Jaký filtr
Jenom poznámka k tomu: "stačí mě ten výkon". Orientuj se tak, že vezmi papírovej výkon filtru, vyděl dvěma a když Ti ten vydělenej výkon otočí vodu v akváriu alepsoň 2x za hodinu, tak o něm můžeš uvažovat. To co popisuju, to je takovej rozumnej standart pro normální společenský akvárium.

a jak casto ho cistis?

To je fakt málo. Nezapomeň, že až filtr zajedeš, bude mít poloviční průtok.
Pokud chceš vnější a nemáš peníze, udělej si ho z tý hlavy At-200. Návodů najdeš dost. Chce to nádobu s dobře utěsněným víkem a 2 elektrikářský vodotěsný průchodky.
No já mám v 54L EDEN 511 s papírovým výkonem 600L/h a mám pocit že bych snesl i silnější. Neumím si představit dát si tam něco s výkonem kolem 200L/h (to mám ve 12L mini

)
ja s nim po roce nemam problem co se týče funkce, s barvou taky souhlasim, jen mi prekazi a cisteni je pro me hrozna operace

Ten na vnitřní vypada dost dobre, ale proste uz vnitrni nechci,zabira to misto.Cistej objem je mensi, a jestli ten filtr ma vykon 200l/hod,tak i kdyby udelal za hodinu jen 120 tak je to ok,ne?
oba filtry jsou totožné a tak do 60l, čili i na horní hranici výkonu. Já doporučuji buď větší vnější nebo vnitřní s velkým objemem a to Hailea RP-400,
nebo v lepším případě komorový Resun BF-100
www.zverimex-protivin.cz/… Ahoj,mam 72ti l akva(3x colisa lalia,10x corydoras panda,stredne zarostle) a po pouzivani eheim pick up (silne a spatne regulovatelne proudeni,malý obsah pro filtracni latky), a nynejsim pouzivani cerpaci hlavy atman 200? a biomolitanu( zabira misto jako eheim,a take neobratna udrzba) bych si chtel poridit bud zavesny, nebo vnejsi filtr.
Ze zavesnych se mi libi od hagemu aquaclear 20,eheim liberty,nebo atman hf0300, ktere maji ovsem, zda se mi maly obsah filtracnich materialu.Vetsi, ktere se cenou pohybuji uz kolem 700-800 mi prijdou zbytecne, kdyz za o trochu vyšší cenu sezenu externi, a nebudu muset resit ten vecne opakovany problem s vibraci zavesneho filtru o sklo.
Z externich se mi libi blau EF-360, ale uz je to na horni financni hranici.Prodava ho vivarium v melnice, coz se mi zda trochu jako zaruka kvality, protoze jsem se o nem skoro nic nedocetl(hlucnost,poruchovost apod.)A pak tu nekdo poslal odkaz na resun cy-20 ze slovenskeho webu, a ten vypada sympaticky.Ovsem take bez vetsiho mnozstvi informaci.Asi budu muset na anglicky psané weby.
Tak a vas se bych poprosil o nazory a zkusenosti,díky

Starší reakce
uz som to tu pisal, moj nazor je, ze ak ide o peniaze, tak spominana hlava + molitan, ak budes chciet nieco lepsie, tak potom az externy filter ;)
a hlavně po "zajetí" filtru budeš mít průtok poloviční.
100% kostku dá se regulovat, jednoduchost v tom je a peněžně to výjde stejně. Jinak já mám v 126L akvariu 1000l/h záleží na tom jak si to nastavíš čím to budeš po akváriu rozvádět(myšleno rampa či difuzor)
Ale kdepak moc, ber tu hlavu s kostkou biomolitanu a máš účinnou filtraci.
Zdravím mámt akový dotaz možná budu zakládat akvárium nejspíše 80x40x40 a de mi o filtraci časem chci koupit něoc pořádného ale momentálně tam mám možnost dát elite jet flo 75 nebo čerpací hlavu s molitanem ale s prutokem asi 200-400 l čož je moc :(
pokud vnitřní, tak jedině Dennerle Eckfilter. Vyzkoušel jsem již hodně filtrů, ale tenhle je nejlepší. Regulace proudu až do nuly, tichost, rohové provedení, možnost nasazení baby protectu proti nasátí malých krevetek, čistící souprava, atd....
Pokud vnější, tak ten resun cy-20 taky není špatnej a navíc ho na ebay seženeš levně.
no přiznám se,nehledal jsem tak dobře
Jiri_99 napsal: Hledáš špatně kamarýde. O pár řádků níž je odkaz.. www.akvaobchod.sk/…Starší reakce

, aj tak si myslim ze ten objem to vyrovna, pri najhorsom priskrtis
taky ber v úvahu, že německejch 300l/h a čínskejch 200l/h bude ještě větší rozdíl

priznam sa ze objem som neregistroval, reagoval som na ten Resun ktory ma prietok cerpadla 200l/h a 2211 ma 300l/h ked ale zvazis objem tych filtrov tak skutocny prietok budu mat cca rovnaky.
A pokial sa bude jednat primarne o rastlinne akva tak aj do 25l to bude vpohode

výtlak se asi nikde nedočteš, ale podle výkonu to tipuji do necelýho metru.
tak to sa ti podarilo kupit novy (najlacnejsi) stoji 44€
to by byl šrumec - do 25l

mam eheim 2211 ktory som kupil za 23eur na bazare, a myslim ze je to lepsie riesenie ako ten Resun

PS: viem... opakujem sa

0 13.05.2013 22:05 Malkolm Dá se ten resun ještě někde sehnat? a za kolik?
nejlepší řešení. Pokud chceš vnitřní, vyzkoušel jsem jich spoustu a nejlepší je Dennerle Eckfilter. Ale externí je vždy lepší, nejen z hlediska největšího objemu filtračních hmot.
0 13.05.2013 21:49 Malkolm – Resun CY-20
Prosim vas ma niekto skusenosti s filtrom Resun CY-20?? zvazujem kupu do cca 27 litroveho akvaria. Popripade aky inyfilter by ste mi navrhli do takeho maleho akvaria
Pouzival som AQUAEL FZN-2 z hlukom ziadny problem nebol - a nebolo ho ani pocut.
0 13.05.2013 15:57 Moušičky – Je hlučný Aquael závěsný filtr?
Mám ještě otázečku, jestli je ten Aquael závěsný filtr hlučný? U Aqua clear jsou pořád dohady, jeden říká že je druhý že není. Tak bych chtěla znát zase názor u závěsného Aquael od pár lidí

Přehnaný to není

. Ale chápu tvou finanční stránku

Určitě bude lepší

o tom nepochybuji, ale to už by bylo asi moc přehnaný. Takový filtry si budu moc pořizovat až budu vydělávat teď to zatím moc nejde, musím počítat i s jinými věcmi

ale děkuju za názor
Radši připlať 600 a zajeď si do Brna do Hornbachu a kup si tam 2213 která je již osazená náplňema. A ten siporax do něj klidně můžeš nasypat

0 11.05.2013 14:08
Miso [470] A co takhle vnější hrncový filtr? Nebylo by to lepší řešení než ten závěsný? Sám za sebe myslím že ano

Právě už jsem dlouho nad výměnou filtru přemýšlela, že bych chtěla lepší, který když vytáhnu tak zněj nepoletí bordel atd. tak se mi to teď aji hodí, že se mi ta hlavice od Atmanu rozbila

a nejspíš půjdu do těch vnějších. Ještě popřemýšlím, jestli budu chtít vnější pouze na molitan od Aquael nebo od Aqua clear i s těmi všemi vymoženostmi. Ale spíše mě láká od Aqua clear, našla jsem ho na stránce z které běžně objednávám pro zvířata o 170kč levněji

tak už nejspíš máme vítěze!

A na ty náplně(siporax) jsem se také dívala a určitě si je objednám taky, když říkáte že vydrží dlouho

. Tak Vám všem mockrát děkuju za rady.. konečně budu mít klid a nebudu muset přemýšlet nad filtrama

Jestli půjdeš do toho aquael tak doporučuju i ten větší FZN-2 pro akva od 40-200l
www.akva-tera.cz/… ... dá se dobře regulovat až skoro zastavit a hlavně má větší objem filtrační náplně což je nejdůležitější
Jéé děkuju

nechám si to promyslet, ale nejspíš to vyhraje vnější. Začalo s emi to moc líbit

Je to jen a jen na tobě aby sis zvolilas nějakej průtok kterej ti hlavně vyhovoval. A jestli chceš ho mít v akvariu a nebo mimo. A pokud chceš levnej tak Atman hlavice plus kostka. Ale estetika jde stranou

ale hlavní je účinnost
V tom závěsnym už ty fitrační hmoty máš,je to komplet.
Ať už to bude ta vnitřní, tak vnější varianta vytuněná těma filtračníma médiama(ty šutříky), tak to bude dobrý řešení. Pro ten závěsňák u akvária Tvého objemu hovoří taky ten fakt, že se nebude ztrácet žádné místo uvnitř akvária.

Jestli tě nadchl závěsný filtr tak z vlastní zkušenosti doporučuji
www.akva-tera.cz/… ... už několik let mám tyhle filtry dva FZN-2 a FZN-3 který jsou stejný jako ten FZN-1 jen větší, několik let jedou bez problému, nikde netečou a dodávají se jen s biomolitanem (žádné uhlí nebo kroužky)
0 11.05.2013 12:55 Moušičky – Re: romant
Ajo jsem hloupá

ale teď už vážně nevím, který pořídit

je to na mě moc složité rozhodnutí, jak to tak pozoruju

já nevím co, kdo, kde, ale mě závěsnej aqua clear běžel dobrých tak 14 let a běžel by dál, kdybych nezačal experimentovat s vlastním filtračním systémem a multikane 800.
Aktivní uhlí si necháš pro strejčka příhodu a filtr vysypeš nějakou kvalitní keramikou(substrat pro, siporax) a máš vystaráno na hóódně dlouho, prostě na roky provozu.

Na aqua clear jsem se také dívala a popravdě mě taky docela nadchly, že bych měla filtr mimo akvárium a tak by výměna byla lehčí a převážně bych si nezanesla bordel při vypnutí a vyndání z akvária. Ale zase mezi mé obavy patří, aby filtr nezačl téct, což by nejspíš neměl, ale právě jsem takové hodnocení už na Aqua clear četla, tak se toho obávám. A další věcí je, že těch filtračních náplní je tam nějak na mě moc

... jsem zvyklá na ty obyčejné jenom na molitanovou houbu. Jak často by se museli náplně měnit? (aktivní uhlík, a odstraňovač dus.látek) ?
Ty kroužky se nemění, ty se čistí, stejně tak jako kostka biomolitanu. Trošku tomu nerozumím, neb s Atmanem a kostkou mám velmi dobrý zkušenosti a velmi často tuto kombinaci do akvárií osazuji. Jak zaznělo, řešit to tím závěsným filtrem, pokud je to dispozičně možné, je velmi dobré řešení, hlavně z hlediska variability filtračních médií.
Nad Aquaball jsem už hodně také přemýšlela, podle mě je to dost dobrá filtrace. Ale nechce se mi dávat tolik peněz do filtru, uvidím třeba změním názor po brigádě, ale i přesto se to zdá pro mě moc. A řešení náplní filtrů se mě moc taky nelíbí, nevím v jaké cenové relaci se ty kroužky pohybují a za jak dlouho je potřeba je vyměnit, ale asi to nejspíš taky nebude jen tak. Raději bych prostorově větších filtr kam dám obyčejnou biofiltrovou houbu

a né kupovat každý měsíc nějaký kroužky předražený
Přidat reakci
1 ...... [102] ...... 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233360x