Kořen
0 03.11.2010 21:19 Mario – Kořen
Prosím o radu koupil jsem si kořen ve zverimexu a do dvou dnu se potáhl slizkým povlakem , kořen jsem nepřevařoval jen přelil vroucí vodou teď ani nevím jestli to byl kořen vhodný do akvarka. Je světle hnědý a rozvětvený. Co s tím?
dík
Nějaký hóóódně tvrdý, exotický, když už nějaký ten kořen musíte mít.
0 01.11.2010 15:21 teleport – Re: Sid
jakej byste mi doporučeli kořen je víc druhů ? mám akvárko chvilku a bejvalej kořen nám tvořil no2 po vyndání no2 zmizelo.
tzv. mopani wood mi pravdepodobne zvyšuje tvrdost vody. Malo by ist o ciastocne skamenelé drevo. Má niekto s týmto skúsenosť? POužívam vodu z osmózy a naozaj po týždni mám UT vzdy vyssie. Moj problem:
rybicky.net/nadrze/10718Starší reakce
Neni zac,hlavne,ze ti uz neplave po akvarku
díky za radu, mě kořen po vyvaření opravdu krásně klesl v akvárku na dno
Sůl nemá na nasákavost kořenu žádný vliv.
0 24.10.2010 15:21 Commander – Re: Yirka
A ked ho vivarim viac krat v slanej vode alebo normalnej to uz nebude asi moc viplavovat
0 24.10.2010 14:38 Commander – Re: Yirka
To fakt?
Z přírody to taky může trvat půl roku.....
0 24.10.2010 14:33 Commander – Re: Yirka
Ja mam z hory! a mam ich tyzden vo vode a stale viplavuje
záleží taky co je to za dřevo, některé plave víc a nekteré míň. Ten první kořen co jsem měla byl z mangrovníku a neplaval skoro vůbec
O jaký kořen se jedná? Z přírody či obchodu? Mám všechny kořeny z obchodu, vyvařované 2x1 hodinu s výměnou vody, půl dne ponořené v kbelíku či vaně a žádný neplaval.
většinou jsem měla tak velké kořeny že se ani nevešly do hrnce takže jsem je moc nevyvařovala. Jenom přelila vařící vodou, ale to se dělá spíš kvůlu desinfekci. Taky jsem měla štěstí že moc nebarvily
Tak ty 2 hodiny, ale ten můj byl z vody a byl částečně nacucanej. Nevím jakej kořen máš Ty. Řekl bych, že nenasáklej kořen se bude muset nechat máčet ve vodě mnohem déle. To vyváření je takovej podpůrnej prostředek při tom nasákání vodou.
0 24.10.2010 14:29 Commander – Re: katterinecka
aha no dik ale kolko si ho vivaral ty? a tebe drzal sam alebo si ho musel zadrzat niecim?
nejlepší je pak kořen v nádrži zatížit třeba kameny, i když to nemusí vypadat pěkně a za měsíc za dva už bude držet sám
pokud ti vadí jen to vyplavávání
0 24.10.2010 14:23 Commander – Re: romant
sak ale kolko krat si ho ti vivaril? a kolko hodin?
Já jsem vždycky používal normální kuchyňskou sůl. Prostě do hrnce kam se mi ten kořen vešel jsem dal několik lžic soli. Možná, že existuje nějaký přesnější recept, ale ten neznám. Klidně bych ten proces vyvaření několikrát po sobě opakoval po pár dnech a ten kořen bych nechal buď v tom hrnci, nebo kýblu s vodou.
0 24.10.2010 13:44 Commander – Re: romant
No ja som ho uz vivaril aasi 2 hodinky som farba isla dole pekne ale viplavovalo stale tak isto a to som dva varil a to iste obi dva ale skusim v tej slanej vode a kolko soli mam dat a aku ...?
Mě se jako nejúčinnější způsob osvědčilo kořen vyvařit(vyvářet) ve slaný vodě. Rychleji se nacucá a zároveň se desinfikuje. Bude taky záležet na velikosti toho kořenu.
0 24.10.2010 11:32 Commander – Koren
Prosím vas ako sa da nasat richlejsie koren...alebo kolko musí byt vo vode pokial nasaje vodu a nebude ho odplavovat? Dakujem za rady
Starší reakce
Aha,tak to mas teda nejaky cisty koren
Protoze ty moje pousteli jak blazen,uplne "olejova voda" hneda.
Kobylko, ono je právě zvláštní to, že už půl dne se louhuje v akva a vůbec nepouští
jdu ho vyvařit a basta
To vubec nevadi,ale nemusi ti zabarvit vodu,ne?
no, ono je asi přemrštěný mluvit o Kořenu, má to asi 10cm, mám jej do miniakva
Vyzkousej,ja to tak delala vcera a voda v akva je krasne cistounka
,ale ty koreny fakt poradne vydrhni a pak na konci az budes je mit vyvarene i v te soli je tlakem vody postrikej.Muze se stat,ze tam jeste bude nejakej ten bordel.
ok, tak to vyzkouším
Ano presne tak!!Koreny neplavou a pekne "sedi" na dne.
Souhlas, nejdříve jsem kořen vydrbal, pak vařil ve slané vodě 30 minut (voda v hrnci ke konci vaření vypadala jako vyjetý olej). Ještě horký jsem ho vyndal a opláchnul studenou vodu. V akvárku šel ke dnu jako kámen. Na vodu obarvenou od kořene také pomůže pár dní filtrovat přes aktivní uhlí.
Vyvarit,vydrhnout a pak jeste jednou vyvarit v soli.Ja to taky tak udelala a vodu mam krasne cistou,zadny bordel,zadna hneda voda!!
Ano. teď nebarví. Vyvař jej a uvidíš "krásnou a průzračnou vodičku"
Né - vážně. Vyvař jej a uvidíš, jak krásně sedne na dno
viz má prezentace
Tím vyvařením se rozhodně nemůže nic skazit. To nacucání vodou to jenom podpoří.
nebarví ani z něj neopadávají žádné kousky ničeho... je úplně normální, jenom prostě plave
myslíš, že by pomohlo jej vyvařit?
Mám nový kořen, kupovaný, samozřejmě byl suchý (vysušený). Máte představu, za jak dlouho se kořen "nacucá" natolik, aby mi neplaval na hladině? Nebo máte nějaký tip, jak jej zatížit tak, aby to nekazilo vzhled akvária? Dodám jen, že mám 8 litrů, takže vázat na kořen nějaké obr kameny nejde, není kam je dát. Díky
Starší reakce
jinak ty rozvětvené mají i v hornbachu a ještě o trošku levněji a větší výběr, sám sem zde koupil kořen
Nic ja jsem to tak taky udelal...
Ok díky, ten kořen je skvělej, i když bych radši nějakej krásně rozvětvenej
ze je z mangrovniku, je to tvrde drevo, dost casto se na koreny do akvaria pouziva
Velký výběr kořenů má brněnský Sklorex.
Prosímvás lidé dobří , znáte dobré akvaristiky v Brně ? ( už dlouho dobu sháním po všech čertech POŘÁDNÝ & ROZVĚTVENÝ kořen .)
Starší reakce
Ahoj, chci se zeptat, použil někdo z vás už dovnitř, do akva, takové ty klasické žluté (zlaté) vruty? Není v nich měď? Nebo něco škodlivého?
Starší reakce
Vsechny neposlusne Neritiny poslete sem,ja uz jim to vysvetlim!!!
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 60
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x