Kořen
a muzu mezitim mit v nadrzi ostatni rostliny neprenese se ta plisen z kmene teda pripada mi to jako plisen na ostatni rostliny ?
Počkal bych měsíc, než zmizí.
muzu v teto forme obrany korenu na nej dat javsky mech ?
je to zjednodušeně řečeno "obranná funkce" kořene, nemusíš mít absolutně žádný strach... sám ho mám také a povlak mi zmizel během týdne.
to jsem si oddych hele a nemuze to nejak ponicit koren
0 23.08.2011 21:52 Voloduson Je to tu v nekolika vlaknech reseno... Bily povlak na techto korenech je normalni, zmizne sam asi do dvou tydnu... Pokud se ti extra nelibi, davej ho pryc rucne... Nebo nasad sneky... Nektere mensi ampularie si na tom pochutnaj... Ale jak sem psal, zmizne to samo...
koupil jsem korena dal do akva a za dva dny se na nem objevila bila plisen setkal jse s tim nekdo co ted s tim
Starší reakce
Starší reakce
Moucha napsal: vypada to na ruduchu, nerozlozena organicka hmota, poradne vydrhnout ten koren, zkontrolovat funkcnost filtrace, zkontrolovat jestli ti neco nezveda detrit ze dna a nezanedbavat udrzbu akva
<a href="http://rybicky.net/clanky/480-rasy" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/clanky/480-rasy</a>
Trošku nechápu proč musí detrit jenom ležet................
Akát mám v akva skoro 25 let...pravda UŽ JEN TENKÁ DĚROVANÁ SKOŘEPINA KAŽDOU CHVÍLI KUS odpadne(sorry caps) ale mám ho i v jiných nádržích..já problém nevidím
Jinak toxiny jsou hlavně v lůžkách květů....
Že by se tvrdilo, že je pro ryby nějak nebeznečný, se mi nezdá. Asi bych dal na rady těch, kteří ho mají v akváriu.
Zdravím ve spolek, koupil jsem si v akvaristice kořen Decor Wood, již 5 dní jej koupu a průběžně drhnu, včera jsem si všiml, že v jednom místě kde je rozpraskaný to vypadá jakoby byla uvnitř vrostlá nějaká houba. Kořen jsem vyndal z vody, nechal jej do rána na suchu a vyrašila na něm spousta bílých teček cca 1mm velkých, jakoby houba, nebo plíseň, jde to bez problému omýt. Dokud byl pod vodou nic na něm nerašilo. Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Děkuji
Narazil som na fórach (ako väčšinou) na dva rozdielne názory na nebezpečnosť agátu pre ryby. Jedny vravia bez problému - druhý ani za svet... Našiel som totiž krásny vyhnitý suchý koreň a neviem či do toho ísť. Nejaké bližšie info= koreň má asi 3-4kg ,do 230 l akvaria s úhormi... je to riziko ,alebo sa toxicita agátu preceňuje?
Starší reakce
Ani nevím poslední dobou je to špatné, ale teď se o to začnu pravidelně starat..
vypada to na ruduchu, nerozlozena organicka hmota, poradne vydrhnout ten koren, zkontrolovat funkcnost filtrace, zkontrolovat jestli ti neco nezveda detrit ze dna a nezanedbavat udrzbu akva
rybicky.net/clanky/480-rasy No jestli chcete tak to vyfotim, jsou to tak trochu kuličky/chomáčky černošedohnědé
drží jich třeba i více pospolu a dají se odtrhnout celkem bez problému, při vytažení nad hladinu je to jenom hnědý flek..
pokud je to plisen tak si bere ziviny ze dreva, takze poradny vydrbani a lehka desinfekce prelitim varici vodou nemuze skodit.... navic jak jsem zjistil zabere to i na rasy.... bohuzel nepise o jaky druh povlaku se to jedna... ani foto nejni, takze se bavime jen hypoteticky....
Ale to myslím není tento případ.
no jsou rasy, ktere takto nezlikvidujes... treba cladophory
Mam na kořenu jakousi černou plíseň/řasu da se to odstranit ale ne dokonale, po dlooouhé doě to naroste znova, co s tim ?
Aháááá....ty potvůrky tam máme....
děkuji oběma, že již znám pachatele
to jsou kapsle vajíček neritin. Dlouho trvá než se sami rozpadnou.
Máte v tom akvárku Nerittiny?
Mám dotaz, co jsou bílé tečky jakoby vajíčka na kořeni? Objevovali jsme to na prvním velkým kořeni, který tam máme od začátku, ale před pár dny jsme si koupili menší s mechem a během pár dnů to má také. Copak to je? A kdopak to dělá? Nijak se to neztrácí, nelíhne...jen to tam prostě je.
Děkuji předem za odpovědi.
Starší reakce
jen bych ho poradne vydrbal kartacem ci kartackem na zuby.... co ty vis, kde se valel....
skusím to
díky
Co je to za kořen ti asi těžko někdo odpoví, to že po týdnu má voda lehký nádech dohněda je úplně normální, rybky to určitě přivítají. Klidně ho můžeš dát do nádrže. Pokud chceš nádech ještě zmírnit, můžeš zkusit kořen vyvařit.
a proc ti vadi to barveni vody? je to zcela prirozena vec a v rozumny mire prospesna
0 09.05.2011 08:41 Slav3k [23] prosím vás koupil jsem tady toto:
aukro.cz/…
Co to je za kořen (druh) ? A myslíte si, že bude dlouho barvit ? ted je to asi týden co jsem ho nechal odstát ve vodě obič sladké a voda má lehkýhnědý nádech.
co si o tom mylsíte ?
Díky za radu,takže se nemusím obávat?To je dobře a rostlinky co nejdřív vysadím!Díky!!!
Ty rostliny tam naopak co nejdříve nasaď. Takovéto projevy jsou u nově založených nádrží s kořeny normální. Až začne akvárium fungovat tak jak má, tak ta věc co máš na kořenu samy zmizí. S rybkama počkej 14 dní apak můžeš nasadit tzv. startovací ryby a po dalším týdnu postupně zarybňovat.
Dobrý den Všem.Nedávno jsem si pořídil (na inzerát)akvarium(105litrů)s veškerým vybavením a to včetně kořenu(koupeného v Hornbachu)a asi po třech dnech od založení se na kořenu objevil jakýsi šedý sliz ze kterého se uvolňovaly takové šupinky jakoby závoje,tak jsem kořen vyndal převařil ve slané vodě,v savu i v octě pořádně vydrbal a očistil a vložil zpět do AQ,ale opět asi po 3-4dnech se vše opakuje znovu!V AQ mám zatím jenom písek,kameny a samozřejmě puštěnou filtraci(vnější filtr Atman AT-3336).Ale kvuli té plísni nebo co to je se bojím zasázet tostlinky a o rybičkách ani nemluvě!Prosím o radu co s tím,jestli kořen vyhodit,nebo to nechat být,nebo....Děkuji za každou dobrou radu
Starší reakce
jen vyber ryby kterým taková voda vyhovuje, tedy kysela a měkčí (záleží ale i jaká voda ti teče z kohoutku). Pro hodně nejen amerických, ale třeba i asijských druhů to bude ideální
Toho bordelu bych se ani tak nebála, ničemu to neuškodí (snad jedině kdyby ucpával filtr) a když tam nebude nějaký kořen vyloženě hnít. Měnit pravidleně vodu, nepřerybnit, prostě jako u každé jiné nádrže
Jediná nevýhoda je že se to blbě odkaluje....jinak je to pro ryby luxus...vyzkuošeno dlouhodobě
souhlas ja osobně mám v akvarku kořen co jsem si našel u rybníka to je asi nejideálnější kořen je zaprví z dřeva co neuhnívá tak rychle protože je teda ten muj s vrby a za druhe nevyhodil sem žádné peníze za dovezený zmetek který večinou uhnije behem 3 let a navíc barví taky. PS:skušenost kolegy akvaristy co koupil kořen za 600 a za 3 roky mohl jit kupovat znova
Pokud jsi ty kořeny měl v jinýcj nádržích, tak bych to povavžoval za ideální dekoraci do zamýšlenýho Amazonskýho břehu. Samozřejmě, že když už se některej kořen bude rozpadat antolik, že by dělal ve vodě bordel, tak aby tam palavaly jeho úlomky, tak to asi nebude nejvhodnější, ale na druhou stranu, ten Amazonskej břeh je právě toho bordelu plnej, alespoň podle shlédnutých videí.
Nějak mě poslední dobou láká zaplnit nádrž kořeny
...mám jich brachu za těch mých "pokusných"let(cca 30) požehnaně,domnívám se,že kvalitních,vždy koupených ze osvědčených zverimexů,navíc už dlouhodobě uleželých v mých akvárií.
O co jde,chci se zeptat mnoho kořenů v nadrži škodí nebo ne.Když zakládám po několika letech novou nádrž,tak kořeny vezmu rejžákem a nestačím se divit co z nich jde za bordel.
Do budoucna bych chtěl prostě nádrž stejnou jak vypadá břeh řeky ttj.samé kořeny,ale co tohle hnijící monstrum bude dělat při teplotě vody 25-28°C.Díky za odpověď.
Starší reakce
0 23.03.2011 19:36 guli – Re:romant
Máš pravdu , nech je s čoho chce ked sa mi páči neni čo riešiť.
zajdes si do prirody na prochazku okolo nejake prehrady a vyberes si nejakou naplaveninu to je asi nejlepsi ;)
Vkus každého akvaristy je jiný, takže i názory na Tvůj dotaz se budou různit. Finální rozhodnutí bude na tobě. Já bych do toho klidně šel.
0 23.03.2011 18:50 guli – Ako sa " vyrába" koren ?
Dnes som si v akvaristike vyhliadol krásny ,členitý koren mangrovníka,také je označenie na štítku. Zajtra chcem ísť preň ale trochu ma odrádza že tie korene sú tam dva a sú na 95% (možno aj viac) rovnaké. Je to možné ?
Já bych ho spíš nechal nějaký měsíc vyschnout, pak na pár týdnů vylouhovat a pak teprve do nádrže.
0 23.03.2011 15:35 KarlosbCZ83 Ahoj můžu použít do akva kořen z ořechu. Momentálně je čerstvý a necham ho nějaký měsíc vylouhovat ve vaně na zahradě.
tak at barvi... nekdy je takove zabarveni vody vice nez zadouci....
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x