Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára amazonská - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Skalára amazonská - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:25 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Sucu
A ty jikry od neonek, to je nějak ověřeno?

Mi když se neonky vytřou, tak ty jikry jsou tak malé, že si tam 5 minut svítím než je zahlídnu a to je v té vytíračce holé dno. Většinou spíš to,že se vytřely poznám podle toho, že vidím nějakou plesnivou jikru, ty živé skoro vidět nejdou.

Jako blbost, ale zarazilo mě to, že se někomu neonky jentak třou a skaláry si na tom pochutnávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:11 JoKa Re: Sucu
Zkus ten okřehek před krmením spařit. Budeš koukat, jak po tom pojedou... ;-)

Dá se i usušit a použít později, jako zelené krmivo, to ale nevím jak budou žrát, tímhle jsem krmil hlavně tetry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 17:07 Žena Sucu [12] Re: Jarry
Jarry napsal: Žerou všechno, ale chce to střídat. Něco mraženého - koretry, občas patentky, artemie. Granule pro terčovce - zkus tetra granule, ale bacha na množství a pak vločkovou spirulinu a chlorelu + nějakou klasiku, tetra min atd. Vždycky, když se mi začaly třít, tak to bylo po koretrách:-)

Já jim tam jako zelené hážu okřehek a teď už i čerstvou kopřivu. Mají tam krásnou řasu co mohou ožužlávat k větví.
Jinak to jsou mražené koretry, dneska jsem koupila dafnie, pak vločky pro skaláry, sušené nitěnky a granule od chovatele. Občas mi sezobnou malého šneka, jikry od neonek a dokud se třely tak miminka krunýřů.
Snad je to dostatečný jídelníček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 16:52 R Muž romant [27987] Re: Wanderer
Co se škádlívá to rádo se mívá. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 16:46 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Chtěl jsem se dotázat na význam chování mých skalár. Jedná se o ten pár, co se mi už několikrát vytřel. Připlavou k sobě, tlamka na tlamku, francouzský polibek (jinak se to napsat nedá :-) ), zaháknou se do sebe a takhle nějakou dobu vydrží. A tohle zopakují několikrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 15:41 Muž Jarry [1437] Re: Sucu
Žerou všechno, ale chce to střídat. Něco mraženého - koretry, občas patentky, artemie. Granule pro terčovce - zkus tetra granule, ale bacha na množství a pak vločkovou spirulinu a chlorelu + nějakou klasiku, tetra min atd. Vždycky, když se mi začaly třít, tak to bylo po koretrách:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2017 14:34 Žena Sucu [12]
Doplnila jsem info o nádrži. Já totiž před časem vyndala ten molitanový filtr a pořídila do druhého zeolit. Testy vycházely dobře tak jsem to měla za to, že je to ok. Vrátila jsem tu čerpací hlavu, zvýšila pohyb hladiny a nadále jsem beze ztráty na životech. Jen molitan už byl suchý, tak se tam ty kolonie budou chvilku obnovovat.
Na druhou stranu co se týče zajetosti molitanu : nejeden akvarista říká, že čím víc hnoje, tím zajetější filtr a čistí molitan až když je snížený průtok.
Test na NH3/4 dokoupím a zase vodu otestuji. Už je na čase.

Čím krmíte skaláry ? Ráda bych jim to nějak zpestřila, ale s líhnutím artémie mám problém (jsem lama a nejde mi to, nekvalitní vajíčka a tak, šak už mě trochu znáte ne ?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.05.2017 18:01 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Slaviak
No to není vodou teď, to je vodou, když rostly. To co je na fotce je přesná ukázka toho, co mělo být dávno vyřazeno z chovu. Upálené nepárové a břišní ploutve, nedorostlé skřele...tohle je ukázka toho, jak to nemá vypadat a je škoda to dál krmit.

Buď je to prostě všech pár zmetků, co se vždycky najdou a nebo to prostě někdo celé pos..l a nestyděl se to nechat žít. Teď už se to hodí jenom kočce k snědku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 16:50 Muž Slaviak [19] Re: DavFM
No ved prave to si myslim,ze voda to asi nebude. Lebo niektore ich maju krasne dlhe...niektore take krpate,alebo ziadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 12:05 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: romant
No asi jsem to špatně napsal.
Chtěl jsem jen říct, že zmetek se urodí i v té nejlepší nejčistější vodě a chybou je pak jen to, že se dostal dál.
Bez dalšího asi nejde v tomto pripadu jednoznačně konstatovat (byť je to velice pravděpodobné), že na vině je špatná kvalita vody při vývoji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 11:32 R Muž romant [27987] Re: DavFM
Tak teď hlavně žádnou další nekonečnou debatu co jsou lidi schopni prodat, toho už tady bylo myslím si dost a dost a jinak holt bordel voda ta dovede vyškolit i vorezlejší matadory. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2017 11:23 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: JoKa
No nemusí to být vyloženě "špatnou" kvalitou vody.Ty dusičnany ve vodě toto způsobují, ale někteří jedinci jsou na to asi citliví víc a někteří mnohem míň.
Klidně to mže být jenom nedůslednost. Ze 200 skalár takových zmetků vždycky bude 20-30,někdy víc, někdy míň.Zde musí přijít nemilosrdná selekce a ty chcípaky likvidovat hned a osobně. To se totiž ani nehodí někomu dávat na zkrmení, protože se stane, že těm lidem je to líto, nechají si je a pak skončí fotka tady.A nebo někdo prodal mrzáky po 10 a krasavce za....no 25,- v dnešní době :-)
Pokud ale někdo udělal takových kriplíků celý výtěr, tak to s tou kvalitou vody je naprosto jasné, kašlal na výměny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.05.2017 10:01 JoKa Re: Slaviak
Není třeba polemizovat. Špatná kvalita vody při vývoji! Hotové, jiný důvod nehledej...

Mimochodem, ty ryby může dát někomu sežrat, neb ty ploutve nedorostou, alespoň ne tak, jak by měly...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 23:16 Muž Slaviak [19] Re: ctibum
Ja som mu to hovoril. Mna este napadlo ci si ich nemohli okusat ...lebo su fakt este male a nahanaju sa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 23:08 R Muž ctibum [6921] Re: Slaviak
Co kdyby si kamarát zaožil profil a přihrál prezentaci? Keďže je už nešťastný, mohl by se trochu snažit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 23:04 Muž Slaviak [19] Re: NHKG
No jeho akvarium je v poriadku,ma tam ryby ktore su narocnejsie a ma tam aj velmi vela rastlin... Neviem no,takze bude zla voda ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 22:59 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Slaviak
Toto bývá běžné u chovu ve špatných podmínkách. Pokud ty ploutve ztratili až u něho, měl by se zamyslet na chodem jeho akvária. Protože pokud teď není schopný udržet pro ryby přijatelné podmínky když jsou ryby malé, jak je udrží až vyrostou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 22:53 Muž Slaviak [19]
Fotka k příspěvku Ahoj. Nieje to moj pripad,ale kamaratov a je z toho nestastny. Ide o to ze ma skalaroc este mladych. Niketory z nich stratili brusne dlhe plutvy,niektore ich maju pokrutene ako nejaka deformacia... Niektore maju nadherne dlhe... A niektore ich nemaju ale ze vobec. Viete mi povedat ci je to normalne ? Prikladam aj foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   05.05.2017 19:46 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
- jestliže se do hypoxické tkáně dostanou anaerobní bakterie, zachytí se a začnou se množit
- kyselými produkty ,svého metabolismu ,dále prohlubují hypoxii tkáně
- produkované enzymy jim umožňují rychlé šíření infekce
- složky imunit. systému do hypoxické tkáně špatně pronikají
- zdravotní stav ryb ovlivňuje intenzitu metabolismu ryb převážně sekundárně
- poškozený dýchací aparát má sníženou prostupnost pro kyslík a dusíkaté látky ,co způsobí nižší okysličení krve a tkání ,následuje přechod na anaerobní metabolismus ,kdy dusíkaté látky (převážně NH3) se hromadí a tím může dojít až autointoxikaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 18:38 R Muž romant [27987] Re: Maq
Tak filtrace v podobě dokonce dvojnásobné vnitřní tam je, ale o funkčnosti si dovolím silně pochybovat, zaneřáděný molitany plný odumírajícíh kolonií bakterií(černý kafe), nitrifikace bude probíhat jenom na povrchu a to je na nádrž této litráže žalostně málo. Tedy podle mého odhadu dle dostupného.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2017 18:27 Maq Re: Sucu
Snažím se k tomu Tvému akváriu přistupovat nepředpojatě. Mám v zásadě rád experimentátory, lidi co zkusí něco jiného. Ale když člověk do něčeho takového jde, musí být setsakra obezřetný. A mně se zdá, že to bereš trochu zjednodušeně.
V Tvojí prezentaci mi chybí spousta údajů, napsal jsem Ti to tam.
Dala jsi do akvária spoustu odumřelé organické hmoty, která se tam rozkládá. Chemie takových procesů je velmi složitá a člověk s tím musí být opatrný. Spousta meziproduktů dekompozice může být toxická. Lacewings věcem dobře rozumí, a vypíchl-li přemíru tříslovin, je to určitě relevantní připomínka.
Mě by zase zajímalo, jak Ti tam funguje dekompozice. S tím souvisí i filtrace, o které z prezentace nic nezjistím.
Mám podezření, že dekompozice je pomalá, a navíc (v tom zabordeleném dně bez rostlin) anaerobní. Může tam vznikat methan, sulfan, amoniak; to Ti testy na NO2/NO3 neřeknou. Má-li se amoniak přeměnit na dusičnany, potřebuješ dobrou nitrifikaci. Opět - obávám se, že ve Tvém dně nemůže probíhat a o filtraci nic nevím.
Je-li tam amoniak/amonium (a já myslím že je), riskuješ změnu jejich rovnováhy při výměnách vody, protože jsi ji okyselila a čerstvá je zřejmě zásaditější. Charakteristicky, ve Tvé prezentaci chybí zmínka o parametrech vstupní vody.
Především mě zaráží, že se nezdá, že bys se o tyhle otázky nějak zajímala. Přitom takové akvárium tuhle pozornost nezbytně potřebuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 17:34 R Muž ctibum [6921] Re: Sucu
Důvod?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 17:27 Žena Sucu [12] Re: strappy
Torben tam odmítám dávat. To už bych tam spíš nasypala rašelinu. A mrtvolka tam byla od včerejška.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   05.05.2017 17:11 R Muž romant [27987] Re: Sucu
lacewings napsal: -váš problem je list dubu ,
-obsahuje velké množství tříslovin, jež působí v nadměrném množství svíravě na cévy a tkáně
- ;-)
V tomto příspěvku je skryto ono tajemství. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.05.2017 17:06 Muž strappy [39]
Aha vyplavilo mrtvolku,takze tam nekde pod listim pekne zahnivala stejne jako detrit a pod. Jak by rekl romant bordel voda vyber to listi hod jich tam jen par par olsovych sisek a panaka torbenu a nebo si dal delej jak uznas za vhodne tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 17:04 Žena Sucu [12] Re: romant
Ale toho listí tam moc není, to se jen zdá. Hodně se už rozpadlo (je tam hromada šneků). Ani s pH to skoro nepohlo, když jsem ho tam dávala. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.05.2017 16:43 R Muž romant [27987] Re: Sucu
Tak až vyndáš z akvária všechno a budeš tam mít stále takovou vrstvu toho listí a ryby budou stále nicotný, potom ti to třeba dojde. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 16:41 Žena Sucu [12] Re: romant
romant napsal: Měl jsem za to, že je v tom jasno, ale jak hluboce jsem se mýlil. Ten květ palmy, jak uvádíš je v akváriu naprosto neškodný, tedy parametry vody oproti tomu listí nikterak neovlivňuje. Prostě prozatím nemáš na to provozovat Black water akvárium. ;-)

Hele já vím, že když dám do vody nějaké dřevo, tak začne se na něm tvořit plíseň a je to normální. Krunýře a šneci se o to postarají. Tyto větve jsem pozorovala celou dobu a měla jsem to vyndat už dávno. To nebylo normální a mělo mi to dojít. Ale když ty šneci co by měli hlídat kvalitu vody byly naprosto v klidu nechápu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 16:36 Žena Sucu [12] – vysvětlení
Všichni radí vyndat listí a já vyndala květ. Je to z toho důvodu, že ten mi tam prostě plesnivěl a nechtěl toho z dlouhodobého hlediska nechat. Z hygienických důvodů mi přišel prioritní. Určitě té vodě škodil nejvíce (byl rozstříhaný na jednotlivé větve, bylo ho mrtě).
Vyndala jsem to a kdyby nestačilo, pustila bych se i do nějakých těch listů nebo větví.
Každopádně vyměnila jsem část vody, konečně koupila magnetickou stěrku na sklo a tu čelní stěnu zbavila zeleného koberce a docela to pomohlo. Neonky zas začaly pořádat závody. Dokonce to vyplavilo tu poslední mrtvolku malé skaláry. Snad to ty dvě poslední malé už nezabalí.
A to jsem byla z toho květu vážně nadšená. Měl se rychle rozkládat a je to i rostlina z Jižní Ameriky. Už nikdy více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2017 16:35 R Muž romant [27987] Re: Sucu
Měl jsem za to, že je v tom jasno, ale jak hluboce jsem se mýlil. Ten květ palmy, jak uvádíš je v akváriu naprosto neškodný, tedy parametry vody oproti tomu listí nikterak neovlivňuje. Prostě prozatím nemáš na to provozovat Black water akvárium. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2017 12:46 Maq Re: Sucu
Sucu napsala: Dneska vyndám ten květ palmy. ... a snad to pomůže.
Připomíná mi to časy "reforem" Štrougalovy vlády. Tak ano, je to krok správným směrem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 06:43 Žena Sucu [12]
Dneska vyndám ten květ palmy. Z toho tam mám největší strach. Vyměním kus vody a snad to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.05.2017 20:43 RAP Re: Sucu
Já oceňuji, že chceš v akváriu napodobit přírodní podmínky, ale pro tyhle skaláry to je kontraproduktivní a zbytečné. Zaděláváš si na velké problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 20:33 R Muž romant [27987] Re: Sucu
Sucu napsala: Měli tam okřehek, ale už všechen snědly. Ale že s tím nemají problém neonky ? Ty jsou menší, než ta skalára.Každá ryba reaguje na "bordel" vodu jinak. Zkusil bych rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 20:30 Muž strappy [39]
To neber jako fakt ale spis takovou uvahu moji jenom. Neonky by ale urcite nelapaly u hladiny po vzduchu ale semtam by se rychle vylitly nahoru nadechnout a zase dolu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 20:26 Žena Sucu [12]
Měli tam okřehek, ale už všechen snědly. Ale že s tím nemají problém neonky ? Ty jsou menší, než ta skalára.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 19:04 R Muž romant [27987] Re: Sucu
90% listí pryč a na hladinu plovoucí rostliny a mohlo, mohlo by to být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2017 18:05 Muž strappy [39]
Akvarium na pohled pekne primo priblizeni biotopu pro skalary ale jak pisou kolegove je toho moc, tleje to a zahniva pod vrstvou listi. Lacewing dekuji za poznatek,to jsem nevedel to s tim zuzovanim cev. Podle me velke skalary sirsi cevy mensi mensi cevky a proto je u nich to zuzeni vice znat? Kazdopadne to listi dej pryc a men hodne vody co den to tretinu treba. Ona vetvicka s par listama urcite neublizi na opak ryby taniny uvitaji,ale todle uz je moc zvlast v tak krehkem ekosystemu jako je akvarium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 17:54 Maq Re: Sucu
Esteticky je to akvárium celkem zajímavé, ale fungovat to myslím nebude. Je omyl změřit NO2 a NO3 a myslet si, že tím je všechno pod kontrolou. Není. V průběhu dekompozice organické hmoty, tedy před jejím završením mineralizací (která v případě dusíku končí NH3/NH4+), vznikají různé toxické látky. Nemám to samozřejmě z vlastní hlavy, ale teď jsem četl farmářské pojednání, kde se píše o problémech s dekompozicí slámy a podobných látek bohatých na lignin, zejména v neprovzdušněných půdách (my jsme přímo pod vodou, že). Píše se tam o fenolech, kyselině octové a mastných kyselinách, které všechny ve vyšších koncentracích působí toxicky. Testy na dusi-tany-čnany nic z toho (a mnoho dalšího) nezaznamenají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   04.05.2017 16:08 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Sucu
-váš problem je list dubu ,
-obsahuje velké množství tříslovin, jež působí v nadměrném množství svíravě na cévy a tkáně
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 15:39 Žena Sucu [12]
Snad je tu dobře vidět.
Video Lapacka
rybicky.net/nadrze/26201…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 14:32 Žena Sucu [12] Re: Tojsouvěci
Tojsouvěci napsal: Podívej se blíž na ryby u hladiny,jestli nemají odstáté skřele a zašedlé žábry.
Nepříjde mi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 13:52 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Sucu
Podívej se blíž na ryby u hladiny,jestli nemají odstáté skřele a zašedlé žábry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 13:44 Žena Sucu [12] Re: lacewings
Zdá se mi zvláštní, aby 2 ryby lapaly u hladiny po vzduchu a zbytek osádky byl naprosto v klidu. Nažrat dostávají vždy ráno a večer.

Co se týče odkalování, tak to je na pořadu dne až to listí ztleje. To jsem konzultovala s majitely blackwater.
Filtrace je na hladinu NO2 a NO3 látek dostačující (viz deník a zaznamenaná měření).Zas si říkám, že dokud moc v tom dně nehrabu, tak se to nevíří. Krunýřovci co tam jsou se zdají být v pohodě.
Nedávno jsem odpouštěla část vody a dávala novou, ale byla to tak 1/5 (léčim si už 4 týdny záda a mám problém i stát). Žádná ryba ani piskořky se nechovají jinak, než by měli. Jen tyhle mladé skaláry, co jsou tam nově. Až na tu jednu držkatou, co se začlenila do hejna velkých.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   04.05.2017 10:55 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Sucu
Sucu napsala: ....A další dvě jsou neustále u hladiny a žerou tam vodu....
-co ty ryby "nakrmit" něčím pořádným ,chudinky ryby u vás musí "jíst" vodu
-co se stane pokud tu vodu "vyjedí" všechnu ?
-to si potom pořídíte do akva nějaké brouky ,když už je tam tolik toho listí a bordelu?

-klasika, co jste čekala?
-v rybách bych to neviděl ,možná by bylo dobré se zamyslet ,zda vůbec jste schopna se o nějaké zvíře postarat v míře sounáležitosti chovu a jeho podmínek potřebných pro chov
-tak proč navíc trápit sebe i zvířata ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 10:31 Muž strappy [39] – sucu
Ja nevim co mas za filtraci a jak casto menis vodu. Ten biotop pro skalary je zajimavej a mnozstvi taninu z listi skalary asi oceni. Nadruhou stranu to nadechovani by mohlo zpusobit i nadmerne mnozstvi tlejicich listi a vetvi. Ja bych 3/4 vytahal a ihned vymenil pul nadrze vody a kazdej den po dobu tydne tretinu. Pod tema listama se asi dvakrat dobre neodkaluje a vsechen bordel je pod tim a krasne ti to tsm zahniva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2017 08:18 Žena Sucu [12]
Já už jsem vážně bezradná. Z těch 5ti mladých skalár mám už jen 3. Jedna se drží v hejnu puberťáků a je celá docela odbojná. A další dvě jsou neustále u hladiny a žerou tam vodu. Při tom žádná jiná ryba v nádrži to nedělá. Parametry vody jsou také v pořádku.

rybicky.net/nadrze/26201…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2017 16:21 Žena Sucu [12] – doplnění
Fotka k příspěvku V neděli jsem zaběhla na nákup a konečně je mám. Pět nových malých kousků. Od pohledu jsem s nimi spokojená. Během noci se otrkaly a dneska už jsou na mě drzé stejně, jak vlastní děti. I s těma puberťákama co mám v nádrži se spojily. No, snad to tentokrát vyjde.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 21:05 Sára73 Re: romant
No uvidim....ještě to tak nechám......konečný řešení se dá provést vždycky.....je jich škoda, jsou to žlutohlavý mramoři, mohli z nich být hezké ryby....... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 19:07 R Muž romant [27987] Re: Sára73
Jak ti píšu jde to, ale ty ryba už nikdy nebude tou rybou jak by mohla být a nehledě na to, že když se začnou projevovat a budou se chtít třít, bude to fičák.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65851x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3448-skalara-amazonska-chov?od=651