Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára amazonská - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Skalára amazonská - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2018 05:50 RAP Re: Prašan
A to máš namysli odchovné nebo běžňě zařízené akvárium? Tu fotku klidně dej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2018 22:49 -
Nesúhlasím.Je to o kvalite a množstve krmiva.O kvalite vody.A na toto tvrdenie mám i pádny dôvod.Keď chcete tak ma kontaktujte a môžme o tom podebatiť.Ľavá ruka kaput a pravá už začína tiež bolieť od toľkého písania.
Inak súhlas,viac priestoru je vždy lepšie.Pod 40cm by som nešiel.Vidím i na mojich,že výška akvária nemá tak výrazný vplyv na veľkosť vzrastu brušných či chrbtovej plutvy.Kľudne vám pri 40cm odfotím i zmeriam moje 1 ročné z odchovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2018 22:18 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Jo břišní, sorry.

Tohle mi potvrdilo, jak není aspoň 50cm, tak to nebude ono.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.04.2018 21:35 RAP Re: Wanderer
Wanderer napsal: ..........Tak jsem se tu jen chtěl podělit o postřeh, až bude někdo řešit, jestli 40 cm výšky akvária stačí.
Nestačí, pro vyšlechtěné formy alespoň 50cm. Pěknou skaláru udělá jen pořádný sloupec vody.
Těma prsníma ploutvema si spíš myslel břišní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2018 21:28 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Před pár měsíci jsem se tu dotazoval, jestli můžu darovat známému skaláry do nízkého akvária. Dneska jsem je viděl. Když jsem mu je vybíral, vybral jsem ty nejhezčí kusy, byly nádherné, celé černé. Vyrostly, ale něco jim chybělo. Výška. Měly široké ale nízké horní i spodní ploutve. Prsní ploutve byly taky krátké. Prostě nebylo to ono a ty skaláry narostly aspoň do délky, když nemohly do výšky. Ta majestnátnost tam chyběla a nevěřil bych, že těch pár centimetrů bude tak znát.

Tak jsem se tu jen chtěl podělit o postřeh, až bude někdo řešit, jestli 40 cm výšky akvária stačí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2018 18:08 Žena Sucu [12]
Zase se mi vytřely (už nudný) a tak jsem skočila do hornbachu a doplnila hejno. Jikry do večera zmizely a malé jsou dost bojovné. Musím říct, že už se chovají staré skaláry o dost lépe. Nikdo se nekrčí v koutě, žádná velká šikana. Vybírala jsem dost pečlivě, co mi tam odloví. Už snad nebudou žádné zdeformované ploutve. Vzala jsem 7 kousků k těm pěti co už mám. Jestli všichni vyrostou, tak pak bude otázka, jestli hejno zachovat, nebo nějaké poslat o dům dál. Aby jich nebylo pak moc. Každopádně je to teď v pohodě.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 08:28 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Sucu
Tak ji zkus dát na čas do separace. Ty menší se zabydlí a dominantní samice se bude muset po návratu rozkoukávat. Minimálně nemáš co ztratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 08:17 Žena Sucu [12]
V tomto páru je jasně dominantní samička. Ta toho svýho uzurpuje i po nakladení. Také je to jediná skalára, která není podražená a je nádherná. Problém je, že kdybych chtěla doplnit hejno, není kde vzít odrostlé skaláry. Už mám vyzkoušeno, že když se dodají menší, tak z nich vydrží jen menšina. Můj odhad je, že tu mám 2 samice a 3 samce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 19   05.03.2018 00:14 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Prašan
Všeobecně:
1 - Snažil jsem se tazatelce taktně naznačit, že skaláry jsou hejnové ryby, dva sirotci hejno netvoří.Sucu by měla být připravena,na možné komplikace,jsou čudly které žijí v harmonii,ale v případě sestavy s dominantním jedincem je život druhé ryby strádáním ve stresu,které občas končí jejím úhynem,agresivita v páru se mnohdy projeví,až po nakladení jiker,pokud není přítomen rušivý element,proti kterému obhajují teritorium,tak šarvátky o vlastnictví jiker mohou ponechat trvalé následky.Pro skaláry je odloučení od hejna nepřirozené, v případě výměny jedné z ryby u separovaného páru,se jedná o nucené dosazení partnera,jedna čudla nemusí vonět druhé.Můj osobní názor na chov skalár je skupina cca.10ks+, z jedné generace,případní agresoři se v tom množství nestačí zaměřit na submisivní ryby a většinou se soužití sklidní .Sociální chování se může podle počtu jedinců a prostoru podstatně odlišovat,trošku ve mně vrtá červík,že některé domestikované chovatelské formy vykazují vyšší vnitrodruhovou agresivitu, než přírodní druhy skalár.

2 - Možná by stálo za úvahu rozlišit chov,rozmnožování a dostupnost chovných ryb,mezi hobby nádrží a odchovničkou.
V technologii množení ryb v odchovnách je situace jiná,z chovného hejna se k odchovu odlovuje přirozeným způsobem vybraný pár, nebo se z ryb s určeným pohlavím sestavují nové páry ,které se umísťují do vytíraček.
a) pár odvodí mladé (tato možnost zřejmě zajímá tazatelku)
b) pár má po výtěru neshody,submisivní jedinec je odstraněn a mladé odvodí dominantní ryba
c) pár se po výtěru odloví,nebo se přemístí třecí podklad do jiné nádrže k inkubaci
Tření dvou samic ,není neobvyklé,pohlavně dozrávají dřív ,než samci, někdy se mezi nimi vyvine trvalá vazba,ale po přepárování jsou s pohlavně aktivními samci funkční.
Tření samice s dvěma samci ve výsledku vetšinou dopadne negativně,samec který se přidá k páru simuluje oplodňování a a využije nepozornosti k požírání jiker,nebo je skutečně funkční,ale po ukončení kladení dojde ke konfliktu zúčastněných ryb a likvidací výtěru,tím nechci vyloučit možnost úspěchu ,u jiných cichlid jsem měl potomky dvou samců z jednoho výtěru,ale vetřelec byl původním párem z prostoru vytlačen. Pokud má Sucu pouze jeden pár,tak mám pochybnosti,že bude při případné nehodě plnohodnotný jedinec k dispozici . Mám to několikrát za sebou.s rybami,pro které nebyl druhý jedinec dostupný a reprodukčně zůstaly bezcenné.
Jen pro zajímavost,závislost přírodní formy skalár na přítomnost hejna:
Setkal jsem se WF skalárami,které se průběžně vytíraly ve společnosti hejna a po přemístění do vytíračky ukončily na šest měsíců pohlavní aktivitu, po návratu do chovné nádrže došlo téměř okamžitě k dalším výtěrům,pár byl opětovně umístěn do vytíračky a osm měsíců o sebe ryby nejevily zájem,majitel je po této době vrátil k hejnu a po několika dnech se dočkal mladých z odebraného výtěrového podkladu.
Nic proti ničemu,vycházím z osobní reality.Ať se daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 20:10 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Sucu
Tak se smiř,že má osud otlounkánka,sleduj její zdravotní stav,pokud by došlo k nějakým negativním zdravotním změnám,tak tu rybu utrať,stejně bude podražená,ale snaž se ji uchovat v nádrži co nejdéle,po jejím odstranění by mohlo dojít k dalšímu posunu v hierarchii a stejný osud by mohl postihnout dalšího nejslabšího jedince v hejnku.Držím Ti a utlačované rybě palce,situace se může uklidnit a čudla to dá. ;-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 18:58 Žena Sucu [12] Re: Prašan
Mám jednu kterou nenávidí všechny ostatní a ta je věčně schovaná za kořenem. Má tam svůj klid, dokud nevystrčí čumák. Ale nažere se :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 18:56 -
Pridal som jedinú mladú rybu k zabehnutej skupine.Niekoľko dní sa stránila húfu a bála.Oni naopak sa snažili mladú rybu vyháňať z vlastného teritória.Mal som výhodu,že tá mladá ryba mala možnosť újsť za pozadie.Pár dní tam aj prečkávala.No pri kŕmení ostatné zabúdajú na teritória a mladá ryba vychádzala za potravou tiež.Dnes už v pohode pláva spolu s húfom a húf sa nijako agresívne k nej nespráva.Komu to nefunguje alebo tej rybe nevie dať šancu sa s húfom pomaličky zoznámiť,tak nech to račej ani neskúša.
Dá sa to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2018 17:07 RAP Re: Sucu
Chování ryb ovlivňují celková kvalita vody.
Pokud chceš relativně mírné skaláry, pořiď si Nanaye. ;-) Luďovi odvodily mladé ve společenské nádrži. rybicky.net/nadrze/21509
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 15:29 Žena Sucu [12]
Já jsem dost zklamaná z ryb co jsem koupila od chovatelů. Vždy z toho vyrostlo něco nepovedeného. Naopak co jsem koupila v hornbachu, vyrostly z toho nádherné kousky. Zas teď už si k těm co mám nepořídím něco dalšího na doplnění stavu. Byly by to prckové a kdo ví, jak by dopadly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.03.2018 15:09 Muž noexp [8] Re: Sucu
Já osobně taky pro pár v akva nejsem. Měl jsem samce co po nepovedeném výtěru masakroval samici a taky to byl pár který vytřískal 6 skalárů v 450L akva tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 14:22 Žena Sucu [12]
Problém je, že tenhle dominantní pár ostatní dost těžce utiskuje a ostatní začínají mít docela dost okousané ploutve a celkově ani nedorostli plného potenciálu. Jako mohou to být vadné kusy z výroby, ale prostě jsou taková nedochůdčata utiskovaná.
Zas si myslím, že kdyby ten pár měl šanci, že by se tam nějaké ty jejich mladé udržely na živu až do dospělosti.

Zas kdybych chtěla mít čistě nádrž se skalárama (tj těch 10 kousků), tak bych ostatní ryby musela dát fuč. To je zas problém kam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 13:58 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
No já teda proti párovému chovu nic nemám... a v osázené nádrži s ostatními rybami... může to fungovat velmi dobře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.03.2018 10:13 R Muž romant [27983] Re: RAP
RAP napsal: Ono to u Vaška vypadalo tak, jak popisuje Ivoš v rybicky.net/clanky/1585-par-postrehu-neboli-dva-z-chovu-skalaru . ;-) Ano, ano, to znám taky velmi dobře, jenom jsem sděloval, že jsem ten samotkový chov taky zkusil abych zjistil že není nad ten projevený temperament, vždyť to jsou cichlidy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 10:00 RAP Re: romant
Ono to u Vaška vypadalo tak, jak popisuje Ivoš v rybicky.net/clanky/1585-par-postrehu-neboli-dva-z-chovu-skalaru . ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2018 09:22 R Muž romant [27983] Re: RAP
A v tom je ta krása, že to bude pokaždý jinak. ;-) Tedy s tím množstvím jedinců a agresivitou. Taky už jsem to vyzkoušel, mít jenom dva jedince (záměrně neuvádím pár) a i když to bylo v pohodě, prostě to nebylo ono, to "něco" tam chybělo. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2018 09:02 RAP Re: Sucu
Sucu napsala: Co si myslíte o chovu skalár pouze v jednom páru na nádrž ? Když je to hejnová ryba - nebude jim to vadit ?
Není to škoda v tak velkém akváriu jen jeden pár? 8-10ks by se vešlo. Méně jak 6, bych nedoporučoval. Zeptej se na zkušenosti vaaclava. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   04.03.2018 07:00 Muž LiborSprysl [9015] Re: Prašan
Degenerace chovu, ztráta přirozeného jednání... Víc k tomu dodat nelze, pokud to budu brát jako, že se to stalo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 00:25 - Re: Tojsouvěci
Neviem ja taký problém nemám.Skaláre sa pária nie len s jednou samicou, ba dokonca som pozoroval,že jednej samici oplodňovali naraz ikry dva samce.Nevidím problém ,tak to robí xy chovateľov aby mali lepší odchov.Ak jedna z rýb uhynie proste tam jednoducho strčím druhú.Niekto tu aj písal,že nie je dobré dávať do zabehnutého húfu novú mladšiu rybu.Ani s tým som nemal problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.03.2018 22:29 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Sucu
Mohou z toho dostat ponorkovou nemoc,další problémek,když Ti uhyne jedna z ryb ,tak s ní budeš obtížně spárovat novou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2018 22:18 Žena Sucu [12]
Co si myslíte o chovu skalár pouze v jednom páru na nádrž ? Když je to hejnová ryba - nebude jim to vadit ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2018 09:37 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
3x denně dostávají určitě. :-) "zaoblené bruška" - to bude ten správný měřák... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2018 09:28 Muž kvietik [86] - AmerikaRe: Wanderer
Vidíš to na rybách..musíš krmiť tak aby mali zaoblené bruška ;-) , 3 až 5 krat denne. Tri je určite minimum pri mladých rybách, ak chceš aby narástli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2018 09:14 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Právě že ty moje by taky žraly pořád. Asi opravdu nezbude nic jiného, než zkusit laborovat s dávkami, počtem i množstvím a podle toho to upravit. Když mě se to teď navíc v akváriu rozdělilo na dva tábory, skaláry - jedou po mraženém jak psi a ten zbytek, tetry a neonky - ty si rády smlsnou i na vločkovaném. A navíc nesmím zapomínat a ty na dně. Tak to krmení je teď docela laborace, každému něco. :-) Tak jsem myslel, že třeba bude někde napsáno, že skalára spotřebuje X gramů na den...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2018 08:44 Muž HarvyM [66] Re: Wanderer
Asi neexistuje přesný návod jak krmit, chce to vypozorovat. Moje skaláry by žraly pořád. Stačí jen projít kolem akvária a už se slejzaj u místa krmení.
Já ty moje krmín 2x za den a 2x v týdnu mají den hladovku. Krmím hlavně mraženým a nebo sušeným (patentky od Petr Grýgera, koretky od Petr Grýgera, Sera nítěnky FD Tubiflex, Sera červené komáří larvy FD Rote Mückenlarven) a taky dostávají vločky a granule Sera Vipan a Sera Vipagran (snad mě MonterMonty neukamenuje :) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2018 08:07 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Wanderer
Se skaláry zkušenost nemám. Ale u všech ryb, co jsem měl, jsem to zjišťoval stejně. Jednou je krmím do té doby, dokud nepřestanou přijímat potravu. Pak jsem si to množství zapamatoval a pak vždy krmím odhadem 2-3x méně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2018 20:53 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Kolik sežere mladá skalára? A kolik dospělá? Dá se to takhle vůbec říct? Ty svoje teď krmím převážně mraženým, chci samozřejmě, aby dál rostly, ale zase nechci zbytečně překrmovat. A žraly by furt. :-) Tak řeším kolik a jak často jim mám vlastně dávat a musím to nějak naladit a vysledovat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.02.2018 13:55 Muž Yirka [9123] Re: MichalK
Teplota, kterou popisuješ je pro skaláry naprosto v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2018 13:07 Muž MichalK [16]
Dobry den, mam v akvariu par skalar a poslednich par dni sleduju teplomer, teplotu jsem nikdy moc neresil, ale cetl jsem tu nedavno, ze skalary potrebuji vyssi teplotu. v akvariu nemam topitko a teplota prirozene kolisa mezi 25 (v noci) az 27 (ve dne) stupni, mam dokoupit do akvaria topitko at udrzim skalaram tech 27 stupnu? Dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2018 20:49 Žena JanaS [138] Re: Wanderer
Mi něco společně vyváděli i dva samci ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2018 20:46 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Sucu
Lepí i dvě samice společně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2018 14:49 R Muž romant [27983] Re: Sucu
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2018 13:45 Žena Sucu [12]
Jsem zmatena. Lepí skalára jikry i když nemá partnera ? Teď mi jedna lepí na sklo a je u toho sama.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2018 21:54 RAP Re: romant
To je zajímavá připomínka, nikde jsem ji nezachytil. Pouze o rozdělení prostoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.01.2018 17:29 R Muž romant [27983] Re: Wanderer
Máš jednu velkou výhodu, co mnozí skalár chtivý majitelé z různých příčin ignorují a tou výhodu je, jak vypadá hladina v tom předmětným akváriu. Ta hladina je tzv. rozbitá, tedy nejen prostor pod vodou, ale i hladina je při tomto hobby chovu v našich akváriích velmi důležitým faktorem pohody ryb. Prostě jak jsou na hladině plovučky, povalující se listy vzrůstnejch rostlin jsou skaláry ve větší pohodě a nejsou tak náchylný na to svoje pověstný raubířský chování. Nebudu tvrdit, že je to 100% účinné na každýho jedince, ale udělal jsem s tím jenom tu nejlepší zkušenost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 14:34 Žena Sucu [12]
mám jich tam 5, jeden pár co dělá ramena, dva co mi přijdou jak samci co se lehce snesou a pak jednu co je věčně někde zalezlá, prostě otloukánek všech. Zas mít v 360 jen jeden pár skalár ... bych tam musela místo toho pořídit něco většího kdybych to zredukovala jen na ten pár, aby to nebylo pak prázdné :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 13:20 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Driv3r
Tak se s tím počítá. Veškeré skaláry co tam mám půjdou pryč a místo nich přivezu nové. Zůstanou jen neonky a ostatní malé ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 13:08 Muž Driv3r [236] Re: Wanderer
Wanderer napsal: Chci je jen přidat. Resp. vyndat stávající skaláry a dát jiné.

Z toho nechápu co chceš .
chceš je přidat i vyměnit?;-)
Mářky zvláště jestli je máš od montyho, ,;-)stejně budou šikanovat ostatní domestikované odchovy, starý věnuj a pořiď nový hejno.
Musel bys jim měnit prostředí aby se srovnali.a ani to nezaručí úspěch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 13:01 Muž Kubaa [718] Re: vaaclav
S tím nelze než souhlasit, všechny správné nejsou, je to věda, nebo spíš alchymie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 12:55 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kubaa
To ani netvrdí protože výluhy nejsou všechno a hlavně ne všechny jsou ty správné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 12:30 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Chci je jen přidat. Resp. vyndat stávající skaláry a dát jiné. Měl jsem pár závojnatých a byli to otloukánci. Prostě se jim plavalo hůř a zbytek jim to dal náležitě sežrat. Dva zbylé páry koexistovaly bez problémů, tak jestli si ve vodě smrdí, to nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2018 12:29 Muž Kubaa [718] Re: vaaclav
A má pravdu. Chce to výluhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 12:17 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Wanderer
Mlynář tvrdí že je to vodou, v té špatné si prý ryby smrdí a tak se tlučou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 11:47 RAP Re: Driv3r
Driv3r napsal:.... Máš to dost zarostlí i zajímavě členitý.pokud to zvládneš ukočírovat filtrací tak bych se nebál jít do cca 14-18ks
Jj, s tím počtem souhlasím, snížit ho můžeš vždy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.01.2018 11:34 Muž Driv3r [236] Re: Wanderer
Chceš jen přidat nebo celí noví osazenstvo? Máš to dost zarostlí i zajímavě členitý.pokud to zvládneš ukočírovat filtrací tak bych se nebál jít do cca 14-18ks
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2018 10:51 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Driv3r
Jojo, s hodinami. Ty co tam jsou, to je můj vlastní odchov, dočasně. Zjistil jsem, že bez skalár je to akvárium nuda. Je jich tam teď 12. Chtěl jsem přivézt příští měsíc Manacapuru, ale řeším kolik.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65711x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3448-skalara-amazonska-chov?od=301