Setkání akvaristů - Praha
Je to sice neakvaristicka poznamka - ale na hrade Sychrov se kazdy rok konaji skotske hry, cca v srpnu myslim. Je to vyborna akce, i piknikoveho charakteru, pro cele rodiny i s detickama, psama. Hodne lidi tam jezdi dobove a skotsky obleceno. Hraje se irska hudba, duda na dudy, byva tam i vystava aut veteranu. A vubec spousta dalsiho - sokolnicke ukazky, skotske hry jako takove, tabory vojaku.
A vlastne! ma to i akva prvek! maji tam malou a myslim trvalou expozici akvarii s ceskyma rybama!
qool.cz/…
Ja dones, takovou opici jsem dlouho nenes... Jen ne domu, nez jsem se rozkoukal, musel jsem rovnou do prace
.
Braník nezklame
0 19.11.2013 16:22 půlpy [2138] Ne nebyl, mi 7 nejezdíme. Navíc o tomhle ani nevím.
No, poslední připomenutí, že je akce již dnes večer, je koukám skoro zbytečné
taky si budu muset něco pořídit na transporty, hlavně aby se gubky neudusily
"venku žádná piskořka"
presne, kdyz sem se po nich divala vcera a lovila, tak nikde nic, pritom mi normalne lozi po rostlinach a skle, navic co jsem vytahla, tak to byla furt sama prazdna ulita (helenka maka)... ale tech 10 kousku pro dudaka nakonec mam
doufam, ze krevety daji transport, taham je v polystyrenovym boxe
a ze jsem moc nedolamala kytky, hodila jsem je na vrch a pak zavrela viko, a ono se to moc nechtelo zavrit...
jelikož ráno jako by to cítily, venku žádná piskořka, tak jsem provedl lov šokem v jednu hodinu v noci, teď už jen vše ve zdraví dovést do Práglu
a toho se bojím, těch gubek je v každém pytlíku asi dvacet( jsou tři), tak aby se neudusily a ještě aby nepromrzly
piskořek asi 200ks a okružáků s okružníkama asi 100ks, rostlinky žádný - omlouvám se, na ty už mám zkrmitele u Liberce
tak dnes v podvečer
Pohromade mi drzi taky, ale je to rozhodne vic jako petrzel do polivky (takove mene huste, vic "chundelate") nez mas Ty.
3 18.11.2013 23:54 darka [520] porovnat můžem, ale nebude tak pěkná jako minule, jednak je jí míň protože co sem ji označil jako že daruji, tak si pro ni byli od minula už 3 lidi a hlavně jsem ztlumil světlo na hodnoty, které radši ani nebudu psát, protože byste mi tu hned vyčinili, že pod tim nic růst nemůže. Ale pořád to jsou polštáře a ne petržel do polívky
Schválně můžeš vzít jeden kousek domů a pozorovat co to udělá.
6 18.11.2013 23:28 Bella [1047] - Rostliny Tak jsem to stihla, tesne pred tim nez mi to zhaslo. Pritel od telky fandil, pak se zdesil, kdyz videl narustajici hromadu rostlin co jdou pryc a radu zavarovacek... "a ty to vazne chces dat vsechno pryc? ja to s tim komentarem, ze je to moc husty a ze mame moc krevetek nemyslel tak vazne... a zbyde tam jeste vubec neco?" Myslim, ze se rano uklidni, az uvidi, ze je to furt zarostly skoro stejne, ubytek biomasy je neznatelny, a az se krevety sjedou do rohu na krmeni, bude jich presne ... nespocitane
Na tu Tvou Riccii bych se moc rad jeste jednou podival, mas ji dost jine konzistence nez ja. Zkusim taky kousek vzit, at muzeme porovnat dve primo vedle sebe.
beru salvinii, pistii, limnobium i riccii snad si vyberes
Beru to do velkýho akvárka. Salvinii se tam nevede, už jsem jí zkoušel.
Prosím, uvítala bych drobnější šnečky pro malé mřenky.
Tys ještě neměl Salvinku
To je neskutečné, vlastním kytku, kterou jsi ještě neměl
Tak to ti vezmu oba druhy, mám auriculatu a minimu.
Všechny rostliny které jsem ještě neměl beru (salvinie)
Ok, vyberu ti velký hezký a rakovi dám ty mrňavý zbytky.
Na jak velkou nádrž to chceš?
Nechceš i kus tý Salvinie?
limnobium beru, mám teď plno dusičnanů
Bude chtít někdo Limnobium laevigatum a Salvinia auriculata?
Jinak z toho bude krmení pro raka.
ja taky beru sacek s ruzkatcem
jo kousek mi vem, počítám s tím, už tam má udělaný místo
ruzkatec ti klidne vezmu,
budes chtit kousek Marsiely (marsilea_hirsuta), posledne jsem se o ni bavily.
Piskorky ti prihodim ke kreveram (Bella)
tak jsem to akorát doplel, přinesu hodně bacopy monieri a hygrophily polyspermy, něco heteranthery, egerie a ludvigie, možná pár kousků něčeho dalšího + salvinii, pistii pár limnobií a riccii(tu asi jen pro ty co si napsali)
Taky něco pro raky
Jestli někdo bude mít vzal bych si menší kousek ceratophyla do karantény a pár piskořek
Díky
OK
Par ti jich vezmu, ruzkatec vezmi, pokud si ho nikdo nevezme, tak rakovi raci se obliznou;)
Jako mluvený slovo je to daleko lepší
diky
fo je růžkatec
0 18.11.2013 12:35 Macrosek – co je to za kytku?
mam prebytky teto kytky ve sve druhe nadrzi. co je to zac? chce to nekdo? kdyztak zitra vezmu hrst
cau, nejake endlerky bych vzal, jestli jich mas hodne
nemam :(
v zasade prinesu to co je v Pracovni relax a V sphere, plus ruzkatec pro raka.
Nemas ze stonkovek hygrophilu corymbosu? 2-4 kousky... ale potrebuju vzrostly.
Dudak - blyxa, ok
sneky predpokladam, ze nepohrdnes
naopak, ještě se uctivě ukloním
To je ze stopaře?
jasně
a dalsi prebytky, stonkovky, nejaky konkretni zajmence? Jinak hazim na stul na hromadu. Uz mi zase nemaj kde plavat ryby ;)
PaDa - sneky predpokladam, ze nepohrdnes
A jestli nekdo chce endlerky, tak houknete.
Mě by se jedna blyxa hodila, sice tam mám asi 3 od václava, ale rostou hodně pomalu, tak bych to jedním kouskem doplnil. Díky
Jééé škoda hnědovku bych ještě snesl, možná bych zkusil i tu blyxu, ale třeba příště. Jinak ten kosokvět se mi vůbec nechytl, pár malejch kousků, tak snad se rozbují no
mě je minulý sraz bral designer, tak pokud jsi tam byl minulý měsíc, tak je to možné
Přidat reakci
1 ...... [212] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355269x