Kořen
I když by to bylo půl roku na suchu, tak stejně ještě tak vyschlej aby se dal dát do akva není! Z vlastní zkušenosti to mohu potvrdit. Chtělo by ho to opravdu někde aspoň na 3-6měsíců ponořit do vody ( rybník, lom atd )
Pokud jde o druh dřeva, tak lípa je určitě nevhodná ( je lehká, měkká )
0 05.03.2010 12:51 Marekkt povedal by som ze to je Lipa
To ,že trčí z vody nevadí.A vieš aj z akého stromu to je?Aká je to drevina?.Ja by som ho nechal vylúhovať niekde mimo akvarka a nech sa poriadne nasiakne vodou.
mal si ho dat aspon na 2-3 mesiace do suda nech sa odmoci prevaranie je podla mna zbytocne a plave asi preto lebo to bude meke drevo aneni dostatocne napite vody
0 05.03.2010 11:41 Marekkt – Koren z vyvrateneho listnateho stromu
Bol som sa prejist a zobral som okrem tych šafranou aj 2 korene . Plavu ale to az tak nevadi. po 5 prevareni bola farba vody stale žltohneda. tak som ich dal do aqva.upevnil som ich pod kamene a vsimol osm si ze v strede su zelene!
mozu takto byt?
a este ze nevadi ak vrsok trci z vodz a je rovno pod svetlom?
koren velky na výšku aqva...cca 40 cm
těžko radit. některé kořeny plavou až několik měsíců...existují pouze dvě rady:
1. nezoufat, časem se potopí každej
2. přívázat silonem třeba o kámen, navázat závaží...improvizovat.
Zkusit vyvářet dokud neklesne.
Zatížit ho.
Dát ho do vlhkého igelitového pytle a čekat.
Dát ho někam stranou do belíku a mít TRPĚLIVOST.
Mam smrkovy parizek v akvarku pres 10 let a v pohode. Kdyz jsem ho nasel byl uz asi celkem dost stary a vyschly, ale ne shnily nebo plesnivy. Macel jsem ho asi 2 mesice stridave v hypermanganu a cisty vode. Zadny negativni veci se nekonaly
aha, zřejmě sem přehlédl - 2004 je trošku déle
tož to pardón
ale čerstvej kořen snad ne ?!
Je pravda že nejsem kořenolog ale smrk do akva klidně dej...mám ho tam už 10 let a sou tam i háklivky ryby...akorát nevím jak dlouho bude trvat než bude ponořen bez zatížení...u mě asi 2 měsíce
Klidně ho použijte. Já mám smrkový kus dřeva od mých předškolních let...
Jen je stejné pravidlo jako pro všechny jiné druhy stromů a to, aby to dřevo nebylo čerstvé. Pokud je čerstvé, tak ho nechte někde vyluhovat (někde u nějaké kaluže, v belíku s pískem a vodou apod. a tak ho nechte třeba rok).
0 03.03.2010 16:57 Naruto1992 ako treba pripravit ten koren ???
...to je uz "lepsie"...-ale najlepsie je "tvrde" drevo buk,dub...z Nasich...
měkké dřevo se do vody nehodí, pouští pryskyřici a je nakyslé ( hnije )
0 03.03.2010 16:29 Marekkt a preco?
jehličňany nepoužívat!!!!!!
0 03.03.2010 16:26 Marekkt – Korene z vyvráteneho smreku?
Akurát som sa vrátil z lesa a doniesol osm si zaujimave tvari korena z vyvaleneho smreku. Niesu zaplesnete ale este ich nemam kompletne osupane. Moze ist takto koren po prevareni do vody? alebo ako ho upravit aby naaaahodou nepustil živicu? (aj ked je ten strom vyvalený od roku 2004 čo bola ta kalamita v tatrach a je pekne vysušený) Poradte
Starší reakce
celkem hezkej, myslím že v akvárku bude vypadat slušně
já plánuju do akvárka taky kořen. Budu ho hledat někde u břehu
Můj zatím nejstarší kořen ( který je ze smrku) má přes 18 let a pořád je v nejlepších letech.
Nic hnijícího bych v akváriu nenechával. Pokud vám kořen začne hnít, pak ven s ním, ten nemá v akvárku co dělat.
Jak který. Kvalitní vydrží léta a léta.
Starší reakce
treba se moje rada bude v budoucnu nekomu hodit, mela jsem obrovsky koren (cca 1,2m), nalezeny v prirode, sel na dva mesice do reky, samozrejme mi nesel vyvarit cely, takze jsem ho rozrizla napul(dobra kontrola, jestli neni ztrouchnivelý) a po vyvareni k sobe zase pridelala vruty(pred to misto se pak jen zasadi rostliny). pak jsem ho jeste kartacem slusne odrbala. a jako zatizeni se mi skvele hodila kachle, do ktere se vyvrta dira a koren se k ni prichyti, nehrozi zadna rez a hlavne se da krasne zakryt, jak je tenka.
0 24.01.2010 20:58 DannyR – Re: Bexi
To je mi jasne, koupil jsem ho jako akvaristicky a ted mne to prekvapilo
0 24.01.2010 17:57 Bexi maj se dávat kořeny co jsou už ,,mrtvé,, a né čerstvé
0 24.01.2010 17:44 DannyR – Z korenu pri vyvareni tece smola
Nemate nekdo zkusenos zda je OK kdyz z korene pri vyvareni tece smola? Diky
Starší reakce
0 20.01.2010 08:19 harpunar – karelpavel-pokud vydržíš,tak budu mít v Brně
na burze 9.1. dva velké,hodně dekorativní kořeny za slušnou cenu.Byly v nádrži,ale pak jsem měnil aquscaping a koncepci nádrže,takže jsou k mání.Budu s kolegou p.Šabršulou prodávat krevetky.Tak se přihlas.Nebo volej na tel.603 520944
Na burzu v Brně se těším - uvidíme co tam bude k mání.
Jak jsem obdržel doporučení na maníka který kořeny asi i vyrábí a prodává, tak si myslím že toto je to co jsem přesně hledal. Akorát škoda že teď momentálně má už jen zbytky, a říkal že hned z jara bude hafo novejch
( takže musím vydržet, zatím použiju co mám )
Tu je na něj link z prodávanými kořeny :
pppika.rajce.idnes.cz/…
kontakt : mailto:honza.prokop@seznam.cz , icq 213133633
Všem díky za ochotu a rady
Nevím, jestli se ti vyplatí pro něj jet do Brna, ale i tak.. Já kupoval kořen ve Sklorexu..nejsou sice nejlevnější, ale bylo z čeho vybírat..pak jeětě v Akvarius Minařík mají slušné ceny..Nebo 13.2. je v Brně akvaburza.. přidám ještě odkaz..
www.akva-tera.myeshop.cz/… 0 17.01.2010 23:43 Libor123 – Re: karelpavel
Ahojky.
Podívej se do inzerce. Myslím že je to 14.1 prodává nějaký myslím Staňa z Vizovic kořeny. Třeba si vybereš. Zdar tvé práci.
0 17.01.2010 17:58 Ploutev Mozna na aukru neco bude..
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x