Kořen
tak Anubias už je připevněn(nakonec jsem použil tvůj styl ala špendlík) voda je zatím čirá.
Nicméně dnes sem našel při procházce mnohem zajímavější kousek(foto) je vhodný do akvárka ? nejspíše je to jasan
Pokud je to zakoupenej akvarijní kořen, tak ať si barví jak chce, ryby to ocení a nevěř tolik těm internetovým bubákům.
Edit: Jasně, vlasec na anubias je dobrá volba. Klidně můžeš použít i třeba špendlík, skrz oddenek anubiasu a zapíchnout do kořenu, když to bude možné.
Edit2: Na upozornění uvádím, že to pro někoho barbarské propíchnutí oddenku, takto praktukuji již řadu let a za tu dobu jsem nepozoroval, že by v tom byl nějakej problém, prostě to rostlinám v mých nádržích nevadí.
snad nezbarví vodu a neotráví ryby, můžu použít vlasec abych na něj přivázal Anubis ?
Není nutno, není nutno hlavně aby bylo .... To jsem se nechal lehce unést.
Nicméně asi v tomto duchu k tomu přistupuji, kořen opláchnu, zbyvím hrubších nečistot, je-li to nutné a šup s ním do akva. Když má snahu plavat, zatížit a nechat cucnout.
Starší reakce
To nic není..můžeš to odsávat hadičkou,nebo stírat kartáčkem na zuby..do měsíce to samo zmizí.Je to úplně běžný jev
budeš to muset přetrpět
samo to zmizí, jen měň vodu
Starší reakce
0 04.01.2015 11:32 pista456 mam tieto korene z lesa a čo mam teras snimi robyt ,možu ist vlastne teda do akvaria?
Starší reakce
No pokud jsi nedostal chut na kořenovou polévku , tak taky nevidím důvod proč kořen vařit , já pouřívám větve z tvrdých listnáčů , klidně i čerstvě nařezané (ty se líp potápí )oloupu kůru , na dva tři tejdny zatížím kamenem v sudu s vodou aby nasákl , mezitím ho krapet opracujou bahnatky a šup s ní do akva , žádnej problém nemám , naopak ancáci a šneci si prděj blahem že maj čerstvé řezivo k hoblování
Abych řekl pravdu, tak mam v akva (32L) kůru z kořenu, která je i s mechem co na něm byl.Přinesl jsem kořen od potoka (čistého), kůra odpadla, já jí jen opláchl a šup se všim všudsy do akva. Pravda je, že do jiného akva bych to takhle nedal, ale jak se mohli očka utloct, kdo vytáhne červíka dřív a okusovali to jak diví
Žádnou ztrátu rybky jsem nezaznamenal a byl tam i potěr, který tam taky zůstal ok
Tak ho nevař a nikdo tě nebude nikde honit, stejně je to zbytečný.
Opláchni hrubší nečistoty, můžeš zasáhnout kartáčkem, osprchuj a šup s ním do akva.
Chci se zeptat, jak je to s hrncem? Zabarvi koren hrnec tak, ze nejde umyt? Nechci. aby me ta moje jezibaba honila v baraku s kostetem
Starší reakce
Vytáhni ho ven, očisti kartáčem, to drobivé odpadne a vrať ho zpět. Měl jsem tři ty kořeny a po delší době jsem je při čištění vytáhl a očistil. Pak se to zasavilo a byl klid po celou dobu. Ani vodu mi nebarvily.
0 08.11.2014 12:14 Winchester – Kořen pouští drobečky
Zdravím, pořídil jsem si v Hornbachu kořen Driftwood a zdá se mi, že do akvária drobí různě velké hnědé drobečky, až z něho je ta voda docela zaprasená (hnědá taky, ale to mi nevadí), ani molitanový filtr to už nežere (musím filtr mnohem častěji čistit).
Teď mám kořen venku a přemýšlím co s tím ... máte prosím nějaké zkušenosti?
oka rozumel, tak zavediem k malým aj filter a koren dam späť, vraj ho maju radi tak ho tam dam
Tak souvislost tam bejt může, ale nějak strategicky bych to neřešil, prostě jak to přišlo, tak to odejde.
tak to jo,já měl právě obavy z jeho jedovatosti
Já mám větvičku břečťanu už půl roku v "paludárku",normálně zakořenil a v těch cca 10cm vody plave několik malých pavích oček.A nevadí to jim,ani šnečkům(okružáci) co tam taky žijí
jestli je to břečťan,tak bych zvažoval,jestli ho dát do akva,břečťan je pokud se nepletu jedovatý
Podle toho co jsem vygooglil to na psi vino nevypada, ale i tak diky.
Mám úpně stejnou zkušenost 10 let v nádži pak rok a půl venku. Kořen asi 80cm dlouhý jsem máčel ve vaně půl roku
a stejně plaval. První olezl povlak... pak se tam rozmnožily prvoci pak komáří larvy a voda i kořen se vyčistil. ale stejně plaval. pár šutrů a kousek drátu, anciky a je to. A kořen jede další desetiletku
Najde se nekdo, kdo mi pomuze identifikovat tohle drevo? Vypada to hezky, ale mam takove tuseni, ze je to brectan. Nebo alespon, do ktereho tematu to hodit.Dik
Starší reakce
Ano,to můžu potvrdit,mě se udělal na kořenu z vinné révy(byl určen pro terarko) a ten bílý slizovitý povlak ničemu neublížil,ryby a šneci jej žužlali po cca 14 dnech zmizel sám od sebe.Nejde ničím úplně odstranit,jen po částech odsávat hadičkou,ale to je opravdu zbytečné.
0 19.09.2014 08:44 Jiri – Povlak
Zdravim,v akvarku se mi na korenu vytvoril bily, misty pruhledny, povlak.Je pravda, ze rybicky tento povlak ozerou a koren tak ocisti?Dik.
Starší reakce
Ja je pokazde jen oplachnul a dal je znovu do akva(pokud nelezeli nekde ve spine).Nic vic nebylo potreba udelat.
Potřebuju poradit. Dávali jste někdo kořeny znova do akva po delší době, co byly venku? Mám kořeny rok a půl mimo akvárko na suchu (před tím v akva cca 4 roky). Je potřeba je znova vyvařit nebo namáčet v sudu? Ráda bych je dala rovnou do akva, i když plavou, ale nechci otrávit rybičky. Díky moc za rady.
no něco jsem našla, nevím jestli to bude dobře vidět, to větší kulaté je žrádlo
jestli to nebyl klacek z vody, tak pochybuju že to vylezlo z klacku. Teď už je máš v akváriu, to že budeš blbnout s klackem už ti nepomůže. Vadí něčemu breberky? zkus poslat jejich fotku
no já v lese našla budovej klacek, pouze vyvařila. Mám ho v akvárku s krevetama. už je nacucaný, pěkně leží na dně na něm mám gumičkou přepevněnou trávu . Krevetky jsou tam stále na něm nalezlý, ale z kořene lezou nějaké breberky. pomůže ten kořen znovu vyvařit a třeba prolít savem?
Starší reakce
Tu má romant pravdu, ak je cítiť za humusom, teda zeminou, tak je to v poriadku. Ak smrdí, treba ho vymeniť
Vonět nebudou nikdy, tedy většině lidí, jenom jsem se snažil vysvětlit tozdíl mezi tím akceptovatelným zápachem a tím, kdy je to již možná hnilobný proces, který v rybníce nevadí, ale v akváriu už to nemusí dělat dobrotu. Diskutovat o tom mlžme na třech stránkách a stejně se nedobereme nějakýho hmatatelnýho výsledku, není nad to kořen vidět a přivonět si.
Já měl kořeny několik let namočené v rybníce
Kontrolní otázka, čím asi budou vonět?
Je-li ten odér takový zemitý, tak to v pořádku je, ale jestli zapáchá jako starej rybník kačák, tak to už moc v pořádku nebude.
To je v pořádku, moje kořeny taky smrdí, protože hnijí, ale jinak tomu nikdy nebude. Lepší je kořen z lesa,ale pěkně starý a vyschlý (dubové nebo jiné tvrdé dřevo), doma pěkně umýt a nechat namočit na měsíc, pustí hodně barvy a pak šup s ním do akvárka. Já třeba mám biotop Amazonie, kořeny dávám rovnou, voda dostane krásně hnědý nádech
0 09.06.2014 23:39 rastrot zdravim chtel bych se zeptat mam náderny koren ale kdyz jsem ho vytahl a pricichl k nemu tak se mi zda ze smrdi ale voda je cista a neprijde mi ten koren jako ze by hnil nevim zda ho dat pryc ci ne ale docela pri pricichnuti smrdi jako kdyby hnil koren byl zakoupen v dobre akvaristice dekuji
Starší reakce
deck napsal: ...nebo ho dočasně zatížit kamenem v akváriu....
Jo a pokud to tam nedáte dokonale a náhodou se vám ten šutr rychleji svalí na stěnu akva, může být pohroma na světě.
Já jsem větvené kořeny zatěžovala plastovou flaštičkou naplněnou pískem, stačily půllitrovky a víčkem dolů se skvěle zapichovaly mezi větvičky. Jen teď nemůžu najít tu správnou fotku.
Zkus ho převařit-vytěsní se z něj vzduch a líp nasákne vodou
Buďto ho nechat máčet ve kbelíku zatížený kamenenm dlouho, nebo ho dočasně zatížit kamenem v akváriu. Nevim, jak ten kořen vypadá, ale jestli má delší výběžky, tak se dá zakomponovat do kamenů.
Přivázat ho vlascem ke klacku a zaklínit ho pod substrát. Případně pod něj dát kachličku a udělat to stejně. Nebo do něj vložit kameny (to ovšem podle tvaru)
0 22.05.2014 17:03 VojtaBatman – Kořen
Ahoj,koupil jsem si kořen ve zverimexu, ve vaně jsem o opláchl a potom dal do studený vody do belíků kořen trošku pustil lehce barvu tak jsem dneska vyměnil vodu(studenou) a znova ho tam dal ale pořád plave na hladině,nějaký rady jak na to aby držel na zemi?
ta pletená šňůra, která se prodává v rybářství je i v různé síle a barvě
je na svou šířku velmi pevná a opravdu se jen tak nerozpustí. Mám ji v akva již několik let.
Velká sranda je, když se do něčeho takového zamotáte při plavání... Zvlášť do těch s nosností 30kg a výš. Můj nejhorší životní zážitek :-/
ale taky ji na ryby používám, takže raději mlčím...
Vlascem se to přivazuje vemi dobře, chce to jen dostatek šikovnosti.
Používám klasický rybářský vlasec síly 0,15 mm, je to velmi slabé, v akva neviditelné a díky "tloušťce" se s tím bezvadně manipuluje a uzluje.
Abych nepoškodila při manipulaci rostlinky a lehce protáhla vlasec třeba shlukem mechu, používám normální jehlu, do které vlasec navleču a regulérně přišiju ke kořenu. Ukázka tady:
rybicky.net/fotogalerie.php… Buď tou sítí, jak psal Dudak nebo vlascem/nití. Obyčejná nit se po čase ve vodě rozpadá. Amrtin psal něco o rybářské černé niti. Prý se nerozpadá. Zkusil bych tu. Vlascem se to docela blbě přivazuje.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x