Jaký filtr
Nezapomeň nám tu nádrž račí představit ať se ti s filtrem daří
Neboj eheim si s tím poradí to je nejlepší filtr,německá kvalita
Pokud je ten filtr nepoužívanej, tak ano.
Podle mě je tzv. želva, vzduchový kompresor a tam bych o biologickým ani mechanickým čištění nespekuloval.
Jo tetra tec ex je dobrý
Má.
Má Tetra Tec Ex 400 v balení taky roztřikovací rampu?
Tak myslím, že to ten Biopower vyhrál
Děkuji všem
Já bych ti doporučil Eheim biopower 160 a s vnějšíma filtrama u rohových nádrží není problém.Mám sám rohovou nádrž a mám tam vnější eheim
Ale když se chceš pustit do vnitřních tak určitě eheim Biopower 160
Taky mám roh a mám u něho vnější filtr. Nasávání i vypouštění je umístěný právě v tom vzdálenějším rohu, nepoužívám roztřikovací rampu a vodu pouštím proti čelnímu sklu, takže to ani s externím filtem problém není.
Pokud se použije roztřikovací rampa, tak doporučuji její umístění na jednu ze zadních delších stěn, takhle jsem to provozoval v jiným rohu.
Moc děkuji za radu, také jsem se spíše přikláněla k Eheim Biopower, ještě tedy koukám na Fluval U3, tak to zvážím. Popravdě vnější filtr moc nepreferuji, jelikož by to byl zrovna v tomto případě zbytečný rušivý prvek, umístění by vycházelo jen do čelní strany akvária a to by kazilo dle mého názoru výhled.
Tak tedy ještě jednou moc děkuji
Z těchto uvedených filtrů bych uvedl pořadí podle kvality a účinnosti z hlediska osobní zkušenosti. Jako jednička je pro mně Eheim Biopower, jako dvojka JBL CristalProfi i a jako trojku Eheim Aquaball. Ještě bych doporučil vzít v potaz například filtr Fluval U 3. Je to stejný systém filtrace jako má Eheim Biopower. Ovšem myslím, že by nebylo od věci se zamyslet nad nejjednoduším a velmi účinným řešením a to regulovatelné čerpadlo (Atman AT-201) a bioakvacitová kostka, případně jít o level výše a použít vnější filtr.
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc s výběrem filtru do rohového akvária s čistým objemem 120L, výška 50cm. Vybírám mezi vnitřním filtrem JBL CristalProfi i80 (popř. i100), Eheim Biopower 160 a Eheim Aquball 130L. Tak jestli by tu nebyl někdo, kdo by posoudil, který z nich je nejvhodnější.
Předem moc děkuji za radu
Jj, o molitanu vím. Mám akva u postele, nemám totiž nic moc místa a ten hukot mi vadí i u bojleru, který je dvě patra pode mnou. Tak snad to bude s atmanem lepší. Nic tiššího už není, že? :c)
Toho nahrnutýho bordelu se netřeba obávat, jsou to kolonie nitrifikčních bakterií bydlící v útrobách toho filtru. Snad to může vadit jenom z estetického hlediska.
Neodejde. Já mám jeden ze svých Eheimů stejného typu ztažený už asi dva roky a nejsou nejmenší problémy.
JBL zvládá krevetky maximálně v pohodě, jen mě na něm štve to, že když vypnu proud a pak zapnu (když se doma hrabu v elektrice), tak po zapnutí se nahrne do akvárka hodně bordelu (asi z hadic). Jinak je voda čistá. Proto se jen ptám, zda není lepší tam dát Eheim, ale zase si myslím, že když želvy jsou dobytci, tak Eheim by mohl být lepší (když už ho mám doma).
Jen mám obavy, když ho budu škrtit třeba na půl výkonu, aby brzo neodešel. Přeci jen tam bude tak 60-70L vody. Chci koupit 80x40x40 a to je cca 128L vody a tohle je dělané na větší litráž (240-600)
Pokud ti jde hlavně o mechanickou filtraci tak bych použil Eheim. Má totiž výrazně větší předfiltraci než JBL, takže se při velkém zatížení hrubou špínou tak brzy nezanese. Jinak ostatní filtrační hmoty bych tam nechal. Nemá velký význam investovat do jiných hmot když ty vložené jsou kvalitní.
Ano, po zaběhnutí bude ta čerpací hlava téměř neslyšitelná a ještě tím získáš několikanásobně větší filtrační objem, než u stávajícího filtru. K té čerpací hlavě bude nutné, právě jako filtrační médium použít kostku biomolitanu o rozměrech 10x10x16 cm.
0 21.04.2012 20:39 Roketka – Výměna filtru
Ahoj, chtěla bych se zeptat, vy tady máte mnohé zkušenosti, snad mi poradíte. Mám 57 l akva, dostala jsem ho k narozeninám jako set. Tamní filtr byl elite, rybky při něm lítaly. Koupila jsem tedy Aquael fan mini plus, ale ten dost hučí. Nevím, jestli je to normální nebo je to špatný kus. Nevadí mi to bublinkování, prostě ten strojek vydává takový hučivý zvuk. Byl mi doporučený Atman AT 200, že je prý tichý, ale je tišší než AQ?
dik za radu. ten filter JBL e701 green line by mozno nebol tiez zly, ale je uz nad moj(priatelkin) limit
Z těchto čtyřech bych doporučil buď Atman nebo Tetru. Osobně bych si zvolil Atman. A co se podívat ještě třeba na JBL e701 green line?
0 21.04.2012 15:07 ricardo2 – filter do 70 litroveho akvaria
Tak to potom by si o nich měl nejdřív něco přečíst
rybicky.net/atlasostatnich/krab_suchozemsky
Tento filtr je moc velký.Vždyt to vezme vodu a krabovi nezbyde žádná voda
má tam napsaný akvárium 25l a v názvu 22l akvárium, kdoví, ale docela bych se i bála že je to pravda
Výkon se dá stáhnout a doufám, že těch 25 litrů je čistý objem vody. Snad by nikoho nenapadlo dát 15cm kraba do 25 litrovýho akvárka
a nebude to na 25 litrů moc velké? Navíc když tam má být ještě nějaká souš, takže asi níž hladina.
Druhá věc je že tak malé akvárko nejspíš suchozemskému krabovi nebude stačit
0 20.04.2012 15:20 ramasa – Filtr
Není potřeba se omlouvat, já jen abych si nepřivlastnil rady někoho jiného
0 19.04.2012 22:03 ramasa – Filtr
Díky moc za reakce OP, a lukasi to souhlasíš s OP ne semnou
Souhlasím s ramasou,nejlepší bude čerpací hlavice a biokvacit
0 19.04.2012 13:42 ramasa –
Re: OP Ahoj, díky, ale jelikož se moc nevyznám, mohl bych tě poprosit o odkaz na nějaký nebo aspoň www na nějaké stránky chovatele ? Díky moc
Myslím si, že by mohl bez problému stačit, ale vzhledem k umístění v krabáriu bych radši volil nějakou menší čerpací hlavu a biomolitan. Ten by asi měl být vhodnější, protože nemá žádné malé nasávací otvůrky. Vzhledem k čistotnosti kraba, zbytků krmení atp bych to viděl jako vhodnější.
0 19.04.2012 10:00 ramasa – 22l akvárium
Zdravím všechny nadšence, chci si založit akvárium do 25l. Hodlám chovat kraba suchozemského. Ale nevím jaký filtr koupit. Akvárium bude s malou plochou souše. Na internetu jsem našel:
www.akva-exo.cz/…
Myslíte že to může být ? Popřípadě mi prosím poraďte konkrétní filtry. Děkuji
Nemelo tam být napsáno, že hustější se používá tam, kde HROZÍ nasátí plůdku nebo malých krevet?
Starší reakce
snazim sa pochopit co si napisal, no nedari sa
Přidat reakci
1 ...... [137] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x