Skalára amazonská - chov
Tak zatím se skalárama ještě nezačínej.
Až budeš mít akvárko ještě jednou takový, cca 200 litrů, tak i to soužití s neonkama půjde zvládnout, to pravidlo je jasný. Hejno neonek, jako domácí a k nim přidány malý skaláry a bude to fungovat.
0 26.08.2012 22:02 loox – Skalara vs. neonka
Chtel bych se zeptat snese se skalára a neonka? POpřečnení atlasu ryb, jsme zlistil že nejspíše ne.Mam 10neonek v akvárium o 112l a poté k dispozici menší asi 60l. Co se stane když přidám malé skaláry k neonkám které zde žijí už asi rok? Mate nekdo zkušenosti? Nebo doopravdy skalara neonky sežere? Je skalara náročná ryba - atlas i neco více jsme si už nastudoval, ale rad od chovatelů není nikdy k zahození
Se skalarama bych začínal poprvé proto bychchtěl vedet na co se mám připravit. Jak jim přispůsobit akvárko
děkuji
Starší reakce
Nikdy jsem je nerozlišoval a nijak jinak nerozmazloval, měl jsem je společně s klasikou.
Dobrý den mohu se zeptat zdali kouřová forma skalár potřebuje nějaké jiné nároky než klasická skalára amazonská?
děkuji vám za odpověďi
Starší reakce
Zdejší sekce Inzeráty, taky možnost. Rozhodně bych to řešil v dohledný době, bude to jak pro Tebe, tak pro akvárko dobrým řešením. Ono ten současný pláč nad rozlitým mlékem nic neřeší, chce to nějakou akci. Je vidět, že se učit chceš, tak to ber jako lehký poučení, chybu udělá každej a když je správně napravitelná, tak je to vpohodě.
Chce to hodně číst, číst, číst a ptát se na věci který jasný nejsou.
Štve mě to, prostě jsem si hala bala pořídila akvárko s tím, že mi poradí někdo zkušený, co všechno tam může a nemůže být. Teď zjistím, že mám pro určité ryby nevyhovující podmínky. Prostě je dám pryč, jestli je tohle pro ně nevhodné.
Odečtěte ještě výšku dna a jsme někde úplně jinde než u vodního sloupce vhodného pro chov skaláry.Držel bych se rady od Romanta.
Pravda, ted jsem to přeměřovala a výška samotného skla je 38cm
Bolo. Od ktorého chovateľa? Taký človek sa za chovateľa nedá považovať
Nechala jsem si poradit od chovatele, a tak jsem myslela, že to bude v pořádku...tak nevím nevím, jestli by jim nebylo lépe někde jinde.
Ta výška je celého kompletu i s krytem.Takže o.k. ne
Jediné co mi zbývá, tak je můžu vrátit do akvaristiky, ve které jsem je koupila, protože nikdo z kamarádů a známých akvárko nemá (alespoň ne dostatečně velké). Dělají si v akva velký nárok na spoustu míst. Především ta největší, která odhání i ostatní skaláry. Zabili mi i jednoho pancéřníčka a startujou po všem, co se k nim přiblíží.
Výška je OK, ale dĺžka je žalostne malá
To je hrana, jsou to prozatím mladý ryby a jak porostou, tak budou mít stále větší prostorový nároky a ten počet už nemusí dělat dobrotu, vzhledem k tomu, že v tom akvárku je celá řada dalších ryb. Skaláry mám rád, ale pokud Ti nejsou nějak sympatický(naprosto normálka), tak bych se zamyslel nad jejich darováním někomu kdo pro ně bude mít vhodnější ubytování a utvoří se Ti tak prostor pro ostatní osádku a i to procento přežití potěru živorodek bude jistě větší. Volil bych tuto cestu, jsi jak píšeš začátečník a nabrousíš si ostruhy na živorodkách a posléze se ke skalárám klidně můžeš vrátit. Samozřejmě, že redukovat stavy omladiny budou i další ryby co tam máš, jenom na skaláry to svádět nemůžeme.
Aká je výška akva? 40 cm? 35 cm? Skaláre potrebujú aspoň 50 cm na výšku
. A dĺžka by mala byť okolo 1 m.
cca 96l, je to ATMAN AR-620 a skalár mám 6 na doporučení pána,který mi je prodal. Jenže si myslím, že by potřebovali prostoru víc, i když nevypadají, že by jim něco chybělo.
Chovatelé, prosím, nemáte někdo na prodej mladé skaláry amazonské v přírodní formě? 4-6 kusů. Díky.
Starší reakce
0 18.05.2012 12:06 NIKO [527] Skalára není párová ryba, ale ryba výrazně promiskuitní!
Už jsem Ti to psal, že čím víc chceš, tím míň to jde. Ony se ty ryby nebudou třít na povel. Když Ti jde o odchov, tak jim vytvoř optimálnější podmínky a uvidíš, že to půjde. Informací je nejen na těchto stránkách dost a dost, zázračnou radu jak do zítra vytřít skaláry Ti nikdo nedá. Z Tvého dosavadního snažení je patrné, že jsi se prozatím vydal špatným směrem, tak se nad tím zamysli.
určitě se těch 8 skalár (nebo kolik jich je) bude mít líp ve 200 litrech, než ve 37mi. Až budou větší a spárují se tak si můžeš nechat jen některé
1 18.05.2012 06:31 Drahoš . [389] - Rostliny a navíc jsem je odcoval ve 25 litrovém
ne já m ám i 200 litrové a 100 prázdné ale jen 30 výška tak nevim do akvaristi je nevrátím pro ty menší mám místo v jiném akvariu a navíc jsou z mého předchozího odchovu tam jsem nechtěl chov aměl a oni si ho sami odchovaly a tihle
zjišťoval sis někdy jak velké akvárium potřebuje skalára? Co jsi zjistil?
a stačí akva přepažit sklem?
Je otázka kam je oddělíš, protože jsi se včera prezentoval s 37 litrovou rybí konzervou, takže si nejsem jist jaký prostor jim přidělíš po oddělení. Jestli by nebylo lepší netrápit sebe ani ryby a jít je vrátit do akvaristiky, když ještě vrátit jdou.
já je měl mesíc v jiné ale nic nedělaly tak jsem k nim dal ty jiné páry a ty už se včera začaly párovat kouknite na
No jistě. Proto se řežou. Dobře vyladěný pár odchovává mladé klidně v padesáti litrech, ale nemůže tam žít věčně a ještě s nimi...
takže jem ám zase oddělit?
V prodejně je nechováme, tam je "skladujeme"...chovatelé jich mají v pětistovkách tak husto, že se ryby musí obracet na povel. Ovšem jejich rodiče plavou ve "stejném" (nadsázka) objemu často sami.
tolik skalár v malým akvárku je k vidění naprosto běžně...v prodejně s rybami, asi se nechal inspirovat
RAP napsal: Jirko, Jirko rybicky.net/nadrze/15401
Vlasto to jen tak málo jásáš nad krásou a velikostí nádrže pro skaláry?
Já myslel, žes z mé "lehké" ironie vycítil, že něco nebude v pořádku, když ty dvě největší pronásledují ostatní...
Býváte jiní střihouni...
moc díky za rady
všem co tu jste
Ber to tak, že se ty ryby začínají tzv. projevovat a Ty se to začínáš učit rozpoznávat a to jsou nepřenosný zkušenosti, který Ti nikdo nevezme.
Cichlidy to tak dělají
0 17.05.2012 16:34 jirka023 –
Re: RAP to s tou vodu možná funguje najeli proti sobě a začal do sebe ze předu strkat rozhodně že honí ostatní ryby není znamení postavení dříve jsem je měl u neonek a čichavců a spíše se bály než by se nějak výrazně napadaly teď je mám s menšími skalárami a honí je docela dos ale oba tak nevím co myslíte?
No jasně, my jim k tomu můžeme akorát "svítit"
Odpověd: Nebudou to skaláry?
Pár, samec a vzadu samice.
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65933x