Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michald
Mě osobně vždycky stačilo kořen 2 krát převařit.Krásně čistý, neplave, žádná plíseň ani cokoli jiného... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miso21
proste vyrajiho a 3xvivar a mas ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Ze začátku stačí zatížit a barevná voda rybám nevadí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
Možná by bylo i dobré vidět jak ten kořen vypadá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Delfinka26 – RE:
vycisti poriadne,niekolko krat prevar vo vode,potom ho poriadne vysus a aspon mesiac nehaj vo vode aby koren pustil vsetku farbu a aby neplaval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: NASREDDIN
posupat je slovensky odrbat..a sůl jako desinfekce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN
Marekkt napsal:" posupat vycistit prevarit v slanej vode"

čím posypat a proč sůl?

"nechat aspon den vo vode cistej nch sa odstrania pripadne poskodenia"
jaká poškození se opraví tím, že bude kořen den ve vodě?
Mám i borovici..hodně dlouho..toho bych se nebál......
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
moze obsahovat zivicu,taky by som si do akva nedal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry – Re: invalida
A ještě že může plavat :P
Vyzkoušejte
Už jezu všechno napsaný...jen může barvit..ale časem to přejde..ale i půl roku....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: herry
Odrbat kartáčem, osprchovat a dát do akvária. Ty nejměkčí části můžete odstranit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marekkt
posupat vycistit prevarit v slanej vode a nechat aspon den vo vode cistej nch sa odstrania pripadne poskodenia a plesnive cesti odobrat a este ze z coho to je koren?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - herry – rada s kořenem
Dobrý den potřeval bych poradit??? Našel jsem u řeky hodně krásný kořen a chtěl bych si ho dát do akvaria a nevím jestli to rybičkám nic neudělá. A nebo jestli by ten kořen šel nějak upravit abych si ho tam mohl vystavit. děkuji za případné prosím kdyžtak piště na mailto:herry8@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – Re: trodat
Fotka k příspěvku v aq :) :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – Re: Lukasson
Fotka k příspěvku :-) :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukasson
Přesně tohle jsem si představoval, když jsem ho viděl potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry
Fotka k příspěvku A ve vodě.

Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry
Fotka k příspěvku Když tu všichni vystavujou svý kořeny tak se taky přidám.
Na sucho.

Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry – Re: xpekos
2hy se píše 2. :P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xpekos
Fotka k příspěvku a 2-hy

Fotka k příspěvku Já pořídil 5korenu z orlicke prehrady. Nasledne pak 2 prosli vyberovym rizenim:) Pak sem obrousil hinjci povrch na tvrdy drevo. Pak nasledovala 1denni koupel v h. manganu a 2denni koupel v ciste vode (2x vymenena)

Reagovat na tento příspěvek 0  - DonJuanKarlos – Re: bobin
No týýjo, hodně dobrý. Bral si nějaký? Je to tvrdý dřevo? Ale tam na kole z Proboštova (Ústecký kraj) asi nedojedu :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukasson
Tak to je hodně dobrééé, škoda, že žádný nepotřebuju :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bobin
Fotka k příspěvku Kdo to nemá daleko a hledá slušný kořen at si zajede na Slezskou Hartu :) je jich tam co hrdlo ráčí.

Reagovat na tento příspěvek 0  - basa1313
mne plavaly aj po vyvareni aj tie co som nasla aj tie z akvaristiky ... ale iba som ich vyvarila a potom zatazila podla velkosti, najvacsi som priviazala o kamen do ktoreho sme vyvrtali dieru ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: xpekos
Po převaření se mi nikdy žádný kořen nevznášel. Asi jsem měl štěstí, nebo se převařením voda dostane rychleji dovnitř.
No jasny ze je idealni to nechat prirozene nacucat, aby pak uz neplavaly, ale sehnal sem je dost pozde pri zarizovani akva. Tate uz je napustene a zitra ci pozitri budu sazet kytky, takze to potrebuju nejak urychlit:) jinak dneska sem je po 20hodinach vyndal se silnejsiho rostoku hypermanganu a tet plavou v ciste vode. Zitra vodu vymenim a necham jeste jeden den koupat a odmocit... Diky za rady chlapi...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus
Idealni by bylo, kdyby jsi je nechal potopeny v sudu do te doby, nez prestanou plavat. A stridave menit vodu s hypermanganem a bez, aspon tak sem to delal ja a bylo to ok. Je to ale zalezitost spis nekolika mesicu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sportsmen – Re: xpekos
Já mám skoro všechny kořeny z orlíku. Když upustí vodu je jich tam hafo. Upravoval jsem pouze vyvařením v solené vodě. Následně jsem ještě mechanicky odstranil měkké části z povrchu. A nikdy žádný problém s nezmary a jinou havětí nebyl. Ke dnu jsem připevňoval provrtáním a přivázáním k plochým kamenným dlaždicím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan
xpekos napsal: Jasny, s upevnenim korenu vybornej napad, dam tam tu latku drevenou... Jinak myslim ze to bude lepsi asi prohnat tou desinfekci, aby se spalily vsechny hnusy z orlicke prehrady (to vite, je to zaneseny tema podnikatelama v sudech apod... :) )

tento humor mám rád a toho hypermángánu radšej pridaj potlesk hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali – Re: xpekos
ja mam na korenu privazanou bridlici ktera je zasypana pod substratem, navic se mi povedlo jednu vetev zasprajcnout pod podelnou vyztuhu (koren nechtel drzet tak jak mel:)
btw koren sem omejval a drhnul jen ve vane vodou, hypermangan az v akva a stejne z toho vylezlo hodne breber (sneci, nezmari atd..)
Jasny, s upevnenim korenu vybornej napad, dam tam tu latku drevenou... Jinak myslim ze to bude lepsi asi prohnat tou desinfekci, aby se spalily vsechny hnusy z orlicke prehrady (to vite, je to zaneseny tema podnikatelama v sudech apod... :) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: xpekos
U kořenu podle mě žádná dezinfence nepomůže. Je to prostě kořen.

Můžete ho navrtat a dovnitř dát kusy železa, nebo na spodní část připevnit dřevěnou laťku, kterou zahrabete do substrátu apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xpekos – Desinfekce kořenu z přírody
Cues, přinesl jsem si krásný kořeny z Orllíku. Mám je pečlivě odrhnuté drátěným nástavcem na flexu a tet je koupu hypermanganu. Jak je tam mám nechat dlouho??? Máte někdo zkušenost?? Jo a máte nekdo zlepsovak na uchyceni korenu v akvariu dokad maj snahu plavat?? Akva mam uz napusteny a silikon tedy asi ne...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paul
aha tak to sem v klídu :-) děkuji hop

a tak mě napadá to bude spotřeba kořenů veliká co??když sem o tam dal dneska a už ho hoblujou :-D
Nemyslím si..ale s pilinama nemám zkušenost..mě nezůstávají ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danila
Naopak, pokud máte kořeny, které se dají ohlodat tak, že z nich zbydou okousané nebo natrávené kousky na dně, je to jedině dobře. naši panaque jsou takhle schopni ohlodat, prohnat trávicím traktem neuvěřitelné množství dřevní hmoty a jde jim to k duhu:-) ať se daří
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Silvan
nn neublíží.... dokonce ho potřebují. Vykusují z něj nějakou látku... ale bohužel si nevzpomenu jakou :-( Ale učitě neublíží... spíše naopak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kristýna – Re: paul
Určitě jim to nic neudělá (pokud je kořen opravdu čistý), u mě žužlají všechno (šutry, dřevo, listí, zeleň, molitan z filtru...).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StrNd4 – Re: paul
Koren ancikum urcite neublizi...Dokonce to nejake druhy potrebuji k zivotu proste aby mohli okusovat a cpat se drevem :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paul – Kořen a ožírání
Zdravím,mám problém s tím že sem do aqa dal vyvařený čistý kořen a ancistrusi ho okusujíapo nich na dně zůstávají takové piliny od kořene neublíží to ancíkům když je ohlodávají? :-)

děkuji předem za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Marekkt
I když by to bylo půl roku na suchu, tak stejně ještě tak vyschlej aby se dal dát do akva není! Z vlastní zkušenosti to mohu potvrdit. Chtělo by ho to opravdu někde aspoň na 3-6měsíců ponořit do vody ( rybník, lom atd )
Pokud jde o druh dřeva, tak lípa je určitě nevhodná ( je lehká, měkká )
povedal by som ze to je Lipa
no to je takto .. Ako bola ta kalamita v tatrach tak to spadlo a vyvratilo az koren. no kedze to bolo cerstvo padnuty strom cca pred pol rokom tak vlastne cerstvo vysusene :-D a niektore casti este zili pretoze z toho korenu pustalo dalsie vyhonky. ale neviem isto ci to bol javor .. malko to take male cierne siski :-O
je čerstvý to dřevo ?
no asi to je Javor hmm no a su dobre uchytene a pekne vyzeraju ked su zospodu v jaskinke :d a inak prisavnikom sa ten koren DOST páči:d vsetkých 6 je nanom hop
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: Marekkt
To ,že trčí z vody nevadí.A vieš aj z akého stromu to je?Aká je to drevina?.Ja by som ho nechal vylúhovať niekde mimo akvarka a nech sa poriadne nasiakne vodou. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HATED – Re: Marekkt
mal si ho dat aspon na 2-3 mesiace do suda nech sa odmoci prevaranie je podla mna zbytocne a plave asi preto lebo to bude meke drevo aneni dostatocne napite vody

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 56063x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553-koren?od=1769