Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Pseudodekorace

 

Prezentace » Tojsouvěci » Pseudodekorace » Nápověda 

Hlavní fotka



Pseudodekorace
https://www.youtube.com/user/ludek2678/videos
Majitel: Tojsouvěci   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 30. 9. 2014   Aktualizace: 27. 3. 2024 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 25153   Počet palců: 44
Založení: 15. 5. 1980   Stáří: 43 let a 10 měsíců
Objem: 450 litrů   Čistý objem: 338 litrů
Tloušťka skla: 10 mm   Objem bez skla: 421 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 190 uživatelů
Fotek a videí: 858+34   Komentářů: 524
*     *     *     *


Rozměry: 150 cm x 50 cm x 60 cm

Popis: Priorita - ryby.
Akvárium fy. Farao z druhé ruky,měnil jsem poškrábané čelní sklo svépomocí,náklady +cca 2000Kč


Biotop: Ne.

CO2: Ne

Dekorace: Dubová větev z lesa,kameny z Orlice.

Dno: Černý Flexiobklad,podložený deskami tvrdého extrudovaného polystyrenu,v zadní části nádrže jsou místy dvě,tři desky na sobě.

Filtrace: EHEIM Professionel 3 2075 600 L s rozstřikovací rampou umístěnou pod hladinou a pro větší pohyb nasměrovanou šikmo proti ní.Sání filtru nahrazeno zdvojeným předfiltrem.Ve filtru používám,mimo jiné,PES filtrační kuličky. K dočištění slouží upravený SUNSUN HW-602 s náplní Kaldnes K1 Micro,instalovaný do obvodu.
Hladinový skimmer www.profiplants.cz/…, přes spínací hodiny,ale běží non-stop.

Hnojení: Ne.

Chemie: Ne.

Krmení: Živá - roupice,koretra,larvy jepic,znakoplavky,malí cvrčci,Drosophily.Pro potěr Artemia Sanders,grindal.
Rostlinná - spařená kopřiva (voda cca 80°C,opláchnutá po vychladnutí),
v zimním období plody ovoce a zeleniny zbavené semen a jádřinců.
Mražené - koretra,myssis,patentka,drobný kryll,pro potěry cyklop (pokud je dostupné,tak nakupuji cenově výhodná půlkilová balení v deskách).
Umělá krmiva pouze doplňkově - Tetramin vločky,Sera vipagran granule,Angelfish Super Growth (Discusfood)

Osvětlení: Kryt Farao.Původní tubusy byly osazeny předřadníky pro 4 zářivky T5 58W (232W celkem!!!),ve středové části došlo vlivem tepla k jejich prohnutí,byly svépomocí nahrazeny novými tubusy,a po úpravě osazeny 4ks Led trubicemi shop.fkt.cz/… ,úhel osvitu 270/360°,jednostranné zapojení,každá trubice se samostatným ovládáním,přes spínací mechanické hodiny.Trubice jsou celoplastové bez hliníkových chladičů,prostor mezi objímkami dodatečně zatěsněn čiým akvarijním silikonovým lepidlem.

Pozadí: Černá samolepící tapeta.

Stojan: Laminovaná skříń Farao.

Topení: Jager 300W nastavený na 27°C.

Chlazení: Nikdy nebylo potřeba.

Údržba: Očištění vnitřní strany skel teleskopickou škrabkou s výměnnými nástavci a madly (Resun).Následně V intervalu cca 5 týdnů proprání písku odkalovačem Hagen Marina 60cm v částech nádrže kam mám přístup,odstranění odumřelých listů a přebytečných oddenků, následovně výměna 60% vody v nádrži a očištění skel.Dle potřeby propláchnutí filtru.Osvětlovací rampu a podstavec čistím při běžném úklidu domácnosti.Rekapitulace:10-12 hodin údržby za rok.

Voda: 270-340μS, pH 6,5 - 7,2.

Vzduchování: Ne.

Poznámka: Důsledná karanténa příchozích rostlin a ryb.Krmný plankton pouze z nezarybněných lokalit.

NahoruSložky fotek
Videa
NahoruDeníček
27
3.2024
319 620 / 623 Soukr. záznam.
17
2.2024
315 635 / 617
Poraněné oko skaláry se stále lepší,otok zmizel a ryba konečně vidí.V rohovce jsou drobné pozůstatky zákalu,které již nelze z větší vzdálenosti pohledu rozeznat.
6
2.2024
314 314 / 616
Smolíček.Vánoční návštěvník se při odchodu vrátil z předsíně zpět do obýváku,s bundou v ruce,postavil se zády k akvu a s nadhozem do ní vklouznul,úkon zakončil srovnáním rukávů s roztaženými rukami.U ryb došlo k hromadné únikové reakci,některé se zasekly mezi rostlinami,ale dvě skaláry se zahrabaly do substrátu,jedna z nich má poraněné oko.Celá rohovka se do příštího dne mléčně zabarvila a došlo k otoku celé přední oční komory,téměř na dvounásobný objem.Preventivně jsem přidal do nádrže pět maxilistů mandovníku mořského,čtyři týdny se stav oka neměnil,po pěti týdnech je otok menší a vnější okraje rohovky se vrací do normálu,tak jsem zvědavý,jestli rekonvalescence proběhne bez následků.
6
1.2024
Jikry Farlowell se vyvíjely,ale otec si občas odskočil a poskytl tak ňamku ostatnímu osazenstvu akva.
4
1.2024
Včera zjištěn výtěr Farlowell,samec dnes opatruje snůšku.Kdyby náhodou,tak budoucí potěr nemá v akvu žádnou šanci na přežití.Chtěl jsem si udělat odchov těchto ryb,pro zachování rodu,ale nějak mi ubývá motivace.Současně se vytřely i Sturisomy,bude to ten samý případ. :-(


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Tojsouvěci Re
19.2.24 1:03
Měl jsem Mariane bobky,jestli to čudla přežije,nebo přijde o levé oko,které mělo barvu mléčné žárovky a dvounásobnou velikost.Ostatní skaláry reagovaly na zdravotní indispozici a poraněnou rybu napadaly z levé nevidoucí strany,útoky byly směřovány do poraněné oblasti,názorný příklad postupu v hierarchii,na hendikep si troufne každý:-D . Ryby mám vítací,pouze se stala nehoda,návštěvník se nečekaně objevil z nevhodného úhlu v bezprostřední blízkosti ryb a současně si z nadhozem oblékal bundu.Čudly se musely leknout,jako kdysi já,když se mi za jízdy v autě rozmázla po celém čelním skle velká přezrálá hruška máslovka,která spadla ze stromu,z větve přečnívající nad silnici. smích ahoj
Kawasaki Re
17.2.24 23:15
Fajn že se rybka zotavuje. palec
Dávám na to pozor ať mi nikdo neleze před akva. no
Dawy Re
7.2.24 6:54
Tak to ti "návštěvník" přidal pěkný dáreček pod stromeček. Držím palce aby se tvé krásné rybky v pohodě uzdravily. By jsem nevěřil, že listy mandlovníku mohou až takhle pomoc. palec
Tojsouvěci Re
6.2.24 22:26
Pepo, díky. :-) Čudly jsou na cvrkot zvyklé,ale ta bunda na ně vybafla,jak kabát exhibicionisty v parku. smích
Guppy Re
6.2.24 20:44
Tak to je vážně pech. Podobná situace mi hrozila na Sylvestra - návštěva kamarádů, včetně rodin - v obýváku 8 rozdivočelých dětí.
Snažil jsem se všechny instruovat a držet je od akvária dál, ale stejně - celé odpoledne jsem byl jak na trní. hmm
Držím palce, aby se ryby srovnaly a měj se! ahoj
Tojsouvěci Re
6.1.24 21:53
Děkuji.Realita je poněkud jiná,v akvu je nespočetné množství rostlin a krevet,čekám na léto a celkovou přestavbu vnitřního vzhledu nádrže. :-)
Elektronikar Re
5.1.24 8:03
Pekné akvárium. palec potlesk
Tojsouvěci Re
18.11.23 21:01
Aktualizujte, prosím, svoji prezentaci Pseudodekorace. coze Přidal jsem pár fotek do foťáku,zde je nemohu vložit,ani do deníčku,je smutné,že některé předchozí kolují po netu s logem RYBICKY.NET. :-(
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/21509