Kořen
0 11.11.2007 08:51 Martin – Kořen po x - té
Mám prosbu - koupil jsem nějaké kořeny, louhuji je, bohužel se mi nevejdou úplně celé do kbelíku - a na vyčnívajích kouscích se mi objevuje plíseň - prosím o konzultaci, jestli je mám rovnou vyhodit, nebo převařit a dát jim ještě šanci. Budu zakládat akvárium a nerad bych ho hned na začátku nějak zaneřádil. Děkuji.
Starší reakce
Dřevo našich lesů? Mám v akváriu samé dřevo z našich lesů
a nehnije. Nikdy jsem žádný kořen nekoupil, vždycky si něco najdu v lese, potoce... Pěkný článek je zde:
www.akvarko.cz/… Ideální je nechat dřevo měsíc až dva v sudu a je to.
Dřevo z našich lesů ti začne po čase ve vodě hnít. A když zajdeš do akvaristiky, tak musíš dát pozor, abys nenaletěla a nekoupila taky kořen z našich lesů. Dělaj to celkem rádi...
Cim nici mirne kysela voda kohoutky?
0 16.10.2007 17:32 petra – kořen
lidi,
já jsem četla, že se nemají používat kořeny jehličnanů, protože ty obsahují nějaké kyseliny..a taky kaštanové dřevo je jedovaté..asi je lepší to možná koupit..?
0 16.10.2007 15:44 ufinka [28] - Asie ja si zlutim akva umele navic Torbenem, mam totiz ryby z tmavych vod,...a libi se mi to, co bych dala za barvici koren...mne ty moje nikdy moc nebarvily-z prirody. A pokud mate vyssi pH, u nas napr. v Brne 7,5 -jinak nechapu, jak nekdo muze mit pH pod 6 z kohoutku, to vodarny preci nepripousti, nici to kohoutky...-no, proste pokud mate zasaditou vodu, pres 7 a tvrdou, tak pusobi jak pufr, stejne vam ty hodnoty moc kolisat nebudou..
1 16.10.2007 14:35 Eff [417] - Rostliny Některé kořeny barví, plavou, nebo obojí. Poznáš to jen tak, že ho necháš pár dní namočenej.
Pokud nechceš aby kořen barvil vodu, převař ho v slané vodě, a máčej ho tak dlouho dokud barvit nebude. Já ho 3 týdny máčel ve vodě, vyměňoval za novou, pak vařil několik hodin v slané vodě a pak ještě týden máčel abych se přesvědčil, že se voda nezbarví.
Netrpělivost se nevyplácí. Vede to jen k tomu, že spousta lidí má doma nechtěnou amazonku a pak pláče tady na fóru. Rady typu : "mám ho ocamcaď a vůbec mi nebarvil", nebo "dyť je ta barva hezká a přirozená", neberte vážně, pokud obarvenou vodu opravdu nechcete. Každý kořen, ať už je odkudkoliv, je jiný a jen ve vodě poznáte jak se chová a jestli se na něm náhodou neobjeví plíseň atd.
0 16.10.2007 13:58 Evicka ja bych si dala na koren fakt bacha.. mam koren ve 240l akvarku, takze take umerne velkej.. I po prevareni voda zezloutla a na docela dlouhou dobu.. Takze radeji fakt prevarit a jeste nechat stat nakej ten den ve vode.. Protoze zluty akva, fakt za moc nestoji.. to si radeji dat praci s tim korenem, nez pak menit a menit vodu bez vysledku
Proc si znejistela? Ja tam koreny mam, v obou akva. Z kohoutku mi tece ph5.8. V obou akva mam 6.8. U matyska uz byl vymaceny dost, rostl na nem anubias, v nibanu jsou 2 ruzne, macel jsem par dni, nevaril, jen ocistil. Jedine co delaji, je ze mirne barvi.
0 16.10.2007 12:31 bulmas ahoj, máte někdo kořen z aqua daho? koupila jsem si tam dva kolem 1kg a chci je dát do 112l, zatím se vaří (a že barví
), ale po přečtení všech zdejších příspěvků na téma kořen jsem trochu znejistěla...
uvidíme co z toho nakonec bude a jestli to poputuje do akva
Starší reakce
0 03.10.2007 13:35 140bpm ten moj sa zda stale farbi... nevied. teraz to budem moct skontrolovat az zajtra...nie som doma
ja sem nasel peknej koren v lese v potucku
pak sem ho 3 hodky varil a pak ho dost podrtil ocelovym kartacem
a vubec nebarvi a nijak nekali vodu
0 02.10.2007 15:51 Jakub Tak to máš fajn, já ho koupil před 14 dni a pořá a pořád louhuji... a to jsem ještě schválně koupil takovej ten hladkej...
0 02.10.2007 15:43 Frigo112 ja ked som kupil koren dal som ho do vody a vobec nefarbyl tak po dni som ho dal do akva
0 02.10.2007 15:39 140bpm kamene ja iba v klasickej, nechal som ich vo vriacej vode asi 10 minut. a rybky tiez pohoda
a este som ich predtym aj potom vydrhol kefkou...
0 02.10.2007 15:38 Jakub Tak já to zkusim ještě jednou ho povařit
Jinak jsem kameny vyvářel i s trochou soli... a rybky v pohodě
0 02.10.2007 15:28 Jakub Když jsi ho vařil přidal jsi tam sůl?
0 02.10.2007 15:21 140bpm no ja som moj varil 12h a aj tak ako sa zda farbi
a luhoval som ho 1den... tak ja si myslim, ze jeho to raz isto prestane bavit, len dufam, ze skor ako mna
a ze prestane farbit skor, ako ho odtial odsrtanim
chcem mat predsa peknu, priezracne cistu vodicku ;)
0 02.10.2007 15:19 Jakub Spíš jde o to zda vůbec někdy přestane poušeť barvu...
Nevím zda mám ještě vydržet v louhování.. Vyvářet se mi ho nechce, to jsem už jednou udělal a uplně se rozpadal..
0 30.09.2007 22:58 140bpm – Koren
dnes som si nasiel krasny koren, prevaril som ho, ocistil, vsetko je super, je namoceny vo vode a ani nefarbi... len mi teraz povedzte, ci nevadi ze je z vinice. je to kmen, vyschnuty, asi 2-3 rocny. ale je to vinicne drevo, je tvrde. ma s tym niekto skusenosti ? je to vhodne do mojho akva ? dakujem za dotazy.
Starší reakce
0 16.08.2007 14:43 Tony – umelé hocičo
Pôvodným cieľom tejto témy bolo zistiť, či je lakovanie vecí, ktoré nepatria do akvária vhodná technika na to, aby tam mohli ísť. Nejedná sa len o drevo, napríklad niekto chce mať v akváriu mušle, no tie zdvíhajú pH, tak ich prelakuje a je pokoj. Môj prípad bol ten, že som sa bál dať do akvária konáre z buku. Preto som ich chcel nalakovať nejakým bezpečným vodeodolným lakom, aby nezačali hniť. Nakoniec som ich šupol do akvária len tak, ošúpané z kôry, jedinou úpravou bolo, že som ich na pol hodinu dal jedným koncom do vedra s nejakým dezinfekčným prostriedkom, potom opačný koniec konárov, trošku prebehol kefkou, hotovo.
Skúšal nakoniec niekto to lakovanie?
0 16.08.2007 11:32 Sidonius Vrubouš: "...barva,ktera je pro nekoho(nechapu
)v akvaria nezadouci...)
Já naopak chápu - barviva pro rostlinkáře, výluhy pak pro některé živorodkáře...
0 16.08.2007 10:18 Vrubouš – darley
Tak nic.Vyvaruje se to z toho duvodu,aby se vyvarila barva,ktera je pro nekoho(nechapu
)v akvaria nezadouci.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x