Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 55 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 17:52 Muž j0hny [86] Re: wranko
Nez stihnes kupit novy filter... jake filtracne medium mas na konci filtra, tj hned pod cerpadlom ?
Problem moze byt v tom ze tie jemne ciastocky ti filter proste nezachyti. Skusil by som filtracnu vatu alebo najjemnejsi bioakvacit.
Pri JBLkach byval na cerpacej hlave spraveny tzv. bypass, ktory zabezpecuje minimalny prietok cerpadlom v pripade upchatia, aby nezhorel. Jemny bordel ti moze preklznut aj tadial.
Pouvazoval by som aj nad predfiltrom, ale ak mas nizky spad medzi akva a filtrom tak ho pouzit ako "dodatocny zafilter".
EDIT: este jedna vec... moze byt problem aj v tesnosti toho obdlznikoveho tesnenia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 17:36 gringo
Mám FX5 čtyři roky(30.ledna přesně). Jede bez problémů na plný průtok. Je tichý na svůj výkon. Místo sacího koše mám molitan gringo63.rajce.idnes.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:10 Muž Legioix [574] Re: wranko
Mám Fluval FX5 a 406. Kvalita je dobrá (ne tak dobrá jako u Eheimu). JBL nemám, tak nemohu porovnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:07 Muž wranko [1] - chtěl jsem terčáky, ale bál jsem se a šel jsem do kancůRe: Legioix
A co kvalita JBL x Fluval, máš zkušenosti. Hlučnost, těsnost filtru, zanášení hadic apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 16:00 Muž Legioix [574] Re: wranko
Ten Fluval je nejblíž tomu jezírkovému filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 15:58 Muž Legioix [574] Re: Strojek
No jo. Ale ty tam máš úplně jinou bandu ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 15:43 Muž Strojek [121] Re: wranko
Ja mam v akva filtr jako mas ty, JBL 1501e greenline a k tomu jeste hlavu atman s velkym biomolitanem a voda je krasne cista ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 15:40 Muž wranko [1] - chtěl jsem terčáky, ale bál jsem se a šel jsem do kancůRe: Legioix
A co pořídit JBL 1901. Z Fluvalem nemám zkušenosti. Cena JBL také menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 15:22 Muž Legioix [574] Re: wranko
Do jezírkovýho bych asi nešel. Viděl bych to na dokoupení ještě jednoho JBL e1501 a nebo tento Fluval FX6: www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2015 14:14 Muž wranko [1] - chtěl jsem terčáky, ale bál jsem se a šel jsem do kanců – Přidání jezírkového filtru
Zdravím všechny. Mám dotaz. Mám akva cca 400 L s kančíkama 20 ks. Mám vnější filtr JBL 1501. 1 x týdně odkaluji dno a měním cca 100 L vody. Dělám to v sobotu. Do cca úterý mám křišťálově čistou vodu. Od středy vlivem krmení a protože kanci jsou prostě kanci je voda zakalená bordelem. Přemýšlým o nějakém jezírkovém filtru, že by mě toho bordelu zbavil. Co vy na to. Máte zkušenosti? Díky za návrhy a odpovědi.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2015 12:13 RaSvaj Re: Bin
Výtlak je výrobcem udávaný skutečně těch 180cm jak píše Heimdall. Já mám 901 položenou na zemi a horní hranu skla akvária mám ve výšce 138cm od země (je to tak akorát aby dosáhli dodávané hadice tam kam mají nelámali se o hranu). Z vlastní zkušenosti ti řeknu, že když byl filtr úplně nový tak jsem musel na výtoku utlumit na cca polovinu průtoku protože jinak byl v mojí třístovce docela dost slušnej "průvan, teď po měsíci provozu jsem ho trošku pootevřel ale pořád je na výtoku přivřenej, aby rampa jen lehce čeřila hladinu a stonkovky se jen opravdu lehce pohupovali. Takže výkonu bych se za sebe nebál. Jak někdo psal že mu tekl a měl problém s těsněním tak nevím, ale já mám těsnění na hlavě filtru v hranatém profilu zasazené do vybrání v nasazovací hlavě (cca 3x3mm) a sedí absolutně přesně aniž by se hnulo. Lezl jsem do něj zatím jen 2x abych vybral největší bordel z předfiltru prvního koše a otevírání na 4 velké klipsy bez potřeby vyvinout nějakou velkou sílu na otevření/zavření. Takže za mne 901 je téměř neslyšná (musím dát ucho až skoro k ní abych slyšel motorek) a nikde neteče. Ono si myslím, že když si někdo dovolí dát standartní délku záruky 4 roky záruku asi nemůže prodávat nějakej extra šmejd (a zatím za sebe můžu říct, že jsem s ním spokojen na 110%).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 11:21 R Muž Silent [5945] Re: Bin
Maximální rozdíl mezi dnem filtru a úrovní hladiny je u těchto filtrů 180cm. Tedy kromě modelu 401 kde to je 120cm ;-) ale to tě asi nezajímá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 11:18 Muž Bin [144] - Amerika
Este ma tak napada neviete kde by som nasiel vytlak tych filtrov?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 11:16 Muž Legioix [574] Re: Bin
JBL e901 neznám, ale myslím si, že je lepší mít filtry dva než jeden velký. Je tam víc prostoru na filtrační media, větší průtok, když jeden umře, tak jede aspon druhej a hlavně je mohu čistit na střídačku což je velká výhoda.

Edit: Heimdall byl rychlejší potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 11:15 R Muž Silent [5945] Re: Bin
Celá řada filtrů JBL greenline je velmi kvalitní a tudíž i model 901. Pokud máš pod nádrží dost místa tak si klidně ty dvě 901 pořiď. Má to i určitou výhodu v tom, že můžeš filtry čistit střídavě a tudíž bude zajištěná kontinuita biologické filtrace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2015 11:08 Muž Bin [144] - AmerikaRe: deck
No a tak teda ta 901 je zla? Hlavne som mal pocit ze do kopy maju viac filtracneho materialu ako jedna 1501
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 22:44 R Muž Silent [5945] Re: deck
Tak s tím musím jen souhlasit palec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.01.2015 22:43 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: Heimdall
To každopádně, já tím myslel, že když někdo koupí filtr s velkym prutokem a je tam napsáno pro akva tolik a tolik litrů a nemá v podstatě žádnou filtrační plochu, tak je to na nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2015 22:14 R Muž Silent [5945] Re: deck
Já bych spíše řekl, že průtok a velikost filtrační plochy musí byt vzájemně v synergii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 22:05 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: Bin
Nezáleží až tak na l/hod, ale čím větší filtrační plocha, tím líp ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:29 Muž michalt [734] - MiniakváriaRe: nehygienix
Hmm...já bych i u takové kombinace asi šel do většího modelu (10x10x25 cm), aby bylo líp zaručeno, že bude voda opravdu tak čistá, jak tyhle ryby vyžadují k dlouhodobému zdraví. Ale já jsem v tomhle možná až příliš opatrný a nechci tím říct, že ten menší molitan stačit nebude, když bude všecho ostatní v nádrži v pořádku. Tak si to zvaž, kolik ztratíš a kolik získáš těmi 9 cm výšky, které větší model zabere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:21 Muž nehygienix [4] Re: michalt
zivorodky v planu nemam otiky urcite. Ancika tez nechci videl byhc to na nejakou skupinu neonek modrejch nebo tetry zhavy. k tomu otiky a pancernicky nejaky mensi a treba jeste neco k tomu ale to uvidim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:19 Muž michalt [734] - MiniakváriaRe: nehygienix
Kapacita filtru se volí i s ohledem na rybí osádku v nádrži. Jestli ještě nemáš představu, co tam bude plavat, pak raději dej větší verzi 10x10x25 cm. Jestli tam budou čistotné ryby v rozumném počtu (tetry, razbory, pancéřníčci, otíci...), bude stačit i ten menší molitan. Ale jestli tam těch ryb bude hodně nebo jestli tam třeba budou ve větším počtu živorodky, už to zcela stačit nemusí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:14 Muž Bin [144] - AmerikaRe: lapi
super je ale potvora žblnká a kedže to mám v izbe tak spať pri tom je naprd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:13 Muž nehygienix [4] Re: michalt
TO jeste nevim na to je spousta casu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:13 Muž michalt [734] - MiniakváriaRe: nehygienix
Jaké tam budou ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 16:11 Muž nehygienix [4] – bio
Zdravim staci do 98litroveho akva biomolitan na atmanovi 200vce o rozmerech 10x10x16?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:52 lapi
proč ten filtr je super(biologicky) jeden mechanicky a maš to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:49 Muž Bin [144] - AmerikaRe: lapi
no ja chcem práveže zrušiť to čo tam mám teraz a kúpiť externý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:48 lapi
mam ti stačí ten tvuj, ale na mechanicky ti stačí jeden
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:41 Muž Bin [144] - AmerikaRe: lapi
mammut, iné už ani nemám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:40 lapi
ke kteremu akvarku je chceš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:34 R Muž Silent [5945] Re: Bin
Tak to já mám zase s filtry JBL ty nejlepší zkušenosti a můžu je s klidným srdcem doporučit. Určitě bych popřemýšlel nad verzí 1501.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:03 Muž DavidDizzer [26] Re: Bin
Já osobně s tímto filtrem nemám dobré zkušenosti... Neustále mi vytékal (těsnící guma se čas od času musela pořád nějakým způsobem popravovat)... poté se pokazila i tyčka, co držela vrtulku v ose...
Já osobně fakt za sebe nedoporučuji tento filtr... Raději od značky Sera, Tetra...

A určitě bych volil jeden filtr (nejlépe vnější)... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2015 15:01 Muž Bin [144] - Amerika
ahojte chem si kúpiť do toho môjho akva filter, otázka je či dva menšie alebo jeden veľký. Ja som skôr za dva menšie, či už pre manipulácia, alebo aj pre to že keď ten jeden umre tak pôjde aspoň ten druhý. To je ale len teória.

a rozmýľam nad týmto:

www.aqua-obchod.sk/…

a ak väčší tak potom ten 1501
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 14:26 Muž sasula [274] Re: j0hny
na 350L jsem používal Fluval 305 a TetraTec EX1200. nyní Fluval FX5.

Takže pokud máš 250L tak dávej čerpadlo tak na 600...

ale raději jdi do externího. třeba TT EX 1200
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 12:24 Jirka93 Re: Jirka93
Ted si nejsem jisty,ale tusim ze mam prave ten altman 202
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 12:09 Muž j0hny [86] Re: KarlosS
Da sa to ;-) Ale bez vyspadovaneho dna alebo bez prudoveho cerpadla velmi tazko...
Druha vec je, ze sa to osadke akvaria nemusi pacit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 12:05 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Sid
souhlas, ještě jsem neviděl filtr co saje kal ze dna (možná v okolí nasávacího koše ano), to by musel být pořádnej vysavač ... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   16.01.2015 12:04 Muž Sid [6029] - RostlinyRe: Jirka93
...na dně se drží kal...
Taky přidám radu. Na ten "kal" je účinný odkalovač s hadicí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 12:04 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Legioix
Mám Atman HF-0400 a tam je:-). Měl jsem v ruce i plno čínských a je to standard ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 11:57 Muž j0hny [86] – Re: Jirka93
Dufam ze vam ho neodporucil predajca v akvaristike.
Google totiz odporucuje filter kanistrovy. A vykon cerpadla na prazdno dimenzovat na 5-10 nasobok objemu nadrze (podla toho jak casto ho chces cistit).
Ak chces rozhybat kal na dne, tak by si potreboval AT203 a tu molitanovu kocku urcite najvacsiu. Alebo 2xAT202 oproti sebe (kludne na oboch najvacsie kocky akvacitu).
Ono to cerpadlo ma sice udavany vyssi prietok (a kazdy sa toho boji), ale ten rapidne klesne az sa ti ten akvacit zanesie. Vzdy sa da ten prietok priskrtit.
Bez kanistroveho filtru ale krystalovo cista voda nehrozi, tie mikrocastice maju cez tu hmotu pomerne lahku cestu. Ma velku plochu, malu "hlbku".
Naopak pri kanistri ta voda prechadza +-30cm dlhym valcom a pomerne pomaly, takze kal ostava v dolnej casti kanistra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2015 11:18 R Muž Silent [5945] Re: Jirka93
Když už chceš používat tento typ filtru tak alespoň co největší (10x14x30cm). Sací trubice musí být v hmotě plně zasunutá. Pokud je moc dlouhá tak ji zkrať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 11:14 Jirka93 Re: Heimdall
Mě bylo právě doporučeno pro tlamovce tento filtr, ale prý s větší molitanovou hlavou. Nad tou hlavou molitanovou pořád čouhá trochu tý trubice cca 5cm což mi přijde, že by mělo být nadoraz, ale nejde to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.01.2015 10:20 R Muž Silent [5945] Re: Jirka93
Hodně záleží na výkonu čerpadla. Čím výkonnější tím větší pohyb vody a tím i větší sání filtru. Na Malawi bych vážně uvažoval o výrazně větším filtračním objemu, ideálně vnější filtr buď lepený nebo kanystr. Takto budeš mít hoňku udržet vodu bez dusíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 09:49 Jirka93
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte,
založil jsem akvarium Malawi, dal jsem písek a kameny, koupil jsem molitanový filtr na 300l, já mám akva na 250l. Ale mám menší problém filtr mi nechce sbírat ty částečky.... a na dně se drží kal, když jsem tam vypral starý filtr z již zaběhnutého akvaria, dále mi nezachytává mini částečky, které plavou v akva.
Přidávám i foto a děkuji za info.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 08:44 Muž Legioix [574] Re: KarlosS
Na té fotce je Atman HF-0300 a žádná gumička tam není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2015 08:18 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: grupyk
většina závěsných filtrů má dotykovou plochu opatřenou takovou gumičkou aby nedrčely. Zkušenost mám jen s Atmany a ty nedrnčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 22:21 Muž Legioix [574] Re: cezarmilan
Fotka k příspěvku Tak nějak jak je na fotce.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 22:11 Muž Legioix [574] Re: cezarmilan
Drncelo to o sklo na spodním opření filtru o AQ.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [55] ...... 249

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 218859x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr?od=2701