Jaký filtr
Kdybych měl volit mezi těmi třemi já,tak jdu do JBL.
Ahoj jaký Externí filtr do 112l akvárka?Chtěl bych mít rostlinné s rybkama ... Přemýšlím od Fluval 205 nebo Tetra Tec EX 600 nebo JBL e 701 Greenline???Poraďte cena by se měla pohybovat kolem 2000,-
taky hezký řešení problému
JBL je dobrá volba, ale šel bych do e901 a to hlavně s přihlédnutím toho budoucího použití v tom 250 litrovým akváriu. Teď v té stovce bude běžet přiškrcenej, žádnej problém.
JOjo Siporax od SERY to je kvalitka to se muší nechat. Používám Siporaxmini ve vnitřním Eheimu Aquabal 130 s jedním košem od Biopoweru nacpaným právě Siporaxem a naprostá spokojenost
v květnu budu zařizovat větší aqua a mám vyhlídnutý JBL 701 GL podle reakcí tady na forku kvalitní mašinka
Ty hadice a dvojkohouty budiž, ale naco kupovat filtrační biomolitan od eheimu. Litr molitanu se prodává mezi 20-30Kč. Eheim mech pro budiž, ale nezavrhoval bych ani odpovídající pytlík siporaxu. Je fakt, že výjde na 250Kč, ale je to kvalitka.
Jasné i o náplních jsem uvažoval ale není to jen o tom..dále jsou potřeba vyměnit hadice sehnat dvojkohouty a když to jen tak letmo spočítám
hadice 12/16 114,-
hadice 9/12 78,-
dvojitý kohout 12/16 340,-
dvojitý kohout 9/12 340,-
Filtrační vložka modr 103,-
Filtrační vložka bílá 133,-
eheim mech pro 189,-
tak sečteno podrtženo 1297 za inovaci starého filtru s né tak velkou kapacitou náplní když bych rád do budoucna větší akva na které tento filtr už tuplem nebude stačit vyplatí se to ?
Radši když už investice tak si 5stovku pridat a jít do nového co pošlape..ještě mě zaujal od jbl e701
Ten Eheim je určitě výborný. Spíš se zamysli nad těma náplněma a případně hodit nějaký košík na vstup.
Pokud se ti každejch 14dní ucpává co třeba zkusit vyměnit vnitřek? pokud funguje dobře a voda je čistá si myslim že je trošku zbytečný utrácet za novej filtr
Ahoj pořeboval bych poradit ohledně výběru nového externího filtru...mám starý eheim 2211 a mám s ním problém že co 14 dní se ucpává,,,(jinak je tichý,neteče,,)chtěl jsem to vyřešit předfiltrem
www.petshopik.cz/… jenže už nic takového není k dostání..takže po 2 zrušených objednávkách jsem se rohodl koupit novej filtr který by si "uměl poradit" a nestahoval co 14 dní výtlak ..mám to ted do 112L akva ale časem uvažuji o cca 250L(ale říkám je to výhledově)..takže bych chtěl i muj budoucí použít do většího..co jsem koukal tak paramterově se mi docela líbil tetra tec ex700 ale četl jsem na něj spousty špatných zkušeností se zavzdušnováním či netěsností, ale vím že to může být kus od kusu a záleží na kterej se narazí..cenově bych se chtěl vejít do 2tis i s náplněma.Co byste poradili ?
PS:jo a kdyby se nemusel nasávat pusou při spouštění tak to by bylo taky fajn : )) díky za rady a nápady
Starší reakce
Protékal pod hlavou,zavzdušňoval se,skládání košů s filtr.médii pro trpělivé,lámaly se spony spojující obě časti fitru k sobě.Snad jsem si vzpoměl na všechno.
V jedný "dohledovce" běhá ten greenline 1500 s komplet origo náplněma a osádka jsou cichlidy, takže slušnej provoz a zrovna minulej tejden jsem to u majitele poprvé cca po roce provozu otvíral a prostým pohledem jsem zjistil, že je asi tak ve stejným stavu jako eheim se substratem pro, takže bych si dovolil byť po tý jedný osobní zkušenosti konstatovat, že to srovnatelný bude.
Honzo, pamatuju si to dobře, že je to tzv. sintrované sklo?
Proč? Už v základu k filtru přidává JBL velmi kvalitní filtrační médium MicroMec které je na stejném principu jako Siporax.
Ahoj a co tam frknout Siporax od Sery?
Souhlasím s Deathbullem. Jen dodám, že JBL do verzí greenline dodává prvotřídní filtrační hmoty už v základu. Pokud bys chtěl Eheim tak vyšší verzi 2075.
Který z těchto dvou filtrů si myslíte že bude lepší do 300l.
EHEIM Professionel 3 2073 350 L nebo JBL CristalProfi E1501 greenline
aquael - od nich mi už domů nic nesmí
taky špatná zkušenost, sice se nejednalo o filtr...
0 26.03.2013 19:55 xyxy [0] - Rostliny zdravím kto ma akvárium rastlinné nad 200 L tak najlepsi a kvalitný filter je UNI MAX Profesional 700 - 2250L/h verte mi hlucnost nulova a prietok stále rovnaký a voda ako kristal
poznám ludi asi 9 čo ho majú a všetci do jedného sú spokojný a mali vseliake typy filtrov dráhe a lacne
tomuto sa nič nevyrovná
Jasně,neuvědomil jsem si,že ho chceš do třístovky.Já ho mám ve stoosmdesátce
Nebo si připlať nějakou korunu a můžeš mít tohle
aukro.cz/… pozri ale ako su tam naplne, casto sa tam dava iba biomolitan co je lacnejsia vezia ako so SUBSTRAT PRO, EHFIMECH atd...
Vidím to tedy na ten Eheim Classic 2217 PLUS. Je to asi nejlepší přiblížení k mé cenové relaci teda mimo číny. Za 2800 je nový s náplněmi a dvojkohouty. Sice jsem četl že to není novinka
, ale když se vyrábí tak dlouho tak to asi šunt nebude a něco vydrží. Také dostupnost náhradních dílů je dobrá.
ak chces CO2 potrebujes ho aj rozniest po akva a classic 2215 alebo JBL 901 na to stacit nebude, dokonca si myslim ze aj co sa tyka filtracnej kapacity bude to na hrane.
ak by som chcel usetrit radsej by som pozrel nieco na bazare ako kupovat slaby filter
Čistý objem bude kolem 250l. Akvárium bude zaměřené nejspíš na čichavce, nějáke parmičky (černopruhé, purpurové) přesně ještě vymýšlím, ale spíš asie. A je jasný že výkonné filtry od Eheim jsou nejlepší jen se mi za to nechce davat 4000 tis, když jen za osvětlení dám další 3000 a to ještě planuji CO2.
Mám zatím dobrou zkušenost s JBL
jediné co bych mu vytkl je ta posr... gumička mezi horním košem a hlavou filtru
každopádně se to dá vyřešit zastřihnutím. Jinak zpracování je velice povedené všechno mi přijde takové robustní.
zalezi na tom co bude v akva ale do 300l pozeraj filtre s prietokom min 1000l/h napr
EHEIM classic 2217
EHEIM professionel 3 2073
EHEIM professionel 3 2075
JBL CristalProfi e1501
Fluval 405
a silnejsie, alebo dva
přemýšlím nejvíc právě nad ním a ještě nad tím Eheim classic 2215 nebo i 2217 plus. Na ten cristal profi dávaj právě 4 roky záruku. a Eheim je taky velice kvalitni
Mám ho v ložnici.Hlučný není.Jsem s ním moc spokojený.Už jsem to tady psal,podle mě,je to dobrý poměr,cena:výkon:kvalita.Za mě bych Ti ho určitě doporučil.Být Tebou,tak jdu do novější řady Greenline,která má menší spotřebu
www.akva-exo.cz/… Koukal jsem že sám používáš jbl cristal profi e900, jak si sním spokojen? Není hlučný?
v tyhle cenový kategorii se nemusí ptát, to si může mezi vybranýma zahrát enten týky a rovnou je rozpočítat. A buď narazí na dobrej kus anebo ne.
3 26.03.2013 12:29 jamajcan –
Re: kus Taky ta cena je špička.Kolega je v cenové relaci okolo 2500Kč.
Prosim o radu, chtěl bych se zeptat jaký filtr do 300l akvária, čistý objem cca 250l. Trochu jsem četl recenze a přemýšlím o těchto Eheim classic 2215 Plus, JBL CristalProfi e900, e901, Tetra Tec EX 1200, Atman CF 1000, nebo fluval 305. Všechny jsou okolo 2500. Děkuji
Jen tu nejlepší, stejně tak jako s Ehfisubstratem, či Sustrat pro od Eheimu.
Děkuji za rady a názory
a ještě dotázek jaký máte zkušenosti se Sera siporax
Professional?
Možná, že má zkušenost někomu pomůže v rozhodnutí, co zvolit za vnitřní filtr. Vzhledem k tomu, že můj starý filtr Fluval 2 začal být po 12-ti letech hlučnější a už na něj nejde koupit nový rotor, tak jsem se pídila co místo něj. Celkem se mi líbil TetraTec IN 600, jenže dělal takový kravál a lehce i vibroval, že jsem jej hned vrátila. Pak jsem chtěla i Fluval 2 plus (syn ho má v AQ a je také tichý a dala by se do něj nacpat kostka akvacitu), ale už je to také starší typ. Nakonec jsem byla téměř rozhodnutá pro Atmana 200 + akvacit. Musí poděkovat, že mě Haimdol zlehka naočkoval pro Fluval U2 (vzhledem k tomu, že mi ho v akvaristice pohanili, tak jsem se jím ani nezabývala). Sice cenou se s Atmanem nedá srovnat, ale vzhledem k tomu, že jsem byla s Fluvalem spokojená (a ten synův taky šlape jako hodiny), tak jsem si ho koupila. Už ho mám doma a běží mi v AQ spolu se starým Fluvalem. Musím ho pochválit. Sice je trochu objemnější, ale to, jak je perfektně vymyšlený, to je tedy bomba. Je tichý, jednoduchý na údržbu a těch možností, jak jej nastavit. Vřele doporučuji.
U mě má obrovský
Mám vyšší řadu od JBL 1501e a mohu jen doporučit, tímto určitě neuděláš špatnou koupi.. Tetratec mi leží doma pod skříni, dostal jsem jej skoro nový, bohužel se ulomily zajišťovací pojistky ústí hadic na filtru. Nový adapter stojí přes 300,- + pošta tak jsem zatím neměl chuť opravit a vyzkoušet a nebyl ani důvod, jede mi ATMAN FC 600 - ten také můžu doporučit je tichý, relativně nebyl drahý a maká jak má, je to sice číňan, ale mi to neva když je to funkční. Co se týče zpracování, nevidím zase tak velký rozdíl od JBL, co se týče materiálu nemohu posoudit já tu kvalitu plastu prostě nevidím.. JBL má ale lepší vychytávky, předfiltry ty jsou u mne super když to nasaje ricii a nebo list zůstane na předfiltru a ten stačí vypláchnout bez nutnosti propírat koše, nebo molitany, pak nepoužívá jemnou vatu jako atman kde se mi celkem rychle zanese a sníží se průtok, vata také stojí prachy navíc. Když jsem ji tam nedal ve vodě bylo stále hodně nečistot a vata pomohla. JBL má dva molitany různých porovitosti, které občas jen properu. Také jsem takto řešil filtr, ale tady je vláken na toto téma spousta, tak si je pročti už je tam spousta věcí zodpovězena a vyřešena. mi to pomohlo hodně .. např.
rybicky.net/forum/11295-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501 Šel bych do toho JBL, má z nabízených největší objem filtračních hmot a je nejvýkonnější, což se dle potřeby přiškrtí.
Ahoj chtěl bych do své 84ky venkovní filtr ne Eheim tak sem koukal na tyto : Sera Fil bioaktiv 130(+UV)nebo Tetra Tec EX 600 anébo JBL CristalProfi e701GL jaký je váš názor na tyto mašinky?
Předem děkuji za rady a názory
pokud to v pohodě nebude bude se ti zdát že to hučí vibruje. Kup polistyrén a jeden velký ručník zabal to do ručníku z polistirénu udělej krabičku a do tý krabičky zavři ten filtr hučet tam už nikdy nic nebude
taky je mám v obýváku, oba a je to v pohodě
Přidat reakci
1 ...... [105] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232934x