Jaký filtr
na nějakém schopu jsem četl že to je včetně náplní tak uvidím, kde to koupím. Je mi ale jasné, že dodávané základní náplně nebudou asi nic moc. Akvo bude v obýváku, tak pokud to nebude vyloženě hučet tak by to neměl být problém. On i vnitřní filtr hučí, nebo rezonuje o sklo někdy. Spíš se bojím aby se mi tam něco nepo a já nevyplavil sousedy.
Akorát k tomu Jbl 1501 je potřeba dokoupit náplně a ubastlit předfiltr. K Malawi by asi stačil zeolit, já u jižní ameriky mám eheim substrat pro. A počítej s tím, že bude trochu slyšet. Moje 901 vrní, ale nevadí to ani na spaní.
OK, dle recenzí asi není co řešit. Bude to 1501 teď jen sehnat to akvárko na to
Takže micro odložit na poličku
že já nenašel tohle forum dřív. No takže cat-gato. Jen s větší kostkou a co kyslík? Ten micro čeří vodu i bublinky gato jen čeří. A jeste chci koupit takovej ten kulatej "přírodní" filtr
Určitě JBL e1901 nebo JBL e1501 ale radši na malawi výkonější.
0 13.04.2016 08:48 Uno – Filtr malawi
Ahoj lidi.Jaký mi doporučíte externí filtr do malawi na 300l.Samozřejmě nechci něco za 10litrů ale taky nechci nějakou šlupku která mi vyplaví byt.To znamená aby byli ryby ok a já se nemusel bát že mi to v mé nepřítomnosti vyteče.
Děkuji
Za B) je správně ... je to klasický honič vody s velkým průtokem a minimem filtračních hmot. Dal by se použít jako čerpací hlava , tzn. koupit větší kostku akvacitu, do ní udělat díru tak aby tam spodní část toho filtru vlezla a tím výrazně zvětšit filtrační plochu a pak si ho v těch 54L umím představit. U mé zrušené 12L se můžeš podívat jak to může vypadat takový tuning honiče vody:
rybicky.net/fotogalerie.php…
A do toho mini to podle mě bude to samé jen tu kostku akvacitu můžeš dát menší.
0 13.04.2016 01:16 Errov – filtr Cat-Gato Pacific 300l/h
Ahoj koupil jsem set 54l s tímto filtrem. Zároveň i filtr aq fan micro plus myšlen do budoucna do malého 10l akvária.
Dotaz zní zda-li můžu micro použit do 10l nebo tam dat filtr Cat-Gato Pacific a do 54l koupit jiný a na micro se jen dívat. Diky za rady
Řeší se to tu stále dokola - vše co se hýbe a něco dělá je zákonitě i slyšet. Takže "neslyšitelný" není žádný filtr. To jak moc Vám bude co vadit musí posoudit každý sám a také podle toho kde bude filtr umístěný. Je rozdíl mít ho 5 cm od hlavy a nebo v druhém rohu pokoje. Eheim jsou kvalitní a tiché filtry, ale určitě se najdou lidi, kterým bude vadit i to, takže tak ...
Ideální spíš pokud už máte nějakou zkušenost s filtrem, tak s jakým = pro porovnání hlučnosti
Zdravím,
čtu tady různé názory na Eheim Aquacompact 40. Potřebuji ho do 20 litrového akvária. Koupil jsem si Diversa NanoLED 20 a samozřejmě jsem zjistil, že filtraci chci vyměnit.
Je Eheim dostatečná a tichá filtrace? Mám jí v pokoji a chci, aby byla neslyšitelná.
Díky
Starší reakce
Jo, rostliny jsem běhemměsíce už dvakrát zakracoval.
Hlavní je prohnat vodu co nejvíce biomolitanem a hladina stačí, když se lehce vlní, tedy za předpokladu, že jsou v akváriu prosperující živý rostliny.
0 07.04.2016 19:34 Petr Takže hlavní je prohnat vodu přes akvacit? O vzduch se starat nemám?
No bylo to asi 1,5 cm, takže žádná tragedie.
Přísavky nepoužívám, normálně ten filtr posadím na dno, nebo třeba na nějakej šutrák a hotovo. Každej cm osídlovacího prostoru je dobrej.
Edit: Vlastně kecám, ty přísavky použiju na přitlačení toho biomolitanu ke sklu, prostě přicucnu a tlačím tím ten biomolitan, aby ta sestava držela stabilitu.
To není zbytečně zabrané místo
0 07.04.2016 19:26 Petr 1) Musel jsem zmenšit, protože jinak nedosáhly přísavky na sklo a na výšku byl vyšší než filtr, to zbytečně zabíralo místo v akvariu.
2) Filtr má být podle návodu celý pod vodou.
9x9cm dobrý, ale místo těch 7cm bych to nechal tzv. co to dá, tedy ke dnu, takže klidně 20cm.
1) Neměl jste ho vůbec zkracovat
2) Určitě dál nezmenšujte
Z logiky věci: Proč bychom Vám doporučovali nasadit na ten filtr velkou kostu, když ji pak ořežete na minimum?
O vzduch se nebojte, myslíte že do jezera ten vzduch někdo pumpuje? Jen bych filtr posunul výš (nasměrovat výstup k hladině podle fotek nejde - leda doplnit třeba gumovou hadičkou = pak bude čeřit hladinu víc)
0 07.04.2016 18:54 Petr Tak jsem koupil ten akvacit, seřízl jsem to jen mírně, takže to má te´d cca 9x9x7 cm, vypadá to takhle:
www.jpeg.cz/…
www.jpeg.cz/…
www.jpeg.cz/…
Mám to nechat, nebo akvacit ještě zmenšit?
Jinak mi přijde, že ta pěna na povrchu se dělala hlavně, když bylo zapnuté vzduchování na filtru, pokud byla hadička přiškrcená, tak se to nedělo a přišlo mi, že ryby ani neplovali tolik u hladiny. Nojo, ale jak se tam pak dostává vzduch? Ten filtr není zas tak silnej, aby nějak viditelně čeřil hladinu.
Starší reakce
Petr napsal: Ale někde jsem zase četl, že to lidi máchaj do akvaria, aby se nezbavili právě těch bakterií.Myslím, žes to jen špatně pochopil ... Jak už napsal NHKG, kvůli chloru se doporučuje prát filtr v akvarijní vodě. Ovšem nikoliv přímo v akvárku !!! Toť beykárna hodná nesvéprávného člověka ... Všechen ten bordel zachycený ve filtru zase vymáchat zpátky do akvárka? Naskakuje mi husina :o) ... Zkus u toho taky přemýšlet ... co, proč, jak ... ne jen slepě přejímat, cos kde četl a slyšel atd. ...
0 03.04.2016 12:28 Petr Tak já kopupím zítra nějaký ten akvacit, naroubuju to na ten můj filtr a pak se uvidí, pokud to nepomůže, koupím jiný filtr.
Obojí je špatně. Filtr se pere ve vodě odpuštěné z akvária.
Prát to v akváriu je nesmysl, jenom ten svinčík co filtr odfiltroval vrátíš do akvária.
A prát to přímo ve vodovodní vodě taky není ideální. Obsahuje trošku chloru. Takže může zabít část bakterií.
Jinak se o bakterie netřeba bát, nejsou v tom svinčíku, ale jsou přichycené na povrch molitanu.
Já to minule omyl normálně pod kohoutkem, protože jak píšeš, ten průtok už klesal a filtr byl zanesenej řádně. Ale někde jsem zase četl, že to lidi máchaj do akvaria, aby se nezbavili právě těch bakterií.
Když vidím že klesá proud z filtru tak ho vyčistím při výměně vody. Tu špínu do akvária fakt nemáchám, ale vymáchám ho v té vodě co jsem odpustil a co pak vyleju.
Nedá se říci jak často, protože to závisí od zátěže akvária živočichy jejichž odpadní látky má za úkol filtr biologicky rozložit na neškodné. A při té biologické filtraci se vytváří onen bordýlek, který je potřeba jednou za čas z filtru vypláchnout a který vlastně zhoršuje průtok vody filtrem - ucpává ho. A ty užitečné breberky ale potřebují aby kolem nich voda proudila, protože jim přináší živiny (to co my potřebujeme z akvária odstranit) a hlavně kyslík, bez kterého velmi rychle umírají.
0 03.04.2016 12:11 Petr Jinak se mi moc líbí tenhle po domácku vyrobenej filtr.
youtu.be/… Akorát nevím, kde sehant všechen ten materiál.
0 03.04.2016 12:06 Petr A čístíte pak nějak ten bioakvacit (třeba vypláchnutím do akvaria)?
Potřebuješ více filtračních náplní. Tím že vyměníš vnitřek nic nepřidáš. Takže dát z venku. Podívej se na můj profil na zrušenou 12L kde jsem si podobně filtřík upravoval.
rybicky.net/fotogalerie.php…
A to že kořen barví bych považoval za výhodu, jednak mě se to líbí a pak už to napsal MarekP.
Navíc voda má pořád hnědé zabarvení asi od kořenu (koupeného) a nemůžu se toho zbavit.
To vůbec nevadí. Naopak. Kořen obsahuje prospěšné huminy a třísloviny.
0 03.04.2016 11:04 Petr Mimochodem, jak to bylo myšleno s tím narváním kostky akvacitu na můj filtr? Jako dát to tam zvenku na, aby byl normálně vidět ve vodě? Nebo vystřihnout z toho váleček a vyměnit ten stávající?
0 03.04.2016 10:56 Petr Ne, že bych se o akvarium nechtěl starat, ale měnit vodu 2x týdně mi přijde moc. Navíc voda má pořád hnědé zabarvení asi od kořenu (koupeného) a nemůžu se toho zbavit. Takže teda koupím nějaký filtr do pětistovky. Takže asi ten Atman AT-200, nebo co říkáte na tenhle?
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
ten eheim aquacompact je hlavne uplne o nicom. objemovo je lepsi ako interne filtre, ale vykon bieda. Vykon ktory ti uda vyrobca bude prinajlepsom tak 60% na cistom filtry, nehovoriac ked sa ti zanesie a bude sa blizit k 1/3. Eheim udava odporucania pre velkost akvaria asi skorej na zaklade biologickej filtracie a ak chcem aj trochu mechanickej a nejaky pohyb vody, tak beriem odporucanie pre minimalnu velkost akvarka, ako maximum toho filtra. V akvariu s vacsim poctom ryb by som tomu venoval pozornost
Žádné akvárium není bez starostí.Když si pořídíš akvárium,tak musíš počítat s tím,že mu nějaký i když minimální čas budeš muset obětovat.Ten filtr tě od problémů neochrání,to by jsi musel změnit složení rybiček.Ty co máš do toho objemu nepatří,což si můžeš vyhledat tady
rybicky.net/atlasryb/cesky/ .Ten bioakvacit není zase tak drahý
www.heureka.cz/… .
0 02.04.2016 23:25 Petr Mám black molly, mečovky, paví očka, jednoho krunýřovce a jednu sumrovku vražednou na požíráni šneků.
Ještě mi chtěli vrazit v jedné akvaristice neonky, ale zdá se mi 10 ryb na 40 l dost.
Ten modrej bioakvacit je docela drahej, že? Viděl jsem kostku asi za sovku.
Takhle, zeptá se, když zainvestuju a koupím ten Eheim Aquacompact 60, tak budu mít akvarium bez starostí? Stejně tu mám kraviny jako topení nebo automatickej dávkovač krmiva, který bych mohl prodat a koupit místo toho radši pořádnej filtr.
0 02.04.2016 09:39 Petr Akvarium běží měsíc s rybama, předtím ještě asi 2 týdny bez ryb, vodu měním jednou za týden třetinu objemu. Rybky jsem kupoval od chovatele a ten mi Black molly doporučil, teď už s tím nic neudělám, ale jsou tam jen dvě. Pak ještě mečovky a ty u hladiny neplavou.
Stačí teda koupit za 30 Kč v akvaristice molitan a z toho vyříznout kus do filtru? Je lepší jemnější, nebo s většíma dírama (ale ten je tam teď)? Já ten filtr ale stejně už dvakrát proplachoval, protože je tam hroznej bordel.
Raději bych koupil celej filtr novej, ale tak kolem tří stovek, ne za 1200.
40 litrů je strašně málo na black molly.Doporučil bych ti čerpací hlavu atman a kostku bioakvacitu,ale to by bylo v akva ještě míň místa,proto bych doporučil třeba
akvarijni-filtry.heureka.cz/… nebo nějaký závěsný,ale s těmi nemám zkušenost.
No, nestíhá, ten tvůj filtřík, má výkon, to zase jo, ale nicotnej objem osídlitelného materiálu, takže možná když vyměníš tu houbičku za pořádnou houbu, problému se zbavíš, ale mezi tím bude nutný tu (ne)činnost nějak suplovat a k tomu se výborně nabízí čstá výměna části vody, tedy klidně denně, do vymizení toho nestandartního chování ryb a potom podle potřeby a nebo jsem vedle jak ta jedle a jde o normální jev, tedy u živorodek, že prostě svojí uzpůsobenou hubou luxují hladinu a snaží se najít něco k snědku.
Jak je staré to akvárium?
0 01.04.2016 21:55 Petr Ahoj, pravděpodobně potřebuju nový filtr, mám 40l akvarium a tenhle filtr
goo.gl/… měl by filtrovat 200 l/h, ale moc tomu nevěřím. Mám 10 ryb, z toho 5 ještě hodně malých a Black Molly se mi drží pořád u hladiny, navíc se na hladině dělá taková pěna, jako kdyby bylo ve vodě málo kyslíku, nebo co by to mohlo být? Přitom ale filtr vzduchuje dost, takže opravdu nevím, co s tím.
Starší reakce
thorakáty a mřenky dávat do 100 litrového akvária není dobré. Zvaž ještě tu osádku, opravdu potřebují víc.
Jinak mám ty Aquanovy (obch. značka), pod původním originálním názvem Jebao několik let a jsem spokojen ...
A velikost akva 112 litrů.
Tak rostlin tam plánuju dát spíš víc a rybí osádka: 3 ancistrus, 7 neonka, 3 pancéřníček kropenatý, bojovnice betta samec, 4 mřenka pákistánská.
Ale chtěl bych to spíš z hlediska hlučnosti.
Do jak velkýho akvária s jakou rybí osádkou, rostliny, víc, míň?
0 28.03.2016 20:13 Jan Matula Já používám čerpací hlavu Atman IP201 a kostku bioakvacitu 10x10x20cm. Akvárko mám 80x40x40. Kostku dej takovou, aby měla velikost tak 2% z obsahu vody v aq. Hlava by možná stačila aAtman IP200. Já to mám stažené tak na 1/3 výkonu. Výhoda je, že si můžeš nasměrovat proud celkem kam potřebuješ.
0 27.03.2016 15:04 Misa Chci si pořídit akvárium 60 cm x 30 cm x 30 cm o tloušťce 6 mm, 70 % dna osázet rostlinami a rybičky:
6 ks paví očka
3 ks ancistrus na čištění akvárka od řas, ...
+ neonky
Potřebuji vnitřní filtr. Můžete mi doporučit vhodný filtr, tichý a hlavně funkční?
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232934x