Kořen
0 27.03.2009 11:53 11medved – Re: zikyc
On by ani nemusel být v celku, prostě aby to vypadalo nějak podobně
Jaké dřevo by na to bylo nejlepší?
čeče - to bych rád viděl... :o)) ale kdo hledá najde
0 27.03.2009 11:29 RAP – Re: 11medved
Tohle nebude jeden kořen, ale vícero větví složených dohromady.
já bych vyrazil do přirody nejlépe k vypuštěnému rybniíku či k řece a jestli to máš to takových pěkných paĺ litrů volil bych celý pařez a ty se nejlépe nacházejí ve vypuštěných rybnících. mrkni na zikyho nádrž ten am má pěknej kořen
rybicky.net/nadrze/1195 pak se koukej pochlubit
0 27.03.2009 02:19 11medved Ahoj, hledám nějaký podobný kořen jako je tenhle:
www.adana-usa.com/… nebo ten co je na obrázku. Chci se zeptat, jestli se dá někde sehnat, nebo je jedinou možností vyrazit do přírody a hledat a hledat? Děkuji za rady
Starší reakce
Nevím, proč si pořád děláte starosti s barvením kořene. Asi každý kořen bude barvit. Každý by si měl vědomi, proč ten kořen vůbec do akvárka kupuje.
Pokud potřebuji vytvořit pro ryby určitý biotop, tak by ten kořen barvit měl, protože se z něj uvolňují látky, které ryby vyžadují. Je to lepší než vodu chemicky ošetřovat.
Taky nevím, proč se vaří kořen ve slané vodě. Ať sem pátral sebevíc, odpověď jsem nenašel. U některých chemických látek může sůl fungovat spíše jako stabilizátor.
Koupil jsem kořen v Hornbachu. Vyvařil jsem ho krátce v čisté vodě jen proto, abych zlikvidoval nežádoucí organizmy. Kořen mám stále v akvárku a žádné výrazné zabarvení nepozoruji.
Já mám kořen z přírody, převařoval jsem ho asi 15 krát. Měsíc a půl jsem ho měl ponořený ve vodě a denně jsem ho čistil kartáčkem
trochu náročnější postup,ale fungoval. Nyní mi něm rostou krásné anubiasy
0 18.03.2009 10:05 kominicek napsal: Jde o to z jakého s druhu dřeviny pochází.Takže se toho barvení zbavíš dříve nebo později,ale není to zase tak na závadu.třeba neonky tmavší vodu uvítají.jiné je to u tlamovců.Jednak bych ho k nim asi nedal a byla by možná otrava. Jinak mě když kořen barvil,měnil jsem trochu častěji vosu.zaměsíc byl klid.
Když jsem měl 250l nádrž, na chatě jsem uřízl velký smrkový kořen, asi týden ho nechal ležet,pak 2hodiny vyvařil, namočil a za další týden bylo bez problému po celou dobu.. neměl by to být však už mrtvý kus dřeva, potom hrozí hniloba..
Ahoj mám v akva kořen z lesa (nejspíš borovice), uříznul jsem ho někdy v lednu, vyvařil asi hodinu v hrnci a pak měsíc máčel, občas vyměnil vodu. Když jsem zakládal akva, tak jsem ho zkusil dát mezi rostlinky a kupodivu neplaval a zatím nedělá žádné problémy.
2 17.03.2009 18:51 strapaty – Re: vak
z vyvrátenéhostromu?Čerstvý?No neviem.Ale nehádam sa.Nikdy som moc nebol na korene.
2 17.03.2009 18:46 Vak. – Re: strapaty
Niektoré korene,najmä z vŕby alebo jelše sa dajú použiť v akváriu.
1 17.03.2009 18:41 strapaty – Re: vak
Je to síce pravda ale aj tak by som čerstvý koreň vobec neriešil.
1 17.03.2009 18:36 zeck – Re: Skanky
Podobných témat je tu mraky... Stačí hledat
1 17.03.2009 18:36 Vak. – Re: strapaty
Lepšie ako koreň z ihličnatých stromov je koreň z vŕby.
1 17.03.2009 18:34 strapaty – koreň z lesa.
Nechcem ťa sklamať ale takýto koreň Ti narobí viac škody jak úžitku.Ak by to bol nejaký koreň ktorý strávil nejaký ten čas vo vode (potok močiar) by sa ešte teoreticky dalo pouvažovať ale vyvrátený v lese...Radšej by som to neskúšal.
Ahoj,
muzete mi poradit? Bydlime oblasti kde je v okoli hodne lesu a pri prochazkach se psem nachazime hodne vyvalenych stromu ze kterych by se dali odriznout docela pekne tvary korenu. Nevim vsak jestli je to vhodne do AQ. Jedna se vetsinou o jehlicnate stromy. Obcas je vyvaleny i nejaky ten listnac. Popripade jak takovyto nalez z prirody upravit aby byl nezavadny?
Diky
Starší reakce
nevíš o tom nic, tak nedělej chytrýho
Než začneš někoho osočovat, měl bys dokázat že nemá pravdu. To si nedokázal.
Každé rybě výluh nesvědčí a to bys měl vědět. Nejdřív čti a pak suď.
0 01.03.2009 19:01 zeck – Re: Johan
Tím "vyhodit" jsem myslel vyndat z akvária, špatně jsem to napsal
Kdo bude v mém okolí vyhazovat barvící kořeny, rád si je vezmu
.
Ještě jednou, když si ten Sidův příspěvek přečteš pozorně, tak on tam nepíše generálně na ryby, píše na některé-a to je rozdíl.
(Je jednoduché někomu naklikat palce jen proto že ti nesedí,ale neboj doteď jsem ti žádný palec nedal a mstít se nebudu)
Už jednou, prosím tě, pochop, že pokud něco tvrdíšt tak to máš mít nějakým způsobem ověřené nebo z vlastní zkušenosti. Pokud ne, tak to napíšeš jako doměnku a ne tvrzení. Jinak si sem bude každý psát co ho napadne a pak se to řeší stále dokola.
podle mě to z filtrací nemá nic společného
0 01.03.2009 18:18 pandura Já mám v akvariu hodně kořenů,7 a nikdy jsem je nevyvařoval,jen je opláchnu horkou vodou a hop do vody.Většinou to jsou zkamenělé kořeny z Hornbachu.Mám je už asi 8 let a bez problémů,nebarví vodu.Možná je to tím,že mám silnou filtraci.
Přesně tak, jen se snaží bejt chytrej, ale moc mu to nejde
Co se týče barvení a kvality nebudu komentovat, věc názoru. Ale že by ten co nebarví málo vydržel a brzy se rozpadal, to se na mě nezlob s tím nesouhlasím.
Nebo to máš nějak ověřené,nastudované a pod.?
já ho nechám dloůho vyvařit, pak ještě opláchnu studenou vodoů a šup s ním do akva.
Já měl kořen a ten barvil do poslední chvíle.Snad 15 roků.A ničemu to nevadilo akorát voda byla trošku čajíčková.Pak se chudák rozpadl.Teď jsem koupil novej v Hornbachu.Jenom jsem ho opláchl vřelou vodou a dal do akvárka.Ten nebarví.A možná proto se mi v akvárku zabydlela Ruducha.
Se solením vody k převaření kořenů je to obdobné jako s uvolněním adsorbovaných látek z aktivního uhlí po jeho "zanesení" a některými dalšími akvadogmaty...
Já si stále myslím, že k ničemu :o) ...
slabá dezinfekce? - při dostatečně velké koncentraci vzniká hypertonické prostředí, které usmrtí mikroorganismy (to zvládne samotný var)
konzervace? To by té soli muselo být tolik, že po vložení kořene do akvária a následném vyluhování dostaneme mořské akvárium :o) ...
rychlejší nasáknutí? Nějak nerozumím tomu, proč by se slaná voda měla do dřeva vstřebávat rychleji, než sladká voda.
rychlejší vyluhování? Vyluhování by naopak mělo být tím větší, čím hypotoničtější vodu použijeme (optimální by tedy byla destilka).
Vím že se to tu už jednou probíralo a že to nakousl Horác, ale i tak
na co je dobrá ta sůl ?
Volcomku, nenuťte mě, abych si prošel vaše příspěvky a předvedl tu, jakých "rozumů" se zhusta dopouštíte.
Když něco nechápete, neznáte a nebo tomu nerozumíte, neodsuzujte to. Raději si o dané věci zkuste něco nastudovat.
To zbarvení kořenu do tmavě hnědé až černé zůstane natrvalo. Tak prostě kořen ve vodě vypadá, kdyžho vytáhneš a necháš vyschnout opět zhnědne.
Přečti si ten S. příspěvek pořádně a pak teprve kategoricky reaguj.
ale zase to mas rozdelene podle druhu dreva ... neni nad to si nekde v rybniku (uz bude leto
) najit nejakej koren kterej tam lezi treba pul roku .... a ocisiti ho .. vyvarit se soli ... a sup snim do akva ... a vjetsinou tyhle koreny uz nebarvi
0 01.03.2009 00:10 11medved – Re: volcomek
vim o korenech ktere barvi rok i dele ....
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x