1) předfiltr zabírá dost místa uvnitř (na to, kolik je jeho skutečný filtrační objem - ano, je to konstrukčně dáno pro "lepší komfort při úklidu")
připravíte se zhruba o 1/4 prostoru ve filtru, což vede i k roztodivnému tvaru náplňových košů
2) u varianty thermo - z pochopitelných důvodů lze použít jen topítko od oase (což není problém, problém je v tom, že pokud dojdete vlivem okolních podmínek k tomu, že topítko jede často (což při průtoku x litrů/hodinu není problém

), musíte ho nechat vychladnout než ho budete vyndavat (což se při čištění filtru, respektive vyndání hlavy udělat musí vždy) - aby neprasklo - jen je potřeba na to myslet, nic víc, nic míň ((kolik lidí to asi ve skutečnosti dělá....))
další věc, na kterou je potřeba myslet je i to, že filtr musí být odvzdušněn, aby topení neprasklo uvnitř (prostě se zapne topítko později, ale je potřeba na to myslet)
3) zpracování - je samozřejmě dobré, dobře provedené, slabé místo jsou koše - díky tvaru je problém s pevností těch košů, což při chodu už potom nevadí, ale při čištění a usazování košů zpět je o nervy (prostě to musíte sesadit správně, aby to lícovalo, ale chce se to obrnit trpělivostí)
ke zpracování ještě snad to, že usazení těch zapadávajících částí a jejich "překlapnutí" pomocí těch páček z boku je zapotřebí dělat silou větší, než bych čekal (je to plast a bojím se, aby se to neulomilo)
ještě pár postřehů z provozu
- pěna uvnitř předfiltru byla 45 ppi, což se ucpává velice rychle (výrobce dělá i variantu 30ppi, ale nebylo to v době nákupu dostupné (novinka na CZ trhu), doporučil bych koupit rovnou a při výměně potom zaměnit a tím si oddálit nutnost údržby)
-v předfiltru je x válečků - kdo potřebuje větší proud, než je maximum, co filtr umí za normálního stavu, dá si do předfiltru x-1 válečků (a samozřejmě si může ještě pomoci změnou ppi, ale ubrat váleček se mi osvědčilo jako nejrychlejší a nejjistější řešení problému)
-topítko - měl jsem problém vytopit nádrž na 25°C, respektive teplota dost kolísala dle teploměru v nádrži (vyřešeno topítkem do nádrže, jen upozorňuji, že spoléhat na to jako na jediný zdroj tepla není určitě vhodné u náročnějších ryb)
všechno výše napsané je jen můj subjektivní dojem po cca roce užívání, neznamená to, že je oase špatný, ani že to jsou nějaké zásadní nevýhody, jen dávám svůj pohled na věc...
filtr je už prodaný a nahrazený jiným, který má také svoje výhody a nevýhody, jako ostatně vše.
Ještě k tomu čištění předfiltru - je to fakt luxus, ani pak nevadí, že je potřeba to dělat častěji, s kyblíkem to jde rychle... ještě upozorním, že vracení patrony předfiltru zpět je potřeba dělat pomalu - kdo to tam strčí rychle, uvidí krásný gejzír

))
(a pak je potřeba uklízet a to já, jsa líný, dělám všeobecně nerad)