Setkání akvaristů - Praha
Můžu si, prosím, příště přinést ke Trojkám vodu na přeměření? (Spořilov)
RAP napsal: Já nevím Jájo, ale vaaclav tvrdí, že nám už zase teče měkká voda.
No nevím, nevím, teď jsem to přeměřil a vinohradská voda pořád ukazuje echtovních 500 a více mS oproti 250mS z Lužin
Hm, zeptám se večer Vaška, ať se k tomu vyjádří.
ve Strašnicích taky měkká, donesu ti kyblíček
tak si muzes jezdit pro vodu k nam do Nusli.... cca 4°dKH
Tak mám nakapáno. Odtočený kohoutek 25GH - pěkný výsledek. Nám u Flory teče festovní kamenolom.
Vzhledem k tomu, že u Flory jsou tanky přímo z Káraného, mi to nesedí. To bych se divila, že by nám sem hnali Želivku. Jdu to přeměřit. Ještě v listopadu nebo v prosinci (nevím přesně) jsem naměřila maximum, a to 24GH. A co vidím na nádobí, když voda zaschne, nemá s měkkou vodou nic společného - a co tak sleduju, teď to je horší, než např. před rokem. No nic, jdu si zakapat.
Já nevím Jájo, ale vaaclav tvrdí, že nám už zase teče měkká voda.
Nevím, nevím, jestli budeš bydlet v dosahu Trojek, tak budeš mít tvrdou vodu jak šutr, což zrovna pro náročnější krevetky není OK.
Děkuju, ale těch jsem odchovala snad tisíce, tak chci rozjet něco náročnějšího. CRS a tygry pro začátek, pořád s nima bojuju.
"A když se přestěhuju, tak ve svým budu moct rozjet krevetky"
se pak pripomen, kdybys chtela obyc cherryny
ptam se, pac bic nikdo nemate
A jseš si jistý?
Akorát jsi to nemusel psát sem, trošku v tom pak právě děláš zmatky
Sejde mse tam pár akvaristů,neboj,neni apríla
A jseš samozřejmě taky zván
Delam ze sebe vola (nebo mozna ani nemusim
) v jinych tematech, tak proc ne i tady.
25.1.2014 se U 3 trojek nekdo z akvaristu sejde, nebo to je nejaky humor? No ptam se, pac bic nikdo nemate a:"Co chcete vod vola, kdyz nemate bic!?"
nejaká partizánčtina...
Tak s ním zatočíme po bolševicku.....
ja neco k unoru rozepsal po jinych strankach a na face zapomel,tak to udelej na unor a budu zdilet...
nejaká partizánčtina... v lednu huž jeden sraz u 3trojek byl....
0 20.01.2014 23:29 amrtin – pozvánka
Dovolil jsem si vytvořit na fcb pozvánku na sobotní setkání u 3 trojek (25.1.14):
www.facebook.com/…Starší reakce
piskořky mám, ale ty neritiny jedou ve dne v noci a je to fakt hromada, ale děkuju za rady, a to odkalování tak nějak podobně se snažím, takže ve finále to tedy asi znám
Asi je to jasne, ale radeji to napisu. To ze je tam:
NO3 3.042
N 0.695
Znamena jen to, ze je to rozepsano, tedy kolik je NO3 a to pod tim kolik je z toho NO3 samotny dusik, sira a fosfor totez, kdyby nekdo chtel, at to nemusi prepocitavat, neni to o tom, ze je to dalsi dusik v nejake jine vazbe.
Ja uz pridavam, tak uvidime..
Díky že jsi to udržel v hlavě. Od zítřka taky zkusím nějakou menší dávku.
Nad akvariem budes pronaset kouzelnou formuli "Hrnecku dost!"
.
Dávám v práci to třetinové dávkování a ještě jen když jsem tu já, tak uvidím, co se stane
Pri tomto setkani jsem byl upozornen, ze jsem jeste nenapsal, co se pridava v jakem mnozstvi tim hnojivem, ktere nosim v lahvickach (EI-mix). Tak tedy zde to je, pri plnem davkovani ze stitku to odpovida (a melo by to i sedet s metodou EI pri maximalnim davkovani):
(v mg/l)
Fe 0.069
Mg 1.43
B 0.009
Mo 0.002
Mn 0.046
Zn 0.01
Cu 0.01
NO3 3.042
N 0.695
K 4.284
SO4 8.297
S 2.766
P 0.137
PO4 0.419
Ca 0.046
U Ca a Mg se mohou hodnoty drobne lisit, je to dano cistotou chemikalii.
Davky to samozrejme nejsou male, i na stitku na nutnost menit vodu upozornuji, stejne jako na vhodnost snizeni davek, kdyz neni rostlin a jejich rust v akvariu "nadoraz".
Zamluvenej je velkej, když to tak ten týden předem bude vypadat na slabší účast, stáhnem to na menší
No nevím, kdo to tam původně donesl, ale já domů dotáhl zbytek co tam zůstal a příště ho zase přinesu.
To je mi jasné ,ale víme že poslední dobou je nás tam více .
Jestli velkej salonek to je asi jeste brzo rikat, ne kazdy se prihlasi uz ted hned... Bych si tipla, ze to bude jasnejsi tyden pred akci.
A bude zase velký salonek?
Příští setkání akvaristek a akvaristů v hospodě U 3trojek se koná opět
v pátek, 7. února od 18:30 hod
Již teď se můžete hlásit zde
rybicky.net/akce/1316 a jaké kameny jsi přinesl?
sviti teda? ani jsem to nezkousel
ja si vxzal jeden vetsi a asi 8 mensich
diky
Kamenů tam dost zbylo, když jsme odcházeli a nikdo se k nim nehlásil tak jsem je vzal domů a přinesu je zase příště. Považujte si toho, od 3 trojek jsem je donesl pěšky až na Masaryčku
Ano byly tam i kraby donesl je sumec.
coz mi pripomina, nedealovaly se tam i nejaky drogy?
takovy divny bily prasky v pytlicich a tak, a nejaky chemicky koktejly
... a myslim, ze i nejaky kameny
tam byli i krabi? no hezky, to ani nevim...
pro novacky - obcas si z ty akvaristicky hospody clovek donese treba... fialku... a tak
Bella napsala: "Směněno bylo 4,5 kg zelené hmoty a 898 plžů."
a taky cca 30 krevet
Ano, díky za ně a výčet bych pro úplnost doplnil i třemi kraby a nějakými rybkami
"Bylo nás 32. Z největší dálky přijel secrof74"
hehe, a taky to bylo s mezinarodni ucasti
(jsem Polka)
"Směněno bylo 4,5 kg zelené hmoty a 898 plžů."
a taky cca 30 krevet
Z Chomutova--
no vidíš, to je z toho nevyspání, taky mě to mohlo napadnout samotnýho.., díkec. No tak to to máme v podstatě stejně daleko
jj vlčátko vstávalo dneska v pět..., jj já vim, měl jsem jet za vámi do Práglu, skvěle se pobavit a někde se v klidu vyspat... Mimochodem odkud je secrof74, ať se můžu litovat, že jsem tam nebyl, ještě víc
Přidat reakci
1 ...... [202] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355269x