Kořen
Akvárium je čerstváček, nefunguje tam nitrifikace, nevidím tam žádný rostliny(tedy na fotce), jak již bylo napsáno, šneky ideál jsou dělníci Okružáci a obrnit se trpělivostí, ono nejen šneci, ale i ryby se postarají, tedy až budou, není kam spěchat, tedy podle toho jak vypadá voda, je s rybama opravdu čas.
Je to takový sliz a je to normální na organickým materiálu jako je dřevo. Já jsem to odsávala odsávačkou bez toho nástavce.Jednou rukou škrtit podle potřeby hadici a druhý konec v prstech a jakoby to odloupávat a rovnou odsávat. Obden.
To je normální,nasaď šnečky,aspoň si pochutnají.
0 29.02.2016 16:10 Jozka Chtel bych se zeptat, akvaskium je stale zakalene do bela a na korenu je jakoby bily az prusvitny povlak, nevite nekdo cimto?
Fakt je to individuelní...klidně se vznáší i po třech měsících
Přivázal jsem na něj kameny, tak chci zhruba vedět kdy je můžu sundat
Za jak dlouho se zhruba nasákne kořen red moor wood, aby neplaval?
Starší reakce
0 24.02.2016 11:42 ludvik [1082] Starší reakce
Barvení kořenu z rašeliniště je pro určitá akvária požehnáním, tedy pokud ho máš do toho tvého odprezentovaného akvária, tak ho nech pěkně barvit tam. Uvidíš, jak si bude beťák lebedit.
Tak já ho nechámještě nějaký měsíc odmočit mimo, tak doufám, ža pak už tolik barvit nebude.. uvidim
Dík
Klidně ho dej do akvária bude ale asi pěkně barvit. Řekl bych že to o čem mluvíš platí spíše u čerstvých kořenů.
0 15.02.2016 14:23 OMa – Kořen - smrk
Četl jsem článek co tu někde poletuje o tom jaké kořeny si dát do akva. Bylo tam napsáno, že vhodné jsou i kořeny z rašeliniště. Avšak co vím, tak u nás v okolí jsou rašeliniště výhradně ve smrkových porostech, tudíž kořen, který z tama vytáhnu bude z jehličnanu. A na zdejším foru jsem četl, že jehličnany do akva nepatří
x nikdy jsem neviděl rašeliniště v listnatém lese
Takže ted nevím
vytáhl jsem z rašeliny celkem pěkný kousek
Starší reakce
ja jsem vzdy urizl kus vetve na podzim, kterou jsem chtel pouzit. Pres zimu uplne vyschla a na jare sla kura oloupat uplne lehce i rukou a zbytek u vetvicek nozikem.Pak jsem namocil do sudu a pote do akva..
Nutné to není, ale kůra se časem odloupe a bude znečišťovat akvárium. Nekde sem viděl radu s převařením kořenu, ale já kůru nechávám na všem. Moje ryby ji ožírají a v akváriu s pískem bez rostlin lehce odkalím jakékoliv nečistoty.
Zdravim, chcel by som do aqua pouzit koren z viniča. Je potrebne ho ocistit od kory? Reso. ako na to je na to nejka finta , alebo nozik a pracne to vypidlikat...
Starší reakce
NHKG napsal: Ehm, proč ty kořeny a větve vaříte?
Ne každý má doma kůrožrouty
Z papináku ten kořen vypadá luxusně a skoro bez práce:
rybicky.net/fotogalerie.php… Jde. U čerstvých větví a kořenů potom jde perfektně dolů sloupnout kůra.
0 17.01.2016 21:02 ondroj Dalo by se vaření urychlit v papiňáku?
Starší reakce
0 08.12.2015 16:02 s3ntry –
Re: GP me se podarilo najit na zaklade tveho typu ze revove koreny maji v hornbachu a pokud jsou suche tak pry jen vylucuji po ponoreni do vody takovy "bily povlak" ktery lze odsat a po case se uplne prestane tvorit a je klid. tak uvidime jak na tom bude cenove
asi zadny velky upravovani netreba. vhodny odkurovat a pouzil bych suchy koren.
ale pokud otazka smerovala na zdroj, tak to bohuzel nemohu slouzit.
0 08.12.2015 15:56 s3ntry –
Re: GP no ted kdyz jsem si to vygooglil, tak vypada. predpokladam ze by se to dalo v akva pouzit, pokud to bude spravne upraveny, mas prosim te nejaky tip kde to maji vhodne?
0 08.12.2015 15:49 s3ntry – finger-wood
Mate nekdo dobry typ kde sehnat tento (finger-wood) typ korenu? nasel jsem na netu par obchodu ale ty ceny za 20cm kousky jsou dost vysoky, tak jestli to treba nemaji nekde v zahradkarstvi nebo tak, protoze bych potreboval tak 2ks a aby mel jeden cca 80-100cm delky (akva bude 250ka na delku)
diky s3ntry
Starší reakce
Popravde jsem ho nasel v Pardubicich na prochazce s rodinkou.. byl tam pokaceny strom a tenhle kousek vedle..
add kupovane drevo bych netvrdil tak jiste a vyvarenim to zmekne a bude nachylnejsi k rozkladu - sice se neco vzduchu dostane pryc a mozna i neco zivota znici, ale stoji to za to?
Kolin87 napsal: Zdravim, chtel bych se zeptat,zda nekdo nevite,co je to za drevo (viz fotky) a jestli je vhodne do akvaria..
Docela by mě zajímalo, odkud to pěkné dřevo máš, když ani nevíš, jestli je vhodné do akvárka.
Vyvařením se podle mě nic nepokazí. Ale kořeny kupované třeba v akvaristice se dají v pohodě dát jenom do vody nebo přímo do akvárka, jak už bylo odpovězeno.
Kolin87 napsal: Hups.. diky, bral jsem slanou vodu,ze by to mohlo nejak vydezinfikovat, ale asi bude stacit jen vyvarit?
A odkdy sůl dezinfikuje?
Bude stačit jenom namočit.
Hups.. diky, bral jsem slanou vodu,ze by to mohlo nejak vydezinfikovat, ale asi bude stacit jen vyvarit?
Pro boha, jen né slanou vodu(až na něj budeš chtít upevnit nějakou rostlinu, máš po ptákách), tedy pokud to nebude později v nějaký brakický vodě. Jinak dřevo je to pěkný a bude v akváriu v pohodě.
0 17.10.2015 18:15 Kolin87 – Drevo v akvaru
Zdravim, chtel bych se zeptat,zda nekdo nevite,co je to za drevo (viz fotky) a jestli je vhodne do akvaria.. pripadne jak nejlip neco takovyho osetrit,aby mi to nenadelalo neplechu.. aby to neplavalo,mam v planu to na 2 mesice zatizit ve slany vode.. diky za nazory
Starší reakce
Aha. Já žádné kámoše vinaře nemám, takže jsem to koupil v jisté brněnské akvaristice. Už byl vysušenej.
Já plavoucí kořen nemáčel, ale dal ho do zavařovacího hrnce a asi hodinu jsem ho napařoval. Jednak se tim dezinfikoval od možných parazitů a jiných škůdců a zároveň nacucal vodu, takže šel hned kednu. Jinak pokud se ti nechce tu révu drhnout kartáčem od volných částí tak to vezmi vapkou.
Samo,že mám na mysli přímo z přírody
Mám tři kámoše vinaře
Na účtence bylo napsaný vinná réva
. Ale jestli myslíš uříznout si kus živé vinné révy, tak ti moje rada moc nepomůže ( radši napiš, jak ji hodláš "sehnat"
).
Já mám samorost, normálně jsem ho hodil do akvárka, ze začátku plaval, vůbec nebarvil, cca za dva týdny klesnul. Neměl jsem vůbec žádný problém. Vyvařit ho můžeš, pokud se ti nechce čekat ty dva týdny.
0 06.06.2015 23:01 hombre Mám možnost sehnat ,,samorost" z vinné révy.Jaký proces provést,aby mohl do akvárka?Asi bude třeba ho zbavit kůry.Někde psali o opískování.Nevím,jestli třeba i vařit,nebo jen delší dobu máčet ve vodě...
Starší reakce
Tak to naštve no věřím :/ tak uvidíš
Jsem právě při tý ceně doufal, že bude lepší ... a taky vypadal pevnější, že by se nemusel pod vodou začít drolit, jako dělaj jiný (po nějaký době) ... no nic, dam mu týden a jestli neuvidím ani náznak zlepšení, tak jde do terária a krevetám koupim lávu (ta klesne na 100%) ...
Jo? Tak ja právě kupuju u Rataje 180kc/kg co třeba oproti treba hornbachu kde mají tak 10kg velkej za 350...tak to naštve no, me to vždycky hned klesne a nikdy skoro sni nepouští, což bych ocenil :/
Dražší? Tyhle byly ty nejdražší, co měli (200kč za malej kořen mi přišlo dost), tak jsem doufal, že to budu mít aspoň bez obtíží ... a ono tohle ...
Tak tak, všechny mangrove kořeny co sem kdy koupil hned klesly...proto raci volím tyhle dřeva, sice sou dražší ale nikdy sem nemel problém ze by plavali nebo se dělal nějakej povlak atd.
Škoda že nemáš zahradu, já dycky kořen hodím na měsíc do sudu s dešťovou vodou a mám klid. ALe exotické kořeny Driftwood i mopai se potopily hned...
Vraž ho do kýblu s vodou a něčím zatiž, až cucne, přivážeš co je třeba a půjde přímo na místo.
Týdny se mi moc nelíbí
... chtěl jsem už začít rozmisťovat kytky a to moc nejde, když se s tim bude ještě hýbat ... a přivazovat kořen na nějaké podložky, které pak zasypu se mi nelíbí = v případě, že budu muset kořen někdy vyndat (očistit nebo na něj dát nějaký mech) ... možná tak jestli se dají sehnat nerezové šrouby, tak je navrtat, ale tomu jsem se chtěl vyhnout do akvária ...
Dny, spíš těch několik týdnů.
0 28.03.2015 18:13 odikcz [129] V akvaristických potřebách jsem koupil na pohled tvrdý kořen
placek.cz/… a plave ... máte někdo zkušenosti, za jak dlouho se nacucá a klesne?
Jestli to bude v řádu dnů, týdnu nebo měsíců ... nechce se mi ho nějak složitě přivazovat/zatěžovat ...
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x