Kořen
Kreveta, otík, myslím že i ancík.
Starší reakce
Taky jsem slysel,ze jsou nejlepsi
ale kolem Plzne asi zadne raseliniste neni..a cestovat nekam na konec sveta nemam cas
mam tam 3 jak je na fotce a ten v pravo je az na hladinu,prohnuty a rybky maji pod nim ukryty
Prospěšnost kořenu může být velmi zajímavá, neb se z něj dokáží uvolňovat různé látky(obdoba rašelinových výluhů) takže pro Tvoje akvo rozhodně hlasuji při množství kořenů spíše větší. Já mám nejlepší zkušenosti z kořeny z rašelinišť, který jsou doslova nacucaný tím zajímavě prospěšným.
Je lepsi v akva jeden koren nebo vice?v akva mam 3
a skalary...
Starší reakce
No,hlavně jestli to je nějaká starší piroga,tak aby se tam vešla.
Když nebude to dřevo nějak napadený hnilobou,odstranil bych kůru, tak proč ne. Buď něčím zatížit, nebo nechat někde jinde nacucat vodou a až posléze dávat do akva.
Starší reakce
počkat
u některých kořenů mi to dělalo taky... za tyden nebo tak nějak to zmizne, i když u mě to dost možná mělo za následek umrtí nějákých krevetek
Starší reakce
No, ten kořen se ti opravdu povedl. Je moc pěknej.
Má a nemá. Kořen většinou klesne velmi rychle i bez vaření, případně se mu dá pomoci dočasným zatížením kamenem. Dřevo rychle nasákne a drží na dně. Pokud v akvárku nemáš krevetky, klidně kořen převař, pokud máš, je to škoda, ničíš tím krevetkám potravu.
romant napsal: ono ani to samotný vaření nemá valného významu, to je nom spíš takový placebo a pro klid duše, protože jestli se bojíš "něčeho" z přírody
A nemá varenie význam aj v lepšom vytlačení vzduchu z koreňa. a tým urýchlenie jeho ponorenia?
No, nevím, jak se hodí do tvého akvárka, ale do mého by se hodil na 100%... i přes to, co jsi s ním prováděl
Je v něm spíš bahno a trošku plísně. Ale zatím jsem ho jen dopoledne sebral u řeky a musím ho zkontrolovat zda bude vůbec vhodný.
Jinak ten blivajz jak píšeš je povětšinou pro akvo požehnáním, neb to jsou huminy a třísloviny, tedy pokud nejde o železniční pražce, který jsou nacucaný karbolkou, to je potom trochu jiné zabarvení.
Díky za rady. Je to buď buk nebo vrba a na povrchu je trošku měkký a jeden má zbytky kůry. Tu odstraním a nechám do třeba měsíc louhovat v lavórku v kůlně aby pustil blivajz a stejně budu muset upravit rostlinstvo aby na něj bylo místo. Potom ho zkusím do akva. Vařit teda asi nebudu pokud to nemá smysl.
dokud není měkký
ne myslím že stačí nechat přejít varem pár minut
0 17.02.2013 18:06 Dannie – Kořen
nazdar lidičky chtěla bych se zeptat kolik hodin jse vaří nový kořen do akva
Tak hlavně při té tepelné úpravě nepřidávej do vody sůl, jak je někdy doporučováno, neb až budeš na kořen posléze v akvu chtít nainstalovat třeba nějakou hnědovku a neporoste Ti, tak je možná příčina právě v tom nacucání kořenu v soli, ono ani to samotný vaření nemá valného významu, to je nom spíš takový placebo a pro klid duše, protože jestli se bojíš "něčeho" z přírody, tak si to do akva zatáhneš nehledě na to vaření. Neber to to jako nějaký zlehčování toho co chceš činit, to je jenom taková lehce utrpěná zkušenost. Já osobně kořeny nijak tepelně neupravuji a jenom je osprchuju od hrubších nečistot a jsou rovnou do nádrží.
To by mě zajímalo, jak je budeš studovat???
Vypadají pěkně bez nějakých vad tak asi jo. Já si dneska přinesl dva od řeky tak je budu studovat zda budou vhodné. A potom je budu vařit abych vyhnal všechno zlé.
myslím,že by s ním neměl být problém.Plíseň je normální..časem ve vodě sama zmizí,nebo ji ožerou rybky..
0 17.02.2013 14:44 melrok1 [13] - Živorodky a este jedna fotka.
hodi sa ten koren do akvarka ?
Starší reakce
Pripustam chybu, pardon
Tak tak slavko, pěkně jsi to napsal.
Aspoň je vidět, co dělají neúplné informace.
Johan napsal: Myslíte třeba jako tohle neutrální mýdlo s pH 5,5?
Nechcem nikoho brániť ani chrániť, ale nebude to pH neutrálne smerom k pH pokožky? Teda neutrálne v tom zmysle, že pH pokožky nemení a nie v zmysle, že má neutrálne pH.
pH tekutého mýdla je uměle snižované na těch 5,5, ale tuhé mýdlo je rozhodně zásadité. Klasické tuhé mýdlo se dělá vařením tuku s hydroxidem a proto ta zásaditost. První mydlo vznikalo v pravěku lidem tak, že do zásaditého popela jim kapal tuk z mamuta a když do toho potom zapršelo tak to pěnilo. A to bylo to mýdlo.
Mydlo neni zasadite.....na mydle pise neutralni PH
Starší reakce
No, měkčí část se budou rozpadat. Jako neudělá to nic akutního. (pokud toho bude málo).
Takže klidně to zkuste a uvidíte.
Nevím za jak dlouho je použitelný. Vždy používám již starší dřevo, které někde najdu. Takovéto se mi nelíbí. Ale pokud bude někde ve vlhku či vodě, tak si myslím, že tak rok, než bude trošku zetlelé a dobře použitelné. Ale už asi po měsíci bude dobré.
No a co by to mohlo dělat, kdyby to bylo špatně?
A za jak dlouho je teda suché dřevo "mrtvé"?
To sice ano,ale treba na inzerat furt nekdo nabizi pouzite staci vyvarit a pohoda
hardy napsal: ja myslim ze koren se da sehnat na internetu za dobrou cenu
Možno áno, a občas sa naozaj objavia aj dobré ceny, ale… Je to kúpa mačky vo vreci, pretože väčšina obchodov (internetových) má len ilustračné foto a rozmer udávajú v rozsahu (a niekdy dosť veľkom).
ja myslim ze koren se da sehnat na internetu za dobrou cenu,nechci do too kecat ale nedaval bych tam
Větší tenká větvička do většího akvárka. Ach jo, tak teď nevím.
Ikdyž se vyvaří a oloupe, tak se tím moc nevyřeší. Pořád to bude čerstvé dřevo. Kloudný kořen chce čas. Ale vše je o množství. Pokud to bude malá větvička na větší akvárium, tak se nic neděje.
Ty neplánuji
Co tedy ten šeřík? Když se vyvaří a oloupe?
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x