Ja by som toho agresívneho sklára od nich oddelila.Ak je malý a je už tak dominantný,že napáda aj dospelých skalárov,tak čo bude potom,ked bude dospelý.
Ked ho niekomu predáš alebo daruješ,bude to lepšie aj pre ostatných skalárov a budeš tam mať oveľa kludnejšie.
Ale je možné,že agresivita vekom pominie-teda správanie skalára sa zmení.A inak,máš dobre veľké akvárium,takže problémy by si neskôr nemal mať.
Ale určite sú aj iné riešenia.
para
,stanovsky - karelin tam nemá už pávie oká a neonky,ale tlamovcov pestrých 2x,kančíkov 2x,potom pravdepodobne tlamovca lombardového,6 pavích očiek a ešte niečo.A to všetko v 11 litrovke
Ved pre tie tlamovce je malá aj 200 litrovka.
karelin - nechceš si tam doplniť ešte nejakých 10 sumčekov žraločích,7 skalárov,synodontisa a prísavku ?
Stále tam kupuješ ryby a ryby a ryby,pre ktoré by ani ten,kto nevie nič o akvaristike nenapchal tlamovce,kančíky a pod.
Počítam:Tvoje akvárium má 11 litrov.Strk,dekorácie a vodu tiež nemaš naplnenú až po horný okraj,to bude asi 8 litrov,ak nie menej.Pávie očká,zoberme že jedno má 4 cm a 4x6 = 24 litrov vody.Len pre toľkoto pávich očiek potrebuješ 24 litrov.A ty máš len 8.Potom zoberme,že tam máš tlamovca lombardovho,ktorý dorastie do 10cm,a to je dalších 10 litrov vody(pochybujem že sa takej velkosti dožije,zabije ti pávie očká a onedlho chcípne).To je už 34 litrov vody.Plus dalších 35 litrov (kančíky) a plus 20 litrov.To je 86 litrov vody...A to neberiem ohlad na to,že tlamovce potrebujú minimálne 200 litrovku (úplné minimum).JA BY SOM OKAMZITE ZMENILA OSADKU!!!