Kořen
Kořeny obarvují vodu
(jak které) a nezpozoroval jsem že by to rybkám nějak vadilo
Můžu se zeptat co se stalo, já je tam totiž mám asi dva měsíce a zatím nic, tak nevím co mám očekávat.
Jednou v životě jsem to zkusil...
Už nikdy!
Mám takový dotaz : zajímalo by mě jaký máte názor na kořen, který je ještě čerstvý, není vyvařený a je daný do akvária. Jaký vliv má na ryby, na vodu, na rostliny, na řasy ? Jestli to má nějaké zápory a klady ?
Starší reakce
0 12.09.2008 21:17 monca Zbarvení vody do čajova až skoro tmavě hněda není na škodu, je to obsahem tříslovin a huminových látek, však Rio Negro je také tmavé. ;)
Už jsem to tu psal mi to barvilo vodu zhruba půl roku. A při prvním ponoření kořene do akvária jsem jej nemusel zatěžovat, ten kořen je těžký a voda jej nevylačí
. A bylo o starost mín. K dnešku mám průzračnou vodu a kořen už nebarví.
0 12.09.2008 12:06 LopoCz – Re: stanovsky
Mam uplne stejny proble
Kopil sem si koren kterej se nevesel do zadnyho kyble a tak sem ho jen parkrat "ospchoval" a ted mam v akva stejne tmavou vodu
Jak dlouho muze ten koren poustet?
Přesně takovou barvu vody jsem měl i já v akváriu. Vypadalo to dost zajímavě.
Ten muj kus dřeva teda jo, ale zase když sem otevřel víko tak to krásně vonělo po pryskyřici.
Tak záleží jestli byl před prodejem ve vodě nebo na suchu.
Ne všechny kořeny barví vodu.
Kořeny pouštěj barvu (barvěj), nebo kořeny natíraj barvou. a je to.
No je fakt že to bylo špatně napsané a tak stává se
i v lepších rodinách
Asi jste to špatně pochopili.. koupený kořen barví vodu v akváriu do kterého jej dáme.
0 10.09.2008 18:25 nipac [3] Očividně to je jak si to kdo vyloží.
Yirka si to vyložil že v prodejně prodavači barví kořeny. Ve slově barvili je měkké i.
filipsi si to zase vyložil naopak, že kořeny, které nejsou namáčené v prodejně barví. Tedy je ve slově barvily tvrdé y.
Takže asi tak?
Kdepak, barvili oni, má to dobře.
Oni barví kořeny, ne kořeny sami sebe.
EDIT: Pozdě
Nechápu proč by v PRODEJNĚ barvili kořeny? V které prodejně si to viděl?
Shoda podmětu a přísudku Barvily ty kořeny
To by mě fakt nenapadlo, zase užitečná informace.
Pokud by to napsal kolega česky, tak by to tak mohlo být (a asi to tak myslel), ale s tím občasným bojem za jazyk český asi těžko někdy přestanu.
Nee, ja to ctu tak, ze koreny koupene v prodejne, casto po vlozeni do vody pousti barvu. V prodejnach se to asi nikde nedeje, ale uz nekolikrat jsem pri pohledu na barvy nabizenych korenu uvazoval, jestli u producenta nejakou tu barvici (at uz prirodni nebo ne) lazen nepodstoupily ....
Nechápu proč by v PRODEJNĚ barvili kořeny? V které prodejně si to viděl?
Tak sem to zvoral, je to přesně naopak
Opuka obsahuje vápník
Porcupine napsal... tak bych dal přednost opuce před břidlicí....
Proc?
Jak potopit kořen - snad se zeptat Dr.Mráčka.....Ale teď vážně. Na toto téma je zde na sta příspěvků. Vždy v krátkosti uvádím, vyvařit v osolené a octované vodě (cca 2x po 2 hod s mezivýměnou vody), nechat den dva v kbelíku a dát do nádrže. Nikdy nezklamalo.
Rezavej šroub v akva neni na škodu
a když už zatížit tak bych dal přednost opuce před břidlicí.
Pokud se nejedna o Malawi
Očistit kartáčem, aspoň přelejt horkou vodou, po vychladnuti přidat SAVO (2%) a přikrýt víkem.
Do stínu - kořen musí být celý potopený (přivázat k šutru, nebo zatížit, zaklínit....
Za třži týdny bude OK.
0 07.09.2008 17:45 Péťa Já ho mám na balkoně.
myslim ze to neni to foto
Jednak je to asi jinej koren a tenhle vypada ze je proste mokrej.
0 07.09.2008 17:42 Xmacala – Re: tomino1978
Ten nepotopis, protoze to podle foto vypada, ze je nalakovanej tudiz neni sance, aby nasakl.
převařit, jestli nemá ten kořen metr
A do tmy s kyblem.
Jinak trochu sava nic nezkazi, ale ne do akva!, do kyble, jenom pokud je koren tmavy tak zesvetla.
0 07.09.2008 17:35 Péťa – potápění kořene
Dobrý den.Mám dotaz.Asi před měsícem jsem koupila kořen.Dala jsem ho do kýble.Ještě jsem kořen nepřevařovala,ale dělá se mi na něm zelený povlak a voda taky zelená.Je to normální? A nebude mi zelenat a kalit vodu v akvárku?Chtěla bych ho zkusit dát do aqa,ale tohle mě zrazuje.
Starší reakce
Nevím, které písmenko mi tam chybí, ale na to, že jsem to psal z paměti, to ujde.
(Ale vím o jednom překlepu!
Kde jsem se překlepl? Schválně...
)
Jo,dobře se to čte,jen malý háček to má. Chybí tam písmenko.
které?
Není to špatné, ale když se to vyřve, vypadá to ještě líp.
ZDARECDEJSIDOKIBLAVAŘÍCIVODUNECHTOTAMZATŠTOKAMENAMATAK4HODKYTOTAMNECHAPAKZNOVAMNĚTOPOMOHLO 0 19.08.2008 18:27 honza55 ¨zdarec dejsi do kibla vaříci vodu nechtotam zatšto kamenem atak 4 hodky totam nech apak znova mněto pomohlo
Starší reakce
No fakt je že mi to snad ani nevadí , zatím e to osázené jen rostlinama a zabíhá se
Filtrací přes aktivní uhlí zabarvení odstraníš - pokud Ti vadí...
Mám dotaz . Koupil jsem kořen , úplně luxusní a dal jsem ho do akva , no ale ten kořen asi nebyl do akvárka ale do terárka
a tam mám vodu pěkně žluťoučkou. Myslíte že se to vyčistí samo ? a nebo bude zapotřebí velká výměna vody ? . top už bych nerad protože jsem ho už jednou vypouštěl a před třema dněma znovu napustil
Starší reakce
hmmm, tak děkuji, je to takova metoda ala Horac, nooo, uvidime
no mě teda jedna možnost napadla, ale nevím, jestli by to vůbec provést šlo a taky pochybuju, že to tu projde, tak se nesmějte, jestli je to úplná blbost
ten nápad je zkusit to zatížit nějakýma těžkýma kovovýma kuličkama (nebo něčím takovým), natlačit je do toho kořenu zespoda... ale nevim, jak je kořen tvrdej a taky by se při tom trochu poničil...
0 05.08.2008 12:53 Sandpiper – Re: filipsi
No jo, to jsou vsechno dobré napady, ale kdyz uz mas to akvarko hotovy a mas tam pisek a rostlinky, tak uz je to tezké zam strkat bridlici nebo plexiglas. Ja jsem tam ten koren chtela postavit jak strom, na to je tam jeste dost mista, ale vrtat ve dne uz nemuzu...
... No a ten kus plexi prijde na dno a zatizit kamenama a zasypat piskem. Nevyhoda je "pouze" ta, ze s korenem nelze lehce manipulovat, vyndavat, menit polohu.
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x