Hele , minulej tejden jsem šel za šéfem , a povídám - "hele šéfe , takhle už to nejde , já bych chtěl přidat" ... von mi na to povídá - "hele Monty dobrej nápad - tak přidej" ...
- u nás dostaly ryby krevetí maso - teda ne šeryny které si hejčkáme , ale nějaké tygří krevety , které jsem ukradl dětem, před přípravou Štědrovečerního předkrmu .
Hezkej večer všem , at už je jakejkoli
tak já vám všem trochu zpožděně přeju krásné prožití alespoň zbylých svátků. Dnešek byl trochu hektickej, tak se omlouvám, že to nebylo dříve a že neodpovídám na SZ taky přes SZ.
Dárky už jsou rozdané, dostal jsem dnes od svého 5 letého syna i akvarijní publikaci "Rybí kniha", kterou sám namaloval, podle zdejšího atlasu, navíc je kapesní a mohu si ji sebou prý brát na cesty po akvaristikách, udělal mi radost
To já udělal výměnu u obou akvárek. Ovšem krmení bylo v obvyklé dávce, nechtěl jsem, aby rybky dopadly jako já. Už jsem byl po večeř i dvakrát na procházce a minimálně n jednu ještě půjdu.
Tak odpoledne jsem vyměnil doma rybám 200 litrů vody, aby si užily, pak jsem vyrazil do práce, trochu to tu pofackoval a teď piju kafe, čučím do Relaxu a zpívám koledy (s tím posledním teda kecám )
No když se podíváte do kalendáře tak svátek mají dneska v Evropě tuším jen belgičani, slováci a my. Takoví chudáci němečtí soudruzi jsou teď v práci všichni.
Na vanoce mam par bajecnych vzpominek. Treba jak tata rikal mame, ze nema zpivat "Narodil se Kristuspan...", ze on ji taky 22.4. nezpiva, ze se narodil Lenin. V ten moment bylo prakticky po vanocich, takze od te doby vim dost presne, jak funguje stroj casu .
Ty ryby se v tom akvariu vykulily, mama je tam odvodila, vyrostly tam, nikdy nepoznaly sitku, a ja je ted mam nahanet? Tuuudle . Mozna i proto, ac maji byt jako druh plache, plache nejsou, citi se v tom akvariu bezpecne .
Takže za domácí úkol ti zadávám přelovit do odměrného válce a z rozdílu hladin určit objem ryby. Výsledek oznámkuji. PS: pokud nebude kontrola vážením s 1 nepočítej!
omnihash napsal: to je máš dost podvyživený, čajová lžička je 5ml
Jsou celkem mladoucke, je to muj odchov, ale to nic nerika o tom, ze mam treba uplne blbej odhad .
Ode mne to byl desne hruby odhad, a ani si moc nedokazu predstavit, kolik muze takova dospela Apistogramma vazit, ale moc gramu to nebude. Vlastne jsem to odhadoval spis jako objem vody, ktery zabiraji a usoudil, ze jedna dospela Apistogramma mi zabere tak 3ml, no mozna velky samec i 4ml, proste plus minus autobus.
Tak ja Ti vykladam, ze rybicky.net/atlasryb/cichlidka_pestra nejsou, pac nemam cas to dostatecne krmit a tak se neodchovava, pac mlade neprezivaji, a dnes rano si klidne asi tak mesic a pul stare mlade (podle velikosti) priplave pro krmeni a ja na nej cumim jak puk. Ono jich mozna bude vic, jak priplavaly dalsi ryby, rychle drobek zmizel v housti a uz zase nikde nic. Oni jsou drobci mezi ostatnimi rybami trosku plasi, i kdyz uz jim nic nehrozi, do tlamek jinych ryb uz jsou velci. Takze mozna ze jsou, jen jsem to netusil .
Priroda je holt mocna, staci jen udelat trosku vhodne podminky a ona se o zbytek postara sama .
Zkusil jsem se jednoho velice zrucneho zeptat, jestli nechce kseftik, rikal ze nechce, ale aspon jsem to zkusil . Ono ptat se ted pred vanocema, je asi trosku kontraproduktivni, to spis po Novem roce, kdy budou vsichni financne susi a nastane na chvili obdobi, ze nikdo jeste nic moc nechce.
Tim mechem u hladiny si rikas o to, aby prorostl rasou. Co mam tak zkusenost, neco takoveho u cerstveho akvaria davat k hladine je koledovani si, ale je fakt, ze ne vzdy si musis problem vykoledovat, tak snad tentokrat mit pravdu nebudu .
Tak jsem se konečně odhodlala přidat prezentaci s tím novým akváriem, kde jsou rostliny z 95% od Vás. Musím ho ještě pořádně nafotit. Za všechny připomínky budu vděčná.
Jinak všem děkuji za kytičky, ráda jsem Vás poznala a určitě se těším na to, až se uvidíme znovu.