Skalára amazonská - chov
0 02.04.2013 19:30 grips tak snad bude všechno okay. Pak dám vědět co se z toho vymrvilo
Nějaká rozmazaná vystouplá papila se z té druhé fotky dá tušit, tudíž zůstávám u té přípravy na tření, ale to jestli je to samec, nebo samice, na to se mě neptej, to odhadovat nebudu.
snad tam něco uvidíš. Neumím to fotit
Spíš zkušenost, fotka by byla tutovější.
Zkušenost nebo tip?? Já jen abych byl v klidu
0 02.04.2013 19:11 grips Ahoj, mám skaláry Goldkopf . Teď jsem si všiml, že má jedna z nich naběhlou papilu a taky nějk zduřelou. Névíte co se děje??
Starší reakce
Ano, skaláry amazonské jsou prudce jedovaté, obzvláště pokud se podávají v kyanidové omáčce.
Ale teď vážně -nejsou.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat jestli je skalára amazonská jedovatá ryba nebo ne.. možná je to hloupá otázka ale nejsem si jistej ..
Starší reakce
njn škoda, dají se odchovat nějak zvlášť pro příště, že bych ten list ustřihla a dla zvlášť do akvária?
Jj to je někdy rychlovka, taky než jsem tuhle dopil kafe nebylo po čerstvě nakladenejch jikrách ani vidu ani slechu.
Tak jsi to neodhadl, už jsou sežrané, najednou frmol v akva a jikry pryč....
myslíš kromě velikosti, tvaru, náročnosti atd.?
0 17.03.2013 19:31 Pepa Ahoj chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi skalárou amazonskou a vysokou?
Dík za odpověd Pepa
Tak myslím, že jsem objevila i samečka, papila vypadá jinak než u té tmavé...
jj o tom už jsem taky slyšela, mně nejde o to jestli se rozmnoží, jen konečně znát alespoň pohlaví, tak už vím že jedna je holka
jj do rána to sežerou....
je to holka, už tam je jedna malá řada jiker
ale samec nikde, vlastně nevím ani jestli tam nějakého mám, ale aspoň znám pohlaví jedné své skaláry
No jo, tak to bude holka...
Očistila list a má vysunutý kladélko, tzv. urogenitální papilu a jakmile začne jikry na ten list klást, tak je bude sameček oplodňovat a do rána bude list čistej.
a tím co jí tam čouhá se momentálně snaží jezdit po tom listu co furt ozobávala...
nene skaláry mám poprvé, ale toto už jsem viděla zrovna u této několikrát, jen jakoby kratší, ale odhání od toho echinodoru všechny ostatní a jedna další skalára se kolem ní furt motá, tak proto se ptám jestli by to třeba mohlo znamenat že konečně budu znát pohlaví jedné z mých skalár
Asi jste ještě neviděla vylezlé střevo skaláry...nevypadá to nepodobně
tak co jiného by to bylo.... dneska tu celé dopoledne ozobávala list toho echinodoru co mám uprostřed ve 300 a pak se jí to tam objevilo, ale nic z toho tak jen jestli si dobře myslím, že by to mohla být samička
Jestli to co čouhá, je to co by to mělo být,pak by to mohla být samice
je to hodně mázlé, ale fakt ne? někdo mi tu kdysi psal, že podle tvaru papily to poznat jde, že jí má každé pohlaví jinou.
ani podle toho co jí tam dole čouhá? takový bílý trojúhelníček
Ahoj dalo by se z této fotky určit pohlaví?
Starší reakce
0 12.03.2013 18:56 Skalárium – Čím krmit pludky skalar po 13.dnech!
Zdravím,měl bych dotaz a potřeboval bych poradit čím krmit plůdky skalár. Už mají 13.den a zatím jím dávám TetraMini Baby a mraženou žábronožku solnou, kterou předem nožem zpracuji aby byly kusy co nejmenší, ale příjde mi že ani k jednomu se moc nemají!
dekuji za radu.
Starší reakce
0 01.03.2013 14:41 tosomja – Skalár.
Ďakujem.
Záleží na podmienkach v nádrži, na tom ako sa kŕmilo predtým a pod
0 28.02.2013 15:55 tosomja – Skalár.
Skalára amazonská samica.
0 28.02.2013 14:54 tosomja – Koľko dní vydrží ryba bez jedla?
Dobrý deň! Ako dlho si myslíte, že vydrží ryba bez jedla?
Donést jí do akvaristiky a když se to personálu rozumně vysvětlí, tak nebude problém, ale tuhle radu jsi už jistě dostal.
Ale já ji dostal spolu s akváriem v zavařovací sklenici...
Nechci Tě podceňovat, ale pokud nemáš trošku nabroušený struhy na jiných rybách, tak bych s terčovcema nezačínal, přecijenom to ještě stále jsou lehce náročněnjší ryby, aby se zbytečně nedostavilo nějaký nechtěný zklamání.
0 25.02.2013 17:14 minifish – málo místa
ještě bych jí mohl dát k babičce která má fůry skalár v takovým cca. 100 litrovém akvárku a pořád jí umírají (měsíc-záchod-akvaristika-měsíc-záchod...)tak nevím jestli by jí tam bylo lépe...
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65933x