Kořen
0 31.07.2006 18:26 jack – kořeny
to blek:souhlas!!!!!!!!!!
3 31.07.2006 18:22 blek – kořen
asi 100 let si čeští akvaristi opatřovali kořeny v přírodě a nikomu se nic nestalo. Jaké a jak je upravit, najde v kdejaké akvaristické příručce. Až asi před 15 lety někdo vymyslel, že by na tom šly trhnout pěkný prachy. Pokud někomu chcete dát vydělat, kupte to hornbachu , pokud ne, můžete posbírat kořeny někde na česnu rybníka, jde to taky.
0 31.07.2006 17:57 lako – nahoda
TO ZIKYC: Neni to třeba jen náhoda?Já bych teda řek že je dost velká. Třeba to nejaký látky uvolnuje, ale testem nezjistíš jaké. Důvěřuj ale prověřuj, já tedy věřím jen akvaristickým kořenům k tomu určeným, ale pro mě za mě si do akvárek strkejte co chcete, jen vaše věc!
1 31.07.2006 16:13 zikyc – kořen
Všechny jsem oškrabal drátěnym kartáčem až na tvrdou část kořene a pak jsem je umyl vapkou, a pak jsem ty menší vyvařil ve vodě a větší jsem nevivářel protože nemáme tak velkej hrnec , ale nic se s vodou nestalo
0 31.07.2006 16:03 jack – normal
0 31.07.2006 15:41 Andy111 – kořen
Zikyc: a jak si je přizpůsobil životu pod vodou. Tak jak už zde bylo zmíněno nebo jinak?
0 31.07.2006 13:06 zikyc – kořen
Nevím proč nepoužít kořen z našeho lesa já jich mám několik už přes pět let a nic mi nedělaj. Krunýřovci je bez problému okusují, většinou jsou to kořeny z borovice.
0 31.07.2006 12:28 langosh – -
A jak se prosím konzervuje dřevo do AQ?
Roman
0 31.07.2006 12:20 jack – KOřen
když drevo nakonzervuješ,zahnívat nebude!!!
0 31.07.2006 10:58 kyblikojd – kořen
Já myslim, že kořeny z našich lesů do vody vůbec nepatří. Nemáme tu ani vhodné dřevo ani vhodná rašeliniště. Proč myslíte že se kořeny dováží ? A kdyby to šlo takhle tak by se ani neprodávaly. To uděláš určitě mnohem líp, když ty 2-3stovky (dle velikosti ) investuješ a koupíš pořádný akvaristický kořen jaksepatří
Navíc české kořeny ve vodě i po několikaměsíčním máčení prostě začnou zahnívat i kdybys nechtěla! MNo, a pak jen zamávej rybičkám.
Určitě bych to nedělal. Ale to je můj názor, rozhodni se sama.
0 31.07.2006 08:54 jack – kořen
podel mě je lepší,kdzž už je trochu ztrouchnivěly(kořen).Aspon už poznáš,že už je dost vyzralej a když ho nakonzervuješ tak by to mělo jít....
1 31.07.2006 00:06 Roman – kořen
Před x lety jsem si taky našel kořen vlese.Namočíl,vařil ho snad celej den a stejně se začal kazit.Navíc začal pouštět ty pryskyřice a voda voněla jak vánoční smrček.Rybky šli samozřejme do ha.... .Takže kořen z lesa nebrat.Navíc jestli to byl jehličnan tak do kamen sním.
Osobně bych se bál, že se z něj bude něco uvolňovat. Na několik měsíců se nakládá dřevo z bažiny, jen kvůli tomu, aby nebarvilo. Bál bych se, že "čerstvé" dřevo bude obsahovat různé pryskyřice apod., které budou kazit vodu. Kořen bych radši koupil...
0 30.07.2006 20:32 Andy111 – ???
Takže si myslíte že bych ho měla ještě pár měsíců nechat poležet v sudu????
Jedovaté látky obsažené v SAVU časem vyprchají a pak nebezpečné není. Dokonce jsem slyšel, že někteří akvaristé vyprchané SAVO přidávají do čerstvé vody, protože váže těžké kovy. Ale pozor, to platí pro SAVO Prim, v ostatních druzích jsou různé další chemikálie, které by vyprchat nemusely. Ten kořen se mi moc nezdá, vím, že se tahají kořeny z bažin, ale ty tam leží i několik let. Mám strach, že měsíc je pro "čerstvé" dřevo moc krátká doba...
0 30.07.2006 19:39 Andy111 – Kořen klesnul/ SAVO
Tak kořen již klesnul. Není náhodou to SAVO pro rybky a akvarko vůbec nebezpečný???
Starší reakce
0 18.06.2006 14:17 Andy111 – kořen
To zkusím..moc děkuju za rady...
Pro začátek by stačilo ho umístit třeba do sudu do vody aspoň tak na měsíc dva.Až se ponoří ke dnu tak ho buď vyvařit doporučuje se voda se solí a nebo ho namočit do roztoku sava jako jsem to udělala já. Až savo vyprchá tak ho můžeš použít. Vzhledem k tomu že bude určitou dobu namočený tak by nějak extrémně barvit neměl.
0 18.06.2006 12:12 Andy1111 – Kořen
Zdar!! Našla jsem v lese moc hezký kořen. Není vůbec strouchnivělí ani plesnivý. Co s ním mám udělat aby byl vhodný pro umístění do akvaria, aby se navznášel ( neplaval) a aby nebarvil??? Uvítám každé rady typy a postřehy k tomuto tématu...předem vám moc děkuji za pomoc.
Starší reakce
0 20.02.2006 18:54 Dana – Kořen
Ahoj akvaristi, ta zkušenost s tím mýdlem mě docela překvapuje, nevím, jestli bych dostala k tomu odvahu, protože to je přece chemie. Já mám problém v tom, že ho bohužel nemohu vyvařit, protože se mi do žádného hrnce nevleze, takže ho můžu akorát polévat vařící vodou, ale nevím, jestli to je dostatečné. PH si měřím, mám ho teď akorát. Máte nějaký fígl na tak velký kořen? Dík.
0 20.02.2006 09:44 Jana – PH
Zmena PH nemusi byt vubec vyrazna. Kup si pripravek na mereni Ph. Kdyz budou hodnoty nevyhovujici, da se to chemicky upravit.
1 17.02.2006 18:43 Xara – kořeny
Mě v akvaristice poradili,že ho mam před tim než ho dam do akwa nechat nějakej čas v roztoku hypermanganu(fialovej roztok na neštovice).Pak ho opláchnout ve vodě a je to.Nikdy sem s hnědnutim vody neměla problémy
0 17.02.2006 17:41 Raptor CZE – kořen
Pak jsi asi něco udělal blbě.Ten kořen co mám v akvárku mi přestal dělat s akvarkem kraviny asi po 10ti měsících.A se sousedem,když zakládal svoje akvárko použili jsme kořen taky a já si s ním trochu pohrál. Vyvařil jsem ho v osolené vodě, propral a očistil obyčejným mýdlem ( mýdlo je zásadité a neutralizuje kyseliny )znova prevařil ve slané vodě a nakonec osázel rostlinkymy a mechem. PO DVOU MĚSÍCÍCH KOŘEN PŘESTAL DĚLAT BORDEL S PH A NEBARVIL ANI VODU!
A za krátko se na něm ujakli i ty roslinky.ALE POZOR POKUD TO NĚKDO CHCE ZKUSIT,DBEJTE OBROVSKÉ PEČLIVOSTI A MÝDLO OČISTĚTE DOKONALE!!! Nebo akvárku způsobíte jen škody.
0 17.02.2006 16:51 MARY – RETER
NO ALE TO ZA HODNĚ DLOUHO JA HO MAM5 LET(KOŘEN),VODA JE POŘÁD NAHNĚDLÁ A VODA TROCHU KYSELÁ...
1 17.02.2006 16:19 kořen – RaptorCZE
No jistě že,PH začne mírně klesne ( voda hude kyselejší )Tak si to ohlídej.100l akva není tak elké,aby ta změna nemusela být znatelná.Za čas ale ten kořen PH měnit přestane.
0 17.02.2006 16:14 Dana – Kořen
Koupila jsem si velký kořen do 100 l akva, dočetla jsem se, že mění PH?? Že voda trochu ztmavne, to vím, ale co s tím PH? Dík
Starší reakce
0 07.01.2006 07:45 Martin Král – koren
nech ho tyden ve studene vode mne to tak zabralo.
1 04.01.2006 20:52 Killer – kořen
Nech to odmáčet permanentně ve sladký vodě a 2krát denně to vyvyř,až se ti bude zdát že po odmáčení je voda málo tmavá,tak to ještě jednou zopakuj a pak to snad bude dobrý
0 04.01.2006 20:21 beli – kořen
tak dneska jsem ten kořen vařil asi 2hodiny v kotly ve slane vodě vodu jsem vymněnil dvakrát a ale byla pokaždé jako močuvka ne že by smrděla ale dost hnedá zejtra to skusím jestě v octové vodě a pak to vyvařím v čisté a uvídíme co to udělá. pak dám vědet jsem na to celkem zvědavý .
1 04.01.2006 15:07 Killer – kořen
No já kořen nikdy nekupoval,mam dva který sem našel v horách a po úpravě drátěnym kartáče a asi týdením odmočováním a 2* denně vyvařením pak přestal barvit tak,aby to bylo poznat.Teď sem udělal to samé s kořenem od jabloně,ale furt barví a to je menší
0 04.01.2006 10:20 DavH – kořen
Mě kořeny mangrovu téměř vubec nebarvily, jen jsem je oplách a hned šli do akvária. Po několika výměnách vody se slabé zabarvení ztratilo. Mopan barvil vodu daleko vice nez mangrove.
0 03.01.2006 21:55 B.L. – kořen
Kořen opravdu hodně barví.Měla jsem ho a dala do akva.Druhý den jsem se nestačila divit,akvárium úplně hnědé.(kam se hrabe Amazonka) . Okamžitě ho vyndala , spařila a přidala do vody sůl.Kořen barvil 4 měsíce.Vyměňovala jsem vodu a furt nic.Potom se to začalo zlepšovat,až byla úplně čirá.Zbarvení kořene nijak rybám neškodí - jsou to dobré přírodní podmínky pro tetrovité ryby,atd. Po dání do akvária je voda kyselejší.
0 03.01.2006 21:33 beli – kořen
ahoj koupil jsem si do akva kořen mangrove a chci se zeptat jestli bude barvyt vodu a jak se toho popř. zbavit slyšel jsem že ho stačí vyvařit ve slané vodě a přestane barvit. máte s tím někdo skušenosti. předem díky za rady.
Přidat reakci
1 ...... ...... [60]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x