Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 16:03 betanMurphy – foto
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 15:55 betanMurphy – polehávání
Fotka k příspěvku Mám špatný foťák =(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 15:54 betanMurphy – foto
Fotka k příspěvku Jde to velmi těžko určit a vyfotit, je to málo vditelné okem-musím si na něj posvítit a nejvíc je to vidět na dlouhých ploutvých, kde opravdu jsou drobounké žluté tečky jako posyp.Tlamu má nějak moc světlou (až bílou) a pořád jen polehává na hladině!!Občas začne i klesat v leže a pak jakoby se rychle vzbudí a plave se nadechnout!!Je to strašný!
Nemyslím si, že je to z nevhodného prostředí! Koupla jsem ho ze zveráku, kde byl v malý nádobce vedle ostatních samců.Mám ho už 5 měsíců, byl naprosto v pořádku. Důvodem je myslím si mražené Kombo, které jsem mu dala před 3 dny. Do té doby jsem krmila jen sušenou Tetrou, ale po tom Kombu se vše zhoršilo! Osypal se a začal být apatický a dýchavičný!Nejhorší je to polehávání na hladině!

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 15:44 betanMurphy – akvo
Ještě taková věc-mám 10l betárko a jen jednoho beťáka. Mám tam kamínky a umělou rostlinku. Vzduchování nemá a svítím mu lampičkou (dle chovatelů je to dostačující). Prý je napsáno, že po dobu léčby mám vzduchovat, ale jak?Zásadně mi řekli, že do tohohle akva žádný filtr..nevešel by se tam a navíc by tam moc rozháněl vodu v tak malém prostoru..Je to tedy velký problém, že má zvýšenou teplotu, ale nevzduchuju?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 15:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: betanMurphy
nejčastější nemoci u bett bývají způsobeny nevhodnými podmínkami. Jak má velké akvárko? Jsou tam živé rostliny a filtr? Fotka akvárka by taky pomohla. Ale to jsou jen příčiny. Krupička jsou spíš bílé tečky, jestli to není ona tak je pro něj spíš přihoršení ho na ni léčit (ale i na krupičku existují šetrnější přípravky kdy není potřeba zvyšovat teplotu). Chtělo by to fotku té ryby aby se dalo přesněji určit co jí je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 15:33 betanMurphy – Obrněnka-prosím rychle pomoc
Zdravím,

před 2 dny můj beťák začal mít podivné chování - polehává na hladině (natáčí se na bok) nebo nehnutě klesá ke dnu a pak rychle vyplave a často se nadechuje. Pak jsem s všmla drobounkých žlutých teček (jakoby na něj někdo fouknul pyl) a celkově zblednul. Hned jsem letěla do zverimexu.Tam mi tedy určil krupičku..Nakoupila jsem nové kamínky, Bioicht od Dajany a topítko a začala léčit na krupičku. Teplotu jsem zvedla ke 30*C,posolila vodu, dala bioicht. Ještě předtím jsem hodně vydrbala akvo-nové kamínky, ostatní jsem nechala v horké vodě a pořádně vydrhla a dala tam beťáka..Co jsem zvedla teplotu, tak jen polehává na hladině (zase se natočí bokem a svěsí ploutve a letí dokud se nemusí nadechnout).Většinou se zdržuje pod lampičkou. Pak začne volně klesat. Občas do něj strčím, aby něco dělal a abych zjstila, jestli je ok. Ale jinak nc nedělá, neplave..ale žere (celkem s chutí). Malé tečky má na těle pořád =( Hlavně mě trápí jeho apatie..Můžete mi prosím rychle poradt? Mám nechat teplotu na 30*?Mám měnit 1/3 vody obden? Mám znovu dát bioicht? Jak probíhají ty koupele v FMX, jak doporučují?
Na Vánoce bohužel odjíždím a Murphy bude odkázán na sebe, zda to zvládne =( Už nevím, co víc udělat..

Prosím o ryclou reakci sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 16:40 R Muž Silent [5949] Re: sarlii
Protazol je poměrně nová účinná náhrada Exitu. Ještě bych doporučil od JBL Punktol Ultra (ne pouze Punktol) ten má také vylepšenou recepturu a slušnou účinnost a od Easy Life je vynikající Anti Spot ale tam nevím jaká je dostupnost na našem trhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.12.2011 16:35 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: sarlii
Pokud se léčí častěji jedním přípravkem tak začne ztrácet účinnost X-) Pokud se ti krupička pořád vrací tak už první léčba proběhla neúspěšně a parazit získal rezistenci ;-) Myslím že Vladislav léčil Protazolem a chválil si ho :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 16:27 sarlii – sera med Professional Protazol
Ahoj, bohuzel mi prijde, ze posledni dobou se mi spatne leci krupicka Eshou, tak nemate nekdo zkusenost s pripravkem od Sery : sera med Professional Protazol ? asi uz je krupicka dost odolna a casto se mi vraci do akva ...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:48 Martin – Skaláry
Dobře, jdu na to. Děkuji moc za rady. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2011 18:47 R Muž romant [28001] Re: Martin
Tak se vrhni na tu výměnu vody, bude rozhoupaná, nebo-li je tzv. načatá biologická rovnováha. To akvárko bylo ještě nedostatečně zajetý a ty rybky udělají své a ještě né zcela namnožený nitrifikační bakterie to nestíhají, takže hurá do vodoléčby. Polovinu hned a posléze 30% obden, klidně i každý den po dobu tak týdne, ale ryby samy ukáží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:42 Martin – Skaláry
Jo děkuji moc, jinak ohledně akvária. Cca 100l, filtrované oxterním filtrem od Tetry (EX600) 7 ks žívých rostlin, další rybičky: 4x neonka obecná, 5x Black Molly, 6x mečovka. tyto dvě skaláry, 1x Gold Molly a 2x krunýřovec. Teplota je 25 stupňů a akva založené asi měsíc zpět, rybičky vpuštěné před cca 14 dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2011 18:34 R Muž romant [28001] Re: Martin
Univerzální rada, dá-li se to tak nazvat je, vyměnit polovinu vody a sledovat reakci ryb, hlavně té co se sdržuje na jednom místě u hladiny. Pokud pookřeje, tak bych to viděl na problém s vodou(zvýšený hodnoty N látek, Ph atd).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:31 Muž Yirka [9260] Re: Martin
Proč myslíš, že se odbarvuje. Může to být normální pigmentace, která se dospíváním rybky, zvláště mramorované, mění. K nějaké radě jinak není dostatek informací. Jak je akvárko dlouho založené, jak je filtrované, rostliny, ostatní rybky, údržba, atd..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:30 Martin – Skaláry
Fotka k příspěvku tady ještě jednou fotká mé ''bílé'' skaláry... na předchozí fotce je vidět v pozadí.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:27 Martin – Skaláry
Fotka k příspěvku Tady ještě dodávám fotku té druhé skaláry (mramorované), které se odbarvují ploutve, nejlépe je to vidět na ocasní ploutvi.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2011 18:23 Martin – Skaláry
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám cca 100l akvárko. Dvě moje skaláry jsou nějak nemocné. jedné se odbarvují ploutve(Skalára mramorovaná) a druhá se divně chová, plave pořád u hladiny v rohu akvária, moc se nehýbe a o žrádlo nejeví zájem. Ani moc nepoužívá ploutve na kterých se jí začínají dělat bílé fleky. Chtěl bych se zeptat, jestli by to mohly být příznaky krupičky a případně i kdyby ne, jestli je možnost to léčit Eshou 2000 a Eshou Exit, nebo prosím poraďte, jaká jiná nemoc by to mohla být. Není to zrovna moc dobrá fotka, mám blbej foťák. Na fotce, jak skoro celej den plave.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 20:14 radulkav Re: romant
Díky moc za rady.Na převařování se teda vykašlu a nechám to akorát v kanystru odstát přes noc a budu měnit.Snad se z toho rybky vykřešou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 20:05 R Muž romant [28001] Re: radulkav
Doléčit podle návodu, dny, množství atd. Výměnu vody 30% obden, v případě potřeby denně, podle reakce ryb(apatie, zvýšený dýchání, častější pobyt u hladiny, snaha o nadechování se).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 19:59 radulkav Re: romant
V 70lmám bublifuk-je pro drápatečky a žáby prý nesnáší proudění(teď kvůli léčení jsem je stejně přestěhovala) a ve velkém je filtr a vzduchovací kamínek.Mě radili převařovat,aby se vysrážel vodní kámen,a je fakt,že hrnce na to určené jsou bílé(nemluvě o pračce,varné konvici atd.).Takže kámen by jim vadit neměl?Hodnoty nevím.V pondělí si nechám udělat rozbor vody.
Nežerou akorát ty neonky.Ostatní jsou jak piraně.....A jak často tu vodu měnit?
A jak dlouho po vymizení krupičky ještě aplikovat léky?
Ještě mě napadlo,že jsem přechodně zvýšila teplotu na 28-30 stupňů.Ale neonky chcíply,až jsem začala teplotu zase snižovat-postupně.
Taky jsem se rozhodla,že každá nová ryba projde karanténou-jak dlouho doporučujete?Dočetla jsem se,že tři týdny-stačí to?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 19:27 R Muž romant [28001] Re: radulkav
Vodu převařovat netřeba, tím si stejně s tvrdostí(celkovou) nepomůžeš, pouze se dá převařením ovlivnit tvrdost(přechodná), kterou je ovšem dobrý mít alespoň na nějakých měřitelných hodnotách, protože ta je prospěšná pro rostliny. Podle toho popisu si stále myslím, že se jedná o problém s nedostatečnou rovnováhou a stou výměnou vody bych pokračoval. Do akvária bych nijak jinak nezasahoval. Doléčit a měnit, to je podle mě dobrej postup. Pokud ryby nežerou, tak nekrmit, zbytečně se akvárium zatěžuje. Pokud máš možnost, tak bych zavedl vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 19:16 radulkav Re: romant
Tak krupička je zdá se na ústupu.Vyměnila jsem cca 1/3 vody(týká se dvou akvárií-100l a 70l-v obou krupička,v obou stejný problém s neonkama) a do druhého dne v jednom akva 3 mrtvé neonky,ve druhém 2.Na ostatních je vidět namáhavé dýchání a nežerou.V menším pozoruju ,že ancistrus vždycky vypustí pár bublin a pak vyletí k hladině a hned zpět.Žere a chová se jinak normálně.Jinak jsou v akváriu čichavci zakrslí,pár malých kominíčků a paví oka.Ty jsou zdá se až na jednu samičku pavího oka vpohodě.Ta samička má trošku stáhlý ocas a je děsně tlustá,ale asi se jí blíží porod.Ve 100l akva jsou ostatní ryby zdá se OK.Tak nevím,co je špatně.V obou akváriích jsou piskořky,a o těch se říká,že pokud je problém s vodou,měly by prchat k hladině a nic.
Jo a poprvé jsem vodu před nalitím do akva nepřevařovala.Máme sice pitnou studniční,ale tvrdou-proto jsem vždycky převařovala.Teď jsem jenom napustila horkou z bojleru do kanystrů(jsou speciálně koupené pro akva-na měnění vody a tak a jeden speciální mám na odsávání detritu),nechala do druhého dne a dolila.Může to být tím?(Na svou obranu -mám 6 týdnů do porodu a to skákání kolem akvárií-tahání vody atd. mě dost zmáhá,tak jsem si to pro jednou zjednodušila a vodu nepřevařila sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 21:12 R Muž romant [28001] Re: radulkav
Jasně, rozumím a stále si myslím, že ten problém s rozřepanejma ploutvema je z té tzv. rozhoupané vody, nebo-li že tam není optimální rovnováha. Vyměnil bych polovinu vody a pokračoval úměrnou dávkou léčiva v tom léčení krupičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 21:05 radulkav Re: romant
Je to stovka a kupovala jsem ho už zajeté i s rybama-3 parmičky zlaté,6 parmiček purpurových,3 malí ancistrusi a 6 neonek-ryb dost,ale připravuju 160l akva,tak jsem přikoupila 2 parmičky zlaté,neboť 3 mi přišly málo a chtěla jsem je co nejdřív přestěhovat(u nás na ně moc často nenarážím,tak jsem nechtěla čekat,kdy zas budou).No a hned krupička.Protože bylo dno v děsném stavu a plno řasy,přidala jsem i piskořky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 20:39 R Muž romant [28001] Re: radulkav
Jak je to akvárko velký a kolik rybek tam vlastně je? Jediný údaj jsem tady zachytil 18 litrový akvo, ale to asi není to, kde probíhá ta léčba. Ještě jsem se dopátral nějakýho 100 lirovýho novýho akva že máš, tak se v tom ztrácím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 20:25 radulkav Re: romant
Měnila jsem cca 1/4 před zahájením léčby.Toto množství měním zhruba po 14 dnech pravidelně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 19:02 R Muž romant [28001] Re: radulkav
Bude to s největší pravděpodobností nevhodnou starší vodou. Kdy naposledy a kolik vody bylo měněno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 18:47 radulkav Re: radulkav
Tak dnes dávám exit a 2000 třetí den a výsledek je tak 50 na 50.U některých ryb mírné zlepšení,u některých ne,ale nic neumřelo a ryby se chovají normálně-i ty osypané.Ale u neonek a parmiček purpurových a jedné zlaté se začaly třepit ploutve.Nevíte někdo proč a co s tím????Moc prosím o radu sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 13:14 radulkav Re: radulkav
A ještě se chci zeptat,jak dlouho se ta potvora udrží v akva bez ryb-z jednoho krevetkária jsem přelovila paví oka-byli tam jen dospělí.Kdy je tam můžu bezpečně vrátit?
A za jak dlouho se léky odbourají?=Kdy můžu do léčeného akvárka vrátit drápatečky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 13:03 radulkav Re: Tomas Enderson
Tak mi došel Exit i 2000.Objednávala jsem pře akvaristiku.cz,připsala jsem poznámku,že to spěchá a druhý den jsem měla léky-super..... potlesk
Včera jsem dávala první dávku,zatím žádné zlepšení,tak uvidíme.V akváriu u krevetek mi uhynul nový ancistrus(albín,takže fakt netuším,jestli měl nějaké bílé tečky,ale byl z nakažené várky,takže předpokládám že jo).Mimo něj jsou tam ještě dva malincí zlatí ancistrusi(do 2cm-mají se stěhovat,ale teď kvůli nákaze nechci s ničím hýbat) a endlerky.U těch nic vidět není.Dvě mi ale zrovna porodily,takže v tom množství potěru se lehko přehlédne.No a chci se zeptat,jestli to takhle v začátku stačí přeléčit Exitem bez 2000.2000 obsahuje měď,a já se bojím o kevetky.Je to malinké akvárko-18l,takže se nedá aplikovat úplně přesně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2011 17:55 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: radulkav
Nalož to do roztoku hypermanganu a potom dobře opláchni pod tekoucí vodou. To by jako dezinfekce mělo stačit. Jinak doporučím mít pro každé akvárko svoje náčiní. Pak nehrozí přenos nákazy mezi akvárky.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2011 17:09 radulkav Re: radulkav
No tak to neměli nikde.Objednala jsem přes internet.
Ale ještě mě napadlo-jak dezinfikovat odkalovač,síťku atd. abych si to pořád nezanášela znovu.Stačí vysušit?Nebo naložit do slaného roztoku??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 09:00 radulkav Re: Yirka
Moc děkuji za radu.Donesla jsem to asi s novýma rybama a protože jsem od té doby měnila vodu,tak je možné,že jsem si to roznesla přes odkalovač do všech nádrží :-( .I ke krevetkám.Vyrážím do města shánět léčivo.Snad to budou aspoň v jedné ze čtyřech akvaristik mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 08:50 Muž Yirka [9260] Re: radulkav
Ancistrusi přežijí bez problému. ŽUabky nevím, ale vzhledem k to mu že léčbu snáší i krevetky, mělo by to být OK. Odbourává se samo, bez nutnosti zasahovat do filtru, teploty či výměny vody. Stačí držet normální režim nádrže. V tom je výhoda této léčby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 21:22 Žena Lolianka [16] Re: radulkav
Na krupičku sůl nepomůže, musíš to léčit. Ancíci léčbu snesou, drápatečky nevím. Asi bych je přelovila, žáby všechny špatně snášejí chemikálie. Já si krupičku přinesla kdysi s novýma rybičkama taky, do tří dnů se osypaly úplně všechny, odléčila jsem to Costapurem, ztráty na rybkách byly sice minimální, ale té práce okolo.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 21:11 radulkav Re: Yirka
A je nějaká zkušenost,jestli tuto léčbu přežijou ancistrusi a drápatečky?A za jak dlouho se to z akvária odbourá?Že bych po dobu léčby když tak drápatečky přelovila.
Taky se mi během dneška v jiném akváriu objevilo něco na parmičkách purpurových.Vypadá to jako malinké bublinky a vidět jsou jen,když se v určitém úhlu zalesknou ve světle.Ryby se chovají normálně.Může to být taky krupička?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 12:06 Muž Yirka [9260] Re: radulkav
Pokud máš vážné podezření n a krupičku, je třeba léčit v dané nádrži. A léčit znamená léčit, tedy ne solit. Ideální, šetrná a nenáročná léčba je použitím léku eSHa Exit doplněná o zaléčení eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 10:24 radulkav – krupička ve společném akva u drápateček
Mám ve společné nádrži čichavce zakrslé,ancistrusy,neonky,paví oka a drápatečky.U neonek se mi objevily bílé flíčky a celkově nějak vybledly.Mohla by to snad být krupička,ale bojím se aplikovat sůl kvůli drápatečkám.Máte s tím někdo zkušenost?Neonky zkusím přendat do malého akvária,ale pokud se mi je podaří vyléčit,nevrátí se jim to hned po návratu ?A co ostatní ryby?Někde jsem četla,že drápatečky jsou na chemii citlivé,ale na sůl nevím...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.11.2011 17:45 Muž Yirka [9260] Re: SirMagon
Mně právě přijde, že se názory zde moc neliší. Ale je fakt, že se mohou lišit od názorů z krámů. To však moc překvapivé není. Ti, než by drželi trošku dražší, kvalitní léky skladem raději prodají více (protože neúčinných)¨léků levnějších. Ještě vydělají, protože za chvíli tam jdeš kupovat další rybky. Ty jmenované léky eSHa jsou z e.shopu do tří dnů doma a to v případě včasného zachycení nemoci není pozdě.
Pozdě je, pokud jsou rybky osypané, ale i v tom případě bych si netroufl říci, že je úmrtnost stejná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 14:05 Muž Lada22 [28] Re: SirMagon
Nechci nějak očerňovat skvělé prodejce v akvaristikách,ale když budu mít nasmlouvanou seru na obchodě,tak se ji budu snažit prodat zákazníkovi stůj co stůj,tím nechci zlehčovat účinky sery. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:54 SirMagon Re: Yirka
Já jsem si četl forum a tyhle příspěvky také, ale jde o to, že názory se liší...pokud se pobavíš v akvaristice, kde nemajá eSho a maj něco jinýho jaký s tim mají zkušenosti a oni ti řeknou, že v pohodě a léčí to, tak jsem to vzal místo 3-5 deního čekání na dobírku, kterou si pěkně mastně připlatíš. Navíc úmrtnost by byla asi stejná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.11.2011 13:32 Muž Yirka [9260] Re: SirMagon
Někdy si říkám, jestli Rex ty odkazy na nejkvalitnější a nejlepší odpovědi neinstaloval zbytečně..... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 13:03 Muž Lada22 [28] Re: SirMagon
citace...nemám finance na drahé léčení...,rybičky už něco stály,takže pokuď nechceš vyhodit velký peníze za další rybičky tak budeš muset nějakou tu kačku za léky obětovat.Mě umřelo na krupičku 19 neonek,ancíci to určo přezijou,já je měl obsypané také a přežily.Na rozdíl od tebe jsem léčil eShou exit a 2000,nechci dělat reklamu ale jsou na ní dobré refernce.Pravda ze eSha je 2x držší než Costapur(140/20ml-130/50ml),ale šel bych do toho zase než kupovat novou obsadku akva. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 12:56 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: SirMagon
Když si přečtete jen poslední stránku tohoto tématu tak jsou zde několikrát zmíněny léky Exit a 2000 jejich výrobcem je eSHa. Dle mého názoru zatím nejúčinnější léčivo na krupičku. Navíc jsou i dost šetrné vůči rostlinám a náchylnějším rybám jako jsou různí sumečci.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 12:49 SirMagon
Ahoj, ať čtu jak čtu, tak se nedočítám svého případu. V akváriu, kde mám 112L 1 kořen, 2x Mech (Jávský+Phoenix Moss (( Přidán před 14 dny)) ) Jsem našel na Neonkách krupičku. Podle rad jsem přitopil na 30 stupňů. Pustil vzduchování na plno ve dne v noci. A zakoupil lék Costapur sera, který jsem aplikoval dle návodu 1. až 3. den po 22 kapkách na 40 L, takže cca 60 kapek. Rybičky i přes to umírají docela rychle a ne a ne se toho zbavit. Cichlidky kakadu 3 kousky (Samec 2x samice) a Ancitrusy 2x přežívají zatím bez úhony a známek nákazy. Přesto prosím o radu jak pokračovat...z původních 30 neonek zhruba půlka pryč:-(

nehodlám to vzdát, ale taky nemám finance na drahé léčení. Poradí někdo? Děkuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2011 16:35 R Muž romant [28001] Re: Matyson
Odroluj si tohle vlákno a dočteš se co na krupičku zabírá nejlépe a je nejšetrnější k akváriu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2011 16:31 Matyson
Chtěl bych se zeptat na pavých očkách se mi objevila krupička dal jsem je do karantény velké cca 10l.Jak mám pokračovat?Mám použít sůl nebo koupit léky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -13   08.11.2011 16:55 anonym
krupicku mate proto ze to mate bud u okna,dveri nebo jednoduse tam lejete chladnou vodu hop na to si davejte bacha no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   07.11.2011 09:18 Muž Yirka [9260] Re: sarlii
Ono není to drahé vždy vždy drahé. Je třeba to brát v širších souvislostech. Není to jen o ceně, s léčbou souvisí (a nemálo) také různá přídavná opatření jako třeba výměny vody, vypnutí filtrů, nutnost vzduchování, změny teplot, změny osvětlení, někdy velmi komplikované dávkování atd.
Proto vzhledem k jednoduchosti aplikace považuji stále za nejlepší léka na krupičku eSHa exit v kombinaci s eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2011 09:10 sarlii Krupička
Chtěl bych se zeptat jestli je lepší na krupičku Esha Exit nebo Sera med Protazol ? V akvaristice platí, že nejlepší věci nemusí být ty dražší ? :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223?od=2372