Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 86 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: romant
Cerpadlo a biomolitan na Pankraci? Atmany jsem tam videl minuly tyden, biomolitan taky, dokonce u jednoho stolku i nejake vetsi kusy ruznych rozmeru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UnoRe: romant
Tak je to dobrý, nerad bych balil rybky a stěhoval se :-) Na burze jsem několikrát a nepamatuju se, že bych to tam viděl. Molitan ano, ale hlavu.... No uvidíme, sjedu tam tak jako tak :) Doufám, že mi molitan pomůže v boji se zelenou řasou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Uno
Hlava je hlukově v pohodě. Burzu na Pankráci neznám, ale je to velmi profláknutá akce a divil bych se, kdyby se tam požadovaný sortiment nedal koupit, on se určitě ozve někdo, kdo bude mít konkrétní povědomost. :-)
A náhodou nevíte, zda to seženu na burze na Pankráci? V neděli bych tam zajel.....Externí filtr nemám kam dát, mám akvo v ložnici a pod akvárkem komodu s hadrama. Ještě se zeptám neřve ta hlava moc? Ten filtr co tam mám je téměř neslyšitelnej tak aby mě ta moje nevyhnala i s rybama ;-) :-)
Tajemství se skrývá v množství filtračního materiálu. U tvého stávajícího filtru je ho daleko méně než u doporučované varianty hlavy s kostkou. Jinak to uhlí je tam již jenom jako možný prostor pro osídlení nitrifikačníma baktriema, svojí roli aktivní přestává plnit cca po 14 dnech. Tvůj stávající filtr je z kategorie "honič vody", nebo-li výkon slušnej, filtračního materiálu málo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Uno
Pravda je,že lepší je komorový.Jenomže ne vnitřní-ten je zákonitě moc malý a náplně nestíhaj,takže pokud komorový,tak externí.V závěsu s kvalitou je co největší kostka biomolitanu a u ní vede poměr cena/výkon(kvalita filtrace).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UnoRe: Moucha
Určitě nemám. Ono to ani nejde. Bylo to tak při koupi. První komora je malej proužek molitanu, pak to jde do většího a konec je uhlí. Celou dobu jsem myslel, že čím víc komor a nesmyslů tím lépe, ale jak vidím, tak nejlepší je prostě biol. molitan a hlavice a hotovo. Tak a teď kde je pravda :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Uno
da se docela úspěšně přiškrtit.... jinak u filtrace by to mělo jít od nejhrubšího po nejemnejší... takže mě napadá, nemáš v to stávajícím zpřeházený molitany?
Ještě mě napadlo, vím že má být filtr trochu nadhodnocený, ale není ta 201moc, když mám 90l?
Děkuji za odpověď a pomoc!
Vyzkoušejte
www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…
Edit: Až budeš filtr měnit(jedno jakej), tak to neměň kus za kus, ale ten stávající nech společně měsíc fungovat v nádrži a teprve potom ten stávající odstraň. Můžeš v bordelu z čištěnáho filtru, nebo z odkalování dna ten novej biomolitan v tomto pořádně pomáchat, promačkat, čímž si ten novej tzv. naočkuješ nitrifikačníma bakteriema.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uno – Filtr
Ahoj lidi, dotaz do pléna.......... Mám 90l prcka a mám tam tento filtr www.petcenter.cz/… a štve mě, že ho musím každý týden čistit, jelikož mám 3 přechody a hned na tom prvním je to tak jemné, že se to zaseká bordelem a jeho výkon je menší a menší. Mám sice čichouny a velký proud nemají rádi, ale nepřijde mi normální co zde čtu každý týden filtr čistit. Proto chci poradit jaký mi doporučíte filtr, nejlépe aby "sám" dělal co nejlepší prostředí v akvárku. Musí být vnitřní a nesmí stát 2 průměrné platy :-) Díky Vám........ :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Rostislav84
Podle mě žádný, jediný rozdíl mě napadá, je v hrubosti toho biomolitanu, ale funkčnost je stejná. O jaký filtr se konkrétně jedná?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rostislav84 – bio
Nazdar lidi neví někdo jaký je rozdíl mezi bio vložkou a mcbio vložkou?Krom toho že bio je tmavší modré barvy a mcbio je světlé modré barvy. Dik za odpověd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zab01 Re: nowy101
Být tebou zkusím sehnat ze zrušené rybárny akva, někdy chovatelé mají na skladu i nové a už to ruší, já měl 50 vysoké uplně nové za pár stovek.. co se týče toho filtru, pokud nechceš hlavu, tak nějaký 600-800 průtok klidně do takového a tu kostku můžeš i na něj, stačí nějaký dobře tvarovaný a trochu jí vyříznout, do filtru pak můžeš dát i jinou náplň, dle tvého výběru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: nowy101
Tak zkus počkat a došetřit, je to lepší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: nowy101
Když ten aquael, tak potřebuješ dvojnásobnej výkon a stran těch skalár si asi trochu pleteš čistý rozměry akva a v tom je trochu problém, neb v těch hrubejch 40cm, po odečtení dna a když počítám, že to akvo nebude napuštěný až po okraj, tak jsem na nějakejch 30cm a to je fakt málo. Těch čistejch 40cm bych skousnul, ale takto nee.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik Re: nowy101
ze zkušenosti mnoha mnoha akvaristů ti na rovinu říkám, že dělat v akvaristice věci na polovic se nevyplácí, raděj počkej přišetři a pořádně...

ikdyž na něj chceš dát tu kostku biomolitanu, tak je to málo - má malej průtok 320l/h to akva snese tak dvojnásobnej...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nowy101
no zkusím ještě můrovat za vyšší :-)
musím se vejít do ceny a rozdíl mezi výškou 40 a 50 mi dělá cenu za celý osvětlení :-(
ja nechci použít fan 1 jako filtr, jen jeho havu nasadit na molitanovou kostku, největší co se vejde :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik Re: nowy101
zdar na skalary bych to taky neviděl, ale to je tvoje věc...

co se filtru týče, tak ten aquael je na to akva velmi slabý...
ok, tak vezmu tu kostku :-) může být nasazená na hlavu z aquael fan 1? píšou na krabici 320 l/h

- kofejn: dík, vypadá zajímavě :-) vyzkouším

- romant: pročel jsem si celý zdejší (nejenom zdejší) vlákna o skalárech a výška 40 i když není ideální, tak by vadit neměla :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: nowy101
Řešil jsem stejný problém a takhle to dopadlo: rybicky.net/clanky/1164-pridavny-filtr-k-filtracni-hlave-s-biomolitanem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: nowy101
Atmna AT202 s kostkou 10x14x24. Jemnýho bordýlku se neboj, bakterie se postarají, ale co je trošku problém je ta vejška akva. Na skaláry to není.
Ahoj,
poradil by někdo jaký mám dát filtr do akvária 100x40x40? první co mě napadlo, tak kostka + atman hlava, ale chtěl bych i odfiltrovávat jemný bordýlek, který kostkou projde jako nic :-( Pak mě ješte napadl vlepený filtr s komorama, ale tam se mi nedaří vymyslet jak na to...
plánované rybky: pancéřníčci, krunýřovci, tetry, skaláry.
nic externího nechci.
Děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85
Ok dobrej napad, to si vyrobim :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: replikant33
Jistě,fantazii se meze nekladou X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - replikant33 Re: amrtin
dobry napad určitě je 1000 možnosti jak si to vyrobit, třeba z kroužku ze zaclony
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: DeNNI85
Fotka k příspěvku Koupit...asi v akvaristice,ale já si to samé vyrobil z kousku vzduchovací hadičky(můžeš si zvolit velikost),z rozdvojky na vzduchování a přísavky s dírkou na tu rozvojku,viz foto.Cena doslova pár korun X-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 Re: amrtin
To nevypada spatne, da se to nekde koupit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 Re: sasula
No jo, ale to bych musel otocit uplne kolmo dolu misto po hladine a nejsem si jist jestli to pak dostatecne provzdusni
Já bych ho tedy nevypínal a raději (pokud nejde upravit proud vody) bych udělal krmítko.Něco v tomhle smyslu: www.aquapage.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sasula Re: DeNNI85
Neposkodis, ale jednodussi je pohnout s trubkou... vypinani neni systemove reseni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 – jeste dotaz
Mam ten eheim 2213 s rostrikovaci rampou, tu jsem dal tesne pod hladinu, takze mi cerenim hladiny prokyslicuje vodu. Problem je ale pri krmeni. Vsechny plovouci granule to odnese presne za trubku rozstrikovaci rampy a ryby se k tomu spatne dostavaji. Je mozne pri krmeni filtr vypinat ze zasuvky? Neposkodim ho tim nejak?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glpetr Re: Ciffik
ahoj mám tento je tichý a má spotřebu jen 8W www.zoohit.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sasula Re: Zdenek79
350
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdenek79
Dobrý den, chci se zeptat: Mám 200 litrů akvárium (real tak 170 l vody)a potřeboval bych poradit vzhledem k tomu, že jsem se zde na foru dočetl, že je lepší mít naddimenzovaný filtr jestli koupit filtr: 2073 Professionel 3 - 250 nebo radši EHEIM 2073 Professionel 3 - 350. Značku Eheim jsem vybral čistě z pocitu kvality a už bych to nerad měnil :) Cena je podobná. Prosím poraďte, abych správně koupil. Děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 – filtr
tak eheim už jede, včera jsem ho zapojil, tak snad bude vše ok. Měl jsem to jen tak tak, ale povedlo se :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Kubasix
Aha,ale ty údaje jsou na první pohled zavádějící... stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fil – Jaký filtr do 190L
Ok, objednáno. Díky všem pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: romant
Já to tak mám i s rozstřikovací rampou v 247l brutto. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kofejn
Jasně, ale, aby to utáhlo čerpadlo, ať se taky trochu hejbe voda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: amrtin
Jenže to je za pět kusů což je 125 : 5 = 25 což se od toho tvého údaje 10 - 20 Kč zase tolik neliší. Já jsem s nimi spokojen. Krmivo, vodičky a příslušenství vyjdou suprově. Ale filtry atd. nevim. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: romant
Jestli je 50cm výška, tak se tam s AT202 vejde i kostka 10x14x30.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - replikant33 Re: romant
a kup si ho tady eshop.jezirka.info/…

oprava tady :) eshop.jezirka.info/… u toho prvního by ti mohly přijit kostky 5x5cm stydim
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: Fil
10x14x24cm
Tak nic, objednám to z toho shopu. Ještě jen jak velkou molitanovou kostku na můj objem zvolit? Akvárium mám veliké 90x40x50cm
Ok, tak díky. Hned zítra zajedu do obchodu jestli ho náhodou nej u nás.
No koupim nejdřív jeden a když to nebude stačit, tak druhej a to už to musí být fakt tutovka:-D
Tam maj teda ceny,řasokouli,kterou na burze koupíš za 10-20 kč chtěj 125kč tone !Akorát ty atmany jakž takž...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Fil
Fil napsal: No tak to vidim na atmana:-D A nebo na dva a bude to tutovka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 Re: Fil
Ty atmany jsem mel tri ve trech nadrzich a slapali jak hodinky. Koupis k nim i primo kostku molitanu. Nejlevneji me vysli na www.rybicky-rybky.cz protoze jsem z prahy a vyzvednul si je osobne.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [86] ...... 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233952x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr?od=4251