Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Sinice

NápovědaFórum » Řasy » Sinice 

Přejít na předchozí stránku 71 Přejít na další stránku   1  
Sinice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 14:45 Žena pavliina [50]
Opravdu se to udělá to druhého dne :-( ale je pravda, že filtr byl otečený právě na tyto rostliny. Setřít to jde a je to na ruce slizké a mazlavé. Fotku už udělat nemůžu, teď jsem akva vyčistila a zkusila vyměnit zářiku AquaGlo za Oceanic Light. A když jsem se koukla do filtru, tak ten molitan, byl celej mazlavej a bylo to stejný jako na těch kytkách. Vím, že se to nemá čistit filtr a zároveň měnit voda, ale proprala jsem ho v té vody z akva, byl opravdu ... fuj :-) Mě napadlo, mám doma AquaSafe a EasyBalance, můžu je použít?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 13:11 Sidonius – Re: pavliina
...jen jsem odstraňovala tu hnusnou řasu, ... ale stejně, hned druhý den ji tam mám znova...
Jestli není váš popis nadsázka, (fotka je pro mne nečitelná...), ruducha to asi nebude - ta takto rychle (přes noc) nepřirůstá.
Mohly by to být hnědé řasy(?). Jde "to" lehce z rostlin setřít? Když to promnete mezi prsty, je to vazké nebo drsnější? Nedělá se to na zastíněných místech?
Nemůžete se pokusit udělat slušnou, čitelnou fotku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 12:18 Žena pavliina [50]
Já už snížit průtok nemůžu, mám to na minimum :-( Jedině ho budu muset nějak šikovně natočit. Teď jsem týden neodkalovala a do akva nezasahovala, jen jsem odstraňovala tu hnusnou řasu, abych nepřišla o rostlinky :-( ale stejně, hned druhý den ji tam mám znova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 12:12 Muž DrSova [28] - Rostliny
Podle me nejaka ruducha.Mel sem ji na cabombe-ta byla blizko filtru.Prvni se objevila tato a pak "štětičkova".Likvidace-snizit prutok filtru,nefoukat to na ni, moc zivin,nebo se v tom furt hrabete jako ja :) a vyrite dno=ziviny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 12:03 Muž matlala [798] - Rostliny – Re: pavliina
to mám taky ale co to je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 11:45 Žena pavliina [50]
Fotka k příspěvku Co je tohle za řasu? Ruducha nebo sinice? Ze začátku to vypadalo jako sinice...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2007 01:01 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdeční
Kdysi se mi v jednom akva začaly sinice tvořit ve velkém. Uvolňující se škraloupy jsem odstraňoval mechanicky a hnojil tím kytky v obýváku :-D . A zrovna když jsem si začal libovat, jak bezvadně mi po tom rostou :) , vymizel ten prevít stejně rychle, jako se objevil :-| . Natrvalo :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2007 13:51 Žena pavliina [50]
Se sinicí stále bojuju a chemii se chci zatím vyhnout. Chtěla bych vědět, jestli rybám neuškodí, když vynechám týdenní výměnu vody a vodu bych vyměnila až za 14 dní? Chci zkusit, co to udělá se sinicí. Sinici ručně odstraňuji z kytek, aby mi je neudusila. Taky jsem hodně četla o zatemění akva ale to asi neřeší příčinu :-( Taky jsem našla zajímavý článek, kde se píše: Zbavit se sinice je celkem jednoduché. Sinice jako jediná může přijímat vzdušný N2. Což rostliny ani jine řasy nedokáží. Sinice tedy nastupuje jen v době kdy, se v akvariu nedostavá dusíku dostupného (NO3, NH4....). Případně kdy je fosfor ku dusíku vysoký poměr. Ke odstranení sinice tedy stačí držet atomární poměr P:N cca 1:16 (Redfield Ratio) tzn přidat dusík nebo odebrat fosfor. - A mě by zajímalo, jak zvýším množství dusíku nebo snížím množství fosforu??? A jestli byste mi neporadili nějaké testy na Dusík a Fosfor. Moc děkuji za rady. Snad se mi jednou podaří nad sinicí zvítězit, zatím se nevzdávám a věřím ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 17:04 rolandmynar – Re: pavliina
Vodu nemusíš po tom přípravku měnit. Jen ty řasy klesnou všechny ke dnu, tak je potom odsát. Je toho fakt hodně. Udělá to na dně úplný zelený koberec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 17:00 Žena pavliina [50]
Právě, že jsem se snažila akva pořádně vyčistit, ale než bych ho úplně vyčistila, odpustila bych všechnu vodu :-( Ale snažila jsem se to opravdu důkladně vyčistit a dneska to vypadá tak jak to vypadá sad Zkusím tedy probublávat... Jen se bojím té časté výměny vody :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:58 rolandmynar – Re: bucliik
Já jsem to použil jenom jednou a taky je tam napsané do jezírek. Doporučili mi to ale ve zverimexu a fakt se nic kromě odsinění nestalo. Má to fakt skoro okamžitý účinek a stačí to použít jen jednou jednorázově.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:56 Žena bucliik [99]
rolande tys tady měl být před měsícem :-( mě chemii zavrhli a nikdo neřekl že pomohla...no pro příště budu vědět-já mám jen blbý zkušenosti s přípravkama proti řasám, ty mě teda nepomohly. no tak příště(snad nebude, ale kdyby)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:52 rolandmynar
Sinice a prevence proti nim, je taková, že se probublává voda vzduchem. Nejen v akváriích, ale třeba i v přehradách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:50 rolandmynar
Fotka k příspěvku Je na to i přípravek. Ten s tím fakt zamete, ale ne každý chválí chemii. Já ho použil a po 10-ti minutách bylo po problému. Sinice ale obecně nemají rády provzdušněnou vodu. Přípravek jsem dal do vody, poté řasa klesla ke dnu, já ji vysál jako detrit a už se neukázala.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:49 Žena bucliik [99]
někde jsem četla že je to z nepoměru živin záleží prý na poměru N a P, sinice by měly mít jiný nároky než kytky.ale moje sinice je teda neměla, kytky rostly jako o závod a s nima i sinice. jo hlavně to chce aby se hýbala hladina a hodně proudila voda, to se jí nelíbí. nemyslíš celý akva, že ne?já odsávala sinici hadičkou od vzduchovacího motorku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:49 Usine – Re: pavliina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:47 Šámes
mě jako ve všem pomohla sůl..a nebo akva pořádně vyčisti.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:45 Žena pavliina [50]
Tak nebude vadit, když budu odkalovat a měnit vodu 2x týdně??? :-O To znamená, že tam mám příliš živin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:42 Žena bucliik [99]
sinice, taky jsem ji měla...někdo radí často odsávat tyhle povlaky, rozrušovat je, někdo zatemňuje akva(to pomůže jen na chvíli) a někdo hýbe s parametry vody.přeju pevný nervy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 16:29 Žena pavliina [50] – Sinice nebo zelená řasa?
Poslední dobou se mi strašně špiní akva. Na dně se mi dělá takový zelený povlak a jsou na něm vzduchové bublinky, to samé mám i na hladině. Kytky, které dosahují na hladinu jsou pokryté takovým mazlavým zeleným slizem, na kterém jsou také bublinky :-( Je to sinice? Nebo i zelená řasa může vytvářet takové bublinky? Mám akva čistit častěji nebo jak se toho zbavím? Teď jsem měnila vodu v pátek a dneska bych mohla nanovo sad Poraďte prosím...
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2007 08:59 Muž matlala [798] - Rostliny
fosfor ve všech dostupných vodák 0,5 mg/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 20:10 Muž filipsi [1297]
10 no3 se mi zda hezke. Pomer bych prilis neresil, a nechal to zit tak, co to bude delat. Fosfor tolik i ve vodovodu? Nepomohlo by menit vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 19:09 Muž matlala [798] - Rostliny
vlatně neni ale uvidim zatím to budu kompenzovat zdrojem vody a máícháním
jinak zdroj informací že je to blbej poměr je pmdd.mrp-cz.com/… a to tabulka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 19:07 Muž matlala [798] - Rostliny
ale nepomohlo to jenom na 10mg/l
to je furt málo, budu muset objednat KNO3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 18:38 Muž matlala [798] - Rostliny
myslíš s tím zvýšením NO3?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 17:33 Usine
Pokud máš NO3 neměřitelné tak to je špatně a tvůj postup bych určitě vyzkoušel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 13:26 Muž matlala [798] - Rostliny
No a kolik tam máš fosforu? Abys náhodou tím NO3 nepohnojil řasu. Vím o čem mluvím.... Zázračná rovnice od fosforu a dusičnanech totiž neplatí vždy.
já vím že vždy neplatí
fosforu je tam 0,5 mg/l
a NO3 neměřitelno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 13:25 Muž Eff [417] - Rostliny
No a kolik tam máš fosforu? Abys náhodou tím NO3 nepohnojil řasu. Vím o čem mluvím.... Zázračná rovnice od fosforu a dusičnanech totiž neplatí vždy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 12:59 Muž matlala [798] - Rostliny
no ale to akva jede už půl roku bez problémů až teďkom na zimu sinice ale pokusím se ji zlikvidovat přidáním studniční vody s vysokým NO3 (je neměřitelné a není tam dobrej poměr s fosforem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 12:54 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Pouze stahovat hladinu nepomůže. Vím o čem mluvím... rozzureny
Roman X-)

Jasně...píše, že vyčistí čerpadlo, no a než ho vyčistí tak to může stáhnout.
Taky se mi dělala slepá hladina v akvárku, kde mám jen rostlinky a šnečky, ale přestala se mi dělat tak po měsíci. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 12:43 langosh
Pouze stahovat hladinu nepomůže. Vím o čem mluvím... rozzureny
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:42 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Nebo papírový ubrousky na hladinu...a hned vyndat. Funguje i WC papír, tan přizpůsobíš dálce akva :-) Hlavně ne parfémovaný :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:41 Sidonius
Tak jo - zkus vyčistit čerpadlo. Kdyby to nepomohlo, písni mi do vzkazů. :)
Č.ú.: 123456789/0100 smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:39 Muž Eff [417] - Rostliny
Zatím můžeš vzít hrnek a ten neřád z hladiny stáhnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:34 Muž matlala [798] - Rostliny
Vypadá to tak. Ale ať už je to cokoli, dal bych to pryč. :-D
a jak vždyť to nejde zkusim vyčistit to čerpadlo ať se hladina hejbe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:18 Sidonius
Vypadá to tak. Ale ať už je to cokoli, dal bych to pryč. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:03 Muž matlala [798] - Rostliny
Fotka k příspěvku fotka3

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:03 Muž matlala [798] - Rostliny
Fotka k příspěvku fotka2

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:02 Muž matlala [798] - Rostliny
Fotka k příspěvku fotka1

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2007 11:01 Muž matlala [798] - Rostliny – že by sinice?
Ahoj,
mám v akva sinici na rostlinách ale mám i zelený povlak na hladině, že by taky sinice? Hladina je nehybná, páč čeřící čerpadlo je zacpané a nechce se mi čistit ale dneska už to udělám. Přikládám fotku a prosím o určení. Moc děkuju.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 22:42 Sidonius
Sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 22:07 Romeo99
Moc děkuji za radu zkusím prvně zvíšit počet rostlin a pak kdyžtak pořídím ty ampulárie. Má snimi někdo zkušenosti (jek zabrnít přemnožení atd.) dik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 20:08 Muž Jurasek [137]
Rozhodně by to chtělo více rostlinek. A na likvidaci řas by mohla pomoci ampulárie info najdete například zde: rybicky.net/atlasplzu/mechyrovka_vychodni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 19:56 Romeo99
jednou tádně čistím skla výměna tak 10 l vody čištění filtrace a vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 19:54 Romeo99
Akva je 50l, je tam 10 neonek, 2 parmičky pětiprohé, 4 tetry, a 1 hrotočelec, osvětlení je 20 w (8-10hodinň denňe)zářivka. rostlin je málo to je pravda. písčité dno, jeden kořen a pár kamenu.teplota 26°C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 19:50 Muž Jurasek [137]
Podle těch fotek mi to přijde, že tam máte děsně málo rostlinek. To je pro řasy ideální, zůstává tam potom moc nespotřebovaných živin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 19:41 Radka – .
Chce to více údajů o akva.Jaká velikost akva,kolik ryb,jaké světlo jaká údržba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 18:34 Romeo99 – fotka
Fotka k příspěvku fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2007 18:34 Romeo99 – fotka
Fotka k příspěvku fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2007 18:33 Romeo99 – Asi řasa.
Zdarvím všech. Mám doma akva. krátce 2 měsíce a tvoří se mi na rostlinách, kamenech, na kořeni, skle a na písečném dně zalená řasa která je dost bujná. po vičištění jí trvá tak 2 dny než se znova rozlese. čím se toho zbávím a co toje?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [71] 73 74

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 81425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4641-sinice?od=3501