Skalára amazonská - chov
omlouvam se asi jsem to spatne pochopil :( ... tak to urco prijdu rad se dozvim nejake typy a rady
Díky za ten kompliment...
pokud se nestane nic nepředvídatelného,měl bych u trojek být,jsem vcelku pravidelným účastníkem...
Jinak co se týče vyndavání a stříhání ryb,je to vždy na látku mokrou,nikoliv suchou,ale to sis už odvodil sám...
pardon ted mimo tema budete priste u trojek ? setkal sem se s padou a rad bych tam sel a dozvedel se zase neco co nevim o tercovcich od mazaka jako vy
v sitce treba ale aspon na necem mokrem takhle kdyz jdu na ryby tak taky saham i mokrou rukou na ryby aby nezaplisnily
0 19.04.2010 21:50 Romy [1839] - Cichlidy Na latku
nee sliz jde pryc a hura nemoci
Pod vodou se ti to smekne a ustřihneš hned ouško či hlavičku
Taky jsem do dneška s touhle problematikou nebyl seznámen, ale já až se k zástřihu odhodlám, tak objekt mého zájmu z akva vylovím a tzv. na suchu provedu onu operaci a šup do akva. V akváriu si to nedovedu při aktivitě skalár představit.
0 19.04.2010 19:38 Usine – Re: Nerina
Vyndat ven v síťce, položit na látku, střihnout a šup do vody.
A nebolí je to zastřihávání
???? To by mě normálně nenapadlo, a taky mám teď doma dva takový invalidy, kterým by možná prospělo, kdyby ty jejich ploutve dostali trochu normální tvar, akorát teda natuším, jak jim to budu stříhat... hlavinku trochu na stranu a přes uši to necháme delší...
Předpokládám, že se to dělá pod vodou, nebo ne???? Omlouvám se za asi stupidní dotaz,ale tohle by mě vůbec nenapadlo.
Díky za link, znám ten web, ale na stříhání plotví jsem nikdy nepomyslel, takže jsem to tam ani nehledal. Ten zástřih otestuju. Ať žije neustálé vzdělávání se.
0 19.04.2010 18:27 Usine – Re: romant
O.K. Uděláme jarní zástřih ať se pokrok pohne kupředu.
0 19.04.2010 18:22 Usine – Re: romant
Trochu rovnější sou ale úplně rovné ne.
Po tom zástřihu jim už rostu rovně(ji)?
0 19.04.2010 17:58 Usine – Re: Vašek
Já jsem jim je střihal, protože rostly křivě a za tři až čtyři neděle jim dorostly. Pokud je to jen málo tak to bude dříve.
Dnes jsem si přinesl domů skaláry a maj chudáčci okousané špičky hřbetní a spodních ploutví. V obchodě jsem si toho nějak nevšimnul. Doroste jim to nebo to budou navěky trošku mrzáčci?
Starší reakce
to sice může, ale já bych třeba chtěla vidět jak to vypadá
0 19.03.2010 21:16 RAP – Re: Mike
Hele Miku zkus sem hodit fotku, takle by byla každá rada střelbou od boku.
0 19.03.2010 17:33 RAP – Re: DonJuanKarlos
ostatní ryby sou ok přemýšlim jestli to není z ňáke rvačky,a vykoulene
NO PŘEKLEP TAK NATEKLÉ OKO
Chce to foto, ale vykuený oči nejsou dobrý. Co ostatní ryby?
mám problem jedna z mích skalár ma vykulené oko
,a otvírá stále hubu
ale jinak žere
pomoc pls
Starší reakce
0 10.03.2010 21:38 basa1313 [18] - Parmičky Dá se...
0 09.03.2010 20:12 RAP – Re: Romy
Do 200litrů bych dal maximálně 6malých skalárek. Víc raději ne.
Tak to neřeš,dej tu jednu pryč a kup tak osm mladých kusů.Máš nádrž 200 l,tak než stačí dorůst do plných rozměrů,tak by se ti pár mohl udělat,a pak je volba jednoduchá.Násilně pár neuděláš...
Přesně tak.
a nebude spíš větší problém zajistit aby byly opačnýho pohlaví?
než řešit barvu
Pokud se vytvoří tak si buď jist,že to dle jeho chování poznáš. pokud se nevytvoří, nepoznáš nic.
Edit: Ale vzhledem k tomu, že je v nádrži nemáš (zapsané?), tak to asi nezpozoruješ.
Pár se nedá násilně udělat,musí se vytvořit sám.Také nepůjdeš na rande s klukem,který se ti nelíbí...
Přidat reakci
1 ...... [56] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 65933x