Kořen
0 11.08.2010 16:33 Juck – Re: kortezhugo
Ok,stačilo říct-do akvária se to nehodí..
myslim ze je to prostě světle hnědé dvěvo..( leží tam několik roků)...
0 11.08.2010 16:23 Juck – Re: kortezhugo
jo sorry,měl jsem na spěch..
je to prostě světle hnědé dvěvo..( leží tam několik roků)
co myslíš?
prepac ale z tej fotky vidno jasne len tu cervenu ciaru
...no to je kazdemu jasne - co to je
Mohu sí dát do akvária tenhle kus kořene? netuším co je to za dřevo jestli listnarý strom nebo jehličnatý,dík
0 11.08.2010 14:44 bratranek – Re: dajos
prosím o radu jak postupovat při získávání kořenů z přírody? myslím že nejlepší bude asi dřevo bukové mám pravdu? díky
Starší reakce
Taky děkuji za reakci a příště už budu vědět že není panika na prvním místě
Menší plíseń na kořenu po aranžování do nádrže je vcelku běžný jev. První živí obyvatelé ji velmi rychle a jednou provždy zlikvidují, zvláště, budou-li mezi nimi krunýřovci.
. : Hunter : . napsal: Preco to posobi len na albinov ?
...pravdepodobne su citlivejsie...
orech "zahod"...zozen vhodnejsie drevo ako som pisal nizsie...
skoc niekde k rybniku alebo do lesa...a mas zaroven aj pekny vylet
uz sa drzia len 2 parmicky stvorpruhe. Preco to posobi len na albinov ?
...to je pravda - ale moridla sa robia z listov orecha...
ale na co "riskovat" ved tu rastie vhodnejsie drevo...vrba,jelsa,buk,dub...
Díky za odpověď. Jsem rád že to není jen můj problém a doufám že i já budu mít pokoj. Ať se daří bez dalších problémů
Ja som mal podobný problém s koreňom v teráriu. Bol to originál tvrdý koreň z obchodu. Doma som ho prevaril a dal do terária. Asi po dvoch dňoch som spozoroval pleseň. Znova som ho vyvaril, tiež so solou, ale scenár sa opakoval. Tak som ho nehal vysušiť. Miesta napadnuté plesňou som opálil koncom plameňa zapalovača. Potom som ho vydrhol zubnou kefkou. Toto bolo treba zopakovať ešte raz (po prvom raze znova plesnel) ale precíznejšie.. Pleseň som znova opálil a celý som ho poriadne vydrhol. Teraz to už je v pohode
Před týdnej sem koupi kořeny, v Hornbachu, namočil do horké vody i vydrhnul a dnes ráno jsem na nich spozoroval bílí povlak. Vypadá to jako nějaká plíseň, ale jen na několika místech. Kořeny jsem vyndal, strčil do hrnce a přidal sůl. Vařím je už asi hodinu a dost slušně pouští barvu. Doufám že to bude stačit a hlavně aby nám to něco nezaneslo do akvárka. Do akvárka jsem přidal trochu soli ... nevadí to?
Má někdo podobnou zkušenost? Těším se na nějakou další radu.
Ale niekedy je to farbenie vody žiadúce.
Tak toto bolo dosť dobré video. Tie veľké kusy na konci videa nemali chybu.
parada
...
a aku vedu s toho robia???
dobry den , mam problem dal som do aqua koren z orecha a o den mi uhinula prisavka thajska a trocho neskor 2 parmicky stvorpruhe a parmicka cervenoplutva tieto 3 este ziju ale su akoby omamene. mimochodom stalo sa to zatial len albinom / menovane su albiny. A myslite ze sa este daco stane ? Mam este jednu prisavku. a co mam spravit ?
Starší reakce
0 31.07.2010 17:16 JagerMaister – Re: hardy
hej hej
jo jo a myslim hlavne na tom aukru super ceny co?
Myslim ze je to kazdeho vec jestli si ho koupi nebo nekde najde v potoce!ja treba koupil na tom aukru fakt nadherny a hlavne i dosti levne nedaval bych za to nake velke prachy
ste všichni magoři....proč kořen kupovat když to stojí takový prachy.......stačí zajít někam do potoka nebo říčky......sundat boty a jít bos proti proudu a hledat.....já sem prošel asi 100m proti proudu a měl sem jich tolik že se mě jich mrtě válí v kůlně.......koukejte i po těch co nejsou pěkný a sou od bahna......páč když se potom vočistěj dukladně rejžákem tak vypadají uuuuuplně jinak.....
neni za co musite byt ale registrovany na aukru aby jste mohl kupovat.ja si ted koupil dva vcera jsem je vyvaril a ted jeste louhuju ve vode
0 31.07.2010 14:02 JagerMaister – Re: hardy
hardy díííky majú super koreňe asi si radšej nejaký kúpim a hotovo ale ked na nejaký v prírode natrafím neváham
a ďakujem
pokud muzu doporucit tak ude se daji sehnat dobre koreny i levne
www.aukro.cz/… Ja osobne by som dal prednosť tomu z prírody,ako ho kupovať za peniaze
0 31.07.2010 12:55 JagerMaister 0 31.07.2010 12:17 JagerMaister taky mě to zajimá..
0 31.07.2010 11:22 JagerMaister – Koreň príroda alebo zverimex ?
Ahoj chcel by som si založiť amazonské akvárko a mám dotaz ohľadom koreňov nwm či si mám v zverimexe kúpiť predražené koreňe alebo ísť do prírody a nájsť si ich vlastnoručne a zadarmo.Aké koreňe preferujete vy ? A z akých stromov máte vy koreňe ? VĎAKA ZA RADY
Přidat reakci
1 ...... [33] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x