Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 172 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: Haimdol
pokud je vytlak cetpadla mensi, nez hloubka umisteni, tak tam podtlak vzniknout nemuze, ale je pravda, ze u hodne vykonnych cerpadel odlisne namahani tesnicich prvku muze delat problemy. nadruhou stranu u mirneho skrceni bych snizeni tlaku v nadobe videl jako vyhodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: Tragett
jsem rad :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: Haimdol
Jooo tak GP super napad, sem to vychytal, 2 tuzky slepeny lepenkou a super, trosku se to zklidnilo :))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: GP
Pokud se reguluje jen sání tak může docházet k podtlaku a komora čerpadla se začne zavzdušňovat. Mám to vyzkoušené.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: GP
GP: Dobrej napad, jdu se na to podivat
Hamidol: Pokud neni nutne, samozrejme budu regulovat jen vytok :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Tragett
Stačí jeden na výpustní hadici. Pokud se chceš rozšoupnout tak můžeš koupit ventil i na sací hadici a regulovat obě.
ja bych hlasoval pro sani, v navodech byva vytok. asi nej by bylo obe +- stejne. na skrceni me napadla takova paka. 2 delsi "tycky" na jdnom konci spojit, druhy stahovat k sobe a hadice mezi se skrti...
takze staci koupit jeden regulacni kohout na vytok a podle toho se reguluje sani? hmm to zni zajimave ... :)
Stačí regulovat výtok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: GP
Ono je to hadice jako blazen, ale podle me by se musel priskrtit jak vytok, tak sani ... aby se to nepralo, nebo ne?
Vyzkoušejte
jde o rozdil hladiny a vytoku, ne polohu cerpadla. tak mne ted napadlo - nestacilo by necim mirne smacknout hadici? pokud by to melo jen regulacni fci a nemuselo to zavirat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: katterinecka
Diky moc za cenne rady :)
Když dáš filtr nad úroveň hladiny nebude správně fungovat. Totéž když bys přeplnil filtrační koše hmotou. Můžeš dát do filtračního koše filtrační vatu. Ta má poměrně slušný odpor a brzo se zanese což sníží průtok. ;-) Ovšem ventil je ventil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Tragett
je jedno jestli ho dáš nahorů nebo dolů (i když u mého staréhu filtru je napsaný že nesmí být nad hladinou vody v akváriu). Ale rozhodně kohouty by byly mnohem pohodlnější
mno ted to je docela kolotoc, takze potrebuju regulacni kohouty, nebo dat filtr na skrin :-D nebo by mohlo pomoci i vic naplnit kose s naplnemi, aby mela voda vetsi odpor :)
čím vyšší je výtlačná nebo sací výška tím větší jsou ztráty
Průtok se snižuje regulačním kohoutem. To s nulovým převýšením a filtračními hmotami jsi trochu zmatlal :-D . Zjednodušeně řečeno má papírově filtr výkon 1000 l/h, nainstaluješ ho k akváriu a s novými hmotami se reálný průtok dostane na nějakých 800 l/h. Po 14 dnech až třech týdnech po zaběhnutí se už dostaneš na nějakých 600 l/h a jak se filtr zanáší průtok se stále snižuje. Čísle ber pouze orientačně jsou přibližná pro představu jak to funguje. Regulační kohouty jsem v Baumaxu kupoval. Tuším že byli od firmy Vitakraft originál na filtry. Dají se sehnat i na zahradní hadice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: Tragett
jen tak mimochodem, koupim ty regulacni kohouty treba v baumaxu? :)
Mno ted sem to dal na uroven akva a nic mo ... tak vys ? :-D
tak musíš zvýšit převýšení
Kdyz teda potrebuju snizit prutok, tak staci udelat nulove prevyseni a nacpat kose filtracnim materialem ? :-D planuju rostlinne akva a ma tech 120l a ten filtrik ted pekne toci, potreboval bych ubrat jen trosku ...
Motor se nespálí, neboj. I kdyby byl průtok třetinový nebyl by to problém. Reálný průtok po zaběhnutí filtru stejně bude výrazně nižší než je výkon papírový. Ten je totiž uváděný bez filtračních hmot a nulovém převýšení.
A nespali se motor? asi by to bylo dober, tech 1000l je fakt hodne :o)
Když Atman tak CF-800 a když Aqua Nova tak 1000 a dokoupit regulační kohout. Vždy je lepší mít filtrační rezervu než kupovat hraniční velikost.
Mno pocitam s dokoupenim filtracnich naplni a tak. ted mi jde ciste jen o filtr a o vykon vhodny pro 120l .... jestli tedy ten atman cf-600 nebo ten aqua nova 600 ci 1000 :)
U Atmanu je jistá záruka a náhradní díly, což u aukrovských no name filtrů dost těžko. Aqua Nova jsou filtry odpovídající ceně. Pouhý naprostý základ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: Miras
a da se povazovat ten ataman cf-600 za lepsi volbu? pak je tu samozrejme jeste volba toho akvarko.eu/… - akorat ve variante 600.

Co osobne by jste zvolil pro 120l rostlinne akva?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Tragett
Ten z Aukra už se tu řešil mockrát, je těžko říct jak moc bude kvalitní, ale určitě bych si připlatil a šel do osvědčených značek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: Tragett
Jeste resim jestli ten, nebo tento:
akvarko.eu/…
pripadne atman cf-600, tak poradte co byste zvolili :))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: romant
Hoj, co mi povite k tomuto filtru? nevypada spatne cenove, ale nevim nevim, nejake zkusenosti? Libi se mi ten Skimmer a vykon ...
aukro.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: nasa
Rozhodně ten na 800 litrů. Příště nezakládej nový vlákno, na téma filtrace je tady spousta témet, stačí jen pokračovat. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nasa – filtr
dobrý den, chtěl jsem se zeptat na váš názor, chci si koupit nový venkovní filtr a rozhoduji se mezi atmanem cf 1200 a ten je jenom do 450 litrů nebo jebo 839 a ten je až na 800 litrů (mám zhruba 500 litrů) čemu by jste daly přednost, díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žakelin
Chci zakládat 270l akva a přemýšlím jak pořešit filtr. Myslíte ,že by tohle www.mamejeradi.cz/… mohlo stačit ? Poraďte kde nejlevněji a jaký filtr pořídit. Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 – Re: beowulfx
také děkuji za odpověd potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx
Není co řešit, ověřeno uživateli JBL je lepší volba jak TetraTec, každý z těchto se již potýkal s různými problémy, statisticky však vychází lépe JBL. Tutp problematiku sleduji již delší dobu ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 – Re: Haimdol
moc vám děkuji a nechám si poradit od zkušenějšího palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: konopnik36
Ale to má JBL taky. Obsahuje předfiltry, keramiku, bioakvacitové vložky 20ppi a finální bioakvacit 30ppi. Problémy s těsněním mívá Tetra a ne JBL.
slyšel jsem že u JBL po čase netěsní popr. praskne těsnící guma hlavy............
filtr je vybaven,ale jen zakladem.Tetra už ma vše při koupi.JBL je lepší????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: konopnik36
Podle mých zkušeností jsou filtry JBL kvalitnější a lépe se obsluhují. Navíc i tyto filtry jsou osazeny základními filtračními hmotami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 – ex700 vs e900
dobrý den všem,co byjste doporučily --- Tetratec ex 700 nebo JBL Cristal Profi e900
Tetratec je 0 100kč levnějši a obsahuje všechny vložky,ale JBL ma předfiltr a je silnější
jsem v rozpacích coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Za předpokladu nepřerybněné nádrže a pravidelné výměny vody. Objem filtrační hmoty u tohoto filtru je poměrně malý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: sirPavol
Ten filtr bych do takovýho objemu viděl jako dostačující.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sirPavol – poradte
Dobry den.
Chcel by som sa poradiť aky filter je najlepší do 70 l akvaria (hruby objem bez všetkého). Momentálne tam mám Aquael Fan - 1 plus. Je to dostačujuce? Alebo je potrebné nieco lepsie a ak ano tak aky. Niesom skluseny akvarista a bol by som rad aby to fungovalo tak ako ma. Dakujem za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Tragett
Čerpací hlavu s biomolitanem považuji do akva Tvojí velikosti jako optimální způsob filtrace jak mechanické, tak biologické. :) Když už budeš uvažovat o zdvojením způsobu, tak ten výtok z externího filtru nainstaluj na tu stěnu akva kde je ta čerpací hlava, aby voda v akva cirkulovala pouze v jednom směru a zbytečne jsi si v akva nevytvářel vlnobití. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Deni
doufám že těmi pěti papoušky nemyslíš tyhle rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci Jestli ano tak 130 litrů je na ně příliš málo, vrátila bych je co nejdřív do akvaristiky nebo prodala někomu s vhodným akvárkem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: vaclav
já používám do malých akvárek takovéto filtry www.akva-exo.cz/… do kterých ještě nacpu filtrační molitan. Ale nedoporučila bych to nějakému začátečníkovi, který ani neví jestli mu kytky porostou a kdoví kolik tam dá ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Re: romant
Mno ja to voli protoze si myslim ze ten externi filtr nestaci, respektive vytok z toho filtru je strasne slabej nestaci to pobirat vsecen bordel:) takhle ta cerpaci hlava aspon ten boredl v akva "honi" k nasavani toho externaku :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Deni
Vzhledem k tomu, že jsi z Prahy, doporučil bych ti navštívit tento obchod: rybicky.net/obchody/602 , kde ti určitě s radostí poradí a zároveň tam můžeš nakoupit.
Edit: ještě ukázka komunikace obchodu s účastníky tohoto webu.
rybicky.net/forum/13617
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deni – Prosim o radu-začínam
Dobrý den rozhodla jsem si pořidit akvarko a dat domov pěti papouškům......plus male rybky...mam akvarko 130L.Jaky vykony by meli mít filtry, jsou potreba dva??? a ostatni prislusenstvi,treba od znacky Fluval...a co je zaklad koupit nez koupim rybky..ne moc drahé .mooooc dekuji.Mam to jako prekvapeni pro dcerku,a mam dotaz kde lze koupit rostliny živé a pekné,jsem z Prahy...... :-O děkuju.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [172] ...... 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233951x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr?od=8551