Krupička
1 02.05.2008 22:28 miro03 – Re: kasal
Dahak Ti to napísal za mna a aj ja som vyššie napísal že vysoku teplotu znesu len terčovce nie zvyšok osádky akvária takže najlepšie bude dat tam tie dva spomínané liečivá bez zdvihnutia teploty.Plutvičky dorastu tak ako písal aj Dahak.Tie testy na no2 a no3 urob aby si mal istotu nestačí len to že pravidelne robíš výmenu vody,stačí jedno prekrmenie a možu ti hodnoty vody vystrelit hore.

1 02.05.2008 22:20 kasal ok, no ako som pisal, skusim zajtra pri normalnej teplote eSHa2000+EXIT
pokec o tychto liecivach vyzera zaujimavo...
Ploutve dorostou ale s tou teplotou na 35 nevim.Neonky a pancerničci to asi nezvladnou delsi dobu.
1 02.05.2008 22:15 kasal este jedna otazka, dorastu potom aj ostatnym tercovcom na plutvach tie male diery po prelieceni?
1 02.05.2008 22:08 kasal No2 a No3, mozem zmerat iba testovym papierikom, ale standardne vymienam 2x do tyzdna 20% vody a odkalujem takze necakam ziaden problem....
nedobre som porozumel tvojej odpovedi navrhujes pouzit eSHa EXIT a nemusim zvysovat teplotu?
a pouzit to normalne do nadrze...mam sa drzat navodu na pouzitie alebo mas nejake ine davkovanie?
1 02.05.2008 21:59 miro03 – Re: kasal
Nezmeral si tie najdvoležitejšie hodnoty a to no2 a no3.Liečivo esha2000 a exit je šetrné i voči iným druhom rýb,teplota nie takže ked sol a teplota tak jedine u terčovocov.
1 02.05.2008 21:58 kasal inak dychaju oboma ziabrami a nebadam nic vynimocne, inak dnes zacali aj zrat..keby som to nezbadal na tom jednom tercovcovi tak si to nevsimnem...
1 02.05.2008 21:56 kasal ok, teplota 29 C - ph 6,8 - 8 dKH - 20 mgCo2/l
nemam liecivo eSHa EXIT, mozem ho ist zajtra niekam kupit, ale ide mi o to aby to bolo setrne aj voci ostatnej osadke akva a aby sa aj ona preliecila....
pri zvyseni teploty na 35 C neskapu rastliny?
inak AKVA ma 280 litrov
1 02.05.2008 21:42 miro03 – Re: kasal
Zmeraj hodnoty vody a daj ich sem.Možeš ich v klude zaliečit na krupičku tou esha 2000+exit no stačí zdvihnut teplotu na 35 stupnov pridat na vzuchovaní a dat trochu soli.Oba liečenia mám odskušané na terčovcoch.Pozri sa však na terčovce či dýchaju oboma žiabrami alebo ich nemaju príliš roztiahnuté?

No v tvém případě máš asi jedinou možnost, léčit. Na krupičku je nejčastěji doporučován eSHa EXIT.
Mne na krupicku nesklamal Esha EXIT + Esha 2000 ale neskousel jsem to s tercovcema protoze je nemam

1 02.05.2008 21:30 kasal – Tercovce - maju krupicu? co s tym?

Vsimol som si na jednom tercovcovi tri bodky , vyzera to na krupicu, ostatne som prezrel niektore maju ako keby vyzrane zadne plutvy v tvare bodiek ale nie biele ako tento. Co poradite na liecenie?? nemozem ich odlovit lebo mam jedno akva a som v panelaku, v akvarku mam este panciernickov, neonky, a otocinlusov...
poradte ak mate skusenosti?
vykazuju priznaky : lapanie po dychu , a nezeru...
Starší reakce
Sid napsal: Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!
Sid je to celkom možné. Ten názov som až tak neštudoval a napísal som to len tak z pamäti.
Čiže žiadna novinka.
Ahoj, stejně jako všichni jsem nemoci začala řešit léčivama. Costapur je na krupičku výbornej, ale je fakt, že oslabení ryb léčivama už se pak u většiny projevilo natolik, že mi stejně chcíply. Ikdyž jsem používala fishtamin. Dnes už rybičky při jedné tečce na boku nepřelovuji zvlášť a neléčím chemií. Prostě vyměním polovinu vody v akvárku a naliju tam solný roztok (1 polévková lžíce soli na 30 litrů) a do max. dvou dnů je vše OK. Potom dám se solí chvilku pauzu a když se to vrací tak dám preventivně při výměně vody 1 lžíci na 60 litrů, když to nepomůže do dvou dnů, tak koncentraci soli zvýším zase na těch 30 litrů. Od té doby mi na krupičku nechcípla ani jediná rybička. Ale chce to bedlivě sledovat a chytit to ze začátku. A hlavně ta sůl v tom akva je asi tak měsíc, když vodu měníte 20 % týdně. Tak na to pamatovat, aby z toho nebyla přesolená polívka
Tak Ať plavou

Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!
V poslednom čase máme lepšie skúsenosti s použitím Tetra cointraix, ktorý zaberie aj na nové populácie krupice z ázie.
1 18.04.2008 22:15 Nobody – Re: Sid
"skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku"
Pokud má,tak jaký,podle Vás?

Světlo nemá vliv na krupičku.
I když už bylo vysvětleno, že se PoLi zajímal o to, zda má světlo vliv na Costapur, přesto bych se vás rád zeptal: skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku?

Myslím, že PoLi měl obavu jestli světlo nerozkládá účinné látky v costapuru. Tak nerozkládá. Svítit se může normálně.
1 18.04.2008 18:35 Nobody – Re: PoLi
Svítit.Světlo nemá vliv na krupičku.
1 18.04.2008 17:43 PoLi Pokud by to bylo mozne. chtel bych, aby dalsi lide odpovedeli na moji otazku ohledne sviceni a cosatpuru. plosim plosim
1 18.04.2008 17:27 Usine – Re: PoLi
Když tam není o svícení nic napsáno, tak nech svůj normální denní režim.

1 18.04.2008 17:21 PoLi Ahoj, koupil jsem si costapur na krupicku, protoze eXIt sem zatim nesehnal. Na navodu neni napsano jestli se muze, nebo ma ci snad musi svitit...prosim poradte
1 15.04.2008 17:50 sara – krupička
Díky za rady budu je brát v potaz.Doufám že to zabere.
1 15.04.2008 17:12 Usine – Re: sara
Žádnou teplotu nezvyšuj, Kup si Exit nikoliv costapur. Je daleko šetrnější k akváriu. Vysokou teplotou zničíš akorát rostliny.

1 15.04.2008 16:51 Andynka Záleží v jakém je rozsahu. Já jsem léčila týden a zatím se neobjevila a doufám, že už neobjeví
Při takové teplotě se už nerozmnožuje

1 15.04.2008 16:43 sara – Re: yama
Díky za radu mám ještě jeden dotaz když mám teplotu 32C tak se krupička rozmnožuje nebo ne?
Ahoj, vysoka teplota, vzduchovani a kostapur je podle meho spravny postup. Krupicka by mela zmizet tak do tydne (takovou mam zkusenost ja).
1 15.04.2008 12:03 sara – krupička
ahojky potřebovala bych poradit před 2 dny jsem objevila krupičku mají ji zatím 2 rybičky včera jsem jsem si na to koupila costapur a hned sem jim to podle návodu dala. Mám vypnutou uv lampu i filtr a vzduchuju teplotu mám na 32C. Nevím jestli to léčím dobře nemám s tím žádné zkušenosti. A ještě se chci zeptat za jak dlouho by ta krupička asi měla zmizet. Poradí mi někdo? Zatím díky.

Starší reakce
Doufám, že vás nezklame! Já na něj nedám dopustit.

A mám s čím srovnávat...
(Abych nebyl v podezření, že se neustále potýkám s krupičkou ve svých akviškách - nejde o má akviška!

)
1 12.04.2008 09:51 lucass ok, koupím dneska ten exit
Přesně, jak píše Mrak.
Nemohu si odpustit ještě jednou zdůraznit - čím dřív s léčbou začnete, tím líp!
eSHa EXIT není ve stejné cenové kategorii, jako kuchyňská sůl, ale má tu vlatnost, že funguje "zodpovědně". V Praze ji seženete snadno - nejlépe v Hornbachu.
Držte se návodu a berte to tak, že za každý "špás" se platí...

Jasně že ji tam máš nechat.
Tebe přece taky nikdo nechce zabít když máš angínu.

1 12.04.2008 09:17 lucass – Re: Sid
A co ta napadená mečovka? Mám ji v akva nechat?
Kdybyste na rybce objevil jednoho jediného kožovce, buďte si jist, že je nutné zahájit léčbu celého akva. Čím méně budete s léčbou otálet, tím snáz se tohoto problému zbavíte.
Žádné saunování a sůl, zkuste přímo eSHa EXIT.
1 12.04.2008 09:03 lucass – s m r t m e č o v k y
Dal jsem si do akva dvě nové mečovky, ale bohužel jsem si u samce po třech dnech všiml slabé krupičky. Je tedy velmi pravděpodobné, že do volné vody se ještě nedostala. Nevím, jestli by nebylo lepší postiženou mečovku utratit a vyhnout se tak nepříjemnému léčení celého akva. A zároveň nevím, jak nejlépe, pokud bych se tak rozhodl, mečovku utratit.

Obávám se že ne. Pokud chceš zakročit opravdu rázně a se zárukou úspěchu investuj do eSHa EXIT. Ale o tom je tu už napsáno více story než v jihoamerické novele

.
1 10.04.2008 19:59 PoLi Moc jste me nepotesili

ale i tak diky
1 10.04.2008 19:56 PoLi ok, diky. moc. Jeste jedne dotaz, Muze proti te krupice pomoct PREVENTIN?
Nějak mi uniká proč bys měl solit AQ bez ryb. Když už chceš léčit solí tak doporučené množství nejdříve rozpusť v troše vody a pak aplikuj.
1 10.04.2008 19:46 PoLi Jak se zminejete o pridani soli do akva. musi byt prazdne nebo v nom muzou byt rybky ? diky
Starší reakce
1 03.04.2008 20:06 palo A ešte jedna otázka: Už som konečne tú krupičku vyliečil a mám teraz umyť ten filtračný molitan čo filtroval vodu počas liečenia krupičky alebo ho mám nechať tak.
Starší reakce

Přesně tak a u mě pomohl do dvou dní,ale to jsem to tu už psal.Nejlepší je esha exit.Doporučuju,Já sem si ho sehnal 20km daleko a autobusem.Prošel všechny akvaristiky v Prostějově a stejně sem mi to vyplatilo.

Přidat reakci
1 ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x