takze jsem mel skoro pravdu
je to prokřemenělý slínovec až křemenec (je to pribuzny opuce)
vznika usazovanim, nebo biologicky... (ve tretihorach)
a kdyz se to dostane do blizkosti sopecny cinnosti tak to prave metamorfuje napr. na kremenec (ctvrtohory)
muze obsahovat vapnik, ale taky nemusi, pak diky rozpadu kremene muze mit kyselou reakci a nachazeji se v nem zkameneliny
ve vetsine pripadu je do akvarka vhodny
ty ruzny skuliny vznikly pritomnosti neceho snaze zvetratelneho (az uz organickych tel, nebo treba jilovy pecky apod.)
plne souhlasim, bus mi samozrejme ujel a nechtelo se mi do 0:30 cekat, tak jsem jel pres Kladno a pak peso.... no bylo mi divne, jit sam ztichlym kladenskym sidliste a doufat ze nepotkam nejakou "particku".... nakonec jsem kratce po pulbnoci dorazil domu bez uhony.....
diky za skvelej vecer, za kytky a kupu dobrejch rad.... tak za mesic!
cekam haz do prace dorazi podnikovej geolog..... je terarista....
Jsem rad ze jsem se mohl zucastnit az z dalekeho Usti. Zpatecni vlak jsem stihnul jen mirny poklusem ze Zizkova az na Masarycku. Takze rada pro mimoprazske - nezakecat se ;)
A byt jsem byl pevne rozhodnut zadne kytky nebrat, nakonec se mi par kobercovek do pytliku nejak dostalo. Timto diky za Steurogyne repens a Glosso tomu kdo to prinesl.
Tak dneska více jak 30 kousků, podrobnější statistika dopoledne, až vstanu
Pro odborníky možnost řešit, co nám donesl Václav (Invalida) na určení názvu:
tvrdý je to jako šutr, tipujte
021.02.2012 23:20MoonBlade
Moc díky všem za příjemný večer. Kdeže se to upisuje pro další termín? Po dnešku mám skoro chuť založit akvárko jenom na kytky, aby bylo co vyměňovat.
Potvrzuju účast, pokud mě teda něco nesrazí nebo tak něco (občas to mívám ve zvyku ).. Jdu rovnou z práce, takže s sebou už od rána tahám flašku plnou malýho šnečího plevelu, tak doufám že si je ode mě někdo vezme na zkrmení, ať je nemusím vracet zpátky do akvárka ...
Věděla jsem že mám v akva 4 velké helenky, a z pozorování jsem soudila že tři malé.
Skóre po chvíli lovu je 7 malých, ale jen jedna velká... ostatní se asi do země (nebo spíš do flexiobkladů) propadly
021.02.2012 13:53lipli – :-)
Přijdu rovnou z práce, tak pokud budete něco chtít, stavím se pro to doma.
Hodně štěstí...pár rad,,tranvaj (vlak nad zemí),ani metro (vlak pod zemí)jezdí po určité trase,nestačí říct řidiči kam jedeš,ani jeden prostředek se nekrmí...V praze je hodně lidí,každého koho potkáš nemusíš zdravit a ptát se,jak mu dupou králíci.V případě nouze číslo máš
Koukám,přátelé,že o to nejlepší,čili,o nové tváře zase přijdu.Bohužel zase mi to nevyjde,oslabuji veterány,ale i tak se bavte hezky,a každý povinně jedno na mé zdraví,ne na mě... To abych až se tam dostanu,nedostal k zaplacení lístek jako brožuru...
Roman.