Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 43 Přejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 23:17 Muž Jrk [143] – Re: Sakul
A to ještě někteří (třeba já) z tohoto důvodu přidávají do vody Torben (Hü-Ben).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 22:52 Muž Sakul [13] - Cichlidy
Kdyš tady pročítám vaše problémy z barvením z kořene... hmm Nevim jestli v tom vidíte problém, ale ty huminoidní kyseliny který kořen pouští jsou velmi prospěšné pro biotop nádrže, vůbec nic na škodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 22:15 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírek – Re: Jurasek
aha a co to je?? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 21:41 Muž Zabacek [2]
No ja mam dva koreny a oba z hornbachu, kdyz jsem se tam ptal co a jak tak mi primo doporucily je vyvarit v horke vode se soly (dal jsem celkem dost soly). Nastesti jsem nasel dost velikej hrnec, pred vyvarenim barvil cekem dost, ale po vyvareni uz ani trochu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 19:36 Muž Jurasek [137] – Re: Jarik
Tipoval bych počínající ruduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2009 19:15 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírek
Fotka k příspěvku ahoj chtěl bych se zeptat jestli nevíte co to je?? viz foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2009 13:47 Muž mnammnam [23] – Re: 11medved
ja mam v akva vetev z hrozna v ty 3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2009 10:08 Žena Amy01 [39] – Re: Pavel
ja mam skoro všetky moje korene z hornbachu a bez problemov, ono je dobre ho namocit do vody tak na tyzden, dva, alebo ho vyvariť ak sa dá, potom bude menej farbiť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2009 10:07 Dusyk – Re: Pavel
Ta "plíseň" zmizne. Vedia ju zjesť aj rastlinožravé ryby. Neviem aký je veľký, ale mne napr. Doporučili, aby som ho niekoľko hodín varil v osolenej vode a potom ho na pár dni ešte nechal v kýbli s vodou. Keď som ho dal potom do akvária, tak nefarbil vodu a to po 10min. varenia bola voda v hrnci čajová. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2009 10:06 Pavel – Re: Pavel
ještě něco- docela mi barví - jak dlouho to bude trvat? -přestane to vůbec? :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2009 09:55 Pavel – Kořen z Horbachu??
Dobrý den, mám dotaz (sice s ním jdu s křížkem po funuse... :-( ale...)ohledně kořenu koupeného v Hornbachu. Koupil jsem si tam docela hodně těžký a tvrdý kořen - jsou tyto kořeny vhodné (jestli je někdo z vás používá..) po založení se mi na něm udělala nějaká plíseň či co (dle diskusí zmizí po cca 14 dnech). Díky za odpovědi..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 17:30 Žena Dinamit [68] – Re: Pavel
V obchodě ti toho nabídnou. Třeba chemii v hodnotě 1000 Kč kterou musíš denně lít do akvária, jinak by se ti skazila voda ;-)

V mém 50ti litrovém akvárku jsem měla keramický kořen (koukni se na prezentaci). Mě se to líbilo, ale kvůli ančíkům jsem po čase přidala i jeden malej normální přírodní kořen. Byli na ňom pečený vařený :-D

Jediný na co si dát v akvaristice pozor je, aby to byl opravdu tropický kořen, případně kořen z rašeliniště. Kolikrát tam totiž narazíš na smrkový, borový, či jiný kořeny z našich lesů, který jsou absolutně do akva nevhodný - priskyřice a následná hniloba ve vodě. Jak to ale rozeznat, to bohužel nevím :-( Já si ten svůj ulovila na jednom odtěžovávaném rašeliništi tady v Čechách :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:28 Pavel – Re: lady0punx
Díky za reakce - je to to co jsem potřeboval, protže nejsem zastáncem umělých dekorací , ale bylo mi to v obchodě nabídnuto jako mnohem leší varianta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:17 Žena Nigerin [19] – ..
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:15 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: kikuška
Ne,,prej",ale je to fakt. Ancistrusi,a nejen oni,v podstatě všichni krunýřovci,ale i jiné ryby z kořenů čerpají balastní látky,dalo by se říci i vlákninu,které potřebují ke správnému trávení a následnému vylučování.
Stejně tak je to i s námi,sice nežužláme kořen,ale dáme si třeba banán...no,a jak nám to potom jde... :-P :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:13 Žena Nigerin [19] – Re: iblik
Nevím. Ale viděla sem v obchodě umělé kořeny. Možná bude vypadat hezky, ale přece jenom je to umělina. Nic z umělé hmoty, byť sebehezčího nedokáže nahradit kořen přírodní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:09 Muž iblik [4] - Labyrintky – Re: lady0punx
docela mě zaráží že hnedka víte jak vypadá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 16:01 Žena Nigerin [19] – kořen
Včera jem si koupila do akvárka kořen. Jenom jem ho osprchovala horkou vodou a dala do akvária. Barvil vodu. Večer se to trochu srovnalo a dneska už nebarví vůbec. Takže není kořen jako kořen. Je to asi o štěstí na co narazíš. Podle mě umělý kořen nebude v akvárku vypadat hezky. Bude to vypadat tak... uměle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 15:24 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky – Re: Yirka
Jo a prej to hubáci (rozměj: ancistrus) taky hoblujou kvůli zdravýmu zažívání, což u umělé hmoty rozhodně nejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 15:18 švíco – Re: kikuška
Jo občas se dá ve vodě najít ledacos... Právě jsem si uvědomil, že v mém akváriu mám taky umělotinu a to sice písek obarvený černou pryskyřicí (ať žijí flexiobklady). Takže už mlčim, už mlčim.... :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 15:15 Muž Yirka [9196] – Re: švíco
To jen někdo nepochopil tvoji ironii, už jsem to srovnal.
Jinak kořen - měl by být přírodní, protože se nejedná jen o dekoraci, ale také o zdroj určitých látek pro rybky. Neznám oblíbenější místo pro všechny krunýřovce, než být někde přisátý v kořenové štěrbině. Taky se podívejta, jak je kořen za pár měsíců od nich ohlazen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 15:14 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky – Re: švíco
Já jsem u vody a ve vodě v přírodě viděla leccos plastového a taky železného :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 15:12 švíco – umělý kořen
Je pravda, že je to věc každého z nás.... je mi to vlastně jedno, já to mít v akvárku nebudu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 14:08 Dusyk – Re: Pavel
No ak vypadá dobre a páči sa ti, tak nie je čo riešiť. Je to len vec estetiky. Neviem ako vyzerá, ale tie čo som videl ja, tak tie sa mi nepáčili. sad Ja radšej uprednostňujem prírodné. To farbenie prejde do pol roka. Jeden čo mám 3/4 roka tak už nepozorujem, žeby farbil vodu. Aj keď prvej farbil, tak to nebolo také strašné. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 13:40 švíco – Re: Pavel
Uplně nejlepší je umělej kořen, umělý kytky a umělý rybičky.... možná bych zvolil i umělý krmení, aby to bylo komplet potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 13:19 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky – Re: Pavel
Nevím, neumím si to představit. Ale jsem toho názoru, že je spousta krásných přírodních dekorací. Já mám v akviškách nějaký africký kořeny, podle knih jsem je vydrbala a trochu barvily vodu, ale pak už ne. Taky jsem viděla lávový kameny v různých velikostech, a taky ta cena za menší nebyla vysoká. Já taky sbírám v přírodě zajímavý kameny, odrbu je a namočím do vařící vody. Takže mám pocit, že přírodní dekorace jsou nejhezčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 11:15 Pavel – umělý kořen
Dobrý den,prosím o radu ohledně koupě kořene. Včera jsem narazil v prodejně na umělý kořen -vypadal dobře a hlavně nejspíše nebude barvit vodu apod. Máte ho někdo? Jak vypadá v akva??Díky za všechny podněty a připomínky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 20:56 Muž Dixon [13] - Sumci
Ja mam na zahrade v studni uz 2 mesiace hodeny koren z lesa....nebol som tam uz asi 3 tyzdne tak dufam ze sa uz potopil,myslite ze ked je 2 mesiace vo vode ze uz nebude farbit vodu? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 20:01 Muž metal [96] - Cichlidy
priviaz kamen ku korenu silonom ja som tak urobil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 19:51 PKL
navrtej tam ze spoda nerezovej šroub a uvidiš jak ti rychle půjde k zemi
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 19:42 Muž Misho258 [10] – Re: ims
dakujem za rady ani polhodinove narenie v slanej vode nepomohla ale nasiel som celko peky takem tak som ho zatila polozil na ten koren dufam ze to chvilu vidrzi pretoze ostatne kamene ho neudrzali ano do rana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 19:00 ims – Re: Landvir
no, jak jsem koupil nejakej koren v akvaristice, kterej mam uz peknou dobu ve vode prikrytej kamenem a porad plave. Neni to z lesa. Tak bud do nej pujdou zespoda srouby (= zatez) nebo ho prilepim ke kamenu... Jeste zkusim vyvarit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:59 Muž Landvir [57]
Ja osobně bych se přiklonil k tomu názoru, nechat ho treba měsíc ve vodě třeba v nějakém igelitovém pytlu tak jak už tady jednou padlo. Určitě to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:59 zeck – Re: Johan
Někde jsem četl že se sůl má přidávat jako prevence proti plísnim, tak jsem to tak radši udělal :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.03.2009 16:55 zeck – Re: Horác
Jéééé, děkujeme :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.03.2009 16:54 Muž Horác [3942]
Ááááá ... plavající kořen ... to už tu dlooouho nebylo smich ... Tak pěknou zábavu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:23 Muž Sakul [13] - Cichlidy – voda s octem
Vyvařit v octové vodě a zaručeně uš plavat nebude, mam odzkoušeno ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:18 švíco – Re: Misho258
Kup přísavky a hřebíčky a lupni to na dno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:08 zeck – Re: Johan
Proč se ničí? Když jsem ho povařoval tak jsem tam taky přidával sůl jako desimfekci, doufám že kvůli tomu nebudou problémy :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:03 Muž Johan [4955] - Rostliny – Re: Zeck
Protože se varem narušuje struktura a kořen toho méně vydrží. Krom toho proč při vyvařování přidávat sůl? Když kvůli desinfekci, tak nevím proč nestačí jen ta vroucí voda.. Krom toho akva není operační sál. Vydrhnu kořen pod sprchou a může jít vesele do akvária.
Zdá se mi, že je pro potopení plavajícího kořene mnohem rychlejší nechat ho ve vlhku než celej ponořenej. Asi to bude tím, že když je celý ponořený, tak vzduch ve dřevě nemá kam uniknout a čeká se, až se rozpustí, ale ve vlhkém prostředí je nahrazován vodou, která do něj vzlíná a vzduch má tak šanci uniknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 16:00 Muž Johan [4955] - Rostliny – Re: Misho258
skusim pridat pocas varenia do vody sol Takhle ničit kořen.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:50 Muž arnošt [37] - Rostliny – Re: Misho258
dej vědět - jak si dopadl - hoj... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:39 Muž Misho258 [10]
dakujem za rady skusim pridat pocas varenia do vody sol dufam ze to pomoze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:25 Muž arnošt [37] - Rostliny
nevěřím tomu, že kdyby si to zatížené vyvařil ve velkém hrnci a něčím zatížené, že ti bude stejně plavat - teď jsem si přinesl z lesa kořen - hodinu sem ho vařil v 6 litrech vody a čtvrt kile soli a je u země jak přibitý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:22 Muž včelař [44] – Re: ims
ja bych to přilepil aq. silikonem to by nemelo nic udělat. Když se to pak pro jistotu ještě zneutralizuje mělo by to být ok. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:21 Muž Johan [4955] - Rostliny – Re: Misho258
Některé kořeny plavou měsíce než neplavou. Zkuste ho dát do igelitového pytle s "trochou" vody a nechat ho tam třeba 2 týdny, případně déle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:20 ims – Re: Misho258
Ja jsem koupil taky jeden , ktery plave. Nic nepomuze. Proste, kdyz to drevo ma mensi hustotu nez voda, porad poplave. Macim ho uz 3tydny.

Prilep ho na nejaky placaty kamen - treba bridlici a tu pak zasypes piskem, aby nebyla videt. A kdyz najdes peknej kamen, muze byt i videt. Akorat nevim, cim to lepit, aby se nic neuvolnovalo do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:19 !KiREL!
ve slané vodě vyvař a když ho položíš do akvárka tak s něj dej pryč všechen vzduch ! :)

ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 15:08 Muž Misho258 [10] – plavajuci koren
prosim neviete nejaky trik aby mi koren vo vode prestal plavat ? 2 tyzdne som ho mal vo vode a este som ho prevaril ma zvlastny tvar tak sa neda zatazit ziadnym kamenom a preto je stale na hladine prosm pomozte sad sad sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2009 11:57 Muž arnošt [37] - Rostliny – Re: 11medved
hodně teďka frčí kroucená vrba - když si s tím trochu pohraješ, tak to bude vypadat super

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [43] ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553-koren?od=2101