Kořen
je dobre zakoupenou dekoraci nez se da do akvarka poradne vydrbat
je mozne ze to je plisen, vetsinou za nejaky cas zmizne
0 22.03.2011 23:24 rudyfish – povlak na haluzke
Dobry den, kupil som v Hornbachu taku haluzku ktora je urcena ako dekoracia do akvaria a zalozil som rastlinne akvarium ale haluzka mi farbi vodu co mi az tak nevadi ale trapi ma sivy alebo sedy povlak ktory sa na nej vytvara...cim to moze byt pripadne je to nebezpecne treba to nejako liecit?
Starší reakce
Starší reakce
Mňamka, krevety by si pošmákly :o)
0 20.02.2011 22:45 Spiroo – "sliz" na koreni - co s tim?
Dobry vecer,
mam asi tyden zalozene akvarium. Na dekoracnim koreni se mi objevil takovy bilo pruhledny sliz. Ze zacatku jsem si rikala, ze to nic neni. Ale nejak se rozrusta a zacina se sirit i do okoli po dne..
Pred vlozenim do akva jsem koren asi pul hodiny vyvarovala.
Nevite nahodou, co by to mohlo byt? Co by na to mohlo zabrat? A jestli to necemu skodi?
Starší reakce
Díky moc Honzo, to mě pomohlo. A tobě taky Petře, jsem vděčnej za rychlé rekace
takto víc jak pár dní, spíš pár týdnů až měsíců. Míza může dělat bordel.
Ahoj právě ze čerstvá, ještě mě napadlo nechat ju vyschnout pár dní na topení, hm?
to bylo čerstvé? nebo už byla suchá? každopádně bych ji nechal pár týdnů máčet mimo akva.
Dobrý večer kolegové, asi před týdnem jsem si donesl pěknou rozvětvenou vrbu, asi hodinu jsem ji povařil ve slané vodě, pak ji oloupal aby byla bílá a nechal přes noc v kýblu, dal jsem ji do akva a začaly se na ní dělat jakoby chomáčky, nebyla to plíseň, spíše nějaky sinice, nevíte co ještě udělat aby se dala dát do akva?? Díky Landvir
mopani je kvalitka
Někdo si asi hrál na chytrého takových je tady víc než dost, spíš naletěl na prodejce který mu prodal koreň z jakéhosi našeho potoka a ten mu uvěřil, že je to Mopani...dokud mu to nezhnilo
Naprostý souhlas s Haimdolem.
Já používám kořeny Mopani už několik let a nikdy jsem se s rozpadem ani hnilobou těchto kořenů nesetkal.
0 11.02.2011 21:12 Tereza – mopani kořeny
Kořeny mopani se prodávají jako vhodné do akvárií a prodejci tvrdí, že je to tvrdé dřevo vhodné do vody. Někdo mi ale říkal, že kořeny ve vodě velmi rychle začnou hnít. Ta jak je to?
Starší reakce
malilinko chvíli barvil, zatím jsem na lepší (kupovaný) nenarazila.
souhlasím s beowulfx
Mopani kořeny jsou naprosto bezproblému, krásně klesnou ke dnu hned po vložení do vody, ve vodě jsou naprosto neutrální, sám jich par vlastním a vše ok, patří mezi nejkvalitnější akva kořeny, avšak mají svůj styl a né každému se mohou líbit, je spousta druhý, a vesměs všechny kořeny prodávaná v akva shopech, jsou bez prblému.
0 09.01.2011 14:43 somozo Nemáte někdo zkušenost s kořeny MOPANI? Jestli jsou vhodne a nebarvi vodu ? (to že by ji barvily cca měsíc- dva by nevadilo ale co pak)
Kořen jsem nevyvářel, vodu nebarví(alespoň ten můj). Jenom cvičně jsem ho nechal asi 14 dní v hrnci s vodou a když se nijak neprojevil, tak šel do akva. Co je to za dřevo nevím, ale asi to bude vědět ten prodejce.
0 07.01.2011 13:49 Tom – Re: NHKG
Musel jsi ty koreny nejak vyvarovat?nebo jen oplachnout a sup do akva?a barvi vodu?uz mam v akva jeden co barvi a staci
0 07.01.2011 13:43 Tom – Re: romant
Koukam celkem slusnej vyber korenu,kdybych zadnej nenasel urcite se tam da vybrat...a z jakeho dreva to je?
Rozdíl mezi kořeny mangrove a driftwood je hlavně ve vzhledu, mám je doma ve stejném akváriu oba. Drftwood se mi líbí víc, ale ten Mangrove mi přijde kvalitnější, nemusel jsem ho tolik čistit od kůry a podobně a i v akváriu prakticky nehnije.
Tady jsem ten kořen kupoval já.
pppika.rajce.idnes.cz/…
Co se týká těch mangrove a driftwood, tak to jsou tzv. exotický dřeva a vím, že se často v akváriích taky používají, ale já s tím žádnou zkušenost nemám.
0 07.01.2011 13:30 Tom – Re: romant
jj barveni to znam
ta borovice mi barvi vodu do zelenohnede,ale to nevadi a naopak
jenze nevim kde a hlavne jaky druh korene hledat..nejspis tvrde drevo co? a kdyz nic nenajdu,prikoupim...nevis jaky je rozdil mezi korenem mangrove a driftwood?
Výhodu kořenů vytažených z řek a pokuků spatřuji v tom, že jsou již tzv. nacucaný a obvykle nebývá problém s namáčením. Když se kořen vyvaří, tak by neměl být problém s event. zavlečením nějakých fujtajblů do akva. Já osobně mám v akva kořen z rašeliniště a ten jsem ani nevyvářel, jenom jsem ho nechal asi 14 dní ve vodě v hrnci a když vůbec nebarvil, tak šel rovnou do akva.
Ovšem ani to barvení není překážkou v umístění kořenu do akvária.
0 07.01.2011 13:08 Tom chtel bych se zeptat,z jakyho druhu stromu jsou vhodne koreny do akvaria?prvni jsem kupoval v obchode a ten je z borovice.Nechci ho tentokrat kupovat.Najit,vyvarit a pekne vlozit do akva.Je lepsi ho vytahnout nekde z vody,reky nebo ze zemne,poradi te mi prosim?
0 06.01.2011 08:18 Vendetta chcem sa opytat ci mozem dat do akva vetvy z buku alebo aky strom je na to vhodny do amazonky diky moc
Starší reakce
...stačí ho osprchovat v teplé vodě a odrbat kartáčem. A kdyby barvil vodu, tak to rybám ani nevadí...
A řasám taky ne.
Spíš naopak, že?
jak koukám tak rybky v akvárku ještě nemáš, tak ho osprchuj, a dej do akvárka. Kořenu je jedno jestli se máčí ve vaně nebo v akvárku. Když bude plavat tak ho zatiž kameny a když bude barvit tak to neni ani moc na škodu
Ale jak říkám - stačí ho osprchovat v teplé vodě a odrbat kartáčem. A kdyby barvil vodu, tak to rybám ani nevadí
no obávám se že u zavařovací hrnec mu bude malej
zítra ráno to zkusím a kdyžtak se poptám u sousedů jestli někdo nemá větší zavařovací hrnec než ten náš velkej popřípadě mě ještě napadá dětská vanička
No nevím jak ho máš velkej, ale já před 2 měsíci řešil stejný problém. Můj kořen má na délku asi 60 cm. No nakonec jsem ho na dvakrát vyvařil v zavařovacím hrnci
Ale když ho máš kupovanej, tak zkus jestli barví vodu nebo ne a kdyžtak ho jen zalej horkou vodou a vydrhni kartáčem.
Potřebovala bych poradit. dnes jsem si zakoupila do nového akvárka velký kořen. Je mi jasné že bych ho měla namočit aby pak nebarvil problém je ale v čem. Je opravdu velký. Do žádného hrnce ho nenacpu a těžko ho můžu máčet týden ve vaně a nemýt se
co s tím?
Starší reakce
Tak to ti neřeknu, protože záleží na vícero faktorech. Pokud nějak extrémně nebarví nijak bych to neřešil.
0 13.12.2010 14:04 Tom – Re: Haimdol
Super,dik za radu!a na jak dlouho to muze vydrzet? ty uhlikove houbicky??jestli to ma cenu..kdyz nevim jak dlouho bude ten koren poustet...
Pro tyto ryby je to opravdu prospěšné a živorodky to nějak zkousnou
. Do filtru od Juwelu se kupuje aktivní uhlí ve formě speciální vložky
shop.miga.cz/… je samozřejmě nutné použít správnou velikost a postupovat podle návodu.
0 13.12.2010 13:52 Tom – Re: Haimdol
Tak u toho koreny pisou ze uvolnuje jemne nahnedly vyluh fulvo kyselin a je v akvarku velmi prospesny.Pusobi protistresove na ryby i na rostliny,zvysuje jejich aktivitu a vybarveni.Tak snad to tam nepisou jen tak
mam neonky,živorotky a pancernicky v 200 l akva,filtr juwel 4 plus.Ty uhliky se pouzivaji jak?to jsem nikdy nezkusil...
Nikdy jsem kořeny nevyvařoval a to jsem jich už hezkých pár do nádrží dával. Pokud plavou může převaření odstranit přebytečný vzduch a zvýšit nasákavost. Pokud se ale ponoří a drží na dně je vyváření zbytečné. Přebytečné třísloviny se tím stejně neodstraní a kořen bude vodu barvit. To ovšem není na závadu. Problém by byl pokud bys měl např. tlamovce z afrických jezer. Jinak třísloviny, v rozumné míře, rybám prospívají. Pokud s tím máš problém dá se použít do filtru aktivní uhlí které tyto látky eliminuje.
0 13.12.2010 13:28 Tom – Re: Haimdol
protoze chci slyset nazor vice lidi. Ze po vyvareni koren nebarvi,a sedi na dne...a u tuto pisou nevyvarovat.Jen neznam duvod proc ne...???
0 13.12.2010 13:20 Tom Ahoj,potrebuju poradit.Mam koupenej v obchode koren Japan Wood z borovice a barvi mi vodu.Neni to skodlivy pro rybicky?driv jsem mel koren ale ten byl v klidu.Když menim vodu,tak ta odlejvana ma hnedozelenou barvu.Je to v poradku?prestane poustet nebo se musi vyvarit?nevim si rady protoze u koreny pisou ze se zasadne neprevaruje...tak jak to je?porad te mi prosim
Starší reakce
Můžeš ho zkusit ještě převařit. U mě se trochu slizu objevilo i po převaření (30 min), ale zbaštili to Krunýřovci, od té doby je kořen krásně čistý.
Moc bych to neřešil,cca do týdne by to mělo zmizet.Ale měl jsi ho pro jistotu převařit.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x