Jaký filtr
Mám 12 a 25 litrové akvárka, obe bez filtra a darí sa im úplne bez problémov. Pravda v oboch je plno rastliniek a nie sú prerybnené. Odporúčam pozrieť
www.sweb.cz/…, a tretie číslo časopisu akvárium zo stránky
www.klub.akva.sk
0 09.06.2007 19:05
isamik [180] Horaci uletem bych to nenazval, mozna nerozvaznost

. Je pravda, ze vsechny cerpadylka maji obrovsky vykon, a je to jako uragan. To moje bylo taky, ale kdyz ho chvili (mesic, dva) necistil, molitan sem obalil javskym mechem a nepropiram ho (nemam proc v akvarku mam 1ho sneka), prijde mi ze ten filtr sotva jede, je to tak desetina vykonu jako kdyz byl novej a naprosto mi postacuje. A k tomu vzduchovacimu motorku, predevcirem jsem si koupil elite801, a oproti motorku od aquaelu oxyboost ap 100 je to jako nebe a dudy, k tichosti taky pomohli "t-cka" od sery, kdyz sem tam dal ty "zeleny" tak taky vrcel, ikdyz min.
0 09.06.2007 10:47 Athaya teda ja mam BluWave 03- t. j. velky filter ale mali a set aqvaria 40x20x20 (nejak tak) a v nom bolk ten "filtrik". da sa kupit aj samotne. ten moj staci dat do zasuvky a ide. je podla mna tichy, nepocut ziadne zvuky iba trosku- prudiacu vodu
0 08.06.2007 22:58
wayn [79] Je to opravdu trochu malé. Já mám 60*25*25 taky s gupkama (
www.akvarko.cz/…) a filtr jsem udělal tak, že jsem koupil kostku molitanu od Atmanu a k němu čerpadlo (taky Atman AT-200 - to ti ale nedoporučím, je hlučné). Na výšku to nevycházelo, takže jsem molitan vydlabal podle tvaru čerpadla a to je v něm částečně zapuštěno. Čerpadlo je samozřejmě přiškrceno na minimum. To dno bude předpokládám tak tenké jen pod filtrem, to by jinak bylo málo pro kořenící rostlinky.
0 08.06.2007 22:33 Štěpán Dětičky a pokojíček nemusejí nutně znamenat akváriečko... Takhle malé akvárium si raději schovej na léčení ryb a podobné účely.
Ahoj mám akva 40x20x20cm a plánuji ho dát dětem do pokojíčku a potřebuji tichý filtr. Vzduchovací motorek ne a závěsný filtr také ne. Hladina bude cca 1cm od okraje a dno pod filtrm plánuji max 1-2cm. To mi dává maximální výšku filtru cca 16cm. Děkuji všem za rady.
Starší reakce
0 05.06.2007 17:55 Usine
0 05.06.2007 14:50 Tony – filter
Pridávam sa, malé čerpadlo a kocku biomolitanu. Za 500 korún filter ako víno, stačí čistiť raz za 3 mesiace.
0 05.06.2007 14:02 Digger – Marcelo
do rostlinného akvária vám asi většina akvaristů doporučí obyčejnou molitanovou kostku (může být i modrá) na pohon vzduchovacím motorkem, případně malým čerpadlem. Je to levné, malé a účinné. Půdní filtr nebrat. Sám jsem ho dostal s tatínkovým akváriem a poté, co jsem se o akvaristice dozvěděl trochu víc, jsem ho dal do šuplíku a je tam dodnes.
PT: Hnití je anaerobní proces. Aerobní je tlení.
0 05.06.2007 13:33 Marcela – Jaký filtr je nejlepší
Jaký je podle váš nejlepší filtr do 150L akvaria?
Manžel by chtěl půdní, ale mě se to moc nezdá. Chtěla bych zarostlé akvárium rostlinami, proto bych brala biofiltr s modrou vložkou. Dík moc za odpovědi.
Starší reakce
0 28.05.2007 20:59 Havel-st To záleží na vodě, světelných podmínkách, tvaru jezírka, jeho účelu ...
Já nefiltruju, občas vyměním část vody - mám vedle potok. Sice mám vodu kalnou, ale třou se tam čolci, žáby, jsou tam všelijaký breberky, občas zavítá užovka, kačeny a pod. Prostě ráno venku, s hrnkem čaje a snídaní, mám na co koukat (na chalupě).

0 28.05.2007 20:34 Havel-st – jezírko
Řešení je spousta, např. by šlo vodu pouštět přes umělou mokřinku s rákosem.
Nebo, v bývalém zaměstnání jsme měli u jímky bojler s 1mm pískem a myli jsme tím stavební stroje a auta (i osobáky) - byl to taky uzavřený oběh vody. Občas se to propláchlo v protisměru a písek vydržel hodně přes rok.
Asi bych zkusil tu jámu s pískem, možná to nějak zkombinovat s tzv. geotextilií jemnější struktůry (použ. se ve stavebnictví), aby při proplachování neutíkal písek.
Poznámka: Při proplachování bys ale musel asi vodu z jámy vypouštět, my měli jiné požavky - humus v bazénu a používal se jen výstup z filtru.
0 27.05.2007 21:01
matlala [798] - Rostliny
0 27.05.2007 18:07 Rybous – Filtr pro jezírko
Dobrý den,
prosím vás budu si zakládat nové jezírko ,které bude mít max. objem 5000l a nevím, který filtr k němu mám dát? A ještě prosba aby byl co nejlevnější.

Starší reakce
0 30.04.2007 18:00 Štěpán Máš pravdu, kryty jsou menší! ;)
A nepřemýšlel jsi o tom, že na ten stojan by se vešlo jedno už docela slušně velký akvárko? S VNITŘNÍM FILTREM ZABÍRAJÍCÍM MÉNĚ NEŽ 10% OBJEMU AKVÁRIA.
Tak rodičům řekni, že jestli tě nebudou podporovat v akvaristice, tak zvlčíš, dáš se na chlast a drogy jako ostatní zlé děti a zkončíš v kriminále, kam ti budou muset nosit pomeranče.
0 30.04.2007 17:51 Vip
0 30.04.2007 17:48 Štěpán Matlalo, ty tvoje akvárka jsou vzhledem k použitý technice, velikosti filtrů, masivním krytům atd neúměrmě malý. Skoro se ztrácej. Připadá mi to jako kdyby vedle mrňavý chaloupky stála obří atomová elektrárna jenom proto, aby si babička mohla zapnout elektrickou dečku.
0 30.04.2007 17:24 Sidonius – To Blek
Koukám, že jsem to zapomněl v předchozím příspěvku uvést - souhlasím se vším, co jsi napsal!

0 30.04.2007 17:17 blek – to matlala
To je poněkud jiný systém

0 30.04.2007 17:14 Blek – ..
V praxi to není tak zlé. Moje kytky žádným takovým nedostatkem netrpí.

a to mám ten filtr zaběhnutý asi 4 roky.
Co se týče místa, zabere filtr cca 10 cm z čelní strany, ale při troše snahy si toho nikdo nemusí všimnout. A těch 30 litrů z 500 není zas tak moc velká ztráta, pokud vezmeš v úvahu, že máš velmi levnou, účinnou a bezúdržbovou filtraci, které nemůže žádný Eheim konkurovat.

0 30.04.2007 17:08
matlala [798] - Rostliny kámoš má filtr v 450l akva pod ním akva jako filtr a přepážky a má to 112l to je filtr a průtok 1000l/hodinu
viz:
www.akvarista.cz/…
Přidat reakci
1 ...... [251] ...... 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233360x