Pohadka jak tahala Bella repu (prince, ze jo, kdyz pohadka, tak pohadka): pomahala i kocka, ale rekla, ze priste na to sr.l pes, ze nepotrebuje mit osprchovany kozisek (sem netusila, ze zna tolik sprostych slov, kam na to chodi? ze by sousedovic jorksir?*). Vysbirala jsem blyxu, ktera se jenom tvarila, ze koreni, a nechala si par kousku, ktery se opravdu pekne drzely substratu (tak, ze je ani ten tydyt thorakat nevyryl – v minulem zivote to musel byt vynikajici bagrista, jako oni jsou vseobecne hrabavy, ale tohle je eso). No, po vytazeni repy uz plavaly blyxy vsechny
Ze se mi pri tom hne kus dna, s tim jsem pocitala, ale ze se mi zblazni hladina… Sem tak nejak tusila, ze princatko si na jednom slahounu pestuje jednoho nastupce, ale ze to pojme jako seriovou vyrobu, a hodi druhy slahoun, a na tom naseka jak Bata cvicky celou kralovskou rodinku, to mi jaksi v te me mirne zarostle nadrzi uniklo (a taky dalsi asi 3 slahouny z jinych echacu, ale zatim jsem se nepidila ktery k cemu vede, a ktery foceni kvetu jsem zmeskala). No nic, chvili mi trvalo, nez jsem to klubko hadu rozmotala (a ceratopteris uz opravdu definitivne pujde do pryc, uz ponekolikaty – proboha, proooc jsem si ho tam natahla zas?). Akvarku jsem pohrozila, ze o vikendu to protrham (hodim tam granat a zavru viko, vono to nejak dopadne).
*kdyz se kocka vyvaluje na zahradce na travniku, tak se sousedovic jorksir muze pominout a rve jako kdyby mel v rodovodu rotwailera… teda, ted uz to vlastne neplati, protoze drzi tlamku a jenom cumi… nevime k cemu presne doslo – ale pred par dnama v nestrezenem okamziku sousedum zdrhl, a sel se podivat k nam na zahradu - podplazil se pod vratama (to vysvetluje ty zahadny hovnaca, ktery se nam tam cas od casu objevovaly, asi jim zdrha casteji)… no a za rohem potkal kicu-micu. Moje vetsi polovicka rikal, ze zrovna sel do zahrady a pristihl je jak vedou ocni souboj. Nevi se, jestli predtim doslo i na jiny, kontaktni, souboj, kazdopadne se jorksirak tvaril, ze je rad, ze prisla zachrana, a mohl vycouvat se cti (= radostne se vrhl na manzela). A vod ty doby je ticho.