300 l potřebuješ ten první. 350l/h :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva – filtr
Díky za odpověď!!! Aha, takže by stačil průtok 125l/h, a tenhle filtr by zvládnul i 300l akvárko?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Usine – filtr
Optimální průtok pro společenské akvárium s rostlinami je asi obsah nádrže za 1 hodinu což u tebe znamená 125 l / hod. Může být i vyšší protože se dá regulovat průtok vody.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva – Filtr - prosím o radu
Omlouvám se za nejspíš hloupou otázku, jsem úplný začátečník a technický antitalent.... Jak poznám, jaký koupit filtr - na krabici není asi označeno, na kolik je litrů.... Je to filtr Marathon 300 a je tam tabulka Max. průtok 350l/h a 92 USG/h. Stačí to na akvárko 126l (prázdné)? Prosím, pomozte mi někdo....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - – Filtr
Doporučil bych čerpadlo a biomolitan. Dobré zkušenosti mám také s výrobky od firmy Aquarium system, filtry jsou velmi kvalitní a dobře vymyšlené.

to Kos: Zajímavé, filtry od Shark-u mám tři (jedna koupě a dva darem) a nepoužívám ani jeden. Na svou velikost mi přijdou neůčinné a zbytečně hlučné.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tomas j – Re : FILTR
Ahoj já mám taky 45 l akvárko a jako filtraci jsem vyřešil Atman 302 je to vnitřní (viz. popis akvaristika.wbs.cz/… ) Je tichý a jsem s ním nad míru spokojen.Výhodná je i cena ,podle prodejny 150-200 kč.Molitanový filtr není zdaleka ,tak účinný jako filtry tohoto typu.Určitě ho doporučuji , hodně úspěchu a ať plavou ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Roman – tak tak
Už jsme to spolu řešily.Ten biomolitan je nejshůdnější řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LosRe: Kos
A nebo neni vhodnejsi cerpaci hlava (napr. Atman AT-201) a poradna kostka biomolitanu<
 Reagovat na tento příspěvek 3  - KosRe: Los
Ja mam dobre zkušenosti s Sharkem.Je výkonný a vydrží opravdu dlouho........
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Los – Filtr do 45 l akvarka
Pouzivam obycejnou biomolitanovou kostku probublavanou vzduchovacim motorkem, ale nemam s timto filtrem moc dobre zkusenosti. Proto ho chci vymenit za jiny, nejspise opet vnitrni. Nemam vsak s takovymi filtry zadne zkusenosti, nevim jaky zvolit prutok, jak jsou tiche a ktery z filtru na trhu pro svoji nevelkou nadrz zvolit. Prosim poradte, dekuji.

Predbezne jsem koukal na tyto:
TetraTec IN 400, Fluval 1 a Shark ADV 1.
Mate s nimi nekdo nejake zkusenosti, prip. mam radeji zvolit nejaky jiny?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [257]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233952x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr?od=12801