Práve dnes / včera tu prebehla debata o tom, že i výrobky zvučných mien nie sú bez chýb

Ja som sa síce nezapájal, ale čerstvý zápis v denníku môjho Hlavného akvária bol spomenutý ako príklad, že i Eheim vie zlyhať. Keď som tak googlil, či s tým kohútikom mávajú ľudia problémy, nadobudol som dojem, že som asi jediný - no čo už, smola.
K tomu by som dal iný príklad: JBL považujem za špičku pri akváriových testoch vody. Ale ako sa vraví, "aj majster tesár sa utne" - a tak raz som kúpil permanentný CO2 test a obe náplne boli vadné, či vzorkovník jedného testu PO4 má rozladené farby (vadný výtlačok, nekalibrovaný), atď. Napriek tomu som na JBL testy nezanevrel a stále ich kupujem - okrem GH a KH, kde má konkurencia lepšie, to zase viem uznať.
Preto sa mi páčia vecné argumenty takého typu, ako tu teraz uviedol
O.Tom:
nižší spotřeba, vyšší výkon, větší filtrační objem - k tomu by sa dalo pridať ešte niečo o hlučnosti / tichosti a podobne. Alebo vytknúť konkrétne konštrukčné nedostatky daného modelu - nie je to o značke, ale o konkrétnom modeli - tak ako aj pri tých testoch vody. O
JBL CristalProfi greenline som tiež kedysi uvažoval, je to sympatický model, netreba sa ho báť.
Ak príde nový výrobca, panuje samozrejme určitá obava, no ale prví odvážlivci skúsia a zreferujú - možno veľmi pozitívne a nájde sa nový odporúčaný model

Preto je fajn sa tu podeliť o svoje skúsenosti, no hádky o značkách nikam nevedú a hlavne netreba slepo veriť v dokonalosť výrobkov ktoréhokoľvek výrobcu.