Jaký filtr
0 18.05.2008 23:54 Polux – Re: jiboy
50-60 rybek je opravdu moc !! Kazda ryba podle druhu potrebuje nejaky obem vody ke zdravemu rustu !! A ze budete odsavat casteji to problem neresi !!
0 18.05.2008 23:42 Polux – Re: Nobody
Vsak nerikam ze je to idealni.filtr muze priskrtit vic ja svuj Fluval skrtim taky.Pak by se dostal na nakych 120l/h a to si myslim ze je dobre pro takove akva nehlede na to ze si da do Fluvalu naplne jeke bude potrebovat podle potreby.
0 18.05.2008 23:25 Nobody – Re: Polux
"Fluval 205 stoji kolem 2000kc precerpa tusim nako 680l/h kdyz to priskrtis tak parada a vyresis i hlucnost."
Takže po přiškrcení nejméně na polovinu-340l/h je tento filtr ideální pro akva 84l?
Přečerpá ho 4x za hodinu!
Určitě tam perfektně porostou rostliny.
A rybky si budou připadat jako v"ráji"?
0 18.05.2008 23:16 Polux Fluval 205 stoji kolem 2000kc precerpa tusim nako 680l/h kdyz to priskrtis tak parada a vyresis i hlucnost
Ja mam teda Fluval 305 a jsem snim spokojenej
Je to sice drazsi zalezitost ale myslim ze se vyplati !! Usetri ti misto v akva a nebudes tam mit nakou kostku.Fluvala skovas do skrine cims utlumis hluk na minimum.Clovek by moch kupovoat porad neco kloudne vybaveni to jsou palky to ja vim ale nevim jestli je dobry setrit na takovejch vecech.
Externí filtr k 84 l akvišku není blbost, ale dost dobrá alternativa.
Co je hodně velká blbost - záměr chovat v takové nádržce 50-60 rybek.
0 18.05.2008 22:20 jiboy Děkuji za odpovědi. Vnitřní filtr je opravdu malý a hlavu a kostku manželka moc nechce, tak asi nakonec ušetřím na ten venkovní tetra ex 600 se mi docela zamlouvá, zajímá mě u něj ale zda není moc silný, či zda to není blbost externí filtr k akva 84 litrů - rozměry 60 x 35 x výška 40. Dále když mám hodně rybyček, klidně ho budu čistit i častěji třeba jednou měsíčně či za dva měsíce, ale jde mi hlavně o to zda bude voda dost okysličená, nechci dokupovat žádný extra motůrek a vzduchování???? Poradte - Díky - 84 litrové akva a cca 50-60 rybiček spíš menších
Zkusit můžete kostku molitanu o objemu cca 1-1,5 l a čerpací hlavu s nástavcem umožňujícím regulaci průtoku. Ta regulace je skoro podmínkou...
Vnější kanystrový filtr se při rozumném provozování akva čistí 1x-2x ročně. Stejně jako výše uvedená kostka molitanu s čerpací hlavou.
0 18.05.2008 14:09 jiboy Ještě pokud bych se rozhodl pro vnější filtr, přeci jenom v akva nic nepřekáží, nějaký levnější třeba tetra ex 600 apod. jak dlouho to tak může vydržet bez údržby, nyní tento resun 380 co mám tak ve starém akvárku jsem ho čistil snad pořád, tak 1-2 týdně - hlavně když krmím mraženým ale blechy apod. tak to hodně nasává do molitanu a pak to nejede, a nyní ve větším akva je to lepší, ale zatím si s tím pořád hraju, protože ryby plavali u hladiny a asi měli málo kyslíku či co.
0 18.05.2008 13:56 jiboy díky dobře, takže se musím rozhodnout mezi eheim aquaball 2210 nebo čerpadlem a kostkou, pokud čerpadlo musím ještě projít diskuzi jaké, ale ten filtr by byl asi menší a tím tedy lepší - uvidím.
To je čistý výkon čerpadla bez filtračních vložek. Po zaběhnutí filtru se výkon sníží až na jednu třetinu. A navíc jde výtok nasměrovat třeba na zadní stěnu, kde se "rozbije" a nedělá kolotoč.
0 18.05.2008 13:42 jiboy a pokud ten vnitřní filtr - AQUABALL 2210 - docela se mi také zamlouvá, má výstupní výkon 550 litrů za hodinu a jde také ubrat jen nepíšou na kolik - předpokládám na těch 250 litrů za hodinu - není to moc na objem akvária cca 65-70 litrů vody??? 3,5 x se otočí za hodinu, nebo raději vzít ten slabší 2208, který má 480 litrů - minimální zase neuvádějí, ale to bych si asi nepomohl.
0 18.05.2008 13:36 jiboy díky za rady, takže starý dobrý kompresor stejně jako já zavrhuješ, vnější bych bral ale cenově jsou dražší. asi zůstanu u toho čerpadla a kostky bioakvacitu. Jen nevím kolik to zabere místa, musím se na to ještě mrknout. A to čerpadlo jaký stačí atmann nebo nějaký lepší dražší značkový??? ještě jednou díky
Pickup má jen molitan a nejde variabilně zvětšovat. Aquaball je složený z komponentů a můžeš si dokoupit další na zvětšení filtrační plochy. Navíc se tam, byť v omezené míře, dají kombinovat filtrační hmoty. Podle mého je ale nejlepší řešení čerpadlo a kostka bioakvacitu. Lze použít i vnější filtr. Buď Eheim nebo i další značky: Fluval, Sera, Tetra.
0 18.05.2008 13:12 jiboy Jo koukám na to aquaball vypadá taky pěkné a jaký je rozdíl mezi aquaball a pickup??? Píšeš, že se s ním nechá pracovat - máš s ním nějaké zkušenosti. Jinak pokud bych netrval na vnitřním, co poradíš??? díky za rady znovu začátečníkovi. Píšou tady že pickup má snad i větší náplně viz zde
rybicky.net/forum/2196.
0 18.05.2008 13:07 R Silent [5949] Pokud tak tvrdošíjně trváš na klasických vnitřních filtrech tak doporučuju tohle:
www.levnaakvaristika.cz/… . S tím se bá ještě tak pracovat.
0 18.05.2008 12:56 jiboy – Eheim Vnitřní filtry 2006, 2008, 2010 a 2012
Pořád jsem nakloněn těm vnitřním filtrům (i když ten RESUN 380 co mám je na nic) než klasickému motůrku či filtru nebo čerpací hlavě a molitanu. Nyní jsem našel pouze dva odkazy a fórum na tyto vnitřní filtry, máte s nimi někdo zkušenosti - Eheim Vnitřní filtry 2006, 2008, 2010 a 2012.
www.eheim.cz/… - líbí se mi že mají větší filtrační hmotu, nechá se případně i zapnout vzduchování a jsou regulovatelné. Které byste doporučili do mého 84 litrového akva, cca 70 litrů vody - 2008 nebo 2010 - desítka má zase větší rozměr - ale prohání už 220 litrů za hodinu - není to moc na 70 litrů vody??? Máte s nimi někdo zkušenosti.
0 18.05.2008 12:37 DoctorT To zda jdou či nejdou z toho či onoho filtračního zařízení bublinky, je úplně jedno, pokud je těchto bublinek příliš na dané akva, je to dokonce špatně, neb tyto bublinky vyhání kyslík z vody a má pak opačný efekt, než by vzduchování mělo mít.
Důležité je "čeření hladiny" u ustí filtru a pohyb hladiny ( proč si myslíte, že vnitřní filtry mají být 1-2cm pod hladinou ). Toto zdánlivě "líné převalování" vody, vodu okysličuje mnohem více, než ty Vaše "bublinky" a kyslík je díky cirkulaci přiváděn až ke dnu akvária.
Bublinky nemají žádný význam, nebo jen minimální.
0 18.05.2008 12:07 jiboy Jinak v týdnu určitě koupím zase další alespoň 4 rostlinky a také jsem koupil super šneka xl.
0 18.05.2008 12:07 jiboy Jo ještě k té čerpací hlavě - bude vše potopeno pod vodou - nejde tedy z toho čerpadla žádné bublinky??? Stačí to na okysličování vodou. Nebo raději ten motůrek a filtr - bublifuk, ze kterého jdou bubliny a přidat třeba i kamínek??? Před dvaceti roky, když jsem za mlada měl asi 8 akvárií, tak jsem měl vše na motůrky. Tak opravdu nevím. Nejraději jsem byl nakloněn vnitřnímu komplet filtru, z důvodu místa a vzhledu.
0 18.05.2008 12:04 jiboy Ne nyní již mám 84 litrů, tak 70 litrů čistě voda a mám kolem 50 rybek, včera jsem tři vyhodil neboť proháněli a okusovali ostatní - zelený mecháčky. Venkovní filtr nechci z důvodu ceny. Hodlám do toho dát maximálně 600 Kč, tak že mám na výběr dvě možnosti - motůrek -koukal jsem že se vyrábí i zavěšovací na zeď - myslím sera nebo einhell, teď přesně nevím a k tomu klasický filtr, nebo čerpací hlavu a kostku - zabere asi nejvíce místa? Zatím pořád nevím co bude lepší. Také mi jde o hlučnost, bude zde za chvíli u akvária spát malý synek a a by ho to nerušilo. Dík za Vaše rady a uvítám ještě další zkušenosti.
Zdar, já za sebe mohu doporučit biomolitanovou kostku a čerpací hlavu s regulací. Čistím ho ve své 54l jednou za 3 měsíce. Vodu mám v normě a je čisťounká. A musí se pravidelně odkalovat. Ale nepřerybňovat (i když nemám sám správně
)
0 18.05.2008 07:31 DoctorT Nebo vyzkoušejte nějakou obyč pěnovou kostku se vzduchovacím motorkem u kterého se dá regulovat síla sání, např. motorky Elite.
Jinak ryby ven 35l = MAX. 15 malých rybek...
0 18.05.2008 01:03 lipli – Re: jiboy
Stejně zkus omezit počet ryb. Je jich tam moc.
0 18.05.2008 00:39 Polux – Re: jiboy
Si kub vnejsi filtr treba Fluval a tam mas primo skrceni
0 18.05.2008 00:28 Polux – Re: jiboy
34l a 55 ryb ? to je trochu mazec ne ?
No pridej kytky a kup si vcduchovaci motorek aby si nemel problem s kyslikem
A co se tyka toho cereni vody tak si myslim ze by problem byt nemel a i kdyby tak se to vzdycky nakym zpusobem priskrtit
0 18.05.2008 00:18 jiboy – Pomoc s filtrací v 84 litrovém akváriu
Měl jsem 35 litrové akvárium a v něm asi 55 ryb - filtr bohužel silný resun 380 - 380 litrů za hodinu. Dal jsem nástavec a voda šla nad hladinu a pak sprškou na sklo aby se v akvarku nevýřila - v pohodě to tak fungovalo 2 měsíce a nyní jsem si koupil 84 litrové akvárium, kde již filtr by měl vyhovovat. Problém je že když ho namířím do vody, stejně hodně víří vodu a již druhý den se krásně voda vyčistí a pak zase zašpiní, nevím zda se něco uvolnuje apod. Tak jsem dnes koupil kostku 6 x 6 x 10 asi a nacpal jsem jí dovnitř, protože původní byla hrozně malá. Vše OK, akorát ryby plavali po hladině víc než dřív, asi málo kyslíku, dal jsem to tedy zpět a je to lepší. Jaký mi poradíte filtr, pročetl jsem celou diskuzi a hodně radíte altman 200 + velkou kostku. Zajímá mě nebude to moc vířit vodu??? a Když to nemá přivzdušňování bude voda dost okysličená, nebudou zase ryby na hladině??? Rostlin mám zatím ve vodě málo. Děkuji za odpovědi
U tak mladých ryb nemůžeš poznat pohlaví bez vysunutí kladélka.
Mohl bych taky odpovědět, že o nich mám nastudováno dost (a ten atlas jsem pochopitelně mimo jiné četl taky). To pravidlo však platí pro hodně dospělé ryby.Mně se například vytřel pár přírodních amazonek velikost přes 10cm a hrbolek neměla ani jedna.
0 15.05.2008 19:59 DnB Okolo pol roka
Že jsem tak smělý, jak dlouho máš Skaláry?
0 15.05.2008 19:55 DnB Já bych si tím tak jistý nebyl.....
(a stlúm emócie)
Už se ti někdy vytřely? Jak poznals, že máš 2 samičky a 1 samečka?
Aha, no ja bych spis rekl ze to je rybi polevka
. Skalary do tak maleho akvarka
, zkus si o nich neco precist!
A to je nadrz na vytreni skalar? Nebo "normalni rybi polivka"?
0 15.05.2008 11:34 Beddy Nevim jestli se ti tam vůbec vytřou ... 60l je na skaláry dost málo... Ony ty potvory dost vyrostou
0 15.05.2008 10:29 Kokos myslím že by to mělo být bez problémů
0 15.05.2008 10:26 DnB – Filter
Mam doma 60L akwa a filter vnutorny od 100-150L mozem ho dat do toho 60L akwa kde mam 3 skalarow??? nebude im to wadit???Ale prud este spomalsim ked dam pred tu trubku kadial ide woda tak dam tam nieco ako spongiu.
moze bit???
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [233] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x