Setkání akvaristů - Praha
Tak to abych se po vecerech venovala vylovu sneku
taky co jiného bys měla po večerech dělat
navíc teď před vánocema stejně nevíš, co s volným časem
No, zrovna se v tom nipam, a opravuju prezentaci... a stejne mi to nejak matematicky nevychazi
vcera jsem tech zasazenejch napocitala 17... To co mam dole zasazeny, to tak nejak vim co je, a co mam, ale co mi jeste plave volne na hladine...
Bella napsala: ... Vecer jsem koukala do akva a zas mi nebezpecne stoupl pocet echinodoru ze stavu -nact na -cet, takze by bylo zahodno zas neco rozdat, nektery mam dvojmo, a potrebuju misto kam zasadit plavacky-chcipacky...
Podle seznamu jich máš třináct.
"budu jenom ráda za každou rostlinku"
nebezpecna to veta
monstrozni valisnerie cekaji v pohotovosti
(neboj nic, to je jen takovy interni vtipek, urcite dostanes moc biomasy, pardon, rostlinek
)
chces i plovoucky? (plovouci rostlinky)
Určitě, budu jenom ráda za každou rostlinku.
Mesic sem nebo tam, zas tak me to nepali, a 480 litru by se jim libilo, klidne pockam
kdyztak mi napis a domluvime se po vzkazech.
jaj, já bych je bral, budu zařizovat 480l, ale nedostanu se, snad v lednu...
Hele , vono se jí tam pár kousků vejde , kdyžtak ji přišmiknu , furt mám pocit že do toho nebudu mít co dát
Ahojte, poprvé vyrazím na setkání akvaristů, tak se těším že se poznám v podobnými nadšenci jako jsem já sama.
Právě se mi dozaběhla 195 litrová nádrž a budu ráda, pokud by se někdo podělil o rostlinky, klidně i plevel, vejde se toho tam dost.
Jak se to rozroste, donesu to zase na výměnu zpět.
Spíš: "Náš zákazník, náš pán!"
To už snad ani není kapitalismus.
No socík mi to v ničem nepřipomíná. Tak že by snad ten komunismus? O tom vyprávěli a nějak tak to vypadalo...
PaDa napsal: Pavel z akvarista.cz mi potvrdil účast, tak můžete sypat objednávky do jeho eshopu, osobní donáška až k vašemu pivu je v ceně To už snad ni není kapitalismus.
Pavel z akvarista.cz mi potvrdil účast, tak můžete sypat objednávky do jeho eshopu, osobní donáška až k vašemu pivu je v ceně
Takže už je to profláklý na fcb,takže se obávám,že ani velký salonek stačit nebude...
Děkuji moc
Cca 10 vallisnerek asiatica přinesu.
myslím že ne , nesestřelilo to ani savo
Díky Rišo
stačí 4-5 kousků , však vono to naroste
Vajicka plostenek a mozna i plostenky samotne ale hypermangan moc nepotrapi nebo jo?
mě bohužel nezmar vymizel
giganteu ti nejakou vyskubnu
taky půjdu ráno hákovat
Nojo, mně nějak nedošlo, že jenom já jsem takovej blázen, co nejen nedezinfikuje kytky, ale ještě si ty potvory z rybníka do akvárka záměrně tahá
Kdyz se rostliny dusledne dezinfikuji, a ze to delam i u rostlin od lidi, o kterych vim ze se starat o akvarium umi, pochybuji, ze to neco krome rostlin muze prezit. Existuje vic zpusobu, pri tom mem (silny roztok hypermanganu na hodinu, 15cm pod hladinou nevidim co tam je) bych chtel videt toho nezmara prezit, to by snad zabilo i kone, ale rostliny to snaseji velmi dobre (zhnednou koreny, ale nevadi to). Jeste drsnejsi metoda je na par sekund do cisteho lihu, ale to bych pouzil jen kdybych rostlinu opravdu chtel a vedel o poradnem problemu.
Já si jí vezmu( nezmar nevadí).
A, tak to zas bude nějakej chemickej poplach v Roztokách
0 04.12.2014 21:37 amrtin –
Re: RAP A já si musel vzít dovolenou už na pátek,ale v sobotu budu muset jít do práce
Ahoj lidi, kdyby měl někdo navíc jávák, nepohrdnu
Můžu vzít přebytky Salvinia natans, roste mi jak šílená. Akorát nevím, jestli ji někdo bude chtít, když mám v nádrži nezmara... asi ne, co?
to jsi nemusel, v sobotu má být zase ledovka, tak stejně nebudete jezdit
EDIT: sorry, ono je setkání až za týden
tvl , mám pocit že patřím k těm co si musí brát volno , pač už ani nevnímám rozdíl jestli je neděle nebo čtvrtek
MonterMonty napsal: Poslední setkání v roce a jistě záměrně v pátek , to aby třeba někdo neměl problém se vstáváním do zaměstnání ....
Někteří si museli vzít na sobotu dovolenou, pač chodí pracovat i o víkendu.
Poslední setkání v roce a jistě záměrně v pátek
, to aby třeba někdo neměl problém se vstáváním do zaměstnání
Ale k věci , snad mezi svátkama , nebo těsně po nich budu zařizovat 180x60x50 , tak nějaká Gigantea , pokud ještě někdo vlastní a klidně nějakou přerostlou nehodící se obludu s radostí ubytuji , děkuji
Dudakovi- šišky mám nabalené , Grindalu se ale nějak přestalo dařit , tak snad příště.
nic jiného jsem snad nenasliboval
Příští pátek 12. 12. hospoda.
Hlašte se prosím na
rybicky.net/akce/1530 , kdyby nás bylo méně, stáhnem velkej salónek na menší
Kytky? To slyším poprvé, a to sleduju několik nádrží, kde je mají lidi dlouhodobě. Co vím, tak si lidi stěžovali na blešivce Gammarus, že masově likvidujou jávskej mech, a doporučovali místo nich Hyalelly, páč ty prý žerou opravdu jen mrtvý listí, řasy a detrit... Tak nevím. Že žerou jikry ryb, mi vcelku nevadí, a se šnekama to snad nebude tak zlý, páč taky vím o dost lidech, co s nima naprosto bez problémů mají běžný šnečky - piskořky, kružníky a spol.
Myslíš, že bys jich teda pár mohl postrádat, prosím? Kdyžtak se domluvíme SZ
0 01.12.2014 22:24 angakok Jen si dej pozor tam kde jsou aztéky sežerou všemu jikry tuzn.i šnekům rybám atd když se přemnoží sežerou ti kytky, jsou to krapet kritrs, proto se mi nechce je moc pouštět z ruky, aby s nima nikdo neudělal nějaký blbosti
0 01.12.2014 22:19 angakok Já aztéky mám chci si je namnožit pro krmení ryb mám je z Německa. Je to takovej malej blešivec.
Dík!
Zdar lidi, trochu mimo téma, ale jelikož sem chodí Pražáci, tak se zeptám. Nemáte někdo známé na přírodovědě, VŠCHT apod. v oboru toxikologie, ekologie, ekotoxikologie a tak? Nebo nevíte náhodou o někom, kdo by měl (ideálně v Praze) k dispozici korýše Hyalella azteca? Ty potvůrky se totiž používají k testování toxicity sedimentů, takže by je mohli mít na výše zmiňovaných ústavech... a já je nutně potřebuju do akvárka
Přidat reakci
1 ...... [160] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355269x