Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtrační média

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Filtrační média
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 16:10 laKatos Re: romant
budu se opakovat ale zazracne porovite materialy jsou k nicemu kdyz se obali vrstvou "baterii" ktere nepusti vodu od vnitrnich utrob

byl tu jeden ktery mi slibil ze jak bude cistit filtr ze zminovany sutrik zkusi profouknout... a nedal vedet jak dopadl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 16:04 Muž muťa [554] - RostlinyRe: romant
Takže ten Eheim MECH, je v podstatě obdoba MECHpro...což jsou ty černé plastové kroužky, nebo válečky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 15:55 R Muž romant [28001] Re: muťa
Eheim mech je prvoplánově určen pro zachycení hrubších nečistot, jako první stupeň filtrace a zároveň má za úkol optimálně rozvádět vodu ve filtru, ale i zde se nitrifikační bakterie usídlí ovšem ne v takovém množství jako Siporaxu, který je určen až jako filtrace následná(biologická), má tzv. vnitřní kapacitu a je vhodné když se k tomuto médiu již nedostává ten hrubý bordel který je zachycen tím prvním médiem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 14:32 Muž muťa [554] - Rostliny – Siporax vs Eheim MECH
Je nějaký zásadní rozdíl, mezi těmito dvěma výrobky? Našel jsem údaje o tom, že siporax je pro biologickou filtraci, kdežto MECH pro mechanickou.
Znamená to tedy, že MECH není porézní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 14:15 Muž Yirka [9248] Re: Maq
Děkuji za poučení.
Já vycházím z vlastních dlouholetých zkušeností se Siporaxem a třeba obyčejnou keramikou.
A hlavně, odpovídám pravdivě na otázku amalky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2016 14:01 Maq Re: Yirka
Výrobce Sera - bezpochyby solidní firma - svoje zboží vychvaluje jako nejpórovitější ze všech porézních. Třeba je to i pravda.
Ale mám pochybnosti, zdali tenhle docela drahý materiál je investice na tom správném místě. Nitrifikační bakterie toho ke štěstí potřebují zřejmě víc, a naopak pokud mají vhodné podmínky, udělají dobrou službu i bez těch nej nej filtračních médií.
Celková kondice akvária je důležitější než počet nějakých pórů. Možná bychom se divili, kde všude se bakterie nakonec usadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 10:33 Muž Yirka [9248] Re: amalka
Mnohem lepší to nepochybně bude, nezbytné to ovšem není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 07:25 Muž Xbourn [820] Re: Yirka
dík za info tak bude lepší když to vyměním ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2016 07:15 Muž Yirka [9248] Re: amalka
Pokud se chceš zeptat, která náplň je kvalitnější, tak je to jednoznačně Sera Siporax.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 06:57 Muž Xbourn [820]
Ahoj , chci se zeptat mám vnitřní filtr Tetra easy crystal 300 a mám dole ve filtru takové umělé kuličky a nevím jestli je mám vyměnit za sera siporax .

Dík za odpověď :-(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 16:22 Fazol Re: afc1886
Aho no ja ten filtr uz koupil se vsim jenom mam problem z Ph a cetl sem ze na PH je dobra prave raselina a to uhli zase na kalnou vodu takze nevim co dal v prvnim AQ nemam takovej problem s ph a to pouzivam stejnou vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 16:08 R Muž afc1886 [15530] Re: Fazol
Uhlí si máš schovat na dobu kdy ho budeš potřebovat,třeba po léčbě.Místo uhlí je lepší použít kvalitní biomédia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 16:02 Maq Re: Fazol
Většinový názor je ten, že aktivní uhlí se nevkládá do filtru pravidelně, nýbrž jen když je pro to specifický důvod. Důvod je zjednodušeně ten, že uhlí zachycuje kdeco, tedy i něco z toho, co v akváriu chceme mít.
Pokud filtrujeme přes rašelinu, pak rovněž s nějakým záměrem. Snížit pH, tvrdost, a nejčastěji obohatit vodu o huminové kyseliny a vytvořit tzv. černou vodu.
Kombinace s aktivním uhlím je obecně pokládána za kontraproduktivní, protože co rašelina vyloučí, uhlí zase zachytí a odseparuje.
Ojediněle jsem zaznamenal názory, že to tak není a že někomu se tato kombinace osvědčuje.
Osobně se přidržuji většinového názoru a tahle dvě média nekombinuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 15:42 Fazol – Raselina ve filtru
Zdravim mam dotaz mam externi filtr s 3 nadobama v prvnim nahore je takova keramika nebo co to je ve druhem plastove kulicky a ve tretim aktivni uhli jelikoz mam problem z PH chci se zeptat jestli muzu dat spolu stim uhlim aji raselinu dekuji predem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2016 15:32 Žena Jitka66 [8] Re: afc1886
Ano. Problémy nemám, ani s čistotou vody..... Ampularii ráda někomu daruji.... Ale zatím jsem nikoho nenašla. Přitom jsou fakt pěkné, modré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2016 15:26 R Muž afc1886 [15530] Re: Jitka66
Jestli nemáš žádné problémy,tak nevidím důvod něco měnit.Ale jak už jsem ti psal v jiném tématu,zbavil bych se těch 3 ampulárií.Ty ti dokážou pořádně zahýbat s kvalitou vody a můžou ti začít likvidovat rostlinky.Navíc tam máš 2 krunýřovce,což taky nejsou nejčistější obyvatelé akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2016 14:24 Žena Jitka66 [8] – juwel bioflow one -foto
Fotka k příspěvku Dobrý den. Mám také dotaz, zda nějak změnit tento filtr - viz. foto. Jsou v něm 2 molitanové houby, vložené hned vedle topítka, bez přepážky.....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2016 12:06 - Re: Urtman
Používam ho a ani po dlhodobom užívaní sa na blato nerozpadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2016 07:42 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: Urtman
to jsi musel mit asi spatny zdroj, kupoval jsem zeolit v zahr. potrebach, mel jsem ho primo v AQ nekolik mesicu a nic... drzel stale strukturu - tvrde kaminky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2016 07:31 JoKa Re: lhajek
Mě se rozblátil na kaši... Otázka je, jak kvalitní byl...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2016 07:22 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Urtman
Nevím jestli zeolit jinak reaguje se sladkou vodou, v ním jsem ho nezkoušel, ale ve slané ho mám 3/4 roku a jsou to stále stejné kamínky jako na začátku, žádné bláto ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2016 00:46 JoKa Re: erik
Nedáš, za tři týdny se z toho stane bláto a dokonale to sníží průtok filtru, skoro bych řekl ucpe...
Dokonce ani nechápu, že tomu někdo říká filtrační médium, ale to je můj názor, někomu to možná vyhovuje, ale já odmítám měsíc co měsíc čistit filtry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2016 22:50 Muž erik [10] Re: Urtman
Ne já si nechám poradit, skúšať to nebudem, ak si raz urobím akva s africkými cichladami tam to dam. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2016 19:40 JoKa Re: erik
Také jsem zkoušel. Jsem typ, co Roman zmiňoval...
Vyndával jsem to přesně po třech týdnech... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2016 19:16 R Muž romant [28001] Re: erik
Tak budeš si to zbytečně komplikovat, ale jsou lidi, že to prostě musí zkusit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2016 19:09 Muž erik [10] – RE:
To znamená, že pokiaľ rastliny, chcem vhodný moc asi nebude. Chápem to správne. :-)
Jinak díky za vysvetlenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.10.2016 16:54 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Silent
Jen doplním, že se využívá i u mořských akvárií, kde opět ta květena jaksi chybí je potřeba se N látek zbavit ....
Já kupoval zde: kamenzeolit.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.10.2016 08:51 R Muž Silent [5949] Re: erik
Pokud ti nezáleží na bujném růstu rostlin (přecejen váže mimo jiné i dusík) a nevadí že bude vodu tlačit do neutrálních hodnot, ale hlavně nebude použit jako jediné filtrační médium tak bych se použití nebál. Ideálnější je používání v nádržích typu africká jezera kde se rostliny moc "nenosí" :) . Toť má zkušenost. Stručně řečeno je to s určitými omezeními velmi účelné médium pro všechny nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2016 08:14 Muž erik [10] – Vhodný je tento Zeolit do akva
Našiel som tento zeolit do jazierok, ale myslím, že nemôže nič urobiť nič ani v akváriu, či?

www.koifarm.sk/…

Díky za pomoc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 17:29 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: romant
Ja si myslim,ze na nesezrane artemce se vytvori nalevnik a jak ten poter pancernicku jenom polehava na dne,tak ten nalevnik na ne "preleze",vetsinou jsou napadeni na prsnich ploutvich a to je hotovo. Jak vidim miminko rejdit nahoru dolu po skle,tak uz ani necekam a jde do sodovky.
No a chci vyzkouset ten molitan na dne,cerpadlo dam na spinaci hodiny a proste se bude krmit v 8 a v 8 a 4h po tom se spusti cerpadlo,nalevnika odsaje,UV ho zabije a ja uz nebudu muset na konci tydne pocitat ztraty.
Treba to nebude fungovat,ale dokud to nezkusim,nebudu vedet.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 17:16 R Muž romant [28001] Re: DavFM
Nechal bych to nastojato, takhle z toho nikdy nedostaneš všechen ještě nerozložený bordel a bude větší šance zahnívání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 17:08 laKatos Re: DavFM
Pro ostatni..... neřeším na co ten molitan davefm má. Zda je jemný či špatný na filtraci. Sháněl se po tomto materiálu a já mu dal tip. Dulezite je odpovídat na otázky!

Dejve tedka mi kočka řekla že podobný matros viděla v obchodě elektro-textil u nového bytu. Jak je u té světelné krizovatky řezník tak obchod pod ním. Mrkni ještě tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 16:53 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Horác
Tak ja to teda prozradim :-)

Bude z toho dno. Hamburg nalezato. Odchovavam pancernicky a mivam problemy s nalevnikem,tim dravym. Takze zatim to zkusebne resim tim,ze k akva cca 10l kde je poter,mam pripojeny kanystr 25l pro zvetseni objemu vody. Cerpadlo z akva zene vodu do kanystru a ta se prepadem vraci. Mam objednanou z ciny UV lampu,kterou do toho hodlam zapojit. Udelal jsem tak jeden vyter,ale ztraty nejake porad byly. Aha, zapomel jsem dodat,ze musim vzdycky jednou tydne na 3-4 dny odjet pryc,draha polovicka odmita odsavat zbytky artemky, nejakeho pancika uz snedla. Takze takhle to ty 4 dny vydrzi bez vymeny vody. No a chci to zdokonalit tim "hamburskym" dnem,slibuju si od toho alespon 5ti denni bezudrzbovy provoz,pouze krmeni. Vyrobu artemky uz jsem taky celkem zjednodusil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 16:31 R Muž romant [28001] Re: DavFM
Tak jestli chceš černej biomolitan, tak se podívej ke Koblasovi a můžeš objednávat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2016 16:18 - Re: laKatos
To je tak dobré akurát do matracu.Takýto molitan a filtračný biomolitan je teda sakramnský rozdiel. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 16:17 Muž Horác [3946] Re: DavFM
O pár příspěvků níž jsem se dočetl, že ti bioakvacit 45 PPI připadá ještě stále moc hrubý ... Netuším, na co přesně to chceš (ostatně jako nikdo tady :o) ... ale máš představu, jak rychle se to ucpává?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 14:53 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: laKatos
Tak to se tam na to musím zajít podívat,dík.
Ja se zatím dopídil k molitanu na zvukove izolace, ještě jsem ho fyzicky neviděl, ale vypadá taky nadějně, bo je černý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2016 13:33 laKatos Re: DavFM
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dejve tak jsem čirou náhodou natrefil na ten matros co si sháněl. Mají ho v hornbachu. Rozměry 40x40 cm o sile 5cm i méně (podprdelniky na židle) a nebo valce o průměru 20cm a délce půl metru (nějaká rehabilitační podlozka). Je to prodyšné. Prostě ten materiál z čeho se delaji kostky na bulifuk. Viz foto

Ten valec se mě libil..... chtělo by to udělat dovnitř díru a byla by to taková správná Mega filtrační kostka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 16:02 - Re: DavFM
Fotka k příspěvku Myslel som .že si chceš spraviť toto.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 13:51 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: laKatos
opravdu to nechci na bublifuk, mam v hlave jiny "zlepsovak" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 13:48 laKatos Re: prasan
nemyslím si že dajv chce z toho molitanu uďelat bublifuk. Shání ten molitan co se používá na bublifuk o rozměrech 50 x 50 cm silu netuším
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2016 13:46 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: prasan
Retro?
kdysi za soudruhů jsem se pokousel podle nejakeho planku v ABC vyrobit vzduchovaci motorek z motorku z auticka na autodrahu a injekcni strikacky. Akorat jsem znicil jednu formulku a rodice mi radeji pod stromecek koupili opravdicky vzduchovac. Nicmene tato doba dala vzniknout i spouste uzitecnych veci, ktere puvodne byly pouze nutnou improvizaci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 13:27 - Re: DavFM
Ak ak ten bublifuk chceš dotiahnuť k dokonalosti,tak si ho urobíš ako český vzduchovač(alias tschechische luftheber)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.08.2016 06:41 R Muž romant [28001] Re: DavFM
Bublifuk je tak nesmrtelnej, že k němu můžeš použít v podstatě všechny možný druhy současně nabízených filtračních materiálů. Původně v dobách vlády jedný strany, byla možnost jediná a tím byl onen "matracovej" molitan, ale dnes se dá bublifuk provozovat s daleko širším spektrem materiálů jejich názvy zde ostatně už zazněly. Jenom bych to viděl, že to použití se odvine od výkonnosti hnacího média, tedy čím slabší tím spíš bych se klonil právě k těm jemnějším molitanům a když bude výkonnost vyšší použití současných různých bio nic nebrání. Ono se ten jemnej velmi rychle ucpává a jak je velkej tah, má tendenci se vcelku rychle tzv. propadat. Tak snad jsem to lehce ozřejmil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2016 20:53 R Muž vaclav [15064] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: laKatos
Fotka k příspěvku Jsi na velkém omylu od ozonu jsem se tě snažil odradit že se mě to nepovedlo je jiná věc, pokud jde o molitan tak ten co shání jsem opravdu už nikde dlouho nové neviděl Jen staré, stále je používáme v akváriích na výstavě.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2016 14:52 laKatos Re: vaaclav
Třeba tady ( www.akva-exo.cz/… ) má to jinou barvu. A zcela jistě to není z matrace. Matrace se třeba dělala ze stejného materialu. Někde se určitě bude dát sehnat větší format.
Proč bych nemohl říct svůj nazor. Je prostě škoda že se odpovídá vždy okolo ale ne k tématu. Správné by to mělo být OT, ale co už hlavně že se odpovědělo i když špatně co vaaclave.
Je mě fakt líto když zjišťuji že borci kteří ve mě kdysi jako zacatecnika vzbuzovali respekt a úctu tak nyní mi vhaneji slzicky do oka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.08.2016 14:16 R Muž vaclav [15064] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DavFM
Dříve se to dělalo z molitanu jako byly matrace ale ten je příliš jemný a brzo se ucpe a nejde moc vyčistit proto se přešlo na biomolitan. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2016 14:01 laKatos Re: DavFM
zkus zavolat tady... třeba ti pomůžou...
www.eurofoam-tp.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2016 13:51 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: ludvik
No nevim,ale u bublifuku je prece vzdycky takovy uplne jemny molitan,ani prave nebyva modry jako bezny biomolitan. Rozmery jsou nepodstatne, potrebuju vedet jak se to jmenuje a pak uz si to sezenu i kdyby to bylo treba v Londonu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.08.2016 13:29 Muž ludvik [1082] Re: DavFM
Když ono je to s tebou těžké, ty jsi vlastně neřekl co chceš. Jen že je to molitan k bublifuku ... a to je biomolitan, akvacit. Teprve pak zpřesňuješ rozměry (a ještě neúplně) a dokonce parametry dírek.

Google a telefon. Jinou možnost nemáš.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 52

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 62300x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9043-filtracni-media?od=1151