Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 12:50 Muž hardy [45] – Re: Darsilius
diky za radu,uz jsem je dal prevarit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 12:21 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: hardy
Nech je v hrnci vařit několik hodin, pak je otři houbou...pak je nech ve vodě pár týdnů louhovat a pak opětt převař...mělo by to být ok...btw ta žlutá barva vody není vůbec špatná, vypadá to přírodně a pokud to není nějaké závadné dřevo dokonce to akváriu a jeho osazenstvu prospívá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 12:18 Muž hardy [45] – Kořen driftwood
Koupil jsem dva nove koreny,ale bojim se je dat do akvaria ze mi zacne zloutnout voda.Potrebuju radu jestli se koreny nak upravuji nez se daji do akvaria?diky za odpovedi :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 22:56 sokar
Nečekej ale že ti kořen po převaření přestane barvit.Já je vařil 24 hodin v kotlu na zabijačku a stejně barví.Než mě přestali barvit v menším akva tak to trvalo 2 roky. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 22:48 Muž karelpavel [18] – Re: Helča
Pokud je možnost, tak vždy radši převařit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 22:07 Žena Linduš [166] – Re: Helča
no, co se vešlo do hrnce, tak jsem převařila. co se nevešlo, jen spařila horkou vodou ve vaně (kupované).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 19:16 Muž RadioactiWe [193] - Labyrintky – Re: Helča
Prevára sa kvoli zamedzeniu zatiahnutia chorôb do akvárka a kvoli nasiaknutiu. Ak ti koreň nepláva a je z akvaristiky, tak by malo stačiť vydrhnutie ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2010 18:21 Helča – NOvej kořen
Ahojky dneska jsem v akvaristice koupila kořen - můj první =) .... četla jsem že někteří ho převařujou někteří ne - můžete mi poradit co je lepší? zatím jsem ho vydrbala kartáčem a namočila do vody aby přestal barvit. díky moc za rady =)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 18:26 zrada
bob napsal: Ahoj, někde na tomto fóru jsem četl názor ....
Jo, v podstatě je to správný postřeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 15:35 Muž voko [9] - Živorodky
Taky si myslím, že je to blbina. Já mám kořeny 4 roků a řasa se mi nikdy(zaťukávám do stolu) neusadila v akvária. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 15:21 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: bob
...dejte kořen do akvárka, budete mít problémy s řasama větší než předtím a samozřejmě když kořen vytáhnete, řasy se dají na ústup... co je na tom pravdy?...
Na tom je pravdy zbla. :)
Mít v akva kořen neznamená automaticky mít v akva řasy. Bylo lze ale možno vypozorovat, že objeví-li se v akva některé druhy červených řas, s oblibou se usazují právě na kořenech.
Odstraněním kořenů (alespoň dočasně - po dobu boje proti řasám) se tento boj stává snazším. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 15:17 Raider – Re: bob
Podle mě je to úplná blbost coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 15:11 bob – kořena řasy
Ahoj, někde na tomto fóru jsem četl názor že kořen v akváriu do jisté míry funguje jako řasotvořič, resp. něco v tom ohledu, že "dejte kořen do akvárka, budete mít problémy s řasama větší než předtím" a samozřejmě když kořen vytáhnete, řasy se dají na ústup (to samé jsem četl i o krmení ancíků okurkama)...co je na tom pravdy?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 16:30 Muž voko [9] - Živorodky – Re: Tole
No já bych to dal na pár dní do vody, aby to nekalilo vodu. Ale je to fakt už v nějakém jiném fóru. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2010 14:23 Tole – kořen
Chtěl jsem se zaptat jestli je dobré dávat do akvária kořen z přírody? A jestli jo tak jestli ho stačí jen vyvařit a nebo ho ještě nějak dále ošetřit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 19:38 Muž Ezcool [0] – Re: eso
Kdyz neni velkej tak to myslim si nevadi ze se neprevari,ja ho jen vydrhnu kartacem pod tekouci horkou vodou,a je to v pohode.Nikdy se mi nestalo ze bych si neco zatah do nakeho akva.Ja to takhle teda delam i stema vjecima,ale vzdycky je mam z piotoka a nasakle nikdy ne z lesa..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 19:28 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: eso
taky koreny nevarim... pokazde byly moc velky do hrnce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 17:39 roman – Re: Johan
o to menej sa môžem strachovať... tak už len čakať kým prestane púšťať hnedú farbu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 17:32 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: roman
že pod kôrov a vnútri je dosť živočíchov ktoré môžu napadnúť vodu Pokud vím, tak odrbáním a opláchnutím se veškeré odstávající části odstraní. Určitě ve vnitřku starého dřeva zbude spousta života, ale varem je možná tak zabijete, ale určitě jim nezabráníte se rozkládat. ;-)

Kořeny sem nikdy nevařil (myslím, že z kořene odstraním mnohem méně, než jiní strachující se akvaristé) a žádný problém, který sem měl v akváriu se na kořen nedal svést.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 17:09 roman – Re: Johan
ja myslim že pod kôrov a vnútri je dosť živočíchov ktoré môžu napadnúť vodu ...oprav ma ak sa mýlim.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 16:51 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: katterinecka
Tak vaření kořene ho dost poškodí. A co myslíte, že si tak můžete přinést? Pořádně vydrbat a opláchnout pod sprchou je až až.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 16:35 roman – Re: katterinecka
ten koreň mam pri varení zaťažiť alebo nechať plávať... súrne ( už sa varí :) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:47 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Johan
copak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:44 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: katterinecka
Pokud si přitáhneš dřevo z lesa tak bez vaření je docela risk že si do akvárka zavlečeš ňejakou havěť Ale notak... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:23 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: eso
Pokud si přitáhneš dřevo z lesa tak bez vaření je docela risk že si do akvárka zavlečeš ňejakou havěť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:22 roman
a este ked ho varim tak ho niecim priložiť? nejakým kameňom? alebo nechat plavat na hladine
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:20 roman – Re: eso
tak to je v pohode. a potom si ho mal vo vode este ci uz si ho hned dal do akva? nekalil ti vodu? inak na tvoju otazku ci niekto daval koren bez varenia. niekde tu som cital ze niekto len oplachol v horucej vode a nechal 2 mesiace vo vode a pohode.....u kazdeho je to inak...zalzi vraj aj na druhu...tvrde drevo ako buk dub je naj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 15:08 Muž eso [0] - Tetry – Re: roman
Ja som svoje korene varil 2 hodiny v slanej vode potom som ho vybral na 2 dni vonku aby preschol este raz vyvaril ale uz iba v cistej vode na 1 hodinu .Tie veci co by odplavali tak max budu plavat po akva a zhniju rybkam to neuskodi to je ako hnojivo skor povedane
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 14:58 roman – Re: bali
uz som ho ocistil ako sa najviac dalo.... teraz ho varim no uvidime...kolko by sa mal varit taky koren? ma asi 30 cm taky hruby najviac 10cm.? a aku neplechu by robilo keby tie makke kusky opadavali?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 14:36 Muž eso [0] - Tetry
Skusal niekto dat do akvaria neprevareny koren ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 10:32 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: roman
urcite odrolit az na tvrde drevo, to mekke pak zahniva a nedela to dobrotu, klidne vyvarit nebo lazen v hypermanganu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2010 09:30 roman
nazdar. našiel som v lese pekný koreň, ale bol spráchnivený tak som ho z povrchu okefoval drôtenou kefou. mám ho druhý deň ponorený vo vode. Ešte sa z neho trochu odlupuje drevo. Nevadí to alebo ho mám ešte prejsť tou kefou kým nebude drevo tvrdé? alebo už len prevariť a potom do vody? ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2010 10:53 Muž ciza [8] – Re: eso
Takze unas se sehnat nedaji? Musel bych si je poslat? Tomu se mi nechce verit..:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 22:17 Muž eso [0] - Tetry – Re: ciza
To su raseliniskove korene ak sa nemylim. Ak ich hladas na nemeckych strankach hladajte: "Rote Moorwurzel" "Moorwurzel" "Moorkienwurzel" "Moorkien" ...
na anglickych: "Redmoor Wood" ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 22:01 Muž ciza [8] – redmoor wood
Prosim prosim nevite nekdo kde sehnat typ kořene redmoor wood? Nikde to nemohu najit... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:31 Muž eso [0] - Tetry – Re: invalida
Diky.Tak zajtra idem do lesa tak uvidim co donesiem.Potom ukazem foto ulovku smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:29 S Muž invalida [3881] – Re: eso
Chemii ne a soli dost já dávám do hrnce kilovku nebo zbytek kilovky ze špajzu... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:25 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: eso
Jsou stovky doporučení a návodů. Ten nejjednoduší je: "Najít pěkný kořen, osprchovat od hlíny a dát do akvária." Zbytek návodů je sice hezký, ale ve výsledku spousta práce za stejný výsledek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:24 Muž eso [0] - Tetry – Re: invalida
A aky cca ten pomer vody a soli b ymal byt? (savo netreba?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:21 S Muž invalida [3881] – Re: eso
Tvrdý a vyvařit ve slaným..z rybnika nebo bažiny neplave...jinak musíš zpočátku zatížit..i několik měsíců :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:18 Muž eso [0] - Tetry – vlastny koren
Zdravim.Chcel by som si zaobstarat koren z lesa ma niekto skusenosti? Aky druh: dub buk hrab ...? dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:34 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Johan
oukey :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:31 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: Smatts
Tohle radši ani nezkoušejte. To už rovnou může bejt z plastu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:18 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Yirka
:-D bezbarvym lakem :-D ne zadny cerveny nebo zluty :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:17 Muž Yirka [9196] – Re: Smatts
Dovedu si to představit pouze ve spojení s hradem, plastovými rostlinami, mušlemi a plastovými rybkami. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:14 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Yirka
ja to tu uz videl aspon 2x-3x :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:12 Muž Yirka [9196] – Re: Smatts
Neznám nikoho kdo by kořen lakoval, leda jako samorost na chatu ;-) . Jeho hlavní funkce vedle dekorace v nádrž je být skrýší a sloužit rybák k "broušení" povrchu. Lízat lak by se rybkám nelíbilo, ani by jim to nic nedávalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:08 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Yirka
dobre dekuju moc :-) a muzu se jeste zeptat ...co ho nalakovat ? videl sem ze pa lidi to taky udelalo ...jaky je hlavni duvod ? hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:07 Muž Yirka [9196] – Re: Smatts
Samozřejmě, s výměnami vody by mělo postupně zabarvení vody blednout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2010 09:00 Muž Sm@tts [7] - Cichlidy – Re: Yirka
takze cim dele se bude louhovat tim min pak pusti barvy do akvarka ?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 55729x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553-koren?od=1651