Kořen
0 31.03.2010 16:49 bobin – Re: Suchy
Foceno kousek od Leskovce
Nebo do něj navrtat ze spodu vrut a na vrut nasadit přísavku a přísavku do spodního skla
Proč by to nešlo. Prostě na spodek natlučte laťku a tu upevněte do substrátu.
0 31.03.2010 13:52 Jindrik – Re: Ninco
a kde si takovej kořen sehnal? je úžasnej
z které strany Slezske harty to je?
Ze začátku stačí zatížit a barevná voda rybám nevadí...
Možná by bylo i dobré vidět jak ten kořen vypadá
vycisti poriadne,niekolko krat prevar vo vode,potom ho poriadne vysus a aspon mesiac nehaj vo vode aby koren pustil vsetku farbu a aby neplaval
posupat je slovensky odrbat..a sůl jako desinfekce
Marekkt napsal:" posupat vycistit prevarit v slanej vode"
čím posypat a proč sůl?
"nechat aspon den vo vode cistej nch sa odstrania pripadne poskodenia"
jaká poškození se opraví tím, že bude kořen den ve vodě?
Mám i borovici..hodně dlouho..toho bych se nebál......
A ještě že může plavat :P
Už jezu všechno napsaný...jen může barvit..ale časem to přejde..ale i půl roku....
Odrbat kartáčem, osprchovat a dát do akvária. Ty nejměkčí části můžete odstranit.
0 30.03.2010 15:30 Marekkt posupat vycistit prevarit v slanej vode a nechat aspon den vo vode cistej nch sa odstrania pripadne poskodenia a plesnive cesti odobrat a este ze z coho to je koren?
0 30.03.2010 15:26 herry – rada s kořenem
Dobrý den potřeval bych poradit??? Našel jsem u řeky hodně krásný kořen a chtěl bych si ho dát do akvaria a nevím jestli to rybičkám nic neudělá. A nebo jestli by ten kořen šel nějak upravit abych si ho tam mohl vystavit. děkuji za případné prosím kdyžtak piště na mailto:herry8@seznam.cz
Starší reakce
0 20.03.2010 16:12 trodat – Re: trodat
0 20.03.2010 16:11 trodat – Re: Lukasson
Přesně tohle jsem si představoval, když jsem ho viděl
0 19.03.2010 12:54 boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky Když tu všichni vystavujou svý kořeny tak se taky přidám.
Na sucho.
a 2-hy
Já pořídil 5korenu z orlicke prehrady. Nasledne pak 2 prosli vyberovym rizenim
Pak sem obrousil hinjci povrch na tvrdy drevo. Pak nasledovala 1denni koupel v h. manganu a 2denni koupel v ciste vode (2x vymenena)
No týýjo, hodně dobrý. Bral si nějaký? Je to tvrdý dřevo? Ale tam na kole z Proboštova (Ústecký kraj) asi nedojedu
Tak to je hodně dobrééé, škoda, že žádný nepotřebuju
1 19.03.2010 10:59 bobin Kdo to nemá daleko a hledá slušný kořen at si zajede na Slezskou Hartu
je jich tam co hrdlo ráčí.
Starší reakce
Po převaření se mi nikdy žádný kořen nevznášel. Asi jsem měl štěstí, nebo se převařením voda dostane rychleji dovnitř.
No jasny ze je idealni to nechat prirozene nacucat, aby pak uz neplavaly, ale sehnal sem je dost pozde pri zarizovani akva. Tate uz je napustene a zitra ci pozitri budu sazet kytky, takze to potrebuju nejak urychlit
jinak dneska sem je po 20hodinach vyndal se silnejsiho rostoku hypermanganu a tet plavou v ciste vode. Zitra vodu vymenim a necham jeste jeden den koupat a odmocit... Diky za rady chlapi...
Idealni by bylo, kdyby jsi je nechal potopeny v sudu do te doby, nez prestanou plavat. A stridave menit vodu s hypermanganem a bez, aspon tak sem to delal ja a bylo to ok. Je to ale zalezitost spis nekolika mesicu.
Já mám skoro všechny kořeny z orlíku. Když upustí vodu je jich tam hafo. Upravoval jsem pouze vyvařením v solené vodě. Následně jsem ještě mechanicky odstranil měkké části z povrchu. A nikdy žádný problém s nezmary a jinou havětí nebyl. Ke dnu jsem připevňoval provrtáním a přivázáním k plochým kamenným dlaždicím.
ja mam na korenu privazanou bridlici ktera je zasypana pod substratem, navic se mi povedlo jednu vetev zasprajcnout pod podelnou vyztuhu (koren nechtel drzet tak jak mel
btw koren sem omejval a drhnul jen ve vane vodou, hypermangan az v akva a stejne z toho vylezlo hodne breber (sneci, nezmari atd..)
Jasny, s upevnenim korenu vybornej napad, dam tam tu latku drevenou... Jinak myslim ze to bude lepsi asi prohnat tou desinfekci, aby se spalily vsechny hnusy z orlicke prehrady (to vite, je to zaneseny tema podnikatelama v sudech apod...
)
U kořenu podle mě žádná dezinfence nepomůže. Je to prostě kořen.
Můžete ho navrtat a dovnitř dát kusy železa, nebo na spodní část připevnit dřevěnou laťku, kterou zahrabete do substrátu apod.
Cues, přinesl jsem si krásný kořeny z Orllíku. Mám je pečlivě odrhnuté drátěným nástavcem na flexu a tet je koupu hypermanganu. Jak je tam mám nechat dlouho??? Máte někdo zkušenost?? Jo a máte nekdo zlepsovak na uchyceni korenu v akvariu dokad maj snahu plavat?? Akva mam uz napusteny a silikon tedy asi ne...
Nemyslím si..ale s pilinama nemám zkušenost..mě nezůstávají
Určitě jim to nic neudělá (pokud je kořen opravdu čistý), u mě žužlají všechno (šutry, dřevo, listí, zeleň, molitan z filtru...).
Koren ancikum urcite neublizi...Dokonce to nejake druhy potrebuji k zivotu proste aby mohli okusovat a cpat se drevem
0 06.03.2010 23:07 paul – Kořen a ožírání
Zdravím,mám problém s tím že sem do aqa dal vyvařený čistý kořen a ancistrusi ho okusujíapo nich na dně zůstávají takové piliny od kořene neublíží to ancíkům když je ohlodávají?
děkuji předem za odpovědi
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x