Kořen
0 28.03.2008 14:47 Zdenox – Re: Yirka
báječný díky
0 27.03.2008 20:19 Petr007 jo stačí jen provařit
Tak jako ostatní kolegové doporučuji povařit a potom ještě nechat nejméně 12hod ve vodě. Jednak uvidíš zda nebarví vodu a dále pak nasákne vodou a nebude se snažit plavat.
Já si dal pře dvouma lety do akvárka čerstvě uřízlou vtev z vyšně...,ale tu jsem oloupal od kůry. Nechal vysušit ve vysoké teplotě a nakonec uvařil ve solné vodě. Větev e nerozpadala byla uplěn super. Jen jsem jí asi před měsícem kvůli otmu že byla obalená sinicovou řasou vyndala adl do sava :( to byla blbost jelikož uplně zbělala, takže je teĎ ošklivá a do akvárka jí nedávám.
Sice nevím co to je ten kořen zač, ale asi přírodní bude, ne? Já bych se nebál a dal bych ho tam, vyndat ho můžete vždycky
!
0 27.03.2008 18:25 Zdenox – Re: chyba
tak můžu ho použít nebo ne?
0 27.03.2008 18:03 hujik – Re: Stanley
já mám v akvárku větev z révy.Vypadá jak krásně tvarovaný a košatý kořen-moc efektní.Akorát,že jsem ho musel dlouze převařovat,protože strašně barvil a posléze se na něm v akváriu začala dělat plíseň.Ale já jsem i přes manželčiny protesty vytrval a plíseň sama zmizela cca po 3týdnech.Rybkám nijak neuškodila.
0 27.03.2008 17:59 chyba – Re: Zdenox
sry odpovídal sem na původní tema ve zbrklosti..mam mopani v aqkvárku..prej se tam nemá dávat,ale je to ok
0 27.03.2008 17:47 Zdenox – Re: Lorenzo Lamas
no to je báječný tenhle mám opravdu ráda a čim ho mám zatěžkat v akváriu než přestane plavat?
0 26.03.2008 22:46 Lorenzo Lamas – kořen z labe
když ho správně ošetříš,tak ho klidně použij,mam kořen z močálů v Krušných horách
0 26.03.2008 22:01 Zdenox – koř
dají se použít terariiní kořeny v akváriu jeden mám kupovala sem ho sklípkanovi, ale nakonec sem ho nevyužila kvůli topení v teráriu a nechce se mi ho vyhodit je moc pěknej?
Starší reakce
0 09.03.2008 21:44 Stanlea – Re: FunThomas
Odrbat a vyvařit v osolené vodě?
to abych někde našla řezníka, co dělá zabijačky a poprosila ho, jestli mi nepůjčí takový ten kotel, abych to měla kde vyvařit
anebo ty moje nalezence trošku pokrátím, aby se mi do něčeho vlezly. Jinak taky bych je mohla spařit vodou v neckách
No na něco příjdu dík
před desti lety byl asi tři roky na suchu, ale pak jsem začal s akvaristikou a od té doby je pořád ve vodě..
rsp. v mém akva
to ho máš,ale v garáži ne? Mangrový sou stejně nej
0 09.03.2008 20:31 FunThomas – Re: fantasta
Jj, jenže mě po čase začne layout nudit a tak když je někdy pěkně a není co dělat, vypadnu k řece no... a vidím pár pěkných kořínků a je to jasný...
Měnit kořeny rok co rok by mě nebralo. Raději zůstanu u osvědčených mangrove. Ty jsou nafurt.
0 09.03.2008 20:21 FunThomas – Re: chicko
Kořeny z řeky Metuje, kdybych věděl co to bylo za stromy, byl bych botanik a nee akvarista.
Kořeny měním cca 1 za rok, ve svých dvouch AQ podle uvedeného postupu a zatím NO PROBLEM
to tam rovnou můžu dát kus plastu
0 09.03.2008 20:16 dreamkiller – Re: Tonda
Pokud kořen barvý vodu stačí přetřít epoxydovou plyskyřicí 1200 a neutralizovat octem a je to bez problémů.
0 09.03.2008 20:15 Johan [4950] - Rostliny no, já se neštítím dávat, krom úplně čerstvého dřeva, do akva vůbec nic. mám tam kořen z akátu, smrku, olše. a nikdy žádnej zákal. já bych ho tam klidně strčel, ani bych ho nevyvařoval, jen dobře umyl. nebo když už nějaké opatření, tak dát na pár týdnů do vody, aby bylo vidět, jestli to sní něco nedělá..
To není zrovna moudré doporučení, musíte uvést jaké kořeny ano a jaké ne
0 09.03.2008 20:01 FunThomas Kořeny z vody - kůru odrbat, vyvařit v osolené vodě, pak v normální.
Hlavně nekupovat. Ať žije příroda!!!
Já je ještě nechávám cca měsíc v kbelíku s vodou co mi zbývá po odkalení - každý týden ji měním.
Kořen tak pustí barvu a ještě se pořádně "nacucá" a pak neplave.
Tu vínovou namoč do vody a nech ji nějaký čas ponořenou. Já myslím, že bude hnít. Kořen to chce nejlíp buk nebo dub. Konec konců i ty levnější z akvaristik jsou z borovic. Jenže se louhovali v rašelinišťích. A pěkně dlouho.
0 09.03.2008 19:44 Stanlea – Re: fantasta
Hmmm, tak zítra do holínek a hledat dál. Dobrá a co tak tu čerstvou vínovou dát někam bokem a počkat si na ni, až bude zralá? Jsou totiž krásné a na Vsetíně a v okolních akvaristikách na hezký kořen, teda akvarijní nenarazíte
Veškeré čerstvé větve do akvárka nepatří. Nikdy nevíš co se do vody vylouhuje. A hlavně co to udělá s rybami.
presne ja pise bunda - pryskirice = mlecny zakal, dokonce i ze sucheho korene
moje osobni zkusenost se samorostem z jalovce
proč?
zadne jehlicnate drevo nedoporucuju
Starší reakce
zatizit kvuli tomu, ze asi je tezko trefit okamzik, kdy se koren najde lezet na dne vypusteneho rybnika, takze tam uz nejaky ten den lezi a je dost provzdusneny a ze zacatku se snazi jit k hladine. Tot vse. Vyzkousejte a uvidite
můj kořen je teda ve vodě přes měsíc a musí být zatíženej, jinak plave...
0 05.02.2008 22:24 irča – Re: Nobody
To je fakt, můj kořen se po čištění akva dost neochotně ddžel u dna.
Musela jsem na něj dát šutr
Dost možná záleží na druhu dřeva, které máte v akvárku...
0 05.02.2008 21:58 Nobody – Re: johan
Opravdu?
To máte asi dost vysokou teplotu,že Vám ten kořen,tak rychle vyschne!
tak ono stačí půl dne na suchu a už kořen plave
0 05.02.2008 21:40 Nobody – Re: Dzira
Tak to se vážně povedlo:
"jen je treba koren poradne vyrejzakovat a na nejaky cas zatizit pod vodou, nez se nacucne vodou."
Psal jste,že jste ty kořeny pořídil z řeky nebo rybníka.Tam ležely pod vodou dostatečně dlouho nebo ne?
Pak k čemu je potřeba je zatížít?
Nic ve zlém - jen by to chtělo(pro všechny - nejen Vaše příspěvky)si přečíst,co jsem napsal,a pak kliknout na odeslání.
0 05.02.2008 21:08 irča – Re: Dzira
Ten kořen je pěknej macek
0 05.02.2008 20:54 Dzira [38] - Rostliny tyky kdyz sem zacilal, ta sem si sel koupit do akvaristiky koren v domeni, ze to bude za par korun, ale pani prodavacka me pekne rychle poslala zpatky na zem, kdyz mi cetla ceny
No za kus klacku bych tolik penez nikdy nedal a tak sem prosel reku, kdyz bylo malo vody, nedo dno rybnika pri vypusteni a bylo korenu nad hlavu
Vybral sem si par kousku, ktere uz mam nekolik let pod vodou a drzej normalne. A jestli se jim nekdy neco stane a budu je muset vymenit, tak si zase udelam prochazku a najdu si jinej.Stejne sem jeden z tech, co se v akva porat vrtaji, takze mi castejsi obmeny nevadeji. jen je treba koren poradne vyrejzakovat a na nejaky cas zatizit pod vodou, nez se nacucne vodou. A na kuru a nekke casti korenu sou dobry mladi ancistrusi.
Super! Až bude trochu tepleji, chystám se vypravit do Jizerek (z Liberce je to kousek) a při té příležitosti tam splaším nějaký kořen
0 05.02.2008 19:36 irča – Re: Jiřka
Asi dobře
Kořeny v akvaristikách pocházejí z rašelinišť.
od 50 do x.set korun. záleží na velikosti a původu.
0 04.02.2008 18:17 žralok – nový blog
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x