Kořen
Záleží aký koreň.Jeden z mojich pláva na hladine v akvárku už druhý mesiac.Najprv bol cca mesiac ponorený a zaťažený vo vedre.Netuším čo je to za drevo,našiel som ho v potoku.Invalida ma predbehol chcel som povedať v podstate to isté.
Plave i dýl
Čauky no já jsem koupil minulý týden v akvaristice kořen vydrhl jsem ho a jelikož jsem den před založil akva. Kořen jsem vydrhl a šup s ním do akva jenže taky plaval tak jsem na něj naskládal pár kamenů a nechám ho tak v akva. Než tam vpustím ryby bude to ještě 3 týdny tak za tu dobu se nacucá a pak kameny vytáhnu. Udělej to takto a je to v pohodě
já měl taky takový a potřeboval ho hned dát do akva, tak jsem udělal z plexiskla kříž, přišrouboval ho a zatížil to šutrama a ty zakryl pískem.
Já to dělám kamenem...sem totiž primitiv
Nejlépe ponořit a nechat nasáknout.
0 03.01.2012 18:28 aquaman – koren
Ahoj chcem dat koren do akvaria ale plava poradte ako ho zatazit .
Vopred dakujem za rady .
Starší reakce
chci se zeptat v lese kolikrat vidim spoustu krasnejch kořenu mužu je dat do akvarka když je dobře vyvařim ?
Starší reakce
jo koukal jsem...máš to pěkné
0 18.12.2011 18:51 - Ja som pred rokom pri zakladaní 200l použil plastovú mriežku do ktorej som nastrkal konáriky vŕby.Mriežku som zahádzal štrkom a vrcholce ktoré mám až ku krytu som zaštipol kliešťami.Čím hustejšie o to krajšie to vyzerá.Mne to potom raci obhlodajú od kôry a to je potom ešte prirodzenejšie.
když se povede už starší kousek té vrby kadeřavé tak je to moc pěkný...
0 18.12.2011 14:04 - Vŕbu používam pri rakoch.Ako výhodu vidím rýchle nasatie vody,takže už po krátkej dobe nepláva.Triesloviny ako si spomenul a pri rakoch aj vláknina.
Vrba je dobrá dekorace. Navíc uvolní trochu tříslovin kterou neradi řasy
Mám jí v akva zatím cca 4 měsíce, takže ne moc dlouho, ale zatím nehnije, zato řasám se velmi líbí, a opouštějí ji nerady, asi si na ní mají na čem pochutnat
ale na rozdíl od zařasených kytek se dá prostě vyndat a odrbat kartáčkem
Máte někdo zkušenosti s umístěním kořene vinné révy v AQ? Myslím jako, jestli nehnije apod.
Možná to tu někde ve vláknu je, ale nyní se přiznám, že se mi nechce projíždět celé vlákno.
Děkuji za informace.
Hotovo. Kořen Amano wood (hornbach). Takže moje zkušenost a závěr k tomuto kořenu. Propletenec jsem spařil ve sprše vřelou vodou, uchytil k němu anubiasy a mechy pomocí rybářského vlasce, celek jsem zakomponoval do akvária a pro jistotu přikurtoval k břidlici na dně. Po napuštění akvária kořen vodu vůbec nezabarvil a ani nebarví. Jediné s čím se teď setkávám, je jakási průhledná matná plíseň, povlak, sliz, nebo houba na kořenu, hlavně v místech řezu. Tahle záležitost mě ale nechává dostatečně klidným, poněvadž za pár dní nebude po této houbě ani vidu. Prezentace bude do 14-ti dnů
Zapoměl jsem dodat, že po dobu záběhu jsem do filtru vložil aktivní uhlí.
Starší reakce
Uhlí je krátkodobá záležitost která těžko pomůže...jako všechno kolem ryb...čas to upraví..i barva zmizí..časem
Než si akvárium zbavovat živin tím aktivním uhlím, tak to bych ten kořen radši vyndal a ty živiny si tam nechal. Tvoje rada s tím aktivním uhlím mě příjde jako nepříliš vhodný postup, kterým si člověk může přivodit zcela zbytečně nejednu komplikaci.
Proti barvení by měla pomoct buď intezivní výměna vody, nebo aktivní uhlí do filtru, ale ono kořen může barvit 14 dni, nebo taky když to přeženu 14 let. No a jinak jak píše romant
nechcem sa ho zbavit a mam tam aj skalarov a v pondelok mi tam pribudnu dalsie cichlidky zavojove uvidim este ho necham vymocit a potom uvidime dakujem za radu
Někteří lidé, kteří mají taky v akvariu cichlidy, jako Ty se právě o tu zabarvenou vodu snaží, takže já bych to neřešil a nechal ho barvit. Není to na závadu, ba právě naopak. Nemusí se používat různý pomocný komerční přípravky na úpravu tzv. tropický vody a tuto službu obstará ten barvící kořen. Ovšem je to věc vkusu a jestli se ti to nelíbí, tak ten kořen vyndej a podej si inzerát, jistě ho někdo rád koupí, už z výše popsaných skutečností.
ja somsi ties kupil koren v akvaristike a tak mi zafarbil vodu ze az
je nejaky sposob toz korena nejako rychlo dostat aby nefarbil aj som ho vyvaril poradte mi prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
To je vrba tím krmím panaka
Jestli dobře vidím, tak to je kroucená vrba že? Ano, můžeš ji tam dát.
0 08.12.2011 11:50 Kocajs tady ještě jedna jak to vypadá celkově
0 08.12.2011 11:49 Kocajs – Kořen
Zdravím možná se to sem nehodí ale dám to sem chci se zeptat jestli bych tohle mohl dát do akva viz.foto díky
Starší reakce
Mám také kořen z Hornbachu, sednul si na dno hned, bez jakéhokoliv namáčení. Maličko barví vodu, ale to hlavní, je to tmavej kořen z nějakých mangrovů nebo co. To co vidím na fotce bych se nebál, že bude barvit vodu - možná neznatelně.
držím palce nech sa podari tak ako chceš
Díky vám všem za přínosné informace. Do vany ani do hrnce se mi kořen nevleze, proto můj verdikt zní: osprchovat, upevnit rostliny, usadit, napustit. V lednu bude prezentace, tam vše do detailu zmíním.
Mám úplně ten samý kořen - finger wood z Hornbachu. Původně jsem měla po jednom kousku v obou akváriích, pokud barvily vodu tak jen tak že to nebylo znát. Byly vyvařené a něco přes týden potopené v kýblu dokud nenasákly a neklesly. Z většího akvaria jsem kořen ale vyndala, protože měl tendenci hodně zarůstat řasou. Zatím nevím jestli ho tam vrátím. V menším akvariu je stále a řasa jen decentně.
Podle mě Ti ten kořenový propletenec
moc barit vodu nebude, tedy alespoň ne nějak zásadně. Je pravdou, že někteří mnozí z nás z toho dělají trošku bubáky, ale to já přisuzuji spíše jejich neznalosti v momentě, kdy o tom píší.
EDIT: Jako pravděpodobnější bych viděl, že se na těch kořenech vyskytnou nějaký plísně či houby, kterých se taktéž není nutný obávat, samy(i s přispěním budoucích obyvatel akva) za čas zmizí.
Když jsem kupoval kořen a dal do akvárka, tak mi bylo řečeno, že tyto kořeny, co se propdávaj v prodejně, někomu barví vodu nehorázně a nezbaví se toho ani po roce a některé téměř nebarví, nebo vůbec nebarví. V mém případě barvení od kořene na pohled do akvária ani nepoznám (dobře trošku možná jo). Ale poznám to při výměně vody když ji vylejvám do vany. Plíseň nemám a kořen jsem jenom vožil bez namáčení a okamžitě si sednul.
Martinero: Pěkná práce s těma kořenama.
Kořeny tam musím dát všechny tři zároveň. Mám je propletené v jeden a dát je dohromady byla vcelku maturita a navíc na ně chci navázat nějaký ten mech a anubias. To už bych s napuštěným akváriem nedal. (viz. foto)
Jsem stejného názoru. Proto mě trochu matou některé zdejší "strašidelné" reakce. Vždyť jde jen o dočasný jev, navíc rybám prospěšný, bohužel některému akvaristickému oku nelahodící. Uvidíme. Jak se vrátím ze zahraničí okamžitě se do toho pouštím a dám vědět.
kořen by neměl nějak hrozně vodu zakalit...spíš ji zbarví do hněda, možná sem tam budou plavat nějaké částečky dřeva
plísně bych se nebál
tak tam dej zatím jen jeden když máš strach, ale podle mě není čeho se bát
Pravda, pravda
uhlí nebudu dávat hned, až v případě silného zabarvení. Beru za slovo. Jen mám obavu, že dopadnu jako pár jedinců, kteří tu píšou něco ve smyslu otřesného kalu, map na hladině a sem tam i plísni na tomto kořenu. Osobně se mi to nikdy nestalo, jenže taky jsem nikdy neměl 3x Amano Finger-Wood 60x30cm. Ale to jsou snad jen vyjímky. Doufám. Sám uvidím. Jen si osobně myslím, že vyvařování, solení, či hrubé drhnutí, pouštění kořene spíše podporuje než eliminuje. Jde tu prostě jen o čas, než kořen přestane pouštět.
Souhlasím s katterineckou, to aktivní uhlí bych si pošetřil tzv.na horší časy.
co tak tam to uhlí nedávat a sám uvidíš jestli barvit bude nebo ne. S uhlím bys toho moc neviděl a podle mě je to zbytečné
Jsem z tohoto vlákna trochu mimo. Čím víc čtu tím méně vím.
potřebuji zjistit jestli kořeny (koupené v Hornbachu) Amano Finger Wood nějak extrémně barví vodu a dozvěděl jsem se stručně řečeno "ano i ne", takže vlastně nic nevím a proto to vyřeším nejspíš takto: kořeny nebudu vařit, solit, máčet a podobně, nýbrž je jemným kartáčkem očistím a potom pořádně osprchuju horkou (ne vařící) vodou. Rozmístím v akváriu a přikurtuji vlascem k plochým kamenům pod budoucím substrátem.
Voda pochopitelně zhnědne (ku prospěchu rybám) a já jen doufám že né extrémně moc. Pro jistotu bude na tři až čtyři týdny po dobu zabíhání akvária ve filtru aktivní uhlí a purigen, které vždy po týdnu vyměním. Potom uvidím a dám vědět jak se věci mají, pokud to bude někoho zajímat
Starší reakce
Nekazil by som radosť tým neónkam a skalárom čo vám vidím v nádrži
dej do filtru aktivní uhlí, ale barvit budou dál. To barvení ničemu nevadí, rybkám prospívá a lépe se cítí. Jestli to není tak silné že sotva vidíš přes akvárko, tak bych to ani neřešila
0 16.11.2011 00:21 Apofisacek – Zakalování vody od kořenů
Mám kořeny z Hněvkovické přehrady které tam leželi cca 5 let ve vodě a nemůžu se zbavit zakalení vody do oranžovožluté barvy.Kořeny jsem pořádně a důkladně propral a vyvařil,ale zdá se mi to horší a horší.Nikdy jsem neměl žádný takto velký kořen a teď jsem narazil na problém.Nemáte nekdo nějakou dobrou radu jak to urychlit a zbavit se tohoto problému nejak jinak než tim že musim měnit vodu dvakrát do týdne?Dík za rady
Apofisacek
Starší reakce
Pokud jí nechceš v akvárku nijak fixovat, tak do tý doby dokud plave a nemá snahu se sama potopit. Plavající větev na hladině akva je sice originální doplněk, ale lepší bude když bude potopená.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x