Skalára amazonská - chov
Určitě to jde dohromady. Mám skaláry i neonky od mala pohromadě a ještě jsem neviděl že by bylo nějaké napadání.
0 20.10.2008 21:25 Jos – Skalár a neonka ...
jde to dohromady? V obchodě mi tvrdí (Zvěrokruh), že ano, ale v každé knížce se píše že z Neonek bude oběd, díky za komenty Josef
By mě zajímalo, co znamená to KOI
.
ma niekto foto tohto skalara koi ako vizera.
Starší reakce
S jistotou jen při tření podle tvaru urogenitální papily (kladélka).
Podívej se ke mně do prezentace, ve složce "Vývoj jiker a plůdku II.", tam je rozdíl na fotkách.
0 24.08.2008 14:56 Lukáš – Re: Jura23
dobríden mám dotaz mám v akvarku 5 skalár ale nevím jak poznám co je sameček a co samička prosím o radu.
0 22.08.2008 21:36 RAP – Re: DonJuanKarlos
Máme 3 druhy skalár: Pterophyllum scalare, P.leopoldi a P.altum! Peru-alty je forma Pterophyllum scalare!!! Jinak p.Burzanovský připravuje knihu o skalárách, tak se máte na co těšit
.
Tohle sem četl už dřív, ale nějak se si nevšiml, že tam je i peru altum. Díky
A tohle jsi četl?
www.akvarista.cz/…
A případně celý soubor čtyř článků o skalárách od tohoto autora, je to tam popsáno dost jasně...
Už jsem prolistoval snad celé fórum, je tam hodně dobrých informací, ale co jsem potřeboval vědět, jsem nenašel... nechová tu někdo Pterophyllum altum - peruensis ?
0 21.08.2008 15:42 kelpy – Re: Bexim
0 21.08.2008 09:53 Bexim Peru altumse kdysimyslím považoval za samostatný druh pterophillum leopoldi
Jsou boží
, ale nevím jestli na ně budu mít, bylo mi řečeno, že sou za 800Kč/kus. Jak je to s tima nepravýma? Vypadají i v dospělosti jako altumy?
Ahoj, v budoucnu bych si chtěl pořídit větší akva s "altumy" (nebo něčím podobným
).
www.aquarium.cz/… tady sem našel ceník: Pterophyllum altum "orinoco" a Pterophyllum altum - peruensis, vypadají stejně, ale cenový rozdíl je propastný
Tuším že "orinoco" je pravá altuma a zjistil sem si, že peruensis je jen obchodní trik a že je to vlastně jiná varieta amazoňanky, ale cena je přijatelnější...
Jak moc se vzhled a velikost, těchto druhů liší v dospělosti?
Starší reakce
Většinou mražené, ale pokud se mi podaří sehnat, tak i živé (patentky, koretry). Bohužel nevím o lovišti poblíž, takže většinou to řeší nákup...
Patentky, koretry, dospělci artemie - mražené? Artemií krmím stále sušené bohužel moc nebaští, ale budu je to učit. Já sesnažím chytat na zahradě různé žíve krmení (larvy komárů, perloočky a buchanky).
Jak jsem psal (edit aha, nepsal, sorry) - délka těla, tzn bez ocasní ploutve. Ale je to při intenzivním krmení (zpočátku nauplie artémie 3-5x denně, v současné době patentky, koretry, dospělci artemie, cyklop a doplňkově sušené) a že toho zbaští dost...
0 16.08.2008 17:23 Mato00 – Re:navik
Za tri mesiace mozu mat 5 cm, ale podotykam, ze nie vsetky!Mozno 30% maju tych 5 cm!Ako si pisal su tam aj zakrsle kusy!
Taktiez zalezi na kvalite krmenia!Inak teba sa vodi ako vidim dobre!
0 16.08.2008 17:15 ondra08 já teď chci dělat celoplošné černé skaláry.chovateli z nich vylezli 60% celoplošný černý 10% zlatý 30% kouřový.
Mladý akvarista napsal: chces pak množit jeste nejake ryby???kdyžtak bych od tebe odkoupil chovnou paru jestli prodáš
Sorry chovný pár neprodám
sou to moji mazlíčci a navíc by to nebyla žádná výhra protože 70% potomků nemá ustálené zbarvení a to se projevuje třeba tak že je to zlatá skalára s černým pruhem
, ale naštěstí na to ve zverimexu nekoukají.
navik: Radost to je v první řadě, jinak bych je ani nemnožil, jen je bych chtěl upozornit všechny co by chtěly skaláry odchovát, aby jim zajistili dobředu nový domov (zverimex atp.)
EDIT: navik ty délky co udáváte jsou bez ocasní plutve nebo s?
Na 4 cm se dají při dobré pěči dotáhnout v třech měsících od vytření - a to počítám tu lépe rostoucí polovinu hejna. I ty hůře rostoucí mohou mít ve 3,5 měs. 4-4,5 cm (na těch 5 cm ve 3 měsících bych se šel podívat, čím jsou dopované) - nepočítám zakrslíky, kteří se v malém počtu (1-2%)vyskytnou také..
To DonChuanCarlos - o tom netřeba diskutovat, že je s tím moc práce, ale taky radosti, když vidíš, jak pěkně rostou..
Současně odchovávané mají 52 dnů a mají v průměru 2 cm, ty nejpěkněji rostoucí mají dost přes 2, takže velikost 3+ cm (kdy je možně je již odprodávat) mohou dosáhnout v necelých 2,5 měsících (stále je řeč o lépe rostoucí polovině odchovávaného hejna). Fotografie dokládající růst možno shlédnout v mé složce Vývoj jiker a plůdku II.
0 16.08.2008 15:00 ondra08 chces pak množit jeste nejake ryby???kdyžtak bych od tebe odkoupil chovnou paru jestli prodáš
Mladý akvarista napsal: carlosi jake delas skaláry???
Amazonský, zlatý. Jen sem si to chtěl zkusit, až je prodám, už je množit nebudu, je stím moc práce
0 16.08.2008 13:41 Mato00 – Re:DonJuanKarlos
Ale vidis, ze 3 mesiace stare mozu mat aj 4-5 cm v tele!Inak drzim palce s odchovom!
0 16.08.2008 13:38 ondra08 carlosi jake delas skaláry???
Já ted skaláry odchovávám, je jim 6 týdnů a jsou dlouhý 1cm, některý mírně přes 1 cm (bez ploutví). Za pár týdnů se ozvu kolik že mají cm
0 16.08.2008 12:56 Mato00 – Re:DonJuanKarlos
Za tri mesiace budu mat uz 4-5cm v tele!Vlastnu fotku ty neprilozim!Ale mrkni sa ku Navikovi a pozri sa!
Re:Nobody-Mozno mali trochu viac, ale 100% ne viac ako sest meciacov!
Teraz budem robit dalsi par tak si to vyfotim!
Geri napsal: to mato00 : Bral jsem 1 rok od doby kdy jsou to ještě jikry a psal jsem cca. V obchodě mají při nejlepším 3 měsíční ryby (když dobře je) a někdy i podražené rybky...
V odbchodech vykupují skaláry minimálně 4cm dlouhé a to se počítá délka ještě bez ploutví. Za 3 měsíce 4cm mít nebudou
max. 2-3cm
0 15.08.2008 21:25 Nobody – Re: Geri
"to mato00 : Bral jsem 1 rok od doby kdy jsou to ještě jikry a psal jsem cca. V obchodě mají při nejlepším 3 měsíční ryby (když dobře je) a někdy i podražené rybky..."
Jak dlouho myslíte,že roste skalár do velikosti těla 3cm?
Mato00-poněkud kecá.Skaláři ve věku půl roku se nepárují,protože jsou to"drobci".
Je jedno čím se krmí.Prostě jsou malí.
Toto funguje u teter,ne u cichlid.
dnes som nasiel na jednom sklarovi nejakeho cerva,ma ho pri tlamke a je asi 2mm dlhy...coto jeza parazita,a ako ho liecit???uz som ho prelovil...
0 15.08.2008 20:14 Mato00 – re:geri
ryby som mal od chovatela kde bol presny datum vyliahnutia!krmene boli len mrazenim alebo zivym!
0 15.08.2008 16:24 Mato00 – RE:GERI
Po jednom roku sa zacnu parovat?Mne sa zacali uz 5 mesiacoch!
ake velke skaslare sa zacnu tret__--,,?????
Díky, tak jsou opravdu zmlsaní... asi jim moc podstrojuju
No jelikoz jsou to jeste prckove 3-4cm v tele tak je to nejaka jednicka pro ryby 3-5cm.Chovatel jim daval nejakej Sak-mix ja jim davam Sak-energy.
Holt jem si je moc zmlsal. Jestli se můžu poptat na ten SAK - jakou velikost granulí??
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65933x